Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Παίδες μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να ανησυχείτε τόσο με τις θερμοκρασίες. Ειδικά όταν κάνεις bench χωρίς a/c, με θερμοκρασία δωματίου κοντά ή ίση με 30 και με τα vcore που διαβάζω, τότε λογικές μου φαίνονται.

Με 2700x αυτή την εποχή χωρίς a/c τι θερμοκρασίες πιάνετε όσοι τον έχετε; 

Τι bench ρε παιδιά,  τους drivers γράφω και μερικά προγράμματα που χρησιμοποιώ και κάνει spikes μέχρι και 76 βαθμούς. :D 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, geo4sar είπε

Τι bench ρε παιδιά,  τους drivers γράφω και μερικά προγράμματα που χρησιμοποιώ και κάνει spikes μέχρι και 76 βαθμούς. :D 

Aν εισαι με στοκ λογικο μου ακουγεται. Εγω με DR4 και εχω σχετικα ψηλες θερμοκρασιες φαντασου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δράμα η κατάσταση πάντως για μένα προσωπικά. Ανέβηκε η συνολική θερμοκρασία από όλο το κουτί.
Ac odessey Bench 1080p High Settings

Rx570 Gigabyte  Gpu temp 60-62
i5 7600 με corsair A50 Cpu temp 53
Noise level φύσημα με το στόμα.

Με ryzen 3700x Gpu temps 70c
 cpu temp 73c
Noise level ηλεκτρική σκούπα. 
:D 

Επεξ/σία από geo4sar
Δημοσ.

Eνας φιλος overclocker στο reddit παντως μου ειπε πως το IHS του εμοιαζε πιο πολυ με μπωλ, παρα με την ισια επιφανεια που πρεπει να ειναι. Με lapping καταφερε να ριξει τις θερμοκρασιες κατα 10-12 βαθμους και ειχε αισθητα μικροτερα deltas απο στιγμιαιο idle σε load.

Θα κανω ενα πειραμα με pressure film και στον δικο μου 3700Χ να δω μηπως και εγω εχω.... μπωλακι τελικα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, enable_your_mind είπε

Εχω βγαλει ολα τα boost  τον εχω κλειδωσει στα 4300 με 1.320 V σε High Performance power plan me 1% minimum proc state  και μνημες στα 3600 με 15-15-15 -32- 48 και εχω με υδροψηξη αυτεσ τις θεμοκρασιες

image.png.55919526d9750141d606035b08c33c07.png

ποια cpu/μητρικη εχεις? μπορεις να τρεξεις ενα cb r20?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, geo4sar είπε

Δράμα η κατάσταση πάντως για μένα προσωπικά. Ανέβηκε η συνολική θερμοκρασία από όλο το κουτί.
Ac odessey Bench 1080p High Settings 

Rx570 Gigabyte  Gpu temp 60-62
i5 7600 με corsair A50 Cpu temp 53
Noise level φύσημα με το στόμα. 

Με ryzen 3700x Gpu temps 70c
 cpu temp 73c
Noise level ηλεκτρική σκούπα. 
:D 

Ποια ψύκτρα φοράς στον 3700Χ ?

Λογικά όχι την A50  έτσι;

Το ότι η κάρτα έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία , παίζει να την πουσάρει περισσότερο ο 3700Χ από τον 7600.

Δεν μπορείς να το θεωρήσεις αυτό σαν σταθερά για την έκκληση θερμότητας στο κουτί.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Eνας φιλος overclocker στο reddit παντως μου ειπε πως το IHS του εμοιαζε πιο πολυ με μπωλ, παρα με την ισια επιφανεια που πρεπει να ειναι. Με lapping καταφερε να ριξει τις θερμοκρασιες κατα 10-12 βαθμους και ειχε αισθητα μικροτερα deltas απο στιγμιαιο idle σε load.

Θα κανω ενα πειραμα με pressure film και στον δικο μου 3700Χ να δω μηπως και εγω εχω.... μπωλακι τελικα.

Άμα είναι θεόστραβο το IHS το καταλαβαίνεις και με μια σβούρα. Θα κάνει σαν βραστό αυγό.😎

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ilos είπε

Άμα είναι θεόστραβο το IHS το καταλαβαίνεις και με μια σβούρα. Θα κάνει σαν βραστό αυγό.😎

Είναι το IHS ρε παιδιά; 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilos είπε

Άμα είναι θεόστραβο το IHS το καταλαβαίνεις και με μια σβούρα

Πως κανεις σβουρα εναν επεξεργαστη? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ποια cpu/μητρικη εχεις? μπορεις να τρεξεις ενα cb r20?

ειμαι με 3700X στην Β450 AORUS M . Αν ειχα καλυτερη μητρικη μαλλον θα ειχε και καλυτερο σκορ πιστευω... :) 

ΥΓ: Δεν ξερω γιατι το εβγαλε τοσο μεγαλο το εικονιδιο

image.png

Επεξ/σία από enable_your_mind
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Ποια ψύκτρα φοράς στον 3700Χ ?

Λογικά όχι την A5έτσι;

Το ότι η κάρτα έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία , παίζει να την πουσάρει περισσότερο ο 3700Χ από τον 7600.

Δεν μπορείς να το θεωρήσεις αυτό σαν σταθερά για την έκκληση θερμότητας στο κουτί.

Φοράω την stock που έχω ακούσει τόσο καλά λόγια και συγκρίσεις με evo.

Εγώ σκεφτόμουν να αγοράσω ένα καλό cooler πχ Noctua  αλλά τα παιδιά από πάνω επιμένουν ότι θερμοκρασία είναι normal για τώρα και ότι θα βελτιωθεί με κάποιο update.

Ίσως να την πουσαρει λίγο αν σκεφτείς ότι από 47fps πήγα στα 50 αλλά από 62 βαθμούς να φτάνει τώρα 72 για 3 fps μου φαίνεται πολύ παράξενο.

20 βαθμοί δεν είναι και λίγοι για να μην επηρεάσει την θερμοκρασία του κουτιού. Idle το Ryzen έχει τα temps που έχει ο i5 7600 σε full load.

Αυτό που με απασχολεί είναι αν το πρόβλημα είναι από την μεριά μου και πρέπει να αγοράσω καινούργια καλή ψήκτρα  ή άπλα το θέμα το έχει το cpu  με την mobo και πρέπει να περιμένουμε κάποιο update.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε

ειμαι με 3700X στην Β450 AORUS M . Αν ειχα καλυτερη μητρικη μαλλον θα ειχε και καλυτερο σκορ πιστευω... :) 

ΥΓ: Δεν ξερω γιατι το εβγαλε τοσο μεγαλο το εικονιδιο

image.png

Πως σου πεφτει το voltage στα 1.1V ? με offset ταση εισαι? το σκορ σου ειναι λιγο χαμηλο για 4300Mhz δες μηπως εισαι unstable και θελει παραπανω ταση

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πως σου πεφτει το voltage στα 1.1V ? με offset ταση εισαι? το σκορ σου ειναι λιγο χαμηλο για 4300Mhz δες μηπως εισαι unstable και θελει παραπανω ταση

Καρφωτα το εχω χωρις να πειραξω offset .. Σε default και με PBO πηγαινε μεχρι 3.9 και πολυ χαμηλοτερα σκορς... Unstable δεν ειμαι γιατι εχω τρεξει και stress tests και πολυ gaming χωρις κανενα θεμα... Η μητρικη ειναι η το agesa η και συνδυασμος....

image.png.d5fe5b950ccf7da27be3b99e2fb8c67e.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε

Καρφωτα το εχω χωρις να πειραξω offset .. Σε default και με PBO πηγαινε μεχρι 3.9 και πολυ χαμηλοτερα σκορς... Unstable δεν ειμαι γιατι εχω τρεξει και stress tests και πολυ gaming χωρις κανενα θεμα... Η μητρικη ειναι η το agesa η και συνδυασμος....

image.png.d5fe5b950ccf7da27be3b99e2fb8c67e.png

Παντως και εγω που τον εβαλα τωρα στα 4.3ghz οι θερμοκρασιες γλυκαναν καπως.

Για gaming ειδικα παιζει να ειναι καλυτερη φαση ενα all core overclock στα 4.3

300716435_sottrtemps.png.2fa7af8c8387c406a658c82ef2d28621.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ.

Αφού από Τρίτη θα υπάρχουν νέα για fix στους 3000 όσον αφορά την συμπεριφορά σε idle,, οπότε λίγο υπομονή μην τρελαίνεστε...

1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Πως κανεις σβουρα εναν επεξεργαστη? 

Μήπως εννοεί να γυρίσεις μια σβούρα πάνω στο..IHS.

Αυτό με το βραστό αυγό δηλαδή όλοι το πιάσατε η σβούρα είναι το πρόβλημα έτσι;🙄

Πάει γέρασα...

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...