Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

E ναι γιατι ο μεσος καθημερινος χρηστης παει τον 7600 στα 5.2.

Οχι, αλλα ισως αναφερεται στο max potential..

Επεξ/σία από GiwrgosP-
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ποιος νοιάζεται για το userbenchmark.com και τα αποτελέσματά του; Πάντα μου φαίνονταν τελείως αδιάφορα.

Μονο για να κανεις συγκριση σε αλλαγες στο δικο σου συτημα κανει ,για τπτ αλλο

Δημοσ.

Λοιπόν, έκανα αρκετές δοκιμές με PBO και χωρίς. Το PBO στη μητρική μου (ASUS Prime X470 Pro) και με το συγκεκριμένο AGESA (1.0.0.2) είναι ουσιαστικά broken. Για παράδειγμα, με CB20 χωρίς PBO δουλεύει ο επεξεργαστής από 4000 ως 4050 με τάση 1,22 ως 1,23 (SVI2 TFN). Μόλις ανοίξω PBO, με όποια ρύθμιση κι αν κάνω (2Χ, 10Χ, auto, +100, +200 κτλ) δουλεύει από 4075 ως 4125 με 1.33 ως 1,35 τάση, χτυπώντας 80 βαθμούς και φυσικά μη πετυχαίνοντας σημαντικά καλύτερο σκορ (από 7200 σε 7330 περίπου). Βάζοντας fixed 4200 με 1,325V στο BIOS παίζει μια χαρά στα 4200 all core με vdroop στα 1,25-1,26 και φυσικά έδωσε scor πολύ καλύτερο, θα το δείτε παρακάτω.

Δυστυχώς, τουλάχιστο στη μητρική μου, όταν έχω fixed multiplier, δεν πέφτει ποτέ κάτω από αυτή τη συχνότητα. Είναι μόνιμα στα 4200, οπότε ακόμα και idle έχω cpu+soc power περίπου 25 watt

cb20_3900x_4200.jpg.d47d455da28456de5ebb88a68c77705e.jpg

Να συμπληρώσω επίσης πως είδα στιγμιαία καταγραφή στο hwinfo64 συχνότητα 4575, ενώ στο single-core CB20 είδα για αρκετή ώρα 4550. Τα Windows 1903 + latest chipset drivers φαίνεται να διαλέγουν σχεδόν πάντα το καλύτερο core για single-core tasks με τον 3900Χ, κάτι που δε το έβλεπα με τον 2700Χ. Βέβαια άλλαξα chipset drivers αμέσως μετά την αλλαγή στον 3900Χ, δε ξέρω αν έπαιξε κι αυτό το ρόλο του.

Κι ένα geekbench από Linux χωρίς PBO

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/14048406

και σύγκριση με τον 2700Χ που αντικατέστησε

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/compare/13998640?baseline=14048406

• Like 8
Δημοσ.

Καλημερα. Θα ηθελα τα φωτα σας σε κατι. Εχθες εβγαλα τον επεξεργαστη μου ryzen 3 1200 για να τον παω σηνερα στον αδελφο για νανκανουμε το ρημαδο update.

1)πρεπει οπωσδήποτε να βαλω το ανεμηστηρακι του επεξεργαστή οταν θα κνω το update; ρωταω γιατι παραλιγο να σπασω τπτ στην προσπάθεια μου να το βγαλω το ρημαδι. Δεν ξεκολαγε με τπτ.

2) οταν το εβγαλα ειδα οτι ο επεξεργαστης δεν ειχε καθολου παστα πανω του, παρα μονο λιγο γυρω γυρω κ ολη την ειχε η ψυκτρα. Ετσι πρεπει να ειναι; στην ψυκτρα να βαλω κ εγω την παστα;

3)πως μπορω να στο μελλον να ξεκουμποσω το ανεμηστηρακι πιο ευκολα; μηπως εφταιγε οτι πηγα να το κανω 2λεπτα μετα που τον εκλεισα;

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

3800@4450     3600 fast timinings. μπορει να κανω κανα fresh install win γιατι αυτα εχουν αρκετες blue screen στο κεφαλι. και μαλλον θα ξαναπερασω παστα στο cpu

cb15 4450 3600 14.jpg

spi 4450 3600.jpg

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, iceman33221 είπε

Καλημερα. Θα ηθελα τα φωτα σας σε κατι. Εχθες εβγαλα τον επεξεργαστη μου ryzen 3 1200 για να τον παω σηνερα στον αδελφο για νανκανουμε το ρημαδο update.

1)πρεπει οπωσδήποτε να βαλω το ανεμηστηρακι του επεξεργαστή οταν θα κνω το update; ρωταω γιατι παραλιγο να σπασω τπτ στην προσπάθεια μου να το βγαλω το ρημαδι. Δεν ξεκολαγε με τπτ.

2) οταν το εβγαλα ειδα οτι ο επεξεργαστης δεν ειχε καθολου παστα πανω του, παρα μονο λιγο γυρω γυρω κ ολη την ειχε η ψυκτρα. Ετσι πρεπει να ειναι; στην ψυκτρα να βαλω κ εγω την παστα;

3)πως μπορω να στο μελλον να ξεκουμποσω το ανεμηστηρακι πιο ευκολα; μηπως εφταιγε οτι πηγα να το κανω 2λεπτα μετα που τον εκλεισα;

Όταν είναι να βγάλουμε έναν επεξεργαστή, ειδικά της AMD που τα πινάκια είναι πάνω στον επεξεργαστή, πρώτα τρέχουμε κάτι βαρύ για να ζεσταθεί και να λιώσει η πάστα.

Εσύ δυσκολεύτηκες πιθανόν γιατί η πάστα ήταν σαν κόλλα. Πρόσεχε τα πινάκια μήπως στράβωσε κάποιο κατά το τράβηγμα.

Επίσης ναι βάλε τον επεξεργαστή ανεμιστηρακι πάνω.

Επεξ/σία από Dinoel
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, iceman33221 said:

1) Ναι οπωσδήποτε. Μην βάλεις πάστα αν είναι για δουλειά 5 λεπτών, αλλά σίγουρα θέλει να το βάλεις.

2) Ναι έτσι πρέπει να είναι. Ασκείται πίεση αρκετή.

3) Το κουνάς οριζόντια πάνω κάτω (έστω και αυτό το ελάχιστο 1-2 χιλιοστά που σου επιτρέπει)

Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις καλά τα υπολείμματα πάστας και από τη CPU και από την ψύκτρα (ψύκτρα είναι, το ανεμιστηράκι που αναφέρεις είναι στερεωμένο στο πάνω μέρος της), να ελέγξεις για στραβωμένα Pins και να βάλεις ξανά λίγη παστούλα σε καθαρή επιφάνεια πριν τον ξαναβάλεις στο PC σου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iceman33221 είπε

1.Ναι πρέπει

2. Όχι βάζεις πάντα στον επεξεργαστή

3. Ζεσταίνεις τον επεξεργαστή με ένα stress test λίγο πριν το κλήσεις για να βγάλεις τη ψύκτρα. Μετά την βγάζεις με μικρές στριφτές κινήσεις αριστερά δεξιά για να σπάσει ο δεσμός. Αν και δεν έχω βάλει ποτέ την stock ψύκτρα, απ' ότι έχω καταλάβει η θερμοαγώγιμη πάστα που έρχεται με αυτήν έχει πολύ κολλητική δράση. Τώρα που την έβγαλες θα την καθαρίσεις τελείως και θα περάσεις καινούρια πχ MX-4 και δε νομίζω να έχεις ξανά το ίδιο θέμα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zyx1979 είπε

3800@4450     3600 fast timinings. μπορει να κανω κανα fresh install win γιατι αυτα εχουν αρκετες blue screen στο κεφαλι. και μαλλον θα ξαναπερασω παστα στο cpu

cb15 4450 3600 14.jpg

spi 4450 3600.jpg

3800 manually στα 4450?

Δημοσ.

cb15 4450 3600 14.jpg

spi 4450 3600.jpg

Golden τσιπάκι πουλά το στο silicon lottery για 600 ευρώ:p Εγώ που πήγα από τον 2600 είχα κατώτερες επιδόσεις από το προσδοκούμενο πριν κανω clean install . Τωρα που εκανα εφτιαξαν τα πραγματα . 

Πάντως μπλε οθόνες μπορεί να οφείλονται και σε ασταθής ram

Δημοσ.

4450 manual ναι. οι μπλε οθονες ηταν απο τον 2700 ολες μεχρι να τερματισω τις μνημες με τον 3800 δεν εχω φαει. 2 φορες μου εκλεισε στο prime λογο temp ξεπερασα τους 95 γιαυτο θελω να δω την παστα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dinoel είπε

Όταν είναι να βγάλουμε έναν επεξεργαστή, ειδικά της AMD που τα πινάκια είναι πάνω στον επεξεργαστή, πρώτα τρέχουμε κάτι βαρύ για να ζεσταθεί και να λιώσει η πάστα.

Εσύ δυσκολεύτηκες πιθανόν γιατί η πάστα ήταν σαν κόλλα. Πρόσεχε τα πινάκια μήπως στράβωσε κάποιο κατά το τράβηγμα.

Επίσης ναι βάλε τον επεξεργαστή ανεμιστηρακι πάνω.

Εμένα πάντως δεν μου έχει συμβεί ποτέ να κολλήσει η cpu πάνω στην ψήκτρα, μόλις την ξεβιδώσω βγαίνει αμέσως, ούτε αριστερά δεξιά δεν χρειάζεται να κάνω. Τώρα είτε είναι επειδή η ψήκτρα έχει ελατήρια στις βίδες είτε βάζω λίγη πάστα :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

cb15 4450 3600 14.jpg

spi 4450 3600.jpg

Τι temps επιασες στο cb;

Δεν φαινεται για score απο κλειδωμενο 4450MHz και 3600c14 ram, μεχρι 2200 ειμαι με ανοιχτο pbo (~4200MHz) και 3400c17 μνημες, εχω ενα run manual@4360 παλι ιδιες μνημες και score 2300. 

Το πιο πιθανον ειναι αν κλειδωσεις καπου στα 4350 να πιασεις καλυτερο score.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμενα ομως με pbo 4150 4200 κ 3200 μνημες επαιζε στα 2000 . μαλλον πρεπει να κανω φορματ για να ειμαι σιγουρος.. στα 4.3 που εβαλα οχι δεν ειχα καλυτερα score. temps απο cb θα σε γελασω δεν θυμαμαι αλλα σιγουρα κατω απο 80

Επεξ/σία από zyx1979
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zyx1979 είπε

εμενα ομως με pbo 4150 4200 κ 3200 μνημες επαιζε στα 2000 . μαλλον πρεπει να κανω φορματ για να ειμαι σιγουρος.. στα 4.3 που εβαλα οχι δεν ειχα καλυτερα score. temps απο cb θα σε γελασω δεν θυμαμαι αλλα σιγουρα κατω απο 80

cb15 2000 με η χωρις pbo ειναι πολυ χαμηλα, στα 4.3 κλειδωμενος επρεπε να εισαι στο score που εβγαλες στα 4450. Τσεκαρε ψυξη, μνημες κτλ.

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-3800x-review,6226-10.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...