Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

γεια σας παιδια

επειδη δεν μπορω να διαβασω ολο το νημα και το πηρα γραμμη λιγο αργα 

μια ερωτηση εχω

καταφερε κανεις να παιξει μνημες ή να παρει καποιες σε x570 ή παλιοτερη μητρικη σε συχνοητες 4000-4133?????

γιατι το ρωταω?

γιατι βλεπω στην μητρικη μου για την σειρα 3000 με bios update στο qvl list στις μνημες δινει αρκετες με τετοιες συχνοτητες και καλα οτι παιζουν

ειναι πιθανο? το χει κανει καποιος?

μονος λογος για να αναβαθμισω ισως ηταν αυτος!!

Οταν μπορεσω να παω πανω απο 3666 θα σου πω. Εχω μνημη που κανει 42000 σιγουρα. Μεχρι στιγμης φριζαρει το bios οταν κανω highlight κατι μεγαλυτερο απο 3600MHz

Δημοσ.
31 minutes ago, kostas_anes said:

Πας σε νεο PCH chip και νεο CPU με διαφορετικο NΒ, περιμενεις να δουλεψει το λειτουργικο και οταν δεν δουλευει το θεωρεις αρνητικο. Δεν ειναι αρνητικο, ειναι λογικο. 

Δεν εχω εμπειρια, οποτε το δεχομαι.

Περιεργο, πρωτο boot με τον 3700Χ ηταν με ολα στο auto, VDIMM στα 1.45 και RAM 3600 14-14-14-26-42 και ειναι σταθεροτατο. Τωρα δεν μπορω να σου πω για παραπανω γιατι αν κανω highight μια επιλογη πανω απο 3600 φριζαρει το BIOS.

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± doubt
Aν σκεφτεις οτι ο 3700Χ μου ζοριζεται για τα 4.4...... 

Άσε με.... παραλογίζομαι, διάβασε κάτι ποιο χρήσιμο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Οταν μπορεσω να παω πανω απο 3666 θα σου πω. Εχω μνημη που κανει 42000 σιγουρα. Μεχρι στιγμης φριζαρει το bios οταν κανω highlight κατι μεγαλυτερο απο 3600MHz

ειναι 3666  οι μνημες σου?

θα ρωτησω τον ακοινωνητος που εχει 4000 αν παιζουν με xmp

Δημοσ.

4133 απο qvl λιστ της μητρικης και βέβαια θα παίξουν xmp.άλλα κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει.Θα Καταλήξεις χαμήλωμα και σφίξιμο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

2 ημέρες κάτοχος asRock Taichi x570 και 3900x.... η μετάβαση με ανάγκασε σε clean install το πρώτο αρνητικό... 2o 4 dimms δεν παιζουν ούτε stock... 3ο με 2 dimms στα 3200mhz και stock ο CPU όσο και να προσπάθησα να τρέξω με δίκες μου ρυθμίσεις υψηλότερα έστω και το ελάχιστο δεν δούλευε... προερχόμενος από 2700x 4,4ghz και οι μνήμες 3333. Με τον καιρό θα δείξει...

@SeXBOX

ποια μητρικη ειχες ?

παιδες μην ξεχνιεστε, σε αυτην την γενια μεχρι τα 3600 το infinity fabric einai 1:1 μετα παει 1:2 και πεφτουν οι αποδοσεις, μην παρασερνεστε με τα 4000+ Mhz που μπορουνε να τρεξουνε.

Επεξ/σία από ASDIC
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

2 ημέρες κάτοχος asRock Taichi x570 και 3900x.... η μετάβαση με ανάγκασε σε clean install το πρώτο αρνητικό... 2o 4 dimms δεν παιζουν ούτε stock... 3ο με 2 dimms στα 3200mhz και stock ο CPU όσο και να προσπάθησα να τρέξω με δίκες μου ρυθμίσεις υψηλότερα έστω και το ελάχιστο δεν δούλευε... προερχόμενος από 2700x 4,4ghz και οι μνήμες 3333. Με τον καιρό θα δείξει...

Βγαίνει τις επόμενες (κυριολεκτικά) ημέρες το επόμενο (ίσως beta) BIOS ακριβώς για τις μνήμες (έχει ως μοναδικό highlight " 1. Improve compatibility with DDR4-3000 or above memory" για όσες έχει ήδη βγει).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Πας σε νεο PCH chip και νεο CPU με διαφορετικο NΒ, περιμενεις να δουλεψει το λειτουργικο και οταν δεν δουλευει το θεωρεις αρνητικο. Δεν ειναι αρνητικο, ειναι λογικο. 

Δεν εχω εμπειρια, οποτε το δεχομαι.

Περιεργο, πρωτο boot με τον 3700Χ ηταν με ολα στο auto, VDIMM στα 1.45 και RAM 3600 14-14-14-26-42 και ειναι σταθεροτατο. Τωρα δεν μπορω να σου πω για παραπανω γιατι αν κανω highight μια επιλογη πανω απο 3600 φριζαρει το BIOS.

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± doubt
Aν σκεφτεις οτι ο 3700Χ μου ζοριζεται για τα 4.4...... 

Εγώ κράτησα το λειτουργικό από 2700x και χ470 ,δεν έχει κάνει κιχ...

24 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

αλλο θελω να ρωτησω

και καλα λεει οτι υποστηριζει αυτες τις μνημες με τους 3000 ρυζεν   

αν πχ παρω 4133 απο qvl λιστ της μητρικης θα παιξει με το xmp ασχετως αν κερδιζει η οχι σε επιδοσεις

https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-GAMING-PRO-CARBON-AC#support-mem-19

Ναι θα παίξει, οι δικές μου παίζουν και σε καποιες καλες x470/b450 το θέμα είναι ότι πάνω από 3800mhz θα πέφτει το infinity fabric στην μισή ταχύτητα με αποτέλεσμα μεγάλη πτώση στις επιδόσεις. Με λίγα λόγια δεν αξίζει να πάρεις μνήμες πάνω από 3800mhz. 

Θα ανεβάσω νούμερα μέσα στη βδομάδα στο άλλο νήμα με το memory scaling για να δείτε που και  πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι θα παίξει, οι δικές μου παίζουν και σε καποιες καλες x470/b450 το θέμα είναι ότι πάνω από 3800mhz θα πέφτει το infinity fabric στην μισή ταχύτητα με αποτέλεσμα μεγάλη πτώση στις επιδόσεις. Με λίγα λόγια δεν αξίζει να πάρεις μνήμες πάνω από 3800mhz. 

Θα ανεβάσω νούμερα μέσα στη βδομάδα στο άλλο νήμα με το memory scaling για να δείτε που και  πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα 

OK THANKS

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Σε ποιον agesa ειναι η μητρικη σου? Έχει πάρει 1.0.0.3a? Λιγο που δοκιμασα το  1.0.0.2 ηταν για πολλες φαπες.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σε ποιον agesa ειναι η μητρικη σου? Έχει πάρει 1.0.0.3a? Λιγο που δοκιμασα το  1.0.0.2 ηταν για πολλες φαπες.

1.0.0.3a και ειδα οτι βγηκε το ab οποτε θα βαλω αυτο αυριο.

17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγω και CPU που αλλαξα επρεπε να τα σεταρει το λειτουργικο ξανα ολα απο την αρχη και ηθελε 2 restart για να ειναι κομπλε.

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, SeXBOX said:

Με τους 3000 θες λιγότερο procODT. Γενικά έχουν αλλάξει πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με PBO πως πάτε από θερμοκρασίες; Εμένα με PBO σε synthetic πάει 80+ αλλά κανονικά δεν πάει πάνω από 70 σε load. Έκανα έναν κόπο και το έλυσα και έβαλα ξανά πάστα μπας και, τα ίδια αποτελέσματα σχεδόν. 

Edit: Χωρίς να ξέρω αν είναι stable, τον πήγα με 1.3V στα 4.3 και έβγαλα αυτό με μέγιστη 82. 

image.png.87ac5e95ed3978fab4980ee65a80e356.png

Επεξ/σία από Dinos_12345
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SeXBOX είπε

Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με τις μνήμες μου έχω 4 x8gb και δεν παίζουν με καμία δύναμη πανω απο 2933 , περιμένω bios update μήπως λυθεί το πρόβλημα αλλιώς θα πάω σε καινούργιο κιτάκι 2 x 16 gb

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, ilos said:

Έχει βγει μέρες τώρα ναι. Θα τη στρώσουν πάλι την κατάσταση σε κάνα 4μηνο με νέα AGESA. Το θέμα είναι πότε θα ασχοληθεί ο κάθε vendor να βγάζει updates...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...