Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο εγώ φοβάμαι το electromigration να πάει σύννεφο;

45nm είχαν μέγιστη (ασφαλή) τάση 1.4-1.5, 32nm τα 1.35~, 22nm τα 1.3, στα 14nm και οι δυο εταιριες δώσανε λάσκα 1.35-1.4 ξανά, τώρα στα 7nm να έχει 1.45, το θεωρώ αδιανόητο.

Φυσικο μέγεθος/συμπεριφορά είναι το electromigration, δεν παίζει να το έχουν ακυρώσει. Σαν την βαρύτητα, απλα υπάρχει.

Απλως φοβάμαι τα υπολογίζουν να αντέχουν μέχρι την λήξη εγγύησης, και όχι 20 χρόνια όπως παλιά. Στον βωμό των επιδόσεων τα τραβάνε από τα μαλλιά. Κυρίως ότι τα 7nm είναι νέα και δεν ξέρουμε συμπεριφορές ακομα, με τρομάζει παραπάνω.

• Like 12
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Πάνε στον 3600 έτσι και αλλιώς ακόμα και το blender δεν είναι full multi threaded εκτός από το rendering κομμάτι που εντάξει η λογική λέει ότι τις περισσότερες φορές θα κάνεις με την gpu η συνδιασμό και των δύο 

Τελικά λέω να πάω σε 3700χ μιας και είναι μέσα στο budget μου.Και έλεγα να το συνδυάσω με μια X470. Κάποια παιδιά πρότειναν την Msi gaming χ470, αλλά δεν ξέρω ποιο μοντέλο. H msi gamining plus είναι το πιο φτηνό. Αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω, θα κερδίσω κάτι? Εχει να προτείνει κάποιος  καλύτερη mobo κάτω από 150?

• Moderators
Δημοσ.
40 minutes ago, Sheogorath said:

Μόνο εγώ φοβάμαι το electromigration να πάει σύννεφο;

45nm είχαν μέγιστη (ασφαλή) τάση 1.4-1.5, 32nm τα 1.35~, 22nm τα 1.3, στα 14nm και οι δυο εταιριες δώσανε λάσκα 1.35-1.4 ξανά, τώρα στα 7nm να έχει 1.45, το θεωρώ αδιανόητο.

Φυσικο μέγεθος/συμπεριφορά είναι το electromigration, δεν παίζει να το έχουν ακυρώσει. Σαν την βαρύτητα, απλα υπάρχει.

Απλως φοβάμαι τα υπολογίζουν να αντέχουν μέχρι την λήξη εγγύησης, και όχι 20 χρόνια όπως παλιά. Στον βωμό των επιδόσεων τα τραβάνε από τα μαλλιά. Κυρίως ότι τα 7nm είναι νέα και δεν ξέρουμε συμπεριφορές ακομα, με τρομάζει παραπάνω.

Εγώ πάλι νομίζω ότι κάτι ξέρουν οι εταιρείες παραπάνω απο εμάς. Δεν χαλάνε σε στοκ περισσότερο από ό,τι παλιά τα cpu.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Εγώ πάλι νομίζω ότι κάτι ξέρουν οι εταιρείες παραπάνω απο εμάς. Δεν χαλάνε σε στοκ περισσότερο από ό,τι παλιά τα cpu.

Δεν έχουμε δεδομένα στον χρόνο ακόμα. Εγώ πάντως έχω διαβάσει για 14nm επεξεργαστές να χαλάνε μετά απο λίγα χρόνια , πολύ περισσότερο απο εποχές Phenom και Core2.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, Sheogorath said:

Δεν έχουμε δεδομένα στον χρόνο ακόμα. Εγώ πάντως έχω διαβάσει για 14nm επεξεργαστές να χαλάνε μετά απο λίγα χρόνια , πολύ περισσότερο απο εποχές Phenom και Core2.

Νομίζω ότι κινδυνεύουμε να βγούμε τελείως εκτός όμως μ αυτή τη ψιλη κουβεντούλα :P

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Νομίζω ότι κινδυνεύουμε να βγούμε τελείως εκτός όμως μ αυτή τη ψιλη κουβεντούλα :P

Έχεις δίκιο, μια άποψη είπα, δεν θέλω να ξεκινήσω κουβέντα.

Συνεχίστε, γυρνάω στην σελίδα 200κάτι να συνεχίσω :P

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Πάνε στον 3600 έτσι και αλλιώς ακόμα και το blender δεν είναι full multi threaded εκτός από το rendering κομμάτι που εντάξει η λογική λέει ότι τις περισσότερες φορές θα κάνεις με την gpu η συνδιασμό και των δύο 

Υπάρχουν render types στο blender που η GPU είναι χειρότερη από CPU. Οπότε να πάρει όσο περισσότερα cores μπορεί με τα χρήματα που διαθέτει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, malakudi είπε

Υπάρχουν render types στο blender που η GPU είναι χειρότερη από CPU. Οπότε να πάρει όσο περισσότερα cores μπορεί με τα χρήματα που διαθέτει.

Άμα μπορεί να πάρει τον 3700χ ναι εννοείται  πάει κατευθείαν σε αυτό, όσο για τη συγκρίσει cpu και gpu σε rendering η κάρτα γραφικών είναι πάντα πιο γρήγορη από τον επεξεργαστή απλά η gpu ενώ είναι ταχύτατη σε πιο normal σκηνές , τα βρίσκει λίγο σκούρα σε heavy scenes κυρίως σε σκηνές που υπάρχει complex shading , volumetrics κ.λ.π 

Επεξ/σία από nikos5800
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ήδη προχώρησα σε αγορά 3700x, msi x470 gaming plus, g. Skill flare x 3200. Πρώτη φορά στο κόκκινο στρατόπεδο. 

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Άμα μπορεί να πάρει τον 3700χ ναι εννοείται  πάει κατευθείαν σε αυτό, όσο για τη συγκρίσει cpu και gpu σε rendering η κάρτα γραφικών είναι πάντα πιο γρήγορη από τον επεξεργαστή απλά η gpu ενώ είναι ταχύτατη σε πιο normal σκηνές , τα βρίσκει λίγο σκούρα σε heavy scenes κυρίως σε σκηνές που υπάρχει complex shading , volumetrics κ.λ.π 

Όχι δεν είναι πάντα πιο γρήγορη, είναι πιο γρήγορη σε tile rendering. Υπάρχουν κι άλλοι τύποι rendering που η GPU είναι πιο αργή ή είναι VRAM limited.

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, geo4sar είπε

Ήδη προχώρησα σε αγορά 3700x, msi x470 gaming plus, g. Skill flare x 3200. Πρώτη φορά στο κόκκινο στρατόπεδο. 

Και εγώ στο θέμα μνήμες πήγα σε flare x, ελπιζω να είναι καλή επιλογή στο θέμα απόδοσης 

Δημοσ.

flare x, και εδώ θα μείνω τελικά για κάθε μέρα.Ποιο σφιχτά δεν αξίζει για το ρεύμα που ζητάνε.ελάχιστες οι διαφορές σε αρκετά που δοκίμασα.soc για κάποιο λόγο,λέει 1.1v. δίνω Bios 1.065.

1.png.523bf0d51fba1b96988f69c6e2c85a8c.png

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikpoth είπε

flare x, και εδώ θα μείνω τελικά για κάθε μέρα.Ποιο σφιχτά δεν αξίζει για το ρεύμα που ζητάνε.ελάχιστες οι διαφορές σε αρκετά που δοκίμασα.soc για κάποιο λόγο,λέει 1.1v. δίνω Bios 1.065.

1.png.523bf0d51fba1b96988f69c6e2c85a8c.png

Έχει bug διαβάζει 1.1v Ότι και να βάλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εντωμεταξύ, αν κατέβω κάτω από 1.062 soc v, είναι 99% σίγουρος ότι από αυτό χάνω μέχρι και 200 πόντους σε cinebench. Περίεργο;  Το τσέκαρα δύο φορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...