Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billeiros είπε

Καλύτερα να πήγαινες σε gigabyte .υποτίθεται ότι έχει στρωμένα bios.βεβαια θα τη δούμε κι αυτή...

Σαν λειτουργια το bios ειναι μια χαρα. Δεν εχει θεματα.

7 ώρες πριν, kostas_anes είπε

1. Αντιμετωπιζω το ιδιο, μαλλον φταιει ο 1400 ομως, θα δειξει. Τα 101MHz καααπως παει να τα παλεψει αλλα κλαταρει στο boot. 
2. Nope, η Carbon 2 retries (που εχω σεταρει) και μετα σε πεταει με defaults εχοντας κρατησει τις επιλογες σου στο BIOS. 
3. Η πλακα ειναι οτι εμαθα οτι υπαρχουν temp sensor headers πριν απο 5 μερες που πηρα την Crosshair III Fromula μου :P 
4. Δεν με απασχολει ιδιαιτερα, ειμαι πρακτικος τυπος και δεν εχω γενικα RGB. Ισως να ειναι ετσι και η Carbon.

5. Θεμα του BIOS, υπηρχε και στις Χ370 της MSI μεχρι που το εσιαξαν.
6. Φταιει ο AGESA.

Γτ πηρες την formula και οχι την Hero?

Δημοσ.

Οι Giga δεν είχαν παλιά βλαμμενο bios ή ήταν απλα δύσκολο;

Σε 775/1156/1366 ήταν απλό και ευκολο πάντως. Μετα κάπου διάβασα τα ψιλοχαλασανε.

Αρε να είχαμε μια DFI AM4 ❤️

• Like 4
Δημοσ.

Νομιζω πως ολα αυτα ειναι λογω των ουσιαστικα beta bios.

Προσωπικα θα περασω τον Αυγουστο στη παραλια και απο Σεπτεμβρη θα ασχοληθω να ψαξω τις μνημες και το cpu. :P

Ελπιζω μονο να μην ακολουθησουν ιδια τακτικη και στην amd

Δημοσ.
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Ωχ, ωχ, κι εγώ Prime X470 Pro έχω και μάλλον σήμερα θα κουμπώσω τον 3900Χ. Το 5007 έχεις περάσει;

Ναι . Μπορεί να είσαι πιο τυχερός Εσύ άλλα χρειάζεται οπωσδήποτε νέο bios . Πάντως σε gaming στο shadow of tomb raider είδα μια διαφορά των 22 fps στα minimum σε σχέση με τον 2600

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, SPANK είπε

Να πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με παιχνίδια

Ο λογος που σε ρωτησα ειναι πιο πολυ λογω της ψυξης που εχεις για να ξερω και εγω που θα ειμαι πανω κατω.

Παντως τα ρευματα αυτα θα δημιουργησουν προβληματα οταν σκασει ο 16πυρηνος αργοτερα.

Ειδικα σε benchmarks θα χτυπανε οι θερμοκρασιες κοκκινο.

Παντως επειδη κοιταξα αυτο που ειπες για overclockers,και εκει οι περισσοτεροι την Gigabyte εχουν παρει σε σχεση με την Crosshair.

Και δεν μου κανει εντυπωση μιας και οι τυπαδες στην Asus ειναι τοσο καραγκιοζηδες που σε premium μητρικη σου χρεωνουν εξτρα για το Wifi6(που υποτιθεται οτι ειναι απο τα πραγματα μαζι με το Pcie4 που εχουν τοσο ακριβα οι νεες μητρικες),αν ειναι δυνατον.

Εβλεπα στο Amazon η crosshair 8 hero wifi ηταν κοντα 100ευρω ακριβοτερη απο την Gigabyte και 150ευρω ακριβοτερη απο την Taichi/Phantom X.

Κλασσικη Asus.

Η αλλη η Msi,πηγε στην Godlike που ειναι η ακριβοτερη της μητρικη και εβαλε λιγοτερες θυρες usb απο τις φθηνοτερες μητρικες της γιατι....Msi.

Τρελοκομείο οι τιμες στην Ευρωπη για αλλη μια φορα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ο λογος που σε ρωτησα ειναι πιο πολυ λογω της ψυξης που εχεις για να ξερω και εγω που θα ειμαι πανω κατω.

Παντως τα ρευματα αυτα θα δημιουργησουν προβληματα οταν σκασει ο 16πυρηνος αργοτερα.

Έβαλα λίγο το overwatch σήμερα πάλι παρέα με το afterburner και μου έδειχνει μαξ βαθμούς μέχρι 68 70 και έπαιζε πανω κάτω αλλα δεν ξέφυγε παραπάνω, το vcore έπαιζε ανάμεσα σε 1.43 1.46

2 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Συγνώμη αν έχεις ξαναγράψει κάτι παλιότερα, μπορείς να πεις τι στραβό έχεις βρει ως τώρα στην Master; Bios και γενικότερα...
Σε αυτήν σκέφτομαι να πάω

Το bios σε γενικές γραμμές ειναι κομπλέ , το θέμα που έχω εγώ ειναι με τις μνήμες που δεν μου παίρνει το xmp απο μια συχνότητα και πάνω , ενα αλλο bug που βρήκα ειναι οτι για κάποιο λόγο οταν πηράζεις το bios σε πετάει στο 2ο απο μόνο του χωρίς να σου πει τιποτα και ορισμένες φορές έχασε τις ρυθμίσεις που ειχα κάνει για άγνωστο λόγο , γενικά και σε ξένο forum που παρακολουθώ υπάρχουν ορισμένες ασυμβατότητες με τις μνήμες και αλλοι οταν κάνουν manual overclock.

Επίσης εχω διαβάσει οτι οι θερμοκρασίες που δίνει το bios και το vcore απέχει λίγο απο την πραγματικότητα ( σου λέω τι διαβάζω εξω )

Σε γενικές γραμμές ειναι κομπλέ απλα αισθάνομαι οτι ακόμη έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άφησα ένα AIDA64 stability test μόνο στον CPU και μου έβγαλε avg 70.3 και max 77(παίζει να το έκανε στην αρχή πριν προλάβει να ανέβει η ταχύτητα του CPUfan(Dark rock 4)).

Average all core στα 4.14 με vcore 1.35 με κάποιο pbo profile που ξέμεινε από εχθές. Δεν το άφησα πολύ, κανένα τέταρτο έμεινε.

Επεξ/σία από Dinos_12345
Δημοσ.
1 ώρα πριν, noFEARgr είπε

Πάντως σε gaming στο shadow of tomb raider είδα μια διαφορά των 22 fps στα minimum σε σχέση με τον 2600

Για πόσταρε κανένα SOTTR screenshot

(Η σωστή σύγκριση βέβαια θα ήταν με τον 2600 στα 4GHz καθώς οι καινούριοι είναι ήδη στα όρια τους και δεν κάνουν ούτε 100Mhz overclock)

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SPANK είπε

το θέμα που έχω εγώ ειναι με τις μνήμες που δεν μου παίρνει το xmp απο μια συχνότητα και πάνω

Tι εννοείς ?  δεν παίρνει τις LPX που έχεις 32GB 3200C16 με XMP? 2Χ είναι ή 4Χ ? Κάπου διάβαζα ακόμα και με XMP οι τάσεις πρέπει να μπαίνουν manual. 

Δημοσ.

Συνδιασμό ultra high και medium στο Novigrad του Witcher 3 είχα απο 0-45fps (unplayable) με 2500k και με τον 3700x, έχω 85-90 σταθερότατα χωρις dips και 20% utilization.

Για τέτοιες διαφορές μιλάμε, νιώθω οτι έχω κάνει αναβάθμιση και στην κάρτα γραφικών με αυτό το CPU.

Τη δε rx570 την έκανα undervolt κι oc στα 1400 κι είμαι πόπα απο θερμοκρασίες.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dem είπε

Tι εννοείς ?  δεν παίρνει τις LPX που έχεις 32GB 3200C16 με XMP? 2Χ είναι ή 4Χ ? Κάπου διάβαζα ακόμα και με XMP οι τάσεις πρέπει να μπαίνουν manual. 

Όχι με xmp επάνω και manual 1.35v δεν μπαίνει στα windows ( το pc ανοίγει κανονικά ) , αν ρίξω σε manual την συχνότητα σε 2933 περίπου λειτουργούν κανονικά αλλα και 3000 λίγο παραπάνω να πάω δεν μπαίνει.

Μπορεί επειδή ειναι 4 x 8gb

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

48 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Παντως επειδη κοιταξα αυτο που ειπες για overclockers,και εκει οι περισσοτεροι την Gigabyte εχουν παρει σε σχεση με την Crosshair.

Και δεν μου κανει εντυπωση μιας και οι τυπαδες στην Asus ειναι τοσο καραγκιοζηδες που σε premium μητρικη σου χρεωνουν εξτρα για το Wifi6(που υποτιθεται οτι ειναι απο τα πραγματα μαζι με το Pcie4 που εχουν τοσο ακριβα οι νεες μητρικες),αν ειναι δυνατον.

Εβλεπα στο Amazon η crosshair 8 hero wifi ηταν κοντα 100ευρω ακριβοτερη απο την Gigabyte και 150ευρω ακριβοτερη απο την Taichi/Phantom X.

Κλασσικη Asus.

Η αλλη η Msi,πηγε στην Godlike που ειναι η ακριβοτερη της μητρικη και εβαλε λιγοτερες θυρες usb απο τις φθηνοτερες μητρικες της γιατι....Msi.

Τρελοκομείο οι τιμες στην Ευρωπη για αλλη μια φορα.

Kοιτα να δεις η hero εχει την αναλογη τιμη σε σχεση με τις αλλες μητρικες. Οταν πιασεις και τις 4 της κατηγοριας στα χερια σου θα το καταλαβεις.

Και κατι για τις θερμοκρασιες ,το light load λογω single boost ειναι σχετικα ψηλο ,αλλα σε all core χρηση ακομα και σε Prime95 avx που τρεχω αυτη τη στιγμη η max θερμοκρασια ειναι 78.9 βαθμους με pbo στο auto και μνημες 3800mhz με if 1900Mhz.

346975667_prime95testing.png.3bea4f047c959a5b40da1f7988948ad7.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Kοιτα να δεις η hero εχει την αναλογη τιμη σε σχεση με τις αλλες μητρικες. Οταν πιασεις και τις 4 της κατηγοριας στα χερια σου θα το καταλαβεις.

Κοιταξε να δεις,επιασα την Hero σε Z370 και φυσικα την Master σε Z390.

Και οι δυο τους ειχαν/εχουν την ιδια αρχικη τιμη.

Λυπαμαι που θα το πω αλλα η Hero το μονο καλυτερο που ειχε τοτε(το 2017 δηλαδη)ηταν λιγο στο Bios απο τα λιγα που εψαξα που τουλαχιστον σε Intel μερια ηταν λιγο πιο μαζεμενο σε σχεση με της Gigabyte. Σαν ποιοτητα ομως η Masterηταν απλα φοβερη,με bonus το backplate(που εκανε και δουλεια στις θερμοκρασιες δεν ηταν απλα για φιγουρα).

Για Msi δεν ξερω γιατι εχω να αγορασω απο το 2013,αλλα η Gigabyte εχει κανει τρελα βηματα προς τα μπροστα ενω η Asus εχει κανει τρελα βηματα προς τα πισω. Ηδη περυσι στους Z390 εγινε ρεζιλι,ολως τυχαιως με την εκει Hero.

Δεν λεω οτι οι Asus Μητρικες γενικα ειναι για πεταμα ή οτι η Gigabyte δεν εχει κανει και αυτη λαλακιες στις μητρικες(ειδικα στις φθηνοτερες).

Απλα η μεν Asus πορευεται με την νοοτροπια του μονοπωλειου ετσι οπως λειτουργει/χρεωνει(με λιγα λογια στον κοσμο της τελειως),ενω η Gigabyte με την νοοτροπια''εκανα λαλακιες,πρεπει να φτιαξω ονομα,γιατι σε πωλησεις ειμαι πολυ πισω''.

Δημοσ.

Οι 3600 /3700x αναμένεται να πέσουν το πολύ 50 ευρό σε μερικές εβδομάδες ή αυτήν θα είναι μια σταθερή τιμή για αρκετούς μήνες? Διότι βλέπω πολλούς που κράζουν τις υψηλές τιμές στα σκρουτζομαγαζα. Αν η πτώση της τιμής τους αναμένεται τόσο μικρή σκέφτομαι να πάρω από τώρα να κάνω την δουλειά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...