Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ilos είπε

Τα unsigned μονό έτσι περνάνε μετονομασία σε msi.rom και bios flashback.

Το αυτο :)

4 bios flashback το οriginal εριξα τωρα για να δουλεψει η μητρικη... Να αρχιζω να γκρινιαζω και για τα υπολοιπα που εχω μαζι της η δεν θελετε? :lol:

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Τα unsigned μονό έτσι περνάνε μετονομασία σε msi.rom και bios flashback.

Nαι το ξερω, εχω φτιαξει και εγω τα δικα μου αλλωστε :P

Απλως εγω τα περναω μεσα απο UEFI Shell που τρεχει σε USB. Δεν ειναι και δα δυσκολο να φτιαξεις ενα.

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

4 bios flashback το οriginal εριξα τωρα για να δουλεψει η μητρικη... Να αρχιζω να γκρινιαζω και για τα υπολοιπα που εχω μαζι της η δεν θελετε? :lol:

Well αυτο που ειπα ακριβως απο πανω. Ουτε μετονομασια θελει, ουτε να τυρανιεσαι με το αν θα δουλεψει η οχι. Δουλευει απλα και γρηγορα. 

Επισης για πες γενικα τι κακο εχεις βρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Nαι το ξερω, εχω φτιαξει και εγω τα δικα μου αλλωστε :P

Απλως εγω τα περναω μεσα απο UEFI Shell που τρεχει σε USB. Δεν ειναι και δα δυσκολο να φτιαξεις ενα.

Well αυτο που ειπα ακριβως απο πανω. Ουτε μετονομασια θελει, ουτε να τυρανιεσαι με το αν θα δουλεψει η οχι. Δουλευει απλα και γρηγορα. 

Επισης για πες γενικα τι κακο εχεις βρει.

Βus clock overclock Ουτε για αστειο

Οτιδηποτε πηραξεις στις μνημες και δεν το γουσταρει θελει clear cmos  ,ευτυχως που εχει κουμπι

δεν εχει Header για temp sensor (ντροπη)

1 ολοκληρο rgb header ,ολα τα αλλα ειναι argb

Mε τις μνημες δεν μπορω να πω οτι τα παει και πολυ καλα. Καποια timings δεν κατεβαινουν για κανενα λογο

Πολυ ωρα για να ποσταρει

Μanual overclock με Offset ταση δεν γινεται (εδω μπορει να μην φταιει η μητρικη αλλα ο agesa)

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οτιδηποτε πηραξεις στις μνημες και δεν το γουσταρει θελει clear cmos  ,ευτυχως που εχει κουμπι

Mε τις μνημες δεν μπορω να πω οτι τα παει και πολυ καλα. Καποια timings δεν κατεβαινουν για κανενα λογο

Πολυ ωρα για να ποσταρει

Αυτά τα δύο ,μεγάλες αλήθειες.Δυστυχώς νομίζω ισχύουν σε όλα τα μοντέλα της ,απο οτι διαβάζω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δε κάνει από μονή της reset σε 2133 μετά από 5 retries? DAFUQ

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πολυ ωρα για να ποσταρει

Το ίδιο πρόβλημα έχω διαβάσει και για τις Gigabyte μητρικές

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

δεν κανει retries καν

Εμένα η δικιά μου που δεν έχει καν clear cmos button όταν "κόλλαγε" όπως τα γράφεις ήταν συνήθως μετά από black screen. Δηλαδή λόγω unstable setings μετά από κανένα stress test/cinebench ή πολύωρο gaming. Η λύση ήταν απλά να πατήσω power on χωρίς να είναι το τροφοδοτικό στη μπρίζα για να αποφορτίσει (δε χρειαζόταν να τον ανοίξω για clear cmos). Μετά  έκανε κανονικά τα retries της και πόσταρε στα 2133.😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πολυ ωρα για να ποσταρει

Μanual overclock με Offset ταση δεν γινεται (εδω μπορει να μην φταιει η μητρικη αλλα ο agesa)

1. Αντιμετωπιζω το ιδιο, μαλλον φταιει ο 1400 ομως, θα δειξει. Τα 101MHz καααπως παει να τα παλεψει αλλα κλαταρει στο boot. 
2. Nope, η Carbon 2 retries (που εχω σεταρει) και μετα σε πεταει με defaults εχοντας κρατησει τις επιλογες σου στο BIOS. 
3. Η πλακα ειναι οτι εμαθα οτι υπαρχουν temp sensor headers πριν απο 5 μερες που πηρα την Crosshair III Fromula μου :P 
4. Δεν με απασχολει ιδιαιτερα, ειμαι πρακτικος τυπος και δεν εχω γενικα RGB. Ισως να ειναι ετσι και η Carbon.

5. Θεμα του BIOS, υπηρχε και στις Χ370 της MSI μεχρι που το εσιαξαν.
6. Φταιει ο AGESA.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Ηρθε επιτελους ο 3600x μετα απο μια βδομαδα. 

Πρωτο score overlocked στα 4.35ghz

Δευτερο stock. Και μια συγκριση με τον 2600 απο κατω 

Εχοντας την prime x470 pro χειροτερο bios τα 10 χρονια που ασχολουμαι με υπολογιστες δεν εχω ξανασυναντησει.Απο την στιγμη που εβαλα πανω τον 3600x:

To xmp δεν postaρει καν (υποψιν εχω b-die 3200cl14), με gear down disabled δεν postaρει καμια ταχυτητα, το mouse μεσα στο bios παει σε slow motion , διαφορα ui bugs. 

O μονος τροπος για να ανεβασω την μνημη ειναι διαδοχικα ,ανεβαζοντας το ρευμα στα 1.45 και απο εκει μικρα μικρα step καθε φορα . Στα timings τα ιδια. Το καταφερα να το φτασω 3400mhz fast timings . Bαριεμαι να ασχοληθώ προς το παρον παραπανω με τετοιο αισχος που επικρατει στο bios. 

Aπο συχνοτητες single βλεπω σε καποιους πυρηνες 4,425 και σε καποιους αλλους 4,35 

ρευμα στο auto το κλασικο 1.425 ευτυχως με ryzen balanced πεφτει στα 0.9

Κριμα το raw power των επεξεργαστων με τετοια bios που κυκλοφορουν ...

Στα πολυ θετικα η καταναλωση , πανω απο 85-95 w δεν ειδα ακομα και overcloked . Οι θερμοκρασιες ηταν γυρω στα 75c σε stress test στο aida. 

benchmark.png

Ωχ, ωχ, κι εγώ Prime X470 Pro έχω και μάλλον σήμερα θα κουμπώσω τον 3900Χ. Το 5007 έχεις περάσει;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Καλύτερα να πήγαινες σε gigabyte .υποτίθεται ότι έχει στρωμένα bios.βεβαια θα τη δούμε κι αυτή...

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, billeiros είπε

Καλύτερα να πήγαινες σε gigabyte .υποτίθεται ότι έχει στρωμένα bios.βεβαια θα τη δούμε κι αυτή...

Καλα το είπες υποτίθεται .. βασικά αυτην την περίοδο εχω καταλάβει οτι λίγο πολύ ολα τα bios απο ολους τους κατασκευαστές ειναι πανω κατω στο ίδιο καζάνι

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SPANK είπε

Καλα το είπες υποτίθεται .. βασικά αυτην την περίοδο εχω καταλάβει οτι λίγο πολύ ολα τα bios απο ολους τους κατασκευαστές ειναι πανω κατω στο ίδιο καζάνι

Συγνώμη αν έχεις ξαναγράψει κάτι παλιότερα, μπορείς να πεις τι στραβό έχεις βρει ως τώρα στην Master; Bios και γενικότερα...
Σε αυτήν σκέφτομαι να πάω

Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, akoinonitos είπε

δεν κανει retries καν

Λολ. Εδώ κάνει η δικιά μου :P Σε μένα αν βάλεις το OC Mode στο Expert βγάζει επιλογή για πόσα retries θέλεις κάνει. Για δες μήπως το έχει και εσένα αυτό..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...