Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, aekoriginal21 είπε

Κατέβασε chipset drivers απο το site της amd και θα στα βγάλει όλα.

Δεν μπορω να το βρω εχεις καποιο λινκ ? 

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, aekoriginal21 είπε

Λες να αφήσω ανοιχτό pbo; Αλλα με τι power plan, μετά απο λίγο πάλι βλέπω 1,47 με αυτά που είπα πριν και νόμιζα οτι δουλεύουν.

Βάλτο enabled το pbo βάλε ryzen balanced και απλά μην ξανά ανοίξεις το hwinfo :lol:

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Βάλτο enabled το pbo βάλε ryzen balanced και απλά μην ξανά ανοίξεις το hwinfo :lol:

Κανενα καλο σετακι σε μνημες παιζει:? για τον  3900χ  σε  16 giga ram και με καλες συχνοτητες?

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Η συχνότητα παίζει μικρότερο ρόλο από το σφίξιμο των timings. Κυρίως το tRFC, το οποίο σφίγγει μόνο σε μνήμες Samsung (B-Die, D-Die, κτλ)

Αυτό ισχύει σε κάθε πλατφόρμα.

Ως εκ τούτου ή θα πάτε για φτηνά Micron E-Die / Hynix CJR ή αμέσως για B-Die.

Καλά και ακριβά CJR ή Micron E-Die απλά για αύξηση συχνότητας (που θα ισοδυναμεί σε αύξηση απόδοσης 1-2%) δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα, εκτός αν βρεθούν σε καλή τιμή.

Οι διαφορές αυτές είναι 3600C16 XMP = χαλαρά timings VS 3600C14 με πολύ σφικτά timings.

Το θέμα είναι δεν βρίσκω πληροφορίες για αυτά τα 3333 cas 16 vengeance LPX και hiper X Predator. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

https://www.amd.com/en/support

Επέλεξε chipset drivers ,και το chipset της μητρικής.

Thanks τους εβγαλε εγω τι παπαριά εκανα εβαζα chipset --- am4---- b450  και απο επανω εβαζα τον 3600 :P  και μου εβγαζε μονο το amd master :) 

thanks Again .

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, darkman είπε

Thanks τους εβγαλε εγω τι παπαριά εκανα εβαζα chipset --- am4---- b450  και απο επανω εβαζα τον 3600 :P  και μου εβγαζε μονο το amd master :) 

thanks Again .

Κανενα καλο σετακι σε μνημες παιζει:? για τον  3900χ  σε  16 giga ram και με καλες συχνοτητες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, TONEDEPTH είπε

https://www.skroutz.gr/s/19410634/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-3866MHz-PVS416G386C8K.html

https://www.skroutz.gr/s/19253786/Crucial-Ballistix-Elite-16GB-DDR4-3600MHz-BLE2K8G4D36BEEAK.html

Σχετικά φθηνά κιτάκια

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Επαιξα λιγο με offset στο vcore και ειδα σημαντικη πτωση στις θερμοκρασιες (και idle και load) εχει ενα μικρο hit στο mp αναλογα το benchmark  π.χ. στο y-chuncher εκανε 124sec απο 123sec αλλα επεσα στους 78c απο τους 85c και στους 34c απο 39c idle. Ακομα και στα παιχνιδια που το load ειναι μικροτερο εχει διαφορα και εχουν σταματησει τα εντονα temp spikes και οι ανεμιστηρες δεν ραμπαρουν συνεχεια, διαφορα στα MHz δεν ειδα, το ac odyssey συνεχιζει και καθετε μεταξυ 4300-4325 με καποια στιγμαια 4350 και στο benchmark οι διαφορες ειναι στα ορια του λαθους. 

Μεχρι -0.075 σε εμενα δουλευει σωστα, πιο κατω πεταει random blue screens, αυτο μαλλον εχει να κανει και με το καθε cpu.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω φάει σκάλωμα τώρα αισθάνομαι οτι το τσιπάκι και γενικά ολο το pc καίγεται , αυτες οι θερμοκρασίες ειναι φυσιολογικές ?

Έσεις ποιο πρόγραμμα κοιτάτε αξιόπιστα για θερμοκρασίες

Untitled.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...