Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ για κάποιο λόγο,ενώ έχω καλά νουμεράκια σχεδόν παντού,στα cinebench βγάζω χαμηλά νούμερα. 99% έχει να κάνει με ρυθμίσεις ram,οσες έχω σε auto,αρκετές δηλαδή.1979223998_Annotation2019-07-21003056.png.f3bde00e4c3a2e1d882f9bed2f429413.png

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, nikpoth said:

@Dinos_12345Προς το παρόν βάλε power options, windows balanced από amd ryzen balanced.  Το πρότεινε η amd μέχρι τον επόμενο chipset driver. Και θα έχεις 1ν σε idle, 40c.

Σε εμένα δεν είδα διάφορα. Αλλά αφού βγήκαν της and κι είπαν ότι είναι λογικό το 1,4-5 idle δεν με πολυαγχωνει και το περίεργο είναι ότι σε full load (4,175 all core) πάει στα 1.375

Επίσης με pbo από 4700+ πήγα κοντά 5000 πάντως. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο συνδιασμός κι άλλης ρύθμισης.

Επεξ/σία από aekoriginal21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, aekoriginal21 είπε

Σε εμένα δεν είδα διάφορα. Αλλά αφού βγήκαν της and κι είπαν ότι είναι λογικό το 1,4-5 idle δεν με πολυαγχωνει και το περίεργο είναι ότι σε full load (4,175 all core) πάει στα 1.375

Έτσι Πρέπει νε πηγαίνει βρε σε load.και λίγο ποιο χαμηλά. 

EDIT 7/18/19 As a temporary workaround, you can use the standard Windows Balanced plan. Edit this plan to use 85% minimum processor state, 100% maximum processor state. (Example). This will chill things out as we continue to work this issue. Your 1T and nT scores shouldn't change at all (+/- the usual run-to-run variance). This will preserve boost, retain cc6 core sleeping, preserve idle downclocking/downvolting, but make the CPU more relaxed about boosting under light loads.

Please note that it is totally normal for your Ryzen to use voltages in a range of 0.200V - 1.500V -- this is the factory operating range of the CPU. It is also totally normal for the temperature to cycle through 10°C swings as boost comes on and off. You will always see these characteristics, as they're intended, so do not be surprised to see such values. :)

Please do not undervolt the chip or set a maximum processor state of 99%. These are ineffective and/or detrimental changes.

We appreciate the reports everyone has provided, and they are helpful. I will make an all-new post when I have a more comprehensive update to share. Thanks for your patience. ♥

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cbls9g/the_final_word_on_idle_voltages_for_3rd_gen_ryzen/

Επεξ/σία από nikpoth
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Δεν μου λετε ρε τσακαλοι, εχει μεταβει κανεις σε X570 να μου πει εντυπωσεις? Τα τιναξε η Tomahawk μου (κατα 99% απο το beta bios της MSI), οποτε με το που μου φερει καινουρια το μαγαζι παει αυτη για πουλημα και εγω σε x570. Εχουμε εντυπωσεις απο κανενα "φτηνο" (ο θεος να το κανει) μοντελο? 

Ως τωρα απο τα οσα ατομα εχουν σχολιασει οι x570 μητρικες τους ειναι οι ακριβες των 400ευρω(Msi Ace και Gigabyte Master),αρα δεν σε βοηθαει και πολυ αυτο(δεν εχει εμφανιστει και κανενα μελος με 3800x και 3900x).

Δημοσ.
14 minutes ago, BabisTs said:

για ποιον cpu?

Για 3700x με βλεπω (3800x πεταμενα λεφτα παλι, μιας και απλα βελτιωνονται οι πιθανοτητες σου στο silicon lottery). Ξερω οτι σχεδον ολες οι x570 ειναι overkill για τους R7, αλλα και παλι μου εχει μπει το μικροβιο της αναβαθμισης...

Δημοσ.
5 minutes ago, Fulgore said:

Ως τωρα απο τα οσα ατομα εχουν σχολιασει οι x570 μητρικες τους ειναι οι ακριβες των 400ευρω(Msi Ace και Gigabyte Master),αρα δεν σε βοηθαει και πολυ αυτο(δεν εχει εμφανιστει και κανενα μελος με 3800x και 3900x).

Καταλαβα... Θα ηθελα να ειμαι ο πρωτος με ενα πιο "ανθρωπινο" combo, αλλα με κοβω να ολοκληρωνω την αναβαθμιση κατα το σεπτεμβρη.

2 minutes ago, BabisTs said:

για 3700Χ είναι υπέρ αρκετή.....

https://www.skroutz.gr/s/19367606/MSI-MPG-X570-Gaming-Edge-WiFi.html

Ναι την εχω δει και μου καλαρεσε στην αρχη, αλλα τελευταιες μερες με εχει λιγο ξενερωσει η MSI και με κοβω μαλλον να αλλαζω εταιρια στο x570. Σε περιπτωση ομως που οντως κινηθω προς τα εκει, εχει παρει κανεις την AIO που δινει δωρο η MSI με καθε αγορα x570? Αν οντως ειναι απλη η διαδικασια, τοτε τα αξιζει τα λεφτα της και με το παραπανω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Έτσι Πρέπει νε πηγαίνει βρε σε load.και λίγο ποιο χαμηλά. 

EDIT 7/18/19 As a temporary workaround, you can use the standard Windows Balanced plan. Edit this plan to use 85% minimum processor state, 100% maximum processor state. (Example). This will chill things out as we continue to work this issue. Your 1T and nT scores shouldn't change at all (+/- the usual run-to-run variance). This will preserve boost, retain cc6 core sleeping, preserve idle downclocking/downvolting, but make the CPU more relaxed about boosting under light loads.

Please note that it is totally normal for your Ryzen to use voltages in a range of 0.200V - 1.500V -- this is the factory operating range of the CPU. It is also totally normal for the temperature to cycle through 10°C swings as boost comes on and off. You will always see these characteristics, as they're intended, so do not be surprised to see such values. :)

Please do not undervolt the chip or set a maximum processor state of 99%. These are ineffective and/or detrimental changes.

We appreciate the reports everyone has provided, and they are helpful. I will make an all-new post when I have a more comprehensive update to share. Thanks for your patience. ♥

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cbls9g/the_final_word_on_idle_voltages_for_3rd_gen_ryzen/

Tριχες κατσαρες πες τους... Aυτο που η Amd εχει κανει επιστημη τα Power plans με ξεπερναει...

Eγω παντως εκανα το ακριβως αντιθετο απο αυτο που προτεινουν. Ultimate power plan με Min 5% και pbo enabled scalar ,x6, +150Μhz ,οffset -0.075v

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/13976803

660401721_pbo3600ram.png.1be7c48bcb0ec96f760950aa04a74133.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Καλοδούλευτα τα μηχανήματα σε όλους :)

Λοιπόν, το έχτισα, τρέχει κομπλέ, ποστάρει κάθε φορά αν και θέλει λίγο τον χρόνο του. Έβαλα Windows, έτρεξα ένα Cinebench R20 και έβγαλα 4800(3700X obviously). Σε idle παίζει στα 1.4V, φωτιά θα πάρουμε 😛

Έχω βάλει μόνο το XMP που το πήρε αμέσως στα 3200. Μπορείτε να μου πείτε, τι να κάνω από becnhmarks, τι να κάνω να δω πόσο πιάνει max χωρίς OC και γενικά τι θα ήταν καλό να πειράξω/αλλάξω.

Happy AF αλλά θέλω να δω πως παίζει και με το Linux γιατί εκεί δουλεύω και εκεί θα τον χρησιμοποιώ περισσότερο.

Δουλευει καλα η mobo;σκεφτομαι να τη γυρισω πισω και να παω σε x570

Επεξ/σία από petrance
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, petrance είπε

Δουλευει καλα η mobo;σκεφτομαι να γυρισω τη γυρισω πισω και να παω σε x570

Μέχρι στιγμής κομπλέ (φτου φτου)

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Tριχες κατσαρες πες τους... Aυτο που η Amd εχει κανει επιστημη τα Power plans με ξεπερναει...

Eγω παντως εκανα το ακριβως αντιθετο απο αυτο που προτεινουν. Ultimate power plan με Min 5% και pbo enabled scalar ,x6, +150Μhz ,οffset -0.075v

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/13976803

660401721_pbo3600ram.png.1be7c48bcb0ec96f760950aa04a74133.png

Μνήμες βλέπω σπέρνει! Μανουλι !Πόσο ρεύμα ζητάνε; Proc odt κάτω από 53;  ρε συ το hwinfo διαβάζει; cpu nb/soc έμεινα κάγκελο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...