Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως κι εγώ αύριο παραλάβω και δεν έχω κάνει ακόμα flash το bios.

Τι χάλι είναι αυτό με την msi, πριν καν την βάλω μπροστά με έχασε απο πελάτη.

Να βγάλουν κάτι που να λειτουργεί 100% και να κάνει σίγουρα flash παίζει; Αστείες καταστάσεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Περιμένουμε τώρα, λίγο μάζεμα τα καλώδια ακόμα και τέλος. . Άμα δεν έρθει αύριο με acs θα ρίξω μοιρολόι. 

IMG_20190713_015924.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πειτε μου αποψεις λοιπον παιδες. Εφοσων γινεται χαμος με τις μητρικες ακομα, ελεγα να παραγγειλω 3700x και mobo οπως επισης και ram μαζι γιατι εχω ενα ζευγαρι 3000mhz, αλλα λεω να παιξω 3200 και πανω(η οχι, ακουω αποψεις.). Λετε να περιμενω μεχρι και μετα τα μισα του επομενου?

Υ.Γ ειμαι κουμπωμενος με R5 1600 3.9oc και CL15 DDr4 3000mhz μαζι με GTX 1070Ti Strix.

Επεξ/σία από musedoubler
Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, musedoubler είπε

Για πειτε μου αποψεις λοιπον παιδες. Εφοσων γινεται χαμος με τις μητρικες ακομα, ελεγα να παραγγειλω 3700x και mobo οπως επισης και ram μαζι γιατι εχω ενα ζευγαρι 3000mhz, αλλα λεω να παιξω 3200 και πανω(η οχι, ακουω αποψεις.). Λετε να περιμενω μεχρι και μετα τα μισα του επομενου?

Υ.Γ ειμαι κουμπωμενος με R5 1600 3.9oc και CL15 DDr4 3000mhz μαζι με GTX 1070Ti Strix.

Φίλε αν πας για 3600 οκ, τίποτα κάτω τσάμπα κόπος δηλαδή. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε

Φίλε αν πας για 3600 οκ, τίποτα κάτω τσάμπα κόπος δηλαδή. 

Καλα η αληθεια ειναι οτι θελω να κανω το νεο σεταπ playing pc και το παλιο με b350 f gaming - ryzen 1600 - 1070ti streaming pc με μια elgato.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Spartan_X είπε

Επίσης αναρωτιέμαι και για το εξής .. τώρα στον 6600Κ που έχω, για ψύξη έχει πάνω μία Corsair H60 υδρόψυξη. Να τη κρατήσω στον 3600 η να χρησιμοποιήσω το δικό του coolerακι; Δεν ξέρω αν μπορεί να στηριχθεί κιόλας πάνω η H60 εδώ που τα λέμε κιόλας ... κάθεται πάνω στον i5 εδώ και κοντά 4 χρόνια τώρα.

https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Accessories-|-Parts/PC-Components/Cooling/Hydro-Series™-H60-H80i-H100i-H110i-AMD-Mounting-Bracket/p/CW-8960011

Δεν βρίσκω λόγο να μην την βάλεις πάνω στον 3600.

Επεξ/σία από Koeman
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή είναι η προηγούμενη της δικής μου, πανομοιότυπη πλακέτα μόνο το chipset αλλάζει. 3 γυμνές φάσεις. Μου έκανε εντύπωση που τα mosfet δεν ζεσταίνονται πολύ αρχικά, αφού με τον δικό μου 1600 αν ξεπεράσεις τα 3500mhz αρχίζουν τα ζόρια και βλέπεις 80άρες στα vrm από το πρόγραμμα της μητρικής. (Παρεπιπτόντως κόλησα κάτι ψυκτράκια που είχα από παλιά, αφού τα έκοψα με το dremel ακριβώς στο μέγεθος των μικροσκοπικών mosfet, όποιος θέλει επιπλέον πληροφορίες για το μείγμα κόλας και τον τρόπο που χρησιμοποίησα ας στείλει pm) και πέσαν 5-6 βαθμούς τουλάχιστο.

Η εξήγηση φαίνεται αμέσως μετά, το bios δεν αφήνει τον επεξεργαστή να δουλέψει πάνω από 3600mhz όπως φαίνεται. Και καλά κάνει! 12core στα 3600 σε stress test σε 3 γυμνές φάσεις!

Η Gigabyte νομίζω είναι παρεξηγημένη εταιρία με τους Ryzen. Βγήκε η "βρώμα" με τα κακής ποιότητας mosfet και το μεγάλο thermal resistance, ok, από ότι φαίνεται όμως έχουν καλό logic και καλή υποστήριξη σε bios. Προτιμώ να ρίχνει λίγο τη συχνότητα αυτόματα και ας έχει λίγες φάσεις παρά να έχει περισσότερες και με ψύκτρα αλλά δίχως thermal monitoring και να κινδυνεύεις να φας shutdown στην καλύτερη.

Shutdown πάντως να ξέρετε έχω φάει με τη μητρική λόγω θερμοκρασία chipset. Είναι ακριβώς κάτω από την κάρτα γραφικών δυστυχώς, έκανα ένα βαρύ export από το Davinci Resolve όπου η Radeon δούλευε τέρμα (δεν έφταιγε η κάρτα, είναι undervolted, ούτε η cpu, στο 30% δούλευε) και περίπου στις 5-6 ώρες έσβησε το pc. Κάποιοι εδώ κοιτούν να βγάλουν το ανεμιστήρι από τις X570, εγώ θα πρέπει να βάλω!

Επεξ/σία από nicksoti
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ThReSh είπε

Και με χειρότερα timings βέβαια.

Οι 3600c16 που έβαλες με τις κλασσικές rgb  3600c16 δεν εχουν καμία διαφορά ως προς το τσιπ.

1 ώρα πριν, Koeman είπε

Βασικά αν είναι αυτό το μοντέλο λογικά το έχει το bracket αυτό, εμένα η h100 το είχε μέσα, ίδιο είναι το am3 με το am4. 

11 ώρες πριν, Kwsths67 είπε

Θα τα κουμπώσω όλα να κάνω και cable management βαριέμαι χαχα

Αν την κουμπωνεις την μητρική τουλάχιστον όταν είναι να βάλεις την ψύκτρα ρίξε το κουτί στο πλάι.

11 ώρες πριν, Kwsths67 είπε

Μαγκες μια ακόμα ερώτηση, για τον 3600 να ενώσω μόνο ένα 4pin? Δεν πιστεύω να χρειάζεται το 8pin..

Όχι ρε τι τετραπινο ,βάλε ολο το 8pin 

• Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, akoinonitos said:

Οι 3600c16 που έβαλες με τις κλασσικές rgb  3600c16 δεν εχουν καμία διαφορά ως προς το τσιπ.

Υπάρχουν κλασικές RGB 3600C16 2x16GB? Link plz...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...