dimoskoutr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Fulgore είπε Η kraken x62 κοστιζει 130-140ευρω https://www.skroutz.gr/s/11921901/NZXT-Kraken-X62-Includes-AM4-Bracket.html?keyphrase=kraken+x62 Η απλη Dark Rock 4 κοστιζει 50. Ειναι σημαντικη χρηματικη διαφορα τα κοντα 100ευρω. Να σου θυμισω οτι 170δολλαρια(msrp)εχει διαφορα ο 3700x απο τον 3900x. Αρα αν θες την προσωπικη μου γνωμη ειναι υπερβολικη η Kraken για τον 3700x(βεβαια ειναι πανεμορφη)καθαρα απο θεμα κοστους παντα. Αν παλι την θες για ομορφια κυριως τοτε οκ πασο. Ρε μια χαρά είστε εμένα μπορείτε να μου πείτε πως θα αλλάξω το φουρφούρι από αυτή https://noctua.at/en/nh-d9l με το καινούργιο το αντίστοιχο σε μαύρο;;;; Ούτε ποιο είναι το αντίστοιχο του καν δεν ξέρω...γ@μω το κόλλημα τους με το σκ@τί...#tieinaiautore? Την έχω 2 χρόνια και είναι ψίθυρος αλλά βαρέθηκα να βλέπω αυτό το σκ@τι! Τέλος έχουμε καμία ιδέα αν μπορούμε σε αυτή αντί για τον 9άρη να βάλουμε τον αντίστοιχο 12άρη; Δεν έχω πρόβλημα με τον 9άρη σε απόδοση αλλά για ακόμη χαμηλότερες στροφές... Θα χρειαστεί και τα "συρματακια" από 12άρη για να κουμπώσει στην ψυκτρα; Έχει κανείς ιδέα; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Νικηφόρος Μπαντούνας Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 12 minutes ago, Fulgore said: 22 minutes ago, Νικηφόρος Μπαντούνας said: Φυσικα θερμοκρασιες σε Gaming και τα σχετικα θα εχεις αστειες με 20% και 30% usage στην καλυτερη. Δεν ισχυει στην πραξη το παραπανω. Πολλα συγχρονα παιχνιδια(battlefield,AC Odyssey,metro Exodus κλπ) κανουν πολυ μεγαλυτερο utilize σε 8πυρηνους απο το 20 με 30%. Ac που έπαιξα σήμερα ο επεξεργαστής άραζε κάπου στα 60% (2600). Στο BF5 αποτι έχω δει 7700k στα 4.8ghz βγάζει σχεδόν ίδια fps με 9900k στο multiplayer με πολύ κόσμο (φάση η διαφορά τους αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι κάπου στο 10%). Οπότε αν τα βγάζει πέρα ο 4/8, δεν περιμένω να περάσει ο 3700x το 50% usage. Συμφωνώ ότι το 20-30% είναι λίγο τραβηγμένο, αλλά αν εξαιρέσουμε ΑΑΑ τίτλους, είναι συχνό φαινόμενο για έναν high frequency 8/16 cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε Ac που έπαιξα σήμερα ο επεξεργαστής άραζε κάπου στα 60% (2600). Στο BF5 αποτι έχω δει 7700k στα 4.8ghz βγάζει σχεδόν ίδια fps με 9900k στο multiplayer με πολύ κόσμο (φάση η διαφορά τους αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι κάπου στο 10%). Οπότε αν τα βγάζει πέρα ο 4/8, δεν περιμένω να περάσει ο 3700x το 50% usage. Συμφωνώ ότι το 20-30% είναι λίγο τραβηγμένο, αλλά αν εξαιρέσουμε ΑΑΑ τίτλους, είναι συχνό φαινόμενο για έναν high frequency 8/16 cpu. Παιζουν πολλα πραγματα ρολο στο cpu usage.Απο την καρτα γραφικων και την αναλυση,μεχρι κλασσικα στο ιδιο το παιχνιδι τι αξιοποιηση κανει του καθε hardware. 4 παραδειγματα που βρηκα απο 9900κ +2080ti δειχνουν αυτο ακριβως το πραγμα Resident evil 2,AC Odyssey,Metro Exodus και για να γελασουμε και Counter StrikeΑυτο το πραγμα φαινεται οπως βλεπεις και στο ποση μνημη ram δεσμευει και το καθε παιχνιδι. Spoiler Τις εικονες τις βαζω σε spoiler μην πιασουν ολη την σελιδα τσαμπα. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από Fulgore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε αλλα υπαρχουν και μητρικες που θα καρβουνιασουν Αναλογως την ποιοτητα των phases και της ψυξης. Στην Designare x399 εχω τραβηξει ~400w και δεν αναψε καν το vrm φουρφουρι με τα phases να καθονται στους 85 βαθμους. Παιζουν πολλα πραγματα ρολο, αλλα, μιλωντας τεχνικα, με αρκετα phases και αρκετη ροη αερα δεν προκειται καποια απο τις Β450/Χ470 να εχουν ΣΟΒΑΡΟ θεμα με 300w Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, narta είπε Αναλογως την ποιοτητα των phases και της ψυξης. Στην Designare x399 εχω τραβηξει ~400w και δεν αναψε καν το vrm φουρφουρι με τα phases να καθονται στους 85 βαθμους. Παιζουν πολλα πραγματα ρολο, αλλα, μιλωντας τεχνικα, με αρκετα phases και αρκετη ροη αερα δεν προκειται καποια απο τις Β450/Χ470 να εχουν ΣΟΒΑΡΟ θεμα με 300w Κατά την άποψή μου μητρικές κάτω από τα 200 ευρώ θα έχουν σοβαρό θέμα και με λιγότερα από 300 watt. Η prime x470 για παράδειγμα είναι σίγουρος ότι πάνω από 200 watt θα έχει σοβαρό θέμα. Αλλά τα 200watt θεωρώ ότι είναι too much ακoμα και για τον 3800x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Η prime x470 για παράδειγμα είναι σίγουρος ότι πάνω από 200 watt θα έχει σοβαρό θέμα. Γιατι να εχει θεμα; 6phases και μιλαμε για ~150amps max. Μην γινομαστε υπερβολικοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Νικηφόρος Μπαντούνας Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 24 minutes ago, narta said: Αναλογως την ποιοτητα των phases και της ψυξης. Στην Designare x399 εχω τραβηξει ~400w και δεν αναψε καν το vrm φουρφουρι με τα phases να καθονται στους 85 βαθμους. Παιζουν πολλα πραγματα ρολο, αλλα, μιλωντας τεχνικα, με αρκετα phases και αρκετη ροη αερα δεν προκειται καποια απο τις Β450/Χ470 να εχουν ΣΟΒΑΡΟ θεμα με 300w Συγγνώμη, αν τραβήξεις 300w από b450 το vrm θα χτυπήσει θερμοκρασία ικανή να λιώσει τα mosfets 😛. Απλό παράδειγμα. b450 tomahawk (καλύτερο vrm heatsink σε b450) με 2600 που τραβάει 100w. Χωρίς airflow φτάνει 75 βαθμούς το VRM σε Prime95. Θύμισε μου πως θα τριπλασιαστεί το φορτιο (την ίδια στιγμή που το efficiency του vrm θα το εχει πάρει ο διάολος) και το vrm θα ζήσει? Ακόμα και με 10 ανεμιστήρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, narta είπε Γιατι να εχει θεμα; 6phases και μιλαμε για ~150amps max. Μην γινομαστε υπερβολικοι... στα 150 amps εγω σου λεω οτι θα ειναι ζορικα τα πραγματα απο αποψη θερμοκρασιων... επειδη την ειχα στο λεω, οχι οτι θα φας shutdown αλλα οι θερμοκρασιες θα ειναι ζορικες Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε Χωρίς airflow φτάνει 75 βαθμούς το VRM σε Prime95. Θύμισε μου πως θα τριπλασιαστεί το φορτιο (την ίδια στιγμή που το efficiency του vrm θα το εχει πάρει ο διάολος) και το vrm θα ζήσει? Ακόμα και με 10 ανεμιστήρες. Αν εχεις 0 airflow και βγαζεις συμπερασμα απο αυτο, συγνωμη αλλα κανεις λαθος γενίκευση. Ακομα και ισχνη παρουσια airflow αλλαζει δραματικα τα πραγματα απο αποψη θερμοκρασιων. Και μιλαμε για IC rated 125 βαθμους, ετσι; 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε στα 150 amps εγω σου λεω οτι θα ειναι ζορικα τα πραγματα απο αποψη θερμοκρασιων... επειδη την ειχα στο λεω, οχι οτι θα φας shutdown αλλα οι θερμοκρασιες θα ειναι ζορικες Airflow ειχες; Παιδια με τις AIO και γενικοτερα χωρις airflow, ειναι κατανοητο οτι οι θεσμοκρασιες θα ανεβουν. Και επισης μην ξεχνατε οτι 100 βαθμοι στα vrm ειναι meh. Για να πει καποιος οτι θα υπαρχει σοβαρο θεμα, θα πρεπε ινα μιλαμε για 100+ βαθμους ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ λειτουργιας για ΩΡΕΣ οχι απλα τα spikes που κανουν ως συνηθως οι υπολογιστες ή το gaming. Μιλαμε για καταστασεις power virus Prime95/Linckpack ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΑ. Αν ετσι δουλευετε τον υπολογιση, οκ fair game δεν θα επρεπε να υπαρχει b450 ή "φτηνη" Χ470 μεσα στο κουτι αλλα κατι με 8layer pcb + 8phases + active cooling 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, narta είπε Αν εχεις 0 airflow και βγαζεις συμπερασμα απο αυτο, συγνωμη αλλα κανεις λαθος γενίκευση. Ακομα και ισχνη παρουσια airflow αλλαζει δραματικα τα πραγματα απο αποψη θερμοκρασιων. Και μιλαμε για IC rated 125 βαθμους, ετσι; Airflow ειχες; Παιδια με τις AIO και γενικοτερα χωρις airflow, ειναι κατανοητο οτι οι θεσμοκρασιες θα ανεβουν. Και επισης μην ξεχνατε οτι 100 βαθμοι στα vrm ειναι meh. Για να πει καποιος οτι θα υπαρχει σοβαρο θεμα, θα πρεπε ινα μιλαμε για 100+ βαθμους ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ λειτουργιας για ΩΡΕΣ οχι απλα τα spikes που κανουν ως συνηθως οι υπολογιστες ή το gaming. Μιλαμε για καταστασεις power virus Prime95/Linckpack ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΑ. Αν ετσι δουλευετε τον υπολογιση, οκ fair game δεν θα επρεπε να υπαρχει b450 ή "φτηνη" Χ470 μεσα στο κουτι αλλα κατι με 8layer pcb + 8phases + active cooling εγω γιαυτο ειχα πρωτη προτεραιότητα τους τοπ ανεμιστηρες να βαζουν αερα προς την ψυκτρα των vrm, αλλα σε περιπτωσεις με κακο airflow δεν νομιζω οτι θα ηταν ιδια τα πραγματα. Τεσπα ουτως η αλλως στα 200watt + δυσκολα θα φτασει καποιος (μαλλον δεν θα φτασει κανεις με 3800χ και κατω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε (μαλλον δεν θα φτασει κανεις με 3800χ και κατω) Υπο κανονικες συνθηκες, ζητημα να τα φτασει ο 3950x 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Καλα λιγο υπερβολικους σας βρισκω.Θεωρω οτι οι ανοχες ειναι αρκετα παραπανω απο αυτες που λετε. Στη μητρικη μου που ειναι 4phase τραβαω σχεδον 200watt και δεν ιδρωνει ιδιαιτερα.Μετρημενη θερμοκρασια στη ψυκτρα με θερμομετρο υπερυθρων... Γενικα θεωρω πως πρεπει να το τραβηξεις απο τα μαλλια για να σκασουν η να ειναι πολυ κακη η μητρικη η να ειναι τελειως ανεπαρκες το συστημα ψυξης της... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicksoti Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για εκείνους που χρησημοποιούν/ θα χρησιμοποιήσουν την στοκ ψύκτρα της ΑMD να προτείνω κάτι. Αντικαταστήστε το - καλό κατά τα άλλα - φανάκι του με έναν 12άρη. Κι ας βιδώσει μόνο η 1 βίδα δεξιά και λίγη πατέντα. Το "περίσευμά" του αριστερά να είναι πάνω από τα mosfet. Εγώ μάλιστα έβαλα τον 12άρη από αυτή τη ψύκτρα μιας και έχει μικρό καρέ, δυστυχώς μικρότερο της spire αλλά 1 βίδα βιδώνει καλά στο 1 σπείρωμα και άλλες 2 μπορούν να βιδώσουν απ ευθείας στα fins. Είδα μια διαφορά της τάξης των 4-5 βαθμών από την Spire με μαμά fan στα mosfet. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από nicksoti Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, nicksoti είπε Για εκείνους που χρησημοποιούν/ θα χρησιμοποιήσουν την στοκ ψύκτρα της ΑMD να προτείνω κάτι. Κοιτα και ο 3900x θα ερθει με εργοστασιακη ψυκτρα αλλα σε επεξεργαστη των 550ευρω,δεν νομιζω οτι ειναι υπερβολικη να αγοραστει εστω μια αεροψυξη των 40-50ευρω. Και για τους μικροτερους ryzen αν δεν θελει καποιος να ξανοιχτει υπαρχει η γνωστη κορυφαια ψυκτρα των 30ευρω(και πλεον σε ωραιο μαυρο χρωμα)η 212 της coolermaster https://www.skroutz.gr/s/16742465/CoolerMaster-Hyper-212-Black-Edition.html Στα 23ευρω αριστη ψυκτρα απο Deepcool https://www.skroutz.gr/s/2794870/Deepcool-GAMMAXX400.html Οχι οτι δεν εκτιμαω βεβαια το γεγονος οτι η Amd δινει δωρεαν καλες ψυκτρες μεσα στο κουτι,αλλα και παλι οτι πληρωνεις παιρνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicksoti Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Nαι αλλά η 212 είναι tower. Αν έχεις τοπ μητρική με καλή ψύκτρα στα mosfet οκ. For the rest of us όμως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα