Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, aekoriginal21 είπε

Cooler για τον 3700x (εκεί μάλλον θα καταλήξω) τι προτείνετε; Θα την παλέψει με καλό oc με τη stock ή να κοιτάω για καμιά dark rock pro4. Μόνο το μέγεθος με χαλάει που καλύπτει την μισή mobo.

Επίσης αν και το τροφοδοτικό θα είναι κομπλέ που έχω 630w (bronze 6ετίας) σκέφτομαι να πάω σε ένα 750w gold για να είμαι σίγουρος.

Υπαρχουν και πιο μικρες ψυκτρες απο το γομαρι την dark rock pro 4.

https://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans.html?from=catspan&keyphrase=dark+rock+4

Αν δηλαδη δεν εχεις σκοπο να ανεβασεις παρα πολυ τα ρευματα,μπορεις να κοιταξεις στην απλη ή την slim.

Για την dark rock pro 4 επειδη την εχω,για την ακριβεια απο τις μνημες μονο την τερμα δεξια βλεπεις στο κουτι μεσα απο το τζαμι. Επισης επειδη αγορασα b die kit για να ειμαι ετοιμος,ειναι και λιγο σπαστικη και στο βαλε βγαλε των μνημων(ακομα και το μπροστα φανακι να β γαλεις ειναι στριμωγμένες.

Την Dark Rock pro 4 οπως και την αντιστοιχη Noctua την προτεινω προσωπικα μονο σε οποιον θελει το καλυτερο απο αεροψυξη για να μην μπλεκει σε υδροψυξη,αλλιως καλυτερα κοιτα σε πιο μικρες ψυκτρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, narta είπε

Γιατι; Με μια μητρικη με 8 phases*50amp μιλαμε για 400amp, που σε ρεαλιστικο σεναριο του 1.35v φτανει για 540w 

στα 400amp μπορει να θες ln2 για να ψυξεις τα Vrm ομως 😛 

μπορει το καθε power stage να εχει δυνατοτητα για καποια amps αλλα αυτο συνεπαγεται και υψηλη θερμοκρασια αναλογα και με το ποσο efficient ειναι ,προφανως και ολες σχεδον οι μητρικες την παλευουν αλλα οσο ανεβαινουν τα amps τοσο πιο πολυ θερμοτητα παραγεται. Βεβαια υπαρχουν μητρικες οπως η νεα hero και η master που ισως να μην χρειαζοντα και ψυξη για 200-250amp αλλα υπαρχουν και μητρικες που θα καρβουνιασουν.

Επεξ/σία από akoinonitos

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κατσε πρωτα να δεις αν παιρνει τπτ απο Overclock γιατι εγω βλεπω οτι  μεχρι το Max boost θα κλοκαρονται...

Καθόλου άσχημα ένας 3700x με όλους τους πυρήνες εκεί στα 4,4 όμως... Θα ρίχνει σφαλιάρες σε όλα τα intel μέχρι 9700k και θα είναι σχεδόν στα ίδια με 9900k από ότι φαίνεται... Κακό δεν το λες με τίποτα...

4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Καθόλου άσχημα ένας 3700x με όλους τους πυρήνες εκεί στα 4,4 όμως... Θα ρίχνει σφαλιάρες σε όλα τα intel μέχρι 9700k και θα είναι σχεδόν στα ίδια με 9900k από ότι φαίνεται... Κακό δεν το λες με τίποτα...

αλλο το ενα αλλο το αλλο 😛

5 minutes ago, Fulgore said:

Υπαρχουν και πιο μικρες ψυκτρες απο το γομαρι την dark rock pro 4.

https://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans.html?from=catspan&keyphrase=dark+rock+4

Αν δηλαδη δεν εχεις σκοπο να ανεβασεις παρα πολυ τα ρευματα,μπορεις να κοιταξεις στην απλη ή την slim.

Για την dark rock pro 4 επειδη την εχω,για την ακριβεια απο τις μνημες μονο την τερμα δεξια βλεπεις στο κουτι μεσα απο το τζαμι. Επισης επειδη αγορασα b die kit για να ειμαι ετοιμος,ειναι και λιγο σπαστικη και στο βαλε βγαλε των μνημων(ακομα και το μπροστα φανακι να β γαλεις ειναι στριμωγμένες.

Την Dark Rock pro 4 οπως και την αντιστοιχη Noctua την προτεινω προσωπικα μονο σε οποιον θελει το καλυτερο απο αεροψυξη για να μην μπλεκει σε υδροψυξη,αλλιως καλυτερα κοιτα σε πιο μικρες ψυκτρες.

Για την απλή dark rock 4 τι άποψη έχεις; Γιατί παντού βλέπω οτι αν είναι να πας σε dark rock 4 είναι καλύτερα να πας στην pro.

Απο 'κει και πέρα η Kraken X62 φαίνεται καλή, κι έχω και full tower οπότε δεν έχω θέμα με χώρο, απλά θεωρώ την αγοράζεις πιο πολύ για το αισθητικό κομμάτι.

1 λεπτό πριν, aekoriginal21 είπε

Για την απλή dark rock 4 τι άποψη έχεις; Γιατί παντού βλέπω οτι αν είναι να πας σε dark rock 4 είναι καλύτερα να πας στην pro.

Απο 'κει και πέρα η Kraken X62 φαίνεται καλή, κι έχω και full tower οπότε δεν έχω θέμα με χώρο, απλά θεωρώ την αγοράζεις πιο πολύ για το αισθητικό κομμάτι.

Με πετυχαινεις σε σημειο που εχω την Dark Rock 4 στο PC και την Kraken X62 διπλα μου. Περιμενε μια εβδομαδα να βγαλω την συγκριση, δεν νομιζω να κανεις αγορα μεχρι τοτε, ε :P ?

• Like 2

14 minutes ago, aekoriginal21 said:

Cooler για τον 3700x (εκεί μάλλον θα καταλήξω) τι προτείνετε; Θα την παλέψει με καλό oc με τη stock ή να κοιτάω για καμιά dark rock pro4. Μόνο το μέγεθος με χαλάει που καλύπτει την μισή mobo.

Επίσης αν και το τροφοδοτικό θα είναι κομπλέ που έχω 630w (bronze 6ετίας) σκέφτομαι να πάω σε ένα 750w gold για να είμαι σίγουρος.

Wraith Prism θα εχει αποτι διαβαζω, η οποια πανω σε 2600@4ghz (75-80w καταναλωση) δεν μου εχει ξεπερασει σε Aida τους 85 βαθμους νταλα καλοκαιρι. Οποτε αν οντως μεινει στα 65w (που ειναι το TDP), θα τα βγαλει ανετα περα η stock.  Φυσικα θερμοκρασιες σε Gaming και τα σχετικα θα εχεις αστειες με 20% και 30% usage στην καλυτερη. Αν κοιτας για OC/PBO εκει αλλαζει το πραγμα.

4 λεπτά πριν, aekoriginal21 είπε

Φανταζομαι οτι το λενε περισσοτερο επειδη δεν εχει μεγαλη χρηματικη διαφορα,οχι τοσο οτι αξιζει για ολα τα κουτια.

Αν σε ενδιαφερει ο ογκος εγω σου προτεινω(απο Be quiet παντα)την απλη Dark rock 4.

Οπως μπορεις να δεις στο εδω γραφημα ειναι(σε παλιο βεβαια cpu)μολις 2-3βαθμους πισω απο τις Noctua που αν σκεφτουμε οτι η D15 κοστιζει κοντα στα διπλασια χρηματα,ειναι πενα.

Το μονο πραγμα που ειναι για κλωτσιες η Be Quiet ειναι για την παστα που σου δινει δωρο.

Κοιτα εδω οι τσιπηδες οι Γερμανοι τι ποσοτητα παστας σου δινουν

https://www.guru3d.com/articles_pages/be_quiet_dark_rock_4_cpu_cooler_review,2.html

Ευτυχως εχει μεσα και brackets για Ryzen.

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το μονο πραγμα που ειναι για κλωτσιες η Be Quiet ειναι για την παστα που σου δινει δωρο.

Αχεμ....

Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Συγκρινεις την παστα που σου δινει δωρο η Be Quiet σε σχεση πχ με την Noctua που σου δινει ολοκληρο το σωληνάριο που κοστιζει και αναλογα?

https://www.skroutz.gr/s/7577868/Noctua-NT-H1-3-5gr.html?from=catspan

Αυτο λεω. 

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Συγκρινεις την παστα που σου δινει δωρο η Be Quiet σε σχεση πχ με την Noctua που σου δινει ολοκληρο το σωληνάριο που κοστιζει και αναλογα?

https://www.skroutz.gr/s/7577868/Noctua-NT-H1-3-5gr.html?from=catspan

Αυτο λεω. 

Εγω λεω οτι ειναι αθλια παντελως. Και λιγη. Αλλα κυριως αθλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Φυσικα θερμοκρασιες σε Gaming και τα σχετικα θα εχεις αστειες με 20% και 30% usage στην καλυτερη. 

Δεν ισχυει στην πραξη το παραπανω. Πολλα συγχρονα παιχνιδια(battlefield,AC Odyssey,metro Exodus κλπ) κανουν πολυ μεγαλυτερο utilize σε 8πυρηνους απο το 20 με 30%.

Στα υπολοιπα που λες περι stock εχεις δικιο.

10 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Εγω λεω οτι ειναι αθλια παντελως. Και λιγη. Αλλα κυριως αθλια.

Paste.jpg.fce7d5f173a8de3f1fe0978f3d5d0542.jpgΕδω οπως βλεπεις σε τεστ που εγινε σε παστα στην καρτα γραφικων(1080ti aorus),η mx4 που προτεινουν ολοι δεξια και αριστερα απεδιδε χειροτερα παρακαλω απο την παστα που ειχε πανω η καρτα γραφικων απο μονη της.

Ολα σχετικα ειναι στις παστες.Το μονο ζουμι ειναι να μην ειναι No name οτι να ναι η παστα,ειδικα σε τοσο ακριβα συστηματα.

Απο εκει και περα οι επωνυμες απλες παστες πανω κατω τα ιδια αποδιδουν(1βαθμος διαφορα η noctua απο την mx4,σιγα τις διαφορες).

Ο λογος που κραζω την be Quiet για την ποσοτητα ειναι γιατι την ιδια ποσοτητα την εχει ακομα και στην ακριβοτερη των κοντα 80ευρω Dark Rock pro 4,πραγμα απαραδεκτο.

Επεξ/σία από Fulgore

10 minutes ago, Fulgore said:

Φανταζομαι οτι το λενε περισσοτερο επειδη δεν εχει μεγαλη χρηματικη διαφορα,οχι τοσο οτι αξιζει για ολα τα κουτια.

Αν σε ενδιαφερει ο ογκος εγω σου προτεινω(απο Be quiet παντα)την απλη Dark rock 4.

Οπως μπορεις να δεις στο εδω γραφημα ειναι(σε παλιο βεβαια cpu)μολις 2-3βαθμους πισω απο τις Noctua που αν σκεφτουμε οτι η D15 κοστιζει κοντα στα διπλασια χρηματα,ειναι πενα.

Κοιτα εδω οι τσιπηδες οι Γερμανοι τι ποσοτητα παστας σου δινουν

https://www.guru3d.com/articles_pages/be_quiet_dark_rock_4_cpu_cooler_review,2.html

Ευτυχως εχει μεσα και brackets για Ryzen.

Δεν έχω θέμα απο άποψη χώρου ούτε χρημάτων απλά όπως και να το κάνουμε φαίνεται άσχημα στο κουτί όταν σου καλύπτει το μισό mobo. Τι να πω, θα το σκεφτώ είτε για την kraken είτε για την απλή pro 4. Απλά στην περίπτωση της kraken απλά την σετάρω κι είμαι κομπλέ έτσι, δεν θέλω να ασχολούμαι με βάλε βγάλε. Θα περιμένω και το review 😁

Η kraken x62 κοστιζει 130-140ευρω https://www.skroutz.gr/s/11921901/NZXT-Kraken-X62-Includes-AM4-Bracket.html?keyphrase=kraken+x62

Η απλη Dark Rock 4 κοστιζει 50. Ειναι σημαντικη χρηματικη διαφορα τα κοντα 100ευρω. Να σου θυμισω οτι 170δολλαρια(msrp)εχει διαφορα ο 3700x απο τον 3900x.

Αρα αν θες την προσωπικη μου γνωμη ειναι υπερβολικη η Kraken για τον 3700x(βεβαια ειναι πανεμορφη)καθαρα απο θεμα κοστους παντα. Αν παλι την θες για ομορφια κυριως τοτε οκ πασο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...