Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τί πράγματα είναι αυτά?

Βρέθηκε νέα ευπάθεια για Ζεν2 κ παρακλάδια και δεν είναι στην κορυφή των σχολίων?

Από όσο κατάλαβα, φαίνεται σχετικά σοβαρή αν και οι προϋποθέσεις της είναι κάπως περίεργες.

Shoot!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

21 hours ago, Πέτρος said:

Βρέθηκε νέα ευπάθεια για Ζεν2 κ παρακλάδια και δεν είναι στην κορυφή των σχολίων?

Δεν είναι τόσο επικίνδυνο στον desktop user, είμαι περίεργος αν η amd έγινε ιντελ και με το patch πέσουν οι επιδόσεις όπως σε κάποιες περιπτώσεις 

Spoiler

For my current computer (22 core Xeon(R) CPU E5-2696 v4 @ 2.20GHz): And specifically for gcc: 32m 07s compile time

AMD Ryzen 5 3600 6-Core. And specifically for gcc: 17m

• 1 χρόνο αργότερα...

https://en.wikipedia.org/wiki/Sinkclose

https://www.techpowerup.com/325488/sinkclose-vulnerability-affects-every-amd-cpu-dating-back-to-2006

Update 08:20 UTC: AMD confirmed that the Ryzen 3000 series "Matisse" processors are getting an update planned for August 20, 2024.

- AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.Cc update.

- Added security issue of SMM Lock Bypass uCode fix aka “Sinkclose”.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα παιδια,εχω μια ερωτηση.Εχω το Lian Li Lancool ii mesh και μητρικη την Asus Rog Strix B550-A Gaming.Θελω να βαλω τους 3 εμπρος ανεμιστηρες σε ενα hub και συγκεκριμενα της Deepcool το FH-04.Θα τους αντεξει ενα fan header?Οι ανεμιστηρες ειναι 0.35Α εκαστος,θεωρητικα το καθε header ειναι μεχρι 1Α? οποτε ειναι οριακα.Αυτοι παλι τι βγαζουν hub με 4 υποδοχες χωρις προσθετη τροφοδοσια απο molex,για να μας καψουν τα headers?😂

Θα με βολευε πολυ παντως το συγκεκριμενο λογω μεγεθους,για πειτε καμια γνωμη αν το εχει δοκιμασει κανενας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, LouCi4er said:

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα παιδια,εχω μια ερωτηση.Εχω το Lian Li Lancool ii mesh και μητρικη την Asus Rog Strix B550-A Gaming.Θελω να βαλω τους 3 εμπρος ανεμιστηρες σε ενα hub και συγκεκριμενα της Deepcool το FH-04.Θα τους αντεξει ενα fan header?Οι ανεμιστηρες ειναι 0.35Α εκαστος,θεωρητικα το καθε header ειναι μεχρι 1Α? οποτε ειναι οριακα.Αυτοι παλι τι βγαζουν hub με 4 υποδοχες χωρις προσθετη τροφοδοσια απο molex,για να μας καψουν τα headers?😂

Θα με βολευε πολυ παντως το συγκεκριμενο λογω μεγεθους,για πειτε καμια γνωμη αν το εχει δοκιμασει κανενας.

νομίζω στο manual αναφέρει πόσα Α αντέχει κάθε header, έχω την εντύπωση ότι κάποιο απο όλα αντέχει περισσότερο 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1

Ενδεχομένως το pump header να αντεχει παραπάνω απο 1Α, αλλά δεν το ξέρω για την μητρική σου και δεν θα το πρότεινα. Δες στον manual και κατα την γνωμη μου πάρε άλλο hub.

Συνηθως τα fan hubs εχουν και SATA power για την τροφοδοσια τους.

• Like 1

12 minutes ago, LouCi4er said:

Ολα τα headers,τα δινει 1Α 12W οποτε θα κοιταξω της Arctic που εχει και sata τροφοδοσια.

Συνηθως (και εδω και 10 χρόνια) νομιζω ότι οι μητρικές σε ολα τα fan headers δινουν 1Amp max.

Παρεμπιπτόντως, έχω την ίδια μητρικη .

• Like 1

Μια χαρα ειναι το 1Α που δινουν οι μητρικες,απλα ειχα κολλησει οτι δινανε 1.5Α.Τραβανε αρκετα αυτα τα Lian Li,της Arctic που κοιταω να παρω τραβανε αρκετα λιγοτερο.Μαλλον θα τα στειλω αυτα που εχει το κουτι και θα βαλω ολα τις Arctic,δεν φτανει που τραβανε 0.35Α της Lian Li,ειναι και 3πινα.

• Like 1

Πήρα τελικά 2 14ρηδες και έναν 12αρη.Τους 2 14αρηδες θα τους βάλω πάνω και τον 12αρη πίσω,θα τους συνδέσω και τους 3 μαζί σε ένα header.Δεν θα έχει θέμα πιστεύω,0.11Α ο καθένας τραβάει οπότε με 0.33Α σύνολο είμαι αρκετά πιο κάτω από το 1Α μέγιστο.Ειναι ίδιοι όλοι,Argb λευκοί της Arctic,δεν παίζει ρόλο νομίζω που είναι 14 με 12 μαζί.

Τους μπροστά τους άφησα όπως ήταν.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...