Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, malakudi είπε

Και με τη νέα μητρική δε μπορεί η CPU να παίξει με IF 1900. Οπότε δεν ήταν θέμα motherboard αυτό αλλά καθαρά CPU.

Στη μνήμη έβαλα τις ίδιες ρυθμίσεις που είχα στην ASUS Prime X470 Pro και τις δέχτηκε αμέσως χωρίς πρόβλημα. Θα δοκιμάσω να σφίξω λίγο παραπάνω σε αυτήν.

Στις ρυθμίσεις της μνήμης έχει κάποιες επιπλέον επιλογές που δε ξέρω τι είναι (δεν υπήρχαν στην ASUS). Θα ανεβάσω screenshot σε λίγο

edit: Στο πρώτο screenshot είναι το μενού "Phy Configuration" και στο δεύτερο screenshot είναι κάποιες επιλογές στο Misc item. Ενδιαφέρον το option "DRAM Latency Enhance" που είναι default disabled και έχει επίσης επιλογές "Enabled" και "MSI setting".

MSI_SnapShot.jpg.04b1eacbbb94a609183e0e8d3bd7e839.jpg

MSI_SnapShot_00.jpg.05fc6d8669a60d1e7315931164403ccc.jpg

Για το Phy Configuration θα βρεις κάποιες τιμές στη σελίδα advanced του Ryzen Dram Calculator.

Τις δεύτερες ρυθμίσεις που δείχνεις τις έβαλε η Unify στο τελευταίο bios και έκανα κάποιες δοκιμές αλλά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

Γιατί δεν βάζεις disable/enable στο bankgroupswap / alt;

Επεξ/σία από elpenor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, malakudi είπε

Κάθε αποτυχημένη προσπάθεια για IF 1900 θέλει clear cmos και είναι εκνευριστικό. Πάντως δοκίμασα ακόμα και με τη μνήμη στο 3200 και FCLCK 1900 με uncoupled mode απλώς για να δω αν θα μπουτάρει. Ούτε έτσι μπουτάρει οπότε μάλλον η CPU δε μπορεί.

Αν δεν ποστάρει απλά δεν μπορει η cpu μην παιδευεσαι. 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αν δεν ποστάρει απλά δεν μπορει η cpu μην παιδευεσαι. 

Εμενα που μπουταρει στα 1900 απλα δεν ηταν σταθερο και ειχα restarts παει να πει οτι κατι ειχα κανει λαθος με τις ραμ; 

Το pc της υπογραφης εχω. 

Να ξαναπροσπαθησω για 1900; 

7 λεπτά πριν, p_under είπε

Εμενα που μπουταρει στα 1900 απλα δεν ηταν σταθερο και ειχα restarts παει να πει οτι κατι ειχα κανει λαθος με τις ραμ; 

Το pc της υπογραφης εχω. 

Ότι θες παραπάνω SoC Voltage ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και μένα που bootarei στα 3600 αλλά δεν είναι σταθερό αν το stressαρω? tomahawk max b450 - 3700x - https://www.skroutz.gr/s/7730124/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZB.html 

να του μπουμπουνήσω SoC Voltage

Επεξ/σία από marksk

Σε 800 σελίδες προφανώς θα έχει αναλυθεί, τελικά υπάρχει συμπέρασμα για το πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα της RAM για τους Ryzen; Αλλού διαβάζω για κάτι της τάξης του 1-3% για μνήμες από 2133 ως 4000 αλλού για διαφορές πάνω από 10-15%...

Για να εξηγηθώ, ύστερα από 5 χρόνια διάλειμμα με skylake θέλω να ξαναγυρίσω σε AMD (είτε όταν τα 3000 ξαναβγούν σε στοκ είτε όταν ανακοινωθούν τα νέα 4000/5000 series) αλλά δε θα ήθελα να πετάξω τις μνήμες, είναι αγορασμένες πολύ πρόσφατα (Corsair Vengeance LPX 2x8 GB/2400 MHz CL14) για να τις σκοτώσω. Επίσης δεν έχω καμία διαθεση να παίζω με τα βολτς για να προσπαθήσω να αυξήσω λίγο την ταχύτητα.

Έχει κάποιος εμπειρία από τέτοιο σύστημα;

11 ώρες πριν, p_under είπε

Το pc της υπογραφης εχω. 

Ανέβασε λίγο v soc η vddg (ειμαι από κινητό και δεν βλέπω την υπογραφή σου) Μπορεί επίσης να φταίει και η μητρική 

11 ώρες πριν, marksk είπε

και μένα που bootarei στα 3600 αλλά δεν είναι σταθερό αν το stressαρω? tomahawk max b450 - 3700x - https://www.skroutz.gr/s/7730124/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZB.html 

να του μπουμπουνήσω SoC Voltage

Άσενα μάλλον φταίνε οι μνημες

1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Σε 800 σελίδες προφανώς θα έχει αναλυθεί, τελικά υπάρχει συμπέρασμα για το πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα της RAM για τους Ryzen; Αλλού διαβάζω για κάτι της τάξης του 1-3% για μνήμες από 2133 ως 4000 αλλού για διαφορές πάνω από 10-15%...

Για να εξηγηθώ, ύστερα από 5 χρόνια διάλειμμα με skylake θέλω να ξαναγυρίσω σε AMD (είτε όταν τα 3000 ξαναβγούν σε στοκ είτε όταν ανακοινωθούν τα νέα 4000/5000 series) αλλά δε θα ήθελα να πετάξω τις μνήμες, είναι αγορασμένες πολύ πρόσφατα (Corsair Vengeance LPX 2x8 GB/2400 MHz CL14) για να τις σκοτώσω. Επίσης δεν έχω καμία διαθεση να παίζω με τα βολτς για να προσπαθήσω να αυξήσω λίγο την ταχύτητα.

Αν μιλάμε για gaming με κάποια δυνατή κάρτα θα πρέπει να τις αλλάξεις 

• Like 2
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Well από 2400 δεν έχω τεστάρει, όμως έχω κάνει ένα βίντεο πριν κανα χρόνο από 3200 εώς 3733 με διάφορους συνδυασμούς timings (από τα χειρότερα XMP, μέχρι πολύ σφιχτά OC). 

• Like 1
  • Thanks 2

17 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Well από 2400 δεν έχω τεστάρει, όμως έχω κάνει ένα βίντεο πριν κανα χρόνο από 3200 εώς 3733 με διάφορους συνδυασμούς timings (από τα χειρότερα XMP, μέχρι πολύ σφιχτά OC). 

Спасибо товарищ. Πολύ καλό βίντεο, συμπυκνωμένη πληροφορία. Για τα παιχνίδια που παίζω δεν βλέπω τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να μπω σε έξτρα έξοδα για μνήμη αυτή τη στιγμή, θα πάω σε συνδυασμό CPU+mobo. Eξάλλου casual 1080p gaming κάνω κυρίως.

Συμπτωματικά και πριν δω το άρθρο σου με τα builds είχα σκεφτεί να πάω προς συνδυασμό ryzen 5 3600+gigabyte B450 mobo οπότε μου έδωσες έξτρα στήριγμα για την επιλογή μου.

28 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Спасибо товарищ. Πολύ καλό βίντεο, συμπυκνωμένη πληροφορία. Για τα παιχνίδια που παίζω δεν βλέπω τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να μπω σε έξτρα έξοδα για μνήμη αυτή τη στιγμή, θα πάω σε συνδυασμό CPU+mobo. Eξάλλου casual 1080p gaming κάνω κυρίως.

Συμπτωματικά και πριν δω το άρθρο σου με τα builds είχα σκεφτεί να πάω προς συνδυασμό ryzen 5 3600+gigabyte B450 mobo οπότε μου έδωσες έξτρα στήριγμα για την επιλογή μου.

Bασικά, μην πας σε gigiabyte B450 mobo γιατί είναι τουλάχιστον άθλια τα περισσότερα :P

14 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Bασικά, μην πας σε gigiabyte B450 mobo γιατί είναι τουλάχιστον άθλια τα περισσότερα :P

Αλήθεια; 😅

Tα τελευταία 20 χρόνια η μόνη μάρκα που δεν έχω αλλάξει σε components είναι η gigabyte. Παραδοσιακά η motherboard θα ήταν κάποιο από τα μοντέλα της. Αφού δεν κοιτάω αλλού, απλά πάω στο site βλέπω 2-3 που μου κάνουν κλικ και τσεκάρω τιμές πριν αγοράσω. Ακόμα και τα Β550 θεωρούνται άθλια;

6 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Αλήθεια; 😅

Tα τελευταία 20 χρόνια η μόνη μάρκα που δεν έχω αλλάξει σε components είναι η gigabyte. Παραδοσιακά η motherboard θα ήταν κάποιο από τα μοντέλα της. Αφού δεν κοιτάω αλλού, απλά πάω στο site βλέπω 2-3 που μου κάνουν κλικ και τσεκάρω τιμές πριν αγοράσω. Ακόμα και τα Β550 θεωρούνται άθλια;

Οι Β550 τους είναι αρκετά καλές, από Χ470 και B450 μακριά.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...