Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω το εξης "κουτι"  σχεδον δεκαετιας.... :  Intel Core 2 Quad , Gigabyte G41M Combo -socket775 (motherboard) , 4GB ram DDR3 ,δισκο εναν WD 500GB ,και μια απλη καρτουλα  γραφικων ATI AMD Radeon HD 6450 (1GB).
Η χρήση που κανω ειναι internet, καμια ταινιουλα,  office , ενιοτε και κανα προγραμματακι free για επεξεργασια φωτο.... Με παιχνιδια δεν ασχολουμαι....
Σκεφτομαι να του κανω μια μινι αναβαθμιση απλα για να πηγαινει λιγο πιο γρηγορα.... (σημειωτεον με τα 7 αρια ηταν πολυ πιο γρηγορος απο οτι με τα 10 και ειδικα την τελευταια εκδοση 1903) , και εχω καταληξει απλα να παρω εναν ssd δισκο και απο 4 να κανω την μνημη 8 η 6 ... δεδομενου οτι δεν μπορεις να αλλαξεις και πολλα με αυτη την motherboard...
Πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο ?

Επεξ/σία από winterman
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο SSD αξίζει κατά τη γνώμη μου. Τώρα η RAM έτσι και έτσι, αφού δεν παίζεις και παιχνίδια δεν νομίζω να δεις ιδιαίτερη διαφορά.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Εφόσον θα βάλεις τον ssd , βάλε και ram . Σε μτχ θα βρεις σε καλές τιμές.

Αν για office, μπορείς να δουλέψεις το libre και για φωτογραφίες π.χ. το raw therapee , με linux (ελαφριά διανομή με xfce) θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα το μηχάνημα,

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Εφόσον θα βάλεις τον ssd , βάλε και ram . Σε μτχ θα βρεις σε καλές τιμές.

Αν για office, μπορείς να δουλέψεις το libre και για φωτογραφίες π.χ. το raw therapee , με linux (ελαφριά διανομή με xfce) θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα το μηχάνημα,

Ε ναι το libre χρησιμοποιω... την microsoft την εχω καιρο στο περιθωριο😉

9 λεπτά πριν, hp8 είπε

απ ότι βλέπω παίρνει και  Core 2 Quad οπότε μαζί με τον ssd μια χαρά θα είναι Για την μνήμη βλέπεις μετά  

http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-G41M-Combo(rev._1.3).html

Nαι εχεις δικιο -λαθος δικο μου , Intel Core 2 Quad εχω , το διορθωσα και στο αρχικο μου post

Δημοσ.
3 ώρες πριν, winterman είπε

Eχω το εξης "κουτι"  σχεδον δεκαετιας.... :  Intel Core 2 Quad , Gigabyte G41M Combo -socket775 (motherboard) , 4GB ram DDR3 ,δισκο εναν WD 500GB ,και μια απλη καρτουλα  γραφικων ATI AMD Radeon HD 6450 (1GB).
Η χρήση που κανω ειναι internet, καμια ταινιουλα,  office , ενιοτε και κανα προγραμματακι free για επεξεργασια φωτο.... Με παιχνιδια δεν ασχολουμαι....
Σκεφτομαι να του κανω μια μινι αναβαθμιση απλα για να πηγαινει λιγο πιο γρηγορα.... (σημειωτεον με τα 7 αρια ηταν πολυ πιο γρηγορος απο οτι με τα 10 και ειδικα την τελευταια εκδοση 1903) , και εχω καταληξει απλα να παρω εναν ssd δισκο και απο 4 να κανω την μνημη 8 η 6 ... δεδομενου οτι δεν μπορεις να αλλαξεις και πολλα με αυτη την motherboard...
Πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο ?

Για επεξεργαστή καλύτερα να βάλεις έναν xeon e5450 ,για ssd κοίτα κάποιον crucial bx250 gb και για ραμ αν είναι ddr3 bale άλλη μια 4αρα και καθάρισες! 

• Confused 1
Δημοσ.

Έναν SSD του 20αρικου σαν τον https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-pbu120gs25ssdr-burst-120gb-25-sata-3-p-PER.323120 και καθάρισες, Ούτε ram ούτε xeon χρειάζεσαι άμα έχεις quad core cpu(2-4 GB ram ακόμα δεν είναι και άσχημα ). Απλα ο HDD σου είναι αρχαίος για αυτό δεν την παλεύει με win 10.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παλιο μου συστημα με  Intel Core 2 Quad 9400-4GB ddr2, αυτα που θεωρω ότι βοήθησαν τον υπολογιστή ήταν ο ssd, (ο οποίος θα υπάρχει να χρησιμοποιηθει και μετα από πιθανή αναβάθμιση σε νεο συστημα, προτεινω 240gb κατ ελαχιστο με 30 ευρω: https://www.skroutz.gr/s/11825339/Kingston-A400-240GB.html?from=sku_spec_variations)και τα win 10 τα οποία θεωρώ ότι ελάφρυναν το σύστημα σε σχέση με τα win 7. Επειδη ειχα μονο δυο slots DDR2 δεν μπορουσα να αναβαθμισω μνημη, ομως παρατηρησα οτι στον νεο μου συστημα η μνημη τραβαει 4+ για τα ιδια προγραμματα, κατι που δεν φαινοταν πριν . Πιθανον ο υπολογιστης να δεσμευε την μνημη RAM που του ελειπε απο τον δισκο (μακραν γρηγοροτερος ο ssd απο τον μηχανικο-με μηχανικο θα σερνεται εντελως), οποτε θα σου ελεγα ναι να αναβαθμισεις και τη μνημη  στα 8, αν βρεις σε λογικη τιμη, σε καθε περιπτωση τη διαφορα θα την κανει ο ssd και τα win 10. Καλη ιδεα θα ηταν και ενα μικρο cpu overclock...Στο δικο μου συστημα ειχε αυτοματη επιλογη και του ειχα κανει ενα +5%.

Επεξ/σία από kokoviosR
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ώρα να επιστρέψουμε στον πραγματικό κόσμο!

Με ανοιχτά 2-3 ελαφρά προγραμματάκια και μετά λίγης ώρας περιήγηση στο διαδίκτυο με ανοικτά 8-10 παράθυρα, αν ανοίξεις τον Task Manager θα δεις ότι το σύστημα χρησιμοποιεί από 3.50-4.30GB μνήμης.

Κατά συνέπεια αν θέλεις να αποδίδει το σύστημα σύμφωνα με τις όποιες δυνατότητές του-και όχι να υπολειτουργεί-η αύξηση της μνήμης είναι απαραίτητη.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Έναν SSD του 20αρικου σαν τον https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-pbu120gs25ssdr-burst-120gb-25-sata-3-p-PER.323120 και καθάρισες, Ούτε ram ούτε xeon χρειάζεσαι άμα έχεις quad core cpu(2-4 GB ram ακόμα δεν είναι και άσχημα ). Απλα ο HDD σου είναι αρχαίος για αυτό δεν την παλεύει με win 10.

Γιατί ρε φίλε να μην βάλει xeon που είναι καλύτερος ?

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, life is music είπε

Γιατί ρε φίλε να μην βάλει xeon που είναι καλύτερος ?

Άμα θέλει ας βάλει,παραγγέλνει έναν μονταρισμένο ρίχνει και ένα modded bios και όλα κομπλέ. Απλα αν έχει Q6600 η καλύτερο δεν νομίζω να αξίζει να ασχοληθεί με τον xeon για την χρήση που κάνει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...