Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι το θέμα είναι ότι το κόστος κατασκευής δεν το ξέρω και έχει πολλά να βάλω τούβλα πλακάκια πόρτες (εσωτερικές), υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και ότι άλλο μόνο κουφώματα και εξωτερική πόρτα έχει. 

Βεβαία θυμήθηκα ότι ο Ενοικιαστής του σπιτιού μου στην Αθήνα (μοναδικό περιουσιακό στοιχείο) πριν 3 χρόνια μου είχε προτείνει να αγοράσει το διαμέρισμα μου με 120.000 ευρώ και του αρνήθηκα θα έρθω σε επικοινωνία με τον ίδιο αν θέλει να το αγοράσει γιατί εγώ δεν σκοπεύω να ξανά μείνω στην Αθήνα

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ναι το θέμα είναι ότι το κόστος κατασκευής δεν το ξέρω 

Παρα πολυ χονδρικα,ενα κοστος κατασκευης ειναι 1.000 ανα τετραγωνικο οταν εισαι απο μηδεν,εσυ εισαι σιγουρα πιο κατω.

Το κοστος ξεφευγει οχι απο τα βασικα (μπετο κτλ) αλλα απο τα μη βασικα οπως κουζινες μπανια κτλ οπου μπαινει το στοιχειο της πολυτελειας και του design 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το εσωτερικό του διαμερίσματος είναι γιαπί η εξωτερική τοιχοποιία είναι ολοκληρωμένη η πολυκατοικία κατοικείται

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, user3364 είπε

Ναι το θέμα είναι ότι το κόστος κατασκευής δεν το ξέρω και έχει πολλά να βάλω τούβλα πλακάκια πόρτες (εσωτερικές), υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και ότι άλλο μόνο κουφώματα και εξωτερική πόρτα έχει. 

Εννοείται πως το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να υπολογίσεις, έστω και στο περίπου, το κόστος κατασκευής.

Και κάτι άλλο, το συνολικό κόστος (αγορά + ολοκλήρωση) θα πρέπει να το συγκρίνεις με την αξία ενός διαμερίσματος 20ετίας και όχι καινούργιου, μόνο έτσι θα διαπιστώσεις αν αξίζει η συγκεκριμένη αγορά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχω βρει φτηνό διαμέρισμα 105m2 άσε που για διαμέρισμα που χρειάζεται ανακαίνιση πρέπει να δώσεις 40,000 μόνο το διαμέρισμα!!!

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, user3364 είπε

Το εσωτερικό του διαμερίσματος είναι γιαπί η εξωτερική τοιχοποιία είναι ολοκληρωμένη η πολυκατοικία κατοικείται

Αρα εισαι σε προχωρημενο επιπεδο,εχει σιγουρα φυγει το 30% απο το 1.000 και ισως και το 50%

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αφού έχει και κουφώματα αλουμινίου, πόρτα θωρακισμένη, στα μπαλκόνια έχει κάγκελα και πλακάκια μόνο το μέσα είναι γήπεδο αφού δεν έχει τα χωρίσματα! 

Βασικά μάλλον θα κοιτάξω μήπως πουλήσω το διαμέρισμα στην Αθήνα που ο ενοικιαστής μου ήθελε να το αγοράσει και αν όχι θα προχωρήσω να πάρω δάνειο για να το αγοράσω το σπίτι.

Δημοσ.

Δεν θα υπαρχει μονο ενας αγοραστης για το ακινητο σου σε ολη την Ελλαδα!

Αλλα ειτε πωληση,ειτε δανειο θα χρειαστει καιρος μεχρι να φτασουν τα λεφτα στα χερια σου

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, user3364 είπε

Δεν έχω βρει φτηνό διαμέρισμα 105m2 άσε που για διαμέρισμα που χρειάζεται ανακαίνιση πρέπει να δώσεις 40,000 μόνο το διαμέρισμα!!!

Όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός ότι πρέπει να κάτσεις να υπολογίσεις το τελικό κόστος ώστε να διαπιστώσεις κατά πόσο αξίζει το συγκεκριμένο.

Δημοσ.

Η άποψη μου είναι να ψάξεις τα έγγραφα του σπιτιού που θα αγοράσεις γιατί φαντάζει τρομερή ευκαιρία και ίσως κάτι δεν είναι όπως θα έπρεπε.
Αν τελικά όλα είναι ΟΚ τότε  προχώρα, όταν αγοράζεις γη φθηνά είσαι πάντα κερδισμένος. 

Με τα νούμερα που αναφέρεις και ανάλογα την δουλειά που κάνεις (πόσο σταθερή είναι) η τράπεζα θα κάνει τους υπολογισμούς της και όπως το βλέπω λογικά θα εγκρίνει το δάνειο σου.

Πάντως στην θέση σου και χωρίς να γνωρίζω την όλη κατάσταση θα επέλεγα να πάρω μικρότερο δάνειο, 10.000 ευρώ ας πούμε και να συμπληρώσω με τα 10.000 που έχω στην άκρη ώστε να αγοράσω το ακίνητο και στην συνέχεια σιγά σιγά να το κάνω κατοικήσιμο ώστε να μείνω μέσα αλλά βέβαια μπορεί να έχεις οικογένεια και να είναι αδύνατο κάτι τέτοιο.

Ότι και αν αποφασίσεις και επειδή έχω δει κόσμο να την πατάει με απατεώνες, πρόσεξε πάρα πολύ να είναι όλα οκ με το οίκημα, να είσαι καχύποπτος στο παραμικρό. 

Spoiler

Σχετικά με απάτες θα σου πω τι τράβηξα εγώ με εργολάβο που είναι νεκρός εδώ και 20 χρόνια, το 1978 ανέλαβε να κάνει μία οικοδομή (12 διαμερίσματα) και 2 καταστήματα στο ισόγειο.
Τα 2 καταστήματα λοιπόν τα αγόρασε ο πατέρας μου γυρνώντας από την ξενιτιά το 79 και το 80 τα είχε βάλει σε λειτουργία, το 2013 λοιπόν και αφού τα οικονομικά μας δυσκόλευαν λόγο κρίσης θεωρήσαμε ότι έπρεπε να πουλήσουμε το ένα κατάστημα και αφού βρήκαμε αγοραστή με διαθέσιμο το ποσό που ζητούσαμε και όλα φαινόταν να πάνε καλά το πράμα ξαφνικά κολλάει με την πολεοδομία να λέει ότι όλοι η οικοδομή έχει κλέψει δημόσιο χώρο και ότι είναι μεγαλύτερη κατά μερικά τετραγωνικά μέτρα και ότι για να μπορέσω να πουλήσω το κατάστημα μου θα πρέπει όλοι οι κάτοχοι διαμερισμάτων στην οικοδομή να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί για τα επιπλέον τετραγωνικά που απολαμβάνουν.
Μετά από συνομιλία με τον Δήμαρχο του δήμου μας μου ξεκαθάρισε ότι τα χέρια του είναι δεμένα και ότι αν θα θέλω να το πουλήσω θα πρέπει να βρω όλους τους ιδιοκτήτες και να πληρώσουν ή να τους τα πληρώσω εγώ και να βάλουν την υπογραφή τους για να κάνω την δουλειά μου κάτι το οποίο δεν με ενοχλούσε δεδομένου ότι συνολικά αυτά που θα πλήρωνα ήταν περίπου το 7% της αξίας τους καταστήματος. 
Εδώ όμως ξεκινά η τρέλα....
Πολλοί από αυτούς πλέον έχουν πεθάνει, τα παιδιά τους είναι εξωτερικό και δεν μπόρεσα ποτέ να μάθω καν τα ονόματα τους και έτσι πλήρωσα αυτά που μου αναλογούν για να είμαι καθαρός αλλά δεν μπορώ να πουλήσω το ακίνητο αν δεν πληρώσει ολόκληρη η οικοδομή και έτσι περιμένω την στιγμή που θα βαρεθούν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και θα έρθουν πίσω στην Ελλάδα για να τα πουλήσουν ώστε να βρουν και αυτοί τον ίδιο μπελά με εμένα και λήξει το θέμα.

• Sad 1
Δημοσ.

Πήγαινε με έναν αρχιτέκτονα/σχεδιαστή/μηχανικό να το δει να σου πει το κόστος.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα του πεις πόσο πουλιέται, πόσα λεφτά έχεις, αν θα πουλήσεις το άλλο, δάνεια κτλ.

Δημοσ.

εφοσον καταφερεις να εξασφαλίσεις τα χρήματα που χρειάζεσαι 

πήγαινε σε μηχανικό να σου εκτιμήσει σωστά  τι θα σου κοστίσει να το φτιάξεις, ισως αυτα που σου πει σε αποτρέψουν να συνεχίσεις. (αν δεν τον πληρώσεις μην περιμένεις να ασχοληθεί μαζί σου)

μετά οποιοσδήποτε δικηγόρο και αυτόν πρέπει να τον πληρώσεις  (θα σε γλυτώσει από πολλές μελλοντικές σκοτούρες και βάσανα)

φυσικά έχεις λογιστή το ίδιο καλό με του 2 προηγούμενους 

κάνεις συμβόλαια , εργασίες 

νασαι καλά να αποπληρώνεις το δάνειό σου

Το μόνο που ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσεις είναι να ασφαλίσεις το δάνειο σε περίπτωση του πάθει κάτι ο δικαιούχος. (να το καλύψει η ασφάλεια)  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...