Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 minutes ago, kti23 said:

Δεν διαφωνω, ειμαι παντελως ασχετος με turn based. Προσπαθουσα να εκμεταλευτω το περιβαλλον, να σκεφτω καποιους τροπους με συνδυασμους αλλα σε καποια σημεια δεν ξερω αν μπορω να ειμαι δημιουργικος χωρις τα απαραιτητα spells.

Φταιει καπως και το γεγονος οτι το παιχνιδι εχει αρκετα mechanics χωρις απαραιτητα να εχει μια(κατεμε) ικανοποιητικη εκμαθηση. Ξερω οτι οι περισσοτεροι ξεκινησαν διαβαζοντας guides αλλα εγω σκοπιμως το παρελειψα γιατι ποτε δεν το κανω στο 1ο playthrough(για αυτο ισως εχω κανει εκτροπα στο grove).

Απαιτει παντως οντως αρκετο χρονο ακομα για ελαχιστο progress.

Εάν έχεις εμπειρία από TB  crpg γενικότερα αλλά ειδικά από DND 5e, δεν χρειζσεται guides. Σίγουρα για έναν πρωτάρη είναι πολλά που πρέπει να καταλάβει και το tutorial του παιχνιδιού είναι επιδερμικό. Περισσότερο βοηθάει αυτόν που ήδη τα ξέρει πως να τα χειρίζεται στο παιχνίδι παρά κάποιον που δεν έχει καμία σχέση να τα μάθει.

Παρόλα αυτά, η 5e είναι πολύ newbie friendly και με ένα δύο guides πιστεύω ότι θα καταλάβεις πως λειτουργεί το σύστημα. Αφού ήδη έχεις φτάσει act 2, τα δύσκολα τα έχεις περάσει. Πιστεύω ότι εάν επιχειρήσεις να το ξεκινήσεις από την αρχή και με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει και λίγη μελέτη, θα το απολαύσεις πολύ περισσότερο το παιχνίδι.

• Like 3
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 14/04/2025 at 03:53, seithan said:

Έχεις να προτείνεις κάτι από μόντες;

Πριν λίγο βγήκε το παραπάνω βιντεάκι. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλά mods μια και δεν έχω παίξει ακόμη το παιχνίδι, αλλά ο Big Dan είναι καλός οπότε υποθέτω θα έφτιαξε καλή λίστα.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, panagiotis54 said:

move faster mod, thx me later!

Πολύ σωστός, υπερ πολύτιμο time saver. Το climb speed ειδικά. Vanilla εαν ανέβαινα κάπου κατά λάθος, προτιμούσα να κάνω load παρά να περιμένω να ανεβεί όλο το party + summons για να ξανακατέβω :(

• Haha 1
Δημοσ.

Πολύ χαμένη ευκαιρία να μην έχουν σχόλια npc και pc χαρακτήρες αν είμαστε εντελώς ξεβρακωτοι. 

Με εξαίρεση τον Gale που κάνει ένα σχόλιο στο camp όταν είσαι εντελώς ξεβρακωτος ως player character μόνο δεν έχω βρει ακόμα κάτι άλλο. 

Ήλπιζα ότι η Larian θα έβαζε διάσπαρτα σχόλια από διάφορα σκηνικά σε περίπτωση που εσύ ή κάποιος από το party ή ακόμα και όλοι να είναι τσιτσιδοι. 

• Confused 1
Δημοσ.

Σαν το καλό το τρολάρισμα, δεν έχει.

Καταφέρνω με τα χίλια ζόρια και βγάζω τον φρουρό στο σιδηρουργείο, αλλά το τελευταίο χτύπημα το έφαγε στο μοχλό που το ενεργοποιείς.

Αποτέλεσμα? Δεν μπορώ να πατήσω το μοχλό, οπότε δεν μπορώ να φτιάξω το 2ο που θέλω...προσπάθησα με κάθε τρόπο να πάω γύρω-γύρω, μήπως μια γωνίτσα το πετύχει, αλλά εκεί η μλκία.

Δεν το ξαναπαίζω ούτε για πλάκα, μου άλλαξε τον αδόξαστο η μάχη (άλλες τρολιές εκεί...πρέπει να έχουν μπει σε όλα τα "how2" videos/guides οι devs και να έκαναν counter-tactics σε κάθε patch).

Υπάρχει, λέτε, κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω? Κανένα περίεργο spell, ίσως? Δεν έχει μείνει κάτι άλλο να κάνω, εν τω μεταξύ, πρέπει να πάω πλέον στους Πύργους, οπότε αν έχω καταλάβει σωστά αλλάζω κεφάλαιο και δεν γυρίζω εκεί.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Καταφέρνω με τα χίλια ζόρια και βγάζω τον φρουρό στο σιδηρουργείο, αλλά το τελευταίο χτύπημα το έφαγε στο μοχλό που το ενεργοποιείς.

Αποτέλεσμα? Δεν μπορώ να πατήσω το μοχλό, οπότε δεν μπορώ να φτιάξω το 2ο που θέλω...προσπάθησα με κάθε τρόπο να πάω γύρω-γύρω, μήπως μια γωνίτσα το πετύχει, αλλά εκεί η μλκία.

Δεν το ξαναπαίζω ούτε για πλάκα, μου άλλαξε τον αδόξαστο η μάχη (άλλες τρολιές εκεί...πρέπει να έχουν μπει σε όλα τα "how2" videos/guides οι devs και να έκαναν counter-tactics σε κάθε patch).

Υπάρχει, λέτε, κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω? Κανένα περίεργο spell, ίσως? Δεν έχει μείνει κάτι άλλο να κάνω, εν τω μεταξύ, πρέπει να πάω πλέον στους Πύργους, οπότε αν έχω καταλάβει σωστά αλλάζω κεφάλαιο και δεν γυρίζω εκεί.

Long rest; Στο adamantine forge είσαι αν κατάλαβα καλά.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sarandis είπε

Long rest; Στο adamantine forge είσαι αν κατάλαβα καλά.

Ναι, εκεί. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα long, είναι το επόμενο στάδιο. Έφυγα εντελώς και γύρισα, ακόμα εκεί.

Με κανένα αρκούδι+φίλτρο κολοσού+κάτι σε δύναμη, μήπως καταφέρω να το σπρώξω?

Θα δούμε αύριο.

Δημοσ.
2 hours ago, Πέτρος said:

Οι βασικοί μηχανισμοί της μάχης είναι οι εξής:

Spoiler

-Η λάβα τον αποδυναμώνει
-Η πρέσσα στο κέντρο τον πηδάει
-Θα επιτεθεί στον τελευταίο χαρακτήρα του party που του έκανε επίθεση

Μπορείς να τα εκμεταλαυτείς όλα με διάφορους τρόπους

Αν ψάχνεις για γενικούς μηχανισμούς/cheese που βοηθούν θα έλεγα ότι ο πιο εύκολος που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα haste potions/grenades. Για potion(είναι περιορισμένα/συγκεκριμένος αριθμός σε όλο το game) μαζεύεις όλο το party συγκεντρωμένο και αν σημαδέψεις σωστά throw θα τους επιρεάσει όλους. To grenade που αν θυμάμαι καλά είναι μόνο 3 σε όλο το game(ή τουλάχιστον τόσα βρήκα εγώ) μένουν και στο εδάφος για 1 turn και οι χαρακτήρες που περνάνε από μέσα παίρνουν haste.

Τέλος να πω ότι δε νομίζω ότι έγινε αυτό που λες με το μοχλό, αλλά πιθανάτοτα είναι δύσκολο να τον κάνεις click. Αν έχει πατηθεί με κάποιο τρόπο κάπου υπάρχει επιλογή να βγάλεις το καλούπι από τη βάση για να επανέλθει το σύστημα. ίσως πετύχει.

Δημοσ.

Και στο χείριστο σενάριο να μην μπορείς να φτιάξεις άλλο adamantine αντικείμενο, μην χαλάς την ζαχαρένια σου. Είναι καλά αντικείμενα αλλά επουδενί τα καλύτερα στο παιχνίδι. Θα βρεις καλύτερα αργότερα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, achilleasgr είπε

Οι βασικοί μηχανισμοί της μάχης είναι οι εξής:

Ναι, τους είχα πάρει πρέφα τους μηχανισμούς από την αρχή, είχα βρει και το σχετικό βιβλίο. Κάποια στιγμή έψαξα κιόλας, μετά τις πρώτες 10 φορές που με βίασε ο ψηλός, μήπως υπήρχε κάτι ακόμα.

Ωραίες οι "λύσεις" που προτείνουν όλοι, αλλά να το παίζεις στο normal. Στο tactician έχει +50% hitpoints o τύπος, δεν πιάνει το "διπλό" χτύπημα του σφυριού γιατί κάθε φορά σταματά να είναι ζεστός, ενώ κάτι έχουν πειράξει εκεί και με το να επιτίθεται σε αυτόν που τον χτύπησε τελευταία φορά.

Είχα παίξει πριν το patch8 τη μάχη 1-2 φορές (φόρτωσα προηγούμενο save μετά, όταν είδα ότι δεν υπήρχε περίπτωση) και αυτός που τράβαγε το μοχλό του σφυριού ήταν ο στόχος μόλις σηκωνόταν...τώρα μετά το 8ο, επιτίθεται random.

Υπάρχει τρελό bug με τη λάβα, εν τω μεταξύ, η ροή της σταματά αλλά συνεχίζεις να τη βλέπεις και προσπαθείς να καταλάβεις γιατί δεν είναι ζεστός.

13 ώρες πριν, achilleasgr είπε

haste potions

Αυτά άλλαξαν την όλη ιστορία, τελικά. Δεν ήθελα να τα φάω, αλλά δεν γινόταν...έβαλα τους 3 μόσχαρους (paladin-main/barbarian/fighter) με σφυριά κλπ και έφαγε κάπου 12 επιθέσεις στο τέλος σε έναν κύκλο, με τον μάγο για δόλωμα.

13 ώρες πριν, achilleasgr είπε

Τέλος να πω ότι δε νομίζω ότι έγινε αυτό που λες με το μοχλό, αλλά πιθανάτοτα είναι δύσκολο να τον κάνεις click. Αν έχει πατηθεί με κάποιο τρόπο κάπου υπάρχει επιλογή να βγάλεις το καλούπι από τη βάση για να επανέλθει το σύστημα. ίσως πετύχει.

Αμ δε...μόλις τέλειωσε η μάχη πήρα την ήδη έτοιμη heavy, έβαλα το καλούπι για την ασπίδα, έβαλα και το μέταλλο στη θέση του, οπότε κλείδωσε το σύστημα. Πήγα μετά να πατήσω το μοχλό για να τη φτιάξει κι έπεσα στο κουφάρι. Αν πάω να βγάλω το καλούπι, είναι μπλοκαρισμένος ο εκεί μοχλός.

Σκέψου ότι έφυγα με fast-travel κι όταν γύρισα είναι κάτω όλο το σύστημα, θέλω featherfall για να κατέβω.

Ίδια ππριά-μπλοκάρισμα που είχα με τις αράχνες (εννοείται ότι ακόμα δεν μου λειτουργεί η επίθεση με κλικ στο εικονίδιο του χ εχθρού).

5 ώρες πριν, mike299 είπε

Και στο χείριστο σενάριο να μην μπορείς να φτιάξεις άλλο adamantine αντικείμενο, μην χαλάς την ζαχαρένια σου. Είναι καλά αντικείμενα αλλά επουδενί τα καλύτερα στο παιχνίδι. Θα βρεις καλύτερα αργότερα.

Καλά, σίγουρα. Την πανοπλία ήθελα περισσότερο, για τον main μου (δεν γίνεται BG χωρίς Pal στο 1ο πέρασμα, είναι κάτι οργανικό), την έχω. Αν καταφέρω την ασπίδα, έχει καλώς, αν όχι...πάμε για άλλα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Πέτρος said:

Καλά, σίγουρα. Την πανοπλία ήθελα περισσότερο, για τον main μου (δεν γίνεται BG χωρίς Pal στο 1ο πέρασμα, είναι κάτι οργανικό), την έχω. Αν καταφέρω την ασπίδα, έχει καλώς, αν όχι...πάμε για άλλα.

Και εγώ πρώτο playthrough σχεδόν πάντα pali κάνω. Από την μια μου αρέσει να ρολαρω goody two shoes, από την άλλη συνδιασμός αρματωμένου πολεμιστή/θεραπευτή/χαρισματικού χαρακτήρα βοηθάει να επιβιώνεις τις μάχες μιας δεν γνωρίζεις ακόμα το σύστημα και ταυτόχρονα να μπορείς να μιλήσεις με τους npc. Οπότε ο paladin είσαι ότι πρέπει για αυτό τον σκοπό

Επεξ/σία από mike299
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Sarandis είπε

Long rest;

Όχι, ούτε αυτό λειτούργησε. Κανένα ξόρκι δεν έχει επίδραση, έβαλα την βαρβάρα enlarged, δεν μου δίνει επιλογή για σπρώξε-σήκωσε (λογικό, 5.000kg είναι το κουφάρι) κλπ.

Δεν χάνω κι άλλο χρόνο εκεί, ώρα για το επόμενο βήμα.

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Όχι, ούτε αυτό λειτούργησε. Κανένα ξόρκι δεν έχει επίδραση, έβαλα την βαρβάρα enlarged, δεν μου δίνει επιλογή για σπρώξε-σήκωσε (λογικό, 5.000kg είναι το κουφάρι) κλπ.

Δεν χάνω κι άλλο χρόνο εκεί, ώρα για το επόμενο βήμα.

Έκανα ένα ψάξιμο πρόχειρο, κάποιος λέει πάτα alt να κάνει highlight ό,τι μπορείς να κάνεις interact, άλλος λέει ρίξε thunderwave. Κάνε μια προσπάθεια μπας και.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...