Προς το περιεχόμενο

Baldur's Gate ΙΙΙ

HellionKal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, NickTG είπε

Γιατί? Αν υπάρχει τι χάνουν οι gamers/θεατές? 

Την αρρενωπότητα των χαρακτήρων. Γιατί, συνήθως, προκειμένου να αναδειχθεί το diversity πάει περίπατο ο αντρισμός. 

Diversity υπήρχε και στο αριστουργηματικό Lord of The Rings.

Elves, Humans, Dwarfs, Hobbits, δεν θυμάμαι κανέναν υπερπροβλημένο χαρακτήρα να τον θυμόμαστε για τις σεξουαλικές του προτίμησεις.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει στα games τα τελευταία χρόνια είναι ότι όλοι είναι είτε καλόκαρδοι, είτε απλά αδιάφοροι. Δεν υπάρχει ένας που να είναι, πως να το πω ευγενικά, η άλλη λέξη για τη σερβιέτα. Να είναι όμως πραγματικά σε όλα του. Γενικά οι κακοί είναι generic κακοί, δεν είναι φάση Ramsey Bolton για παράδειγμα. Στο BG3 έχει τέτοιους; Να τους μισήσεις δηλαδή από τα βάθη της ψυχής σου.

• Like 1

5 minutes ago, Armoral said:

Εγώ σχολίασα το "πρέπει να υπάρχουν". Γιατί πρέπει να υπάρχουν; Σε αυτό μπορείς να μου απαντήσεις ή ήρθες να το παίξεις προοδευτικός;

Δεν βλέπω να έγραψε "πρέπει" στο μήνυμα που έκανες quote. Έγραψε πως είναι σωστό κατά τη γνώμη του.

Όπως για παράδειγμα βλέπουμε διαφορετικούς ανθρώπους και στην πραγματική ζωή. 

Μπορείς να απαντήσεις τι θα χάσει ο gamer/θεατής αν υπάρχουν ή ήρθες να το παίξεις ακροδεξιός? 

• Like 1

7 λεπτά πριν, NickTG είπε

αυτό είχα στο μυαλό μου ναι. κάτι σαν το cp77 που έχει τα πάντα όλα από ανθρώπους και ιδεολογίες αλλά δεν είναι in your face, εξηγείται από το lore και έχει συνοχή στο κόσμο του game. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, NickTG είπε

Δεν βλέπω να έγραψε "πρέπει" στο μήνυμα που έκανες quote. Έγραψε πως είναι σωστό κατά τη γνώμη του.

Μπορείς να απαντήσεις τι θα χάσει ο gamer/θεατής αν υπάρχουν ή ήρθες να το παίξεις ακροδεξιός? 

Και τι σημαίνει ότι βλέπουμε διαφορετικούς ανθρώπους στη ζωή; Δηλαδή θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι και κάθε ταινία να υπάρχει εκπροσώπηση για όλους;

Το τι θα χάσει φαίνεται από τις αντιδράσεις παγκοσμίως από τους ικανούς να σκεφθούν και να μην αναπαράγουν μόνο όσα ακούν στην τηλεόραση και στο internet με θρησκευτική ευλάβεια.

Τους χαρακτηρισμούς άστους, κλασσικός woke και καλά fan που ήρθε να μας νουθετήσει. Απάντησε στο ερώτημα με επιχείρημα και όχι με ερώτηση, αν έχεις απάντηση, που δεν έχεις.

1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε

αυτό είχα στο μυαλό μου ναι. κάτι σαν το cp77 που έχει τα πάντα όλα από ανθρώπους και ιδεολογίες αλλά δεν είναι in your face, εξηγείται από το lore και έχει συνοχή στο κόσμο του game. 

Με συγχωρείς αλλά το CP77 αφορά μία πόλη στην οποία λογικά κατοικούν όλοι. Γιατί θα πρέπει οι καλλιτέχνες να εξαναγκάζονται να μεταβάλλουν τις ιδέες τους σώνει και καλά γιατί έτσι δεν κατάλαβα.

Έτσι καταντήσαμε να έχουμε μαύρο Spiderman και μελαμψή Χιονάτη.

• Like 1

21 minutes ago, just_a_dude said:

Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει στα games τα τελευταία χρόνια είναι ότι όλοι είναι είτε καλόκαρδοι, είτε απλά αδιάφοροι. Δεν υπάρχει ένας που να είναι, πως να το πω ευγενικά, η άλλη λέξη για τη σερβιέτα. Να είναι όμως πραγματικά σε όλα του. Γενικά οι κακοί είναι generic κακοί, δεν είναι φάση Ramsey Bolton για παράδειγμα. Στο BG3 έχει τέτοιους; Να τους μισήσεις δηλαδή από τα βάθη της ψυχής σου.

Έχει μερικούς χαρακτήρες που είναι αρκετά "evil", αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι φτάνουν τα επίπεδα αντιπάθιας που σου βγάζει ο Ramsey.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Έχει μερικούς χαρακτήρες που είναι αρκετά "evil", αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι φτάνουν τα επίπεδα αντιπάθιας που σου βγάζει ο Ramsey.

ναι, είναι σαν να φοβούνται οι devs να βάλουν χαρακτήρες που να κάνουν πραγματικά unthinkable πράγματα ακόμη και αν το game έχει rating αντίστοιχο των ταινιών/σειρών στις οποίες υπάρχουν τέτοιοι κακοί. Υπάρχουν evil κακοί στα games αλλά όχι τέτοιοι που να σε κάνουν να εύχεσαι να πεθάνουν. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν θυμάμαι κάποιον.

Επεξ/σία από just_a_dude

3 minutes ago, just_a_dude said:

ναι, είναι σαν να φοβούνται οι devs να βάλουν χαρακτήρες που να κάνουν πραγματικά unthinkable πράγματα ακόμη και αν το game έχει rating αντίστοιχο των ταινιών/σειρών στις οποίες υπάρχουν τέτοιοι κακοί.

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι το παιχνίδι είναι αρκετά πιο ακραίο από τα προηγούμενα BG, αλλά πιστεύω τα επίπεδα στα οποία αναφέρεσαι δύσκολα θα τα δεις σε game. Δεν θα έλεγα τόσο πολύ ότι φοβούνται, όσο ότι θέλουν να τραβήξουν μεγαλύτερο κοινό και να αποφύγουν "controversies". Βασικά θα μπορούσες να το πεις και φοβούνται τώρα που το σκέφτομαι.

• Like 1

Μόλις τώρα, Aruil είπε

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι το παιχνίδι είναι αρκετά πιο ακραίο από τα προηγούμενα BG, αλλά πιστεύω τα επίπεδα στα οποία αναφέρεσαι δύσκολα θα τα δεις σε game. Δεν θα έλεγα τόσο πολύ ότι φοβούνται, όσο ότι θέλουν να τραβήξουν μεγαλύτερο κοινό και να αποφύγουν "controversies". Βασικά θα μπορούσες να το πεις και φοβούνται τώρα που το σκέφτομαι.

ναι και γι' αυτό σχεδόν όλα τα games έχουν νερόβραστο και άπειρα βαρετό και προβλέψιμο γράψιμο. Ειδικά όταν ακούω κακούς στα games να λένε "please" και "thank you" μου έρχεται να σπάσω την οθόνη.

Πάντως το BG3 παίζει να είναι πολύ καλό όντως σε αυτό τον τομέα, θα ήθελα να παίξω αλλά ξέρω ότι κατά 99% δεν θα την παλέψω με αυτό το είδος gameplay.

11 minutes ago, Armoral said:

Και τι σημαίνει ότι βλέπουμε διαφορετικούς ανθρώπους στη ζωή; Δηλαδή θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι και κάθε ταινία να υπάρχει εκπροσώπηση για όλους;

Το τι θα χάσει φαίνεται από τις αντιδράσεις παγκοσμίως από τους ικανούς να σκεφθούν και να μην αναπαράγουν μόνο όσα ακούν στην τηλεόραση και στο internet με θρησκευτική ευλάβεια.

Τους χαρακτηρισμούς άστους, κλασσικός woke και καλά fan που ήρθε να μας νουθετήσει. Απάντησε στο ερώτημα με επιχείρημα και όχι με ερώτηση, αν έχεις απάντηση, που δεν έχεις.

Σε κάθε όχι. Εφόσον το σηκώνει το setting δεν βλέπω κανένα λόγο να μην υπάρχει. 

Θα πρέπει να μην υπάρχει? 

Το μεσαίο τμήμα δεν βγάζει κάποιο νόημα οπότε θα το προσπεράσω. 

Αν δεν ήθελες χαρακτηρισμούς ίσως δεν θα έπρεπε να τους ξεκινήσεις. Εκτός αν ήδη ξέχασες πως εσύ το έκανες στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Κλασικός ακροδεξιός που το παίζει θύμα. 

Το ερώτημα είναι ηλίθιο γενικά. Όμως σου έδωσα ήδη ένα επιχείρημα υπέρ του να υπάρχουν. 

Υπάρχει κάποιο επιχείρημα κατά πέρα του "θέλω να βλέπω μόνο ότι αρέσει σε μένα"? 

• Like 1

1 minute ago, just_a_dude said:

ναι και γι' αυτό σχεδόν όλα τα games έχουν νερόβραστο και άπειρα βαρετό και προβλέψιμο γράψιμο. Ειδικά όταν ακούω κακούς στα games να λένε "please" και "thank you" μου έρχεται να σπάσω την οθόνη.

Πάντως το BG3 παίζει να είναι πολύ καλό όντως σε αυτό τον τομέα, θα ήθελα να παίξω αλλά ξέρω ότι κατά 99% δεν θα την παλέψω με αυτό το είδος gameplay.

Αν δεν σου αρέσουν τα Turn based, δε θα κάνει τίποτα για να σου αλλάξει την άποψη. Είναι πολυ καλό για αυτό το είδος gameplay αλλά πράγματι αν δεν σου αρέσει δεν θα την παλέψεις, πιστεύω. Έχει και αρκετό combat. Δεν είναι combat light game.

Αν ποτέ όμως αποφασίσεις ότι θες να δώσεις στα turn based μία καινούρια ευκαιρία, θα έλεγα είναι απο τα πιο εύκολα "to get into".

30 minutes ago, Armoral said:

και μελαμψή Χιονάτη.

Αυτό για παράδειγμα είναι τεράστια βλακεία. Υπάρχει λόγος που λέγεται Χιονάτη και μιλάμε για μια ιστορία που ήδη υπάρχει.

9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Αν δεν σου αρέσουν τα Turn based, δε θα κάνει τίποτα για να σου αλλάξει την άποψη. Είναι πολυ καλό για αυτό το είδος gameplay αλλά πράγματι αν δεν σου αρέσει δεν θα την παλέψεις, πιστεύω. Έχει και αρκετό combat. Δεν είναι combat light game.

Αν ποτέ όμως αποφασίσεις ότι θες να δώσεις στα turn based μία καινούρια ευκαιρία, θα έλεγα είναι απο τα πιο εύκολα "to get into".

από turn based έχω ΛΙΩΣΕΙ με όλη την σημασία της λέξης τα civilization, από το 3 και μετά. Αλλά το BG3 είναι τελείως άλλη φάση αν δεν κάνω λάθος.

Just now, just_a_dude said:

από turn based έχω ΛΙΩΣΕΙ με όλη την σημασία της λέξης τα civilization, από το 3 και μετά. Αλλά το BG3 είναι τελείως άλλη φάση αν δεν κάνω λάθος.

Ναι, δεν νομίζω ότι είναι συγκρίσιμα. Τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Aruil είπε

Ναι, δεν νομίζω ότι είναι συγκρίσιμα. Τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

αν έπεφτε η τιμή θα το δοκίμαζα αλλά δεν πέφτει καθόλου, οπότε να δώσω 60 ευρώ και να το παρατήσω μετά από λίγο δεν ψήνομαι. βέβαια μπορώ να παίξω λίγο με τον πλάγιο τρόπο να δω πως θα με πάει και βλέπω. γιατί πραγματικά αυτό το style με ιστορίες που διακλαδώνονται και κάνεις επιλογές και να προσεγγίζεις διαφορετικά το κάθε quests με τρελαίνει πραγματικά. Έτσι ήλπιζα να ήταν το starfield, but oh well......

Επεξ/σία από just_a_dude

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...