johnmayson Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Επειδη εχω ψιλομπερδευτει λιγο μπορει καποιος να μου εξηγησει το advantage και το disadvantage τι ακριβως ειναι και πως το αποκτω ας εχει σαν παραδειγμα το astarion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilleasgr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, johnmayson said: Επειδη εχω ψιλομπερδευτει λιγο μπορει καποιος να μου εξηγησει το advantage και το disadvantage τι ακριβως ειναι και πως το αποκτω ας εχει σαν παραδειγμα το astarion. adv: ρίχνεις δύο ζάρια και διαλέγεις το καλύτερο αποτέλεσμα dis: ρίχνεις δύο ζάρια και διαλέγεις το χειρότερο αποτέλεσμα υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, αλλά θέλει ψάξιμο. μερικοί κλασσικοί είναι: attack/action from stealth και ενέργειες εναντίον εχθρών που είναι stunned ή prone Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από achilleasgr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Όταν κάποιος είναι stunned ή prone έχουν όλοι advantage σε attack rolls. Από εκεί και πέρα σε ability checks στα dialogs παίρνεις από κάποια spells, scrolls, potions ή items (πχ charm person ή potion of hill giant strength) ή και κάποια passives ακόμα από κάποιες classes ή ilithid powers. Τέλος υπάρχουν και κάποια items που δίνουν αυτό το bonus στη μάχη ανεξάρτητα αν ο εχθρός είναι stunned ή proned (πχ υπάρχουν κάποια πολύ καλά early γάντια που δίνουν advantage σε όλα τα attack rolls όταν είσαι περικυκλωμένος από 2 η περισσότερους εχθρούς - ότι πρέπει για το Λαεζάκι στην αρχή που δεν έχει τα extra attacks 😁). 23 ώρες πριν, psof είπε Χρησιμοποίησες τις Ilithid power εσύ; Νομίζω απο το λίγο που είδα αυτό κάνει το παιχνίδι αρκετά ευκολότερο. Αυτό και να βλέπεις OP builds και party combos απο το youtube. Αν τα κάνεις όλα αυτά τότε ναι ακόμα και στο tactician μόλις φτάσεις στο lvl 9-10 δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Εγώ δεν χρησιμοποίησα καμία Ilithid power αλλά αυτό που με βοήθησε ήταν το loot goblin που έκρυβα μέσα μου όποτε ανα πάσα στιγμή είχα το καλύτερο δυνατόν gear είτε μέσω loot είτε μέσω upgrade απο trade. Ειδικά στη μέση του ACT 3 όλη η βασική 4άδα μου ήταν χεσμένοι στα epics και στα legendaries. Spoiler Ναι τα ilithid powers (ειδικά τα reactions) κάνουν το παιχνίδι πάρα πολύ ευκολότερο. Σκέψου μόνο ότι κάθε φορά που κάνει κάποιος target όλο το party μπορεί να φάει charm ή counterspell (όχι το spell του Gale - το psychic dominance που μπορεί να το έχουν όλοι) και οι άλλοι 3 να του κάνουν και από 3x(1-4) psychic damage συν τα bonuses του καθενός από το backlash. Δηλαδή αν ένας μάγος πχ κάνει cast ένα magic missile και σκάσει από ένα σε όλο το party, από τα backlash θα φάει περισσότερο damage από όσο θα κάνει συνολικά.🤣 Και το favorable beginnings μαζί με το luck of the realms (guarantee crit) είναι strong af, κάνεις και equip το amulet που κάνει paralyse για 2 rounds στο πρώτο crit/long rest και gg κατεβάζεις όλα τα bosses. Αλλά το πιο strong ability από όλα είναι το flying που κυριολεκτικά σπάει το game στις μάχες, συν ότι είναι τέζα βολικό (πχ μετακινήσε σε dt ενώ είσαι heavily encoumbered να ξεφορτώσεις στα shops, βουτάς chests/items που κανονικά για να τα πάρεις θα έπρεπε να κάνεις τον Ταρζάν κλπ). Σχεδόν είναι σα να έχεις τζάμπα misty step συνέχεια αν εξαιρέσουμε το opportunity attack που δε το γλιτώνεις. Και το μόνο downside σε όλο το game είναι ότι γίνεσαι λίγο πιο άσχημος. Που κανένας δε τόλμησε να μου την πει. Μόνο την Shadowheart την άφησα χωρίς powers γιατί την πήδαγα.🤣 23 ώρες πριν, vs_skg είπε Τέλος και από μένα στο Tactician, 11/10 στα act I/II, γενναιόδωρο 7.5/10 στο ΙΙΙ. Γνώμη μου, να περιμένετε την definitive version όσοι δεν το έχετε παίξει ακόμα. Από την αίσθηση "Αυτό είναι το καλύτερο βιντεοπαιχνίδι που έχω παίξει ποτέ" (δηλ καλύτερο από MGS4, RDR2, Mass Effect, GTA, Dark Souls, FO, Skyrim, csgo, deus ex με μια γρήγορη ανασκόπηση) πέσαμε (μούτσο) στο Act III, των μπερδεμένων quest, των buggy interactions, του άντε να φεύγει κι αυτό από τη μέση, και του, "τι τώρα αυτό ήταν το boss fight?" btw αν έχετε δύσκολη μάχη στο act II&III (που να χρειάστηκε έστω δέυτερο attempt), τότε ή σας έπιασαν με το βρακί κάτω ή δεν είχατε σωστό party. Απόκρυψη περιεχομένων Για μένα ήταν ξεκάθαρα ο ansur που πήγα ξεβράκωτος γιατί περίμενα να γίνουμε φίλοι, επίσης αν για κάποιο λόγο δεν έχει κανείς το scroll/spell globe of invincibility είναι σχεδόν ακατόρθωτο ακόμα κι αν πας προετοιμασμένος. Τα γατάκια raphael/cazador/orin/gortash ήταν συνοπτικές διαδικασίες και δυστυχώς ασύγκριτα με τον Chad ketherick. Spoiler Χμ περίεργο που τα βρήκες σκούρα στον Ansur (και έκανα και face tank και την ulti του😁) και στον Kethric που έφυγε τραίνο στο play μου. Ο Nere και όλα τα Duergars δεν σου ήταν μανίκι? Τι level πήγες? Την Viconia την πολέμησες μαζί με όλους τους Shars Followers? Έχω ξεκινήσει λίγο tactitian και ήδη σκέφτομαι τι θα κάνω όταν πάω εκεί.😂 Το Act III δεν είναι κακό απλά γίνεται λίγο χάος και είσαι λίγο overwhelmed από την πόλη και το μέγεθος. Έχει bugs σίγουρα (πχ και εγώ δε μπορούσα να κάνω complete 1-2 sidequests) και κάποιες wtf game design επιλογές όπως το να βρίσκεις τον Minsc τόσο late ή την βλακεία το iron throne (που δεν είμαι fan του rush και έμεινε ανεξερεύνητο ουσιαστικά), αλλά κατά τα άλλα κυριλέ ήταν το story progress και η κλιμάκωση. Είναι απίστευτο επίσης πόσα summons/buffs έχεις στο τέλος αν κάνεις όλα τα allied sidequests αλλά ίσως χρειάζεται στο tactitian.😁 Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από ilos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 51 minutes ago, ilos said: Όταν κάποιος είναι stunned ή prone έχουν όλοι advantage σε attack rolls. Από εκεί και πέρα σε ability checks στα dialogs παίρνεις από κάποια spells, scrolls, potions ή items (πχ charm person ή potion of hill giant strength) ή και κάποια passives ακόμα από κάποιες classes ή ilithid powers. Τέλος υπάρχουν και κάποια items που δίνουν αυτό το bonus στη μάχη ανεξάρτητα αν ο εχθρός είναι stunned ή proned (πχ υπάρχουν κάποια πολύ καλά early γάντια που δίνουν advantage σε όλα τα attack rolls όταν είσαι περικυκλωμένος από 2 η περισσότερους εχθρούς - ότι πρέπει για το Λαεζάκι στην αρχή που δεν έχει τα extra attacks 😁). Reveal hidden contents Ναι τα ilithid powers (ειδικά τα reactions) κάνουν το παιχνίδι πάρα πολύ ευκολότερο. Σκέψου μόνο ότι κάθε φορά που κάνει κάποιος target όλο το party μπορεί να φάει charm ή counterspell (όχι το spell του Gale - το psychic dominance που μπορεί να το έχουν όλοι) και οι άλλοι 3 να του κάνουν και από 3x(1-4) psychic damage συν τα bonuses του καθενός από το backlash. Δηλαδή αν ένας μάγος πχ κάνει cast ένα magic missile και σκάσει από ένα σε όλο το party, από τα backlash θα φάει περισσότερο damage από όσο θα κάνει συνολικά.🤣 Και το favorable beginnings μαζί με το luck of the realms (guarantee crit) είναι strong af, κάνεις και equip το amulet που κάνει paralyse για 2 rounds στο πρώτο crit/long rest και gg κατεβάζεις όλα τα bosses. Αλλά το πιο strong ability από όλα είναι το flying που κυριολεκτικά σπάει το game στις μάχες, συν ότι είναι τέζα βολικό (πχ μετακινήσε σε dt ενώ είσαι heavily encoumbered να ξεφορτώσεις στα shops, βουτάς chests/items που κανονικά για να τα πάρεις θα έπρεπε να κάνεις τον Ταρζάν κλπ). Σχεδόν είναι σα να έχεις τζάμπα misty step συνέχεια αν εξαιρέσουμε το opportunity attack που δε το γλιτώνεις. Και το μόνο downside σε όλο το game είναι ότι γίνεσαι λίγο πιο άσχημος. Που κανένας δε τόλμησε να μου την πει. Μόνο την Shadowheart την άφησα χωρίς powers γιατί την πήδαγα.🤣 Reveal hidden contents Χμ περίεργο που τα βρήκες σκούρα στον Ansur (και έκανα και face tank και την ulti του😁) και στον Ketherick που έφυγε τραίνο στο play μου. Ο Nere και όλα τα Duergars δεν σου ήταν μανίκι? Τι level πήγες? Την Viconia την πολέμησες μαζί με όλους τους Shars Followers? Έχω ξεκινήσει λίγο tactitian και ήδη σκέφτομαι τι θα κάνω όταν πάω εκεί.😂 Το Act III δεν είναι κακό απλά γίνεται λίγο χάος και είσαι λίγο overwhelmed από την πόλη και το μέγεθος. Έχει bugs σίγουρα (πχ και εγώ δε μπορούσα να κάνω complete 1-2 sidequests) και κάποιες wtf game design επιλογές όπως το να βρίσκεις τον Minsc τόσο late ή την βλακεία το iron throne (που δεν είμαι fan του rush και έμεινε ανεξερεύνητο ουσιαστικά), αλλά κατά τα άλλα κυριλέ ήταν το story progress και η κλιμάκωση. Είναι απίστευτο επίσης πόσα summons/buffs έχεις στο τέλος αν κάνεις όλα τα allied sidequests αλλά ίσως χρειάζεται στο tactitian.😁 Spoiler Στον ketherick δεν βρήκα ποτέ το δέντρο που κάνει restoration πριν μπεις στο boss room οπότε ήμουν άδειος από όλα τα fights στο colony, αλλά και πάλι βγήκε οριακά στο πρώτο attempt. Το blast του ansur ήταν party wipe για μένα, δεν ξέρω πως δεν πέθανες. Υπ' όψιν δεν είχα φορτώσει κάποιο resistance αφού περίμενα να ναι friendly. Στο tactician έχουν 1.5 φορά το hp οπότε στα boss κάνει διαφορά, πχ ο Ansur έχει 600 όχι 400 κ.ο.κ. O Nere πέθανε μόνος του ενώ έκανα long rest, δεν βρήκα λόγο να τον σώσω. Στη viconia αδιάβαστος πήγα πάλι χωρίς τα μισά spell slots, αλλά το έβγαλα με τη πρώτη με βασική στρατηγική upcasted hold person από shadowheart και 1 fighter 1 barb και έναν paladin να βαράνε, όταν σκούρυναν λίγο τα πράγματα έκανα kite τη viconia στις σκάλες πριν τον θάλαμο με την Karlach μέχρι να καθαρίσει η Laezel τα ants. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, vs_skg είπε Απόκρυψη περιεχομένων Στον ketherick δεν βρήκα ποτέ το δέντρο που κάνει restoration πριν μπεις στο boss room οπότε ήμουν άδειος από όλα τα fights στο colony, αλλά και πάλι βγήκε οριακά στο πρώτο attempt. Το blast του ansur ήταν party wipe για μένα, δεν ξέρω πως δεν πέθανες. Υπ' όψιν δεν είχα φορτώσει κάποιο resistance αφού περίμενα να ναι friendly. Στο tactician έχουν 1.5 φορά το hp οπότε στα boss κάνει διαφορά, πχ ο Ansur έχει 600 όχι 400 κ.ο.κ. O Nere πέθανε μόνος του ενώ έκανα long rest, δεν βρήκα λόγο να τον σώσω. Στη viconia αδιάβαστος πήγα πάλι χωρίς τα μισά spell slots, αλλά το έβγαλα με τη πρώτη με βασική στρατηγική upcasted hold person από shadowheart και 1 fighter 1 barb και έναν paladin να βαράνε, όταν σκούρυναν λίγο τα πράγματα έκανα kite τη viconia στις σκάλες πριν τον θάλαμο με την Karlach μέχρι να καθαρίσει η Laezel τα ants. Spoiler Καλά μη νομίζεις 20 hp έμεινα στο normal που έπαιζα από full ζωή (160 hp ranger με το 23 con amulet και thoroughly stuffed από την shadowheart), Ο Gale και o Astarion πέσανε, και η Shadowheart (είναι και 25 AC 🤣) πρέπει να έγινε rez από το blood of Lathander. Ευτυχώς ήταν low και έφαγε 2 attacks και έπεσε. Εννοείται στο tactitian θα πάω εκεί με το sphere. Ο Nere με τα duergars πιστεύω από level 4 και κάτω δε βγαίνει tactitian. Θα πρέπει να είσαι τέζα κωλόφαρδος με τα mind control rolls. Η Viconia το νούμερο 1 πρόβλημα imo είναι τα Blind Fogs (θα πρέπει να πας εκεί με anti blind gear) και το δεύτερο ότι κάνει πάντα save ότι spell και να της ρίξεις, απορώ που έπιασε το hold person σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Μόνο spoilers κάτω Spoiler Δεν έχω καμία εμπειρία σε turn based & dnd. To ξεκίνησα tactician με party ο,τι να ναι και βγήκε με Tav rogue, shadowheart, laezel και karlach. Viconia συγκεκριμένα τις έτρωγα μέχρι που βρήκα πάνω δεξιά ένα δωμάτιο. Έβαλα crates μπροστά να μη μπορούν να μπουν όλοι yolo, ανέβηκα μια ξύλινη σκάλα πιο πίσω. Έκανα blind το δωμάτιο μεσ στη μέση και έβαλα shadowheart με spirit guardians. Όπως μπαίνανε σιγά σιγα τους πέταξα ό,τι aoe scroll είχα. Ansur άλλη τραγωδία απο εκεί. Μπήκα και γω με το σκεπτικό φιλαράκι θα είναι όλα καλά. Ήταν η 1η φορά που έψαχνα αν εχω lightning resistance potions. Είχα κρύψει και τον rogue στην είσοδο της σπηλιάς και πέταγε κανα critical, κάνα healing στα κεφάλια των άλλων, βγήκε με το ζόρι. Εννοείται shove παντού, ειδικά τη hag στο act 3 όταν είδα οτι μου σπάει τα νεύρα την πέταξα στην τρύπα 3 φορές αφού έσωσα το παιδί. Γενικά το playthgrough μου ήταν ένα meme 120 ωρών Τώρα ξεκίνησα 2ο στο explorer με sorcerer για να κάνω κι άλλες επιλογές να το πάω πιο χαλαρά και παραείναι εύκολο. Όταν τελείωσει κ αυτό θα δοκιμάσω dark urge. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dalan2007 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 PSA: The full version of Baldur's Gate 3 launches on Mac tomorrow! Played Baldur's Gate 3 in Early Access? Prepare for launch by following steps 1-3 in our pre-launch guide. για οσους ειναι μαζοχες εεεεε παιζουν απο mac εννοω 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Για τους ψυχασθενικους υπάρχει mod tactician plus που αυξάνει τα hp στο tactician 100%. Έχει και επιλογές αν θες για να έχουν +2 saves κλπα κλπα αλλα Δεν αξίζουν, παραγινεται δύσκολο. Μαζί με το mod που σου επιτρέπει να έχεις παραπάνω party members ειναι καλη φαση Το tactician plus για να μην κάνεις faceroll τα πάντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι για τους μαζόχες μπορει να ειναι καλη φαση να τρως πολαπλασιο ξυλο για ολους τους αλλους όχι Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από Mhlogiatros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 DLSS3 από Puredark παιδιά, φυσικά πίσω από Patron. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Καθυστέρηση για το Patch που ήταν να βγει σήμερα.. και εντάξει σήμερα έχουμε Europa League, δεν θα έπαιζα.. αλλά διαβάζω στο IGN ότι ίσως δεν βγει ούτε αύριο... κρίμα, γιατί το ΣΚ θα το έλιωνα... Πονεμένος mac user.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Βγήκε το patch 3 μπας και παίξουμε όσοι έχουμε Mac ή όχι ακόμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, Malthador είπε Βγήκε το patch 3 μπας και παίξουμε όσοι έχουμε Mac ή όχι ακόμα; Πήρε μια μικρή αναβολή για σήμερα. Νομίζω 7 απόγευμα θα είναι διαθέσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnmayson Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Ειμαι στο inquisitors chamber στη μαχη με τον ch’rai.Θα το παρατησω balanced επιπεδο ( μεσαιο) και δε μπορω να κερδισω με τιποτα.Μου χει σπασει τα νευρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Malthador είπε Βγήκε το patch 3 μπας και παίξουμε όσοι έχουμε Mac ή όχι ακόμα; Βγήκε. Άρχισε να κατεβάζεις!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα