Προς το περιεχόμενο

Baldur's Gate ΙΙΙ

HellionKal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποιο act 3 λετε μεχρι να φτασουμε κει εχουμε δρομο λεμε.υγ1:καλα αυτα τα goblin θα μας τρελανουν μου ριξε παγιδα για 10 γυρους και ειμαι level 4 δηλαδη αμα φτασουμε ποτε στο 8 τι θα κανουν αραγε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 4/9/2023 στις 10:23 ΜΜ, ilos είπε

Short rests άμα μετά από μια μάχη σου λείπουν 10-20 hp σε κάθε char, χρησιμοποίησε τα αντί να κάνεις 2 mass heal που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο battle. Long rests αναγκαστικά όταν ξεμείνεις από spells. Μην τα τσιγκουνεύεσαι, υπάρχουν άπειρα supplies και γίνεται και story progression με τους chars έτσι.

Απλως το προβλημα ειναι οτι δ εχω πολυ χρυσο παντα ξεμενω και κοιταω ποια ειναι η καλυτερη λυση για να εχω τη καλυτερη αποδοση στο καταλληλο σημειο.Με βαση το βιντεο που κοιταω αυτοι στο παρτυ(ιδιο παρτυ ολα τα healing ειναι περισσοτερα ) εχουν παραπανω healing points σε σχεση με μενα.Βεβαια εγω στη wizard μου εχω διαλεξει human και τυχαια εβαλα τους αρχικους ποντους διοτι και κει εχω διαφορα σε σχεση με το build που ακολουθω απο το level 2( το οποιο δε γνωριζω αν αυτος στο βιντεο το ακολουθει και εχουμε τοση διαφορα η οχι)Θα το δω λιγο καλυτερα αλλα δε θελω να κανω respec θα τη παω ετσι.

Το healing είναι άχρηστο στο bg3, είναι καλό μόνο σε δύο περιστάσεις, για να σηκώσεις downed character και εκτός μάχης. Εντός μάχης δεν έχει κανένα ρόλο αφού το damage που κάνεις και που δέχεσαι είναι πολλαπλάσιο. 

Έχει βάλει κανείς tactician plus να πει γνώμη; Οι μάχες στο Act III είναι αρκετά εύκολες ειδικά αν έχεις ilithid powers. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερχόμενος απο Dos2, αυτό εδώ φαίνεται πολύ πιο εύκολο μέχρι στιγμής και χωρίς να χρειαστεί να κάνεις abuse βαρέλια, κιβώτια ή min/max multiclassing builds. Έχω βάλει το lethalAi mod και δυσκολεύει λίγο την κατάσταση σε tactician αλλά όχι κάτι δραματικό. Είμαι ακόμα στο act2 όμως.

Επίσης το healing δεν είναι καθόλου άχρηστο, αρκεί να ξέρεις πως να το χρησιμοποιείς, πχ. σε συνδυασμό με items, όταν δεν έχεις άλλο bonus actions να κάνεις κτλ. 

Επεξ/σία από >-Nosakos<-

Δεν έπαιξα το DoS2 και το tactician χωρίς ilithid powers και χωρίς overpowered builds απο το youtube μου φάνηκε τέλειο ως προς την δυσκολία. Η αλήθεια είναι πάντως πως τα πρώτα 2 Acts ,με εξαίρεση κάποια bosses απο το Act 3, ήταν δυσκολότερα όχι μόνο γιατί ακόμα μάθαινα το DnD 5a αλλά γιατί επίσης οι χαρακτήρες στο level 12 με epic gear είναι πραγματικά OP.

Οι healers παίρνουν μερικά καλά spells μετά το tier 4 η 5. Αυτό που πρέπει να κάνεις για να μην πάνε χαμένα είναι το ειδικό bless που κάνει forced max healing για 10 turns.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι ότι το spell για max heals είναι με concetration και συνήθως είναι καλύτερα να παίζεις με το κανονικό bless (ειδικά αν υπάρχει μάγος στο party) αντί για αυτό. Άσε που υπάρχει και το stuff που το πάει το bonus σε 2d4 (που είναι really strong early game).

Επεξ/σία από ilos

1 hour ago, ilos said:

Το θέμα είναι ότι το spell για max heals είναι με concetration και συνήθως είναι καλύτερα να παίζεις με το κανονικό bless (ειδικά αν υπάρχει μάγος στο party) αντί για αυτό. Άσε που υπάρχει και το stuff που το πάει το bonus σε 2d4 (που είναι really strong early game).

Το stuff δίνει bless μόνο για spells.. Υπάρχουν items  που δίνουν resistance ή bless κάθε φορά που κάνεις heal και κάνουν καλό combo. 

Γενικώς ότι build και να κάνεις, υπάρχουν τόσα καλά items που πάντα θα είσαι OP. Οπότε με λίγα λόγια, κάνετε ότι γουστάρετε άφοβα...

Εναλλακτικά κάνεις ένα tempest cleric/sorc ή thief/monk/tavern brawler ή warlock/paladin και καθαρίζεις το map μόνος σου.

Συνεχίζονται τα bug όσο προχωράω act III. Επίσης η game engine σκαλώνει πολύ συχνά μέχρι να υπολογίσει τα rolls και να εμφανιστεί το effect παίρνει κάποια δεύτερα. Θυμήθηκα ότι αυτό το συνάντησαν κι άλλοι. Ίσως είναι καλή στιγμή για ένα pause μέχρι το δεύτερο patch. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα μολις μπηκα στο act 3  και κατευθειαν  η διαφορα φανηκε.

Πιστευω το στιλ του παιχνιδιου δεν ταιριαζει σε τοσο dense περιβαλλοντα και τοσα quest το ενα διπλα στο αλλο. Νιωθεις χαμενος.

Ασε που διαβασα οτι εχει σημασια και με ποια σειρα τα κανεις τα quest και ειναι αδυνατον να ξερεις τοσα που ειναι μαζεμενα. 

Οπως και οτι δεν μου κανουν trigger ορισμενα cutscene . Μιλαω με τους companions και αναφερουν πραγματα που δεν ειδα ποτε εγω. 

Επεξ/σία από noFEARgr

Αυτό το φαινόμενο, που όσο προχωράει το παιχνίδι να συναντάς και λιγότερη προσοχή από τους devs, υπάρχει και στο DoS2 και ακόμα πιο έντονο στο DoS1.

Να πω τη μαύρη μου αλήθεια, προσωπικά το περίμενα κι έτσι θα περιμένω κι άλλα patch ώστε να το παίξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Αυτό το φαινόμενο, που όσο προχωράει το παιχνίδι να συναντάς και λιγότερη προσοχή από τους devs, υπάρχει και στο DoS2 και ακόμα πιο έντονο στο DoS1.

Μιλάς για όταν κυκλοφόρησαν, γιατί στο definitive edition δεν ισχύει, τουλάχιστον για το DOS2.

Κοιτάξτε τις ώρες!

https://steamcharts.com/top

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 1

Ισχύει είναι δύσκολο να βάλεις σε μια σειρά το τι να κάνεις, όσο προχωράς κινδυνεύεις να φας spoiler για quest τα οποία μπορεί να μην έχεις καν ξεκινήσει πχ

Spoiler

ο νάνος με το υποβρύχιο, όταν δεν έχω συνάντησει καν τους gondians

η είσοδος στο lair της jaheira, ενώ μπορεί να μην έχεις πάει καν στο counting house 

το σκηνικό στο counting house ενώ μπορεί να μην έχεις πάει καν στο guild 

γίνεται το ίδιο με το dos που σε οδηγεί στο να γκουγκλαρεις τι να κάνεις, που για μένα τουλ κατέληξε να μου ξεθυμάνει το ενδιαφέρον και να το παρατήσω λίγο πριν το τέλος 

• Sad 1

1 hour ago, {TDi}Dj2k..infc said:

Μιλάς για όταν κυκλοφόρησαν, γιατί στο definitive edition δεν ισχύει, τουλάχιστον για το DOS2.

Κοιτάξτε τις ώρες!

https://steamcharts.com/top

Ξεπερναει το dota 2😮

50 minutes ago, vs_skg said:

Ισχύει είναι δύσκολο να βάλεις σε μια σειρά το τι να κάνεις, όσο προχωράς κινδυνεύεις να φας spoiler για quest τα οποία μπορεί να μην έχεις καν ξεκινήσει πχ

Reveal hidden contents

ο νάνος με το υποβρύχιο, όταν δεν έχω συνάντησει καν τους gondians

η είσοδος στο lair της jaheira, ενώ μπορεί να μην έχεις πάει καν στο counting house 

το σκηνικό στο counting house ενώ μπορεί να μην έχεις πάει καν στο guild 

γίνεται το ίδιο με το dos που σε οδηγεί στο να γκουγκλαρεις τι να κάνεις, που για μένα τουλ κατέληξε να μου ξεθυμάνει το ενδιαφέρον και να το παρατήσω λίγο πριν το τέλος 

Eχεις βρει καποιο guide για το act 3 , που να λεει την σωστη σειρα ; Ειμαι ακομα στην αρχη και ηδη νιωθω οτι ''χανομαι''

• Like 1

5 minutes ago, noFEARgr said:

Ξεπερναει το dota 2😮

Eχεις βρει καποιο guide για το act 3 , που να λεει την σωστη σειρα ; Ειμαι ακομα στην αρχη και ηδη νιωθω οτι ''χανομαι''

Όχι δεν έχω βρει κάτι καλό, μόνο το να αφήσω ότι έχει να κάνει με Ραφαέλ για το τέλος λόγω ποιότητας (είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα). Αρκετά είναι βαρετά/uninvested, αν το σκεφτείς δεν σε νοιάζει τι θα συμβεί στους εμπλεκόμενους και ίσως δεν τα κάνω καν. Αυτό που θα πρότεινα είναι ακόλουθα τα quest marker που ήδη έχεις γιατί με το random exploration θα πέφτεις πάνω σε πράγματα εκτός σειράς. Αυτό μετά από 20 ώρες act III

ειχα κανει break απο το παιχνιδι απο τις 23-25 αυγουστου.

Σημερα μπηκα να παιξω (δεν το εχω τελειωσει, ειμαι σχεδον στου δρομου τα μισα στο act 3) για το οποιο ειχα ηδη κανει παραπονα σχετικα με το performance που ετρωγε καποια σκαλωματα... ειδα οτι ειχε και patches ,hotfixes κτλ που κανει και αναφορα για improved performance @ act 3 και λεω ωπα εδω ειμαστε.

Μπαινω λοιπον και τελευταια save ημουν μεσα στο καστρο του cazador. ολα βουτυρο μεσα, τελειωνω με το καστρο και οτι εχει εκει μεσα να κανω....

βγαινω εξω και σε λιγα δευτερολεπτα Ω ΝΑ ΣΟΥ ΓΑ. Απο 65-85 fps στην πολη (που ειχα πριν) κανει ενα φρουυυυυυυυυυπ και βουταει στα 10 fps για 4-5" ... ξεκολλαει για λιγο και ξανα drop για 4-5" και αυτο γινοταν καθε τρεις και λιγο ως που μου ηρθε εμετος και το εκλεισα.

Δοκιμασα και με DX11 και δεν ειδα ιδιαιτερες διαφορες (το οποιο ειναι ηλιθιο καθως απο την early access μεχρι το official release μεχρι και την τελευταια μερα που επαιζα παντα με vulkan ημουν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...