sellsoap Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, chek2fire said: και πάρα πολύ δύσκολο το Mutant Year Zero. Το baldurs gate όχι ότι είναι εύκολο αλλά με όσο έχω παίξει μου δείχνει πιο διαχειρίσιμο δε θα το ελεγα, ολο κι ολο ενα mechanic έχει, φάε όσους μπορείς με stealth και μετά τους υπόλοιπους με μάχη, full γραμμικό με 10 όπλα & 10 abilities ο καθένας, ούτε spells, ούτε ζάρια που γίνεται χαμός......απλά είναι τρομερά tactical Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από sellsoap 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 41 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Μετακινήσεις δηλαδή τον χαρακτήρα/ες στο σημείο που θες ή κάνεις επίθεση και μετά κάνει ο άλλος; Και υπάρχει και ζάρι; και τι κάνει; Το ζάρι καθορίζει αν θα πετύχεις/αστοχήσεις και πόσο dmg θα κάνεις. Επίσης ρίχνεις ζάρι για να μειώσεις ζημιά/επιρροή από spells. Και υπάρχει και το Initiative που καθορίζει τη σειρά, οπότε πχ μπορεί να επιτεθείς σε κάποιον και να φύγει από την μέση πριν προλάβει να κάνει κάτι. Γενικότερα αν δεν έχεις προηγούμενη επαφή με cRPGs με turn based combat θα χρειαστεί αρκετή υπομονή μέχρι να το μάθεις (και αρκετά reloads, αφού η δυσκολία των μαχών δεν είναι γραμμική). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psof Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, sellsoap είπε Αν θέλετε κάνα tip εδώ είμαι ! Χθες τελείωσα το act 2. Ακόμα δεν έκανα ούτε ένα respec τόσο σε μένα όσο και στους companions απο τους οποίους χρησιμοποιώ τους ιδιους 3 σχεδόν συνέχεια. Εσύ δοκίμασες άλλα builds ή multiclass στο πρώτο σου playthrough; O Fighter που παίζω είναι τόσο καλός και το epic loot που χρησιμοποιεί (heavy armor/two handed weapons) τρομερό οπότε φοβάμαι να αλλάξω γιατί κάποιες μάχες είναι πραγματικά πολύ δυσκολες στο tactician. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sellsoap Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ωραίος! Οχι δεν ασχοληθηκα με mulitclassing και ούτε πρόκειται, αρκετό χάος γίνεται με όλα τα spells! To γκρουπ ήταν ο Αstarion, Laezel, Shadowheart & εγώ sorcerer (που οντως τη λάτρεψα σαν fighter). Οχι δεν έκανα κάνενα respec, όπως ήτανε! Τώρα που έμαθα καλύτερα τα 3 classes, ξεκινησα με το ιδιο γκρουπ και εγώ σαν bard, και έχει φάση ως τωρα! (δοκίμασα αρχικά και ranger αλλά μετά από 3 lvl, ξανάρχισα με τον sorcerer, γιατί μου φάνηκε πολύ βαρετός ο ranger) O fighter σκοτωνει κρατα τον! απλά σε αυτό το run έκανα ήδη ελαφρύ respec τον Cleric σε Life domain, και τίποτα στους άλλους. Το respec χρειάζεται ίσως όταν δοκιμάσεις διάφορα spell και θέλεις να αλλάξεις κάποιο (γιατί πολλά που δείχνουν δυνατά είναι μάπες και το αντίθετο) Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από sellsoap 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psof Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλά θα τελειώσω έτσι όπως είμαι και στο 2ο playthrough θα παίξω εντελώς διαφορετικό class(με dark urge) και party. Νομίζω χωρίς rogue και Cleric healer support θα είναι 2 φορές πιο δύσκολο το παιχνίδι παρά την εμπειρία του 1ου playthrough.. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από psof 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, psof είπε Καλά θα τελειώσω έτσι όπως είμαι και στο 2ο playthrough θα παίξω εντελώς διαφορετικό class(με dark urge) και party. Νομίζω χωρίς rogue και Cleric healer support θα είναι 2 φορές πιο δύσκολο το παιχνίδι παρά την εμπειρία του 1ου playthrough.. Επειδή το πρώτο μου run είναι με dark urge (είμαι μαζόχας), ετοιμάσου για πολύ ζόρικες καταστάσεις όσο προχωράει.🤣 Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από ilos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aruil Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Η έλλειψη rogue νομίζω θα πονάει περισσότερο από την έλλειψη cleric. Μπορεί να κάνεις rotate party members αν κάποιος είναι τραυματισμένος ούτως η αλλώς. Αλλά πέρα από αυτό έχω την εντύπωση ότι η 5e βασίζεται περισσότερο στο "alpha strike" από προηγούμενες εκδόσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, psof είπε Χθες τελείωσα το act 2. Ακόμα δεν έκανα ούτε ένα respec τόσο σε μένα όσο και στους companions απο τους οποίους χρησιμοποιώ τους ιδιους 3 σχεδόν συνέχεια. Εσύ δοκίμασες άλλα builds ή multiclass στο πρώτο σου playthrough; O Fighter που παίζω είναι τόσο καλός και το epic loot που χρησιμοποιεί (heavy armor/two handed weapons) τρομερό οπότε φοβάμαι να αλλάξω γιατί κάποιες μάχες είναι πραγματικά πολύ δυσκολες στο tactician. Αυτή η adamantine armor που την παίρνεις και νωρίς στο underdark είναι 2 strewng man. Να φανταστείς έχω medium armor mastery (το έχω χιλιομετανιώσει) και παρόλο που έχω μεγαλύτερο AC με κάποιες καλές medium πάλι στην adamantine καταλήγω. 19 λεπτά πριν, Aruil είπε Η έλλειψη rogue νομίζω θα πονάει περισσότερο από την έλλειψη cleric. Μπορεί να κάνεις rotate party members αν κάποιος είναι τραυματισμένος ούτως η αλλώς. Αλλά πέρα από αυτό έχω την εντύπωση ότι η 5e βασίζεται περισσότερο στο "alpha strike" από προηγούμενες εκδόσεις. Χωρίς cleric παλεύεται άνετα tbh κάνεις συνέχεια short rests, αγοράζεις μπόλικα potions, βρίσκεις και ένα σωρό supplies αν είσαι loot goblin και για τα long rests - κανένα πρόβλημα αν έχεις tanky ή sneaky classes. Χωρίς rogue είναι αδύνατο να παιχτεί το game ή θα σου σπάσουν τα νεύρα από το χαμένο content/loot που είναι ez rolls για Rogue. Ακόμα και 2 να σκάσει στο ζάρι με τα buffs είναι 15-20 lol. Συν ότι με sharpshooter κάνεις delete άμεσα οποιοδήποτε threat με sneak range attack. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από ilos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aruil Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 5 minutes ago, ilos said: Χωρίς cleric παλεύεται άνετα tbh κάνεις συνέχεια short rests, αγοράζεις μπόλικα potions, βρίσκεις και ένα σωρό supplies αν είσαι loot goblin και για τα long rests - κανένα πρόβλημα αν έχεις tanky ή sneaky classes. Χωρίς rogue είναι αδύνατο να παιχτεί το game ή θα σου σπάσουν τα νεύρα από το χαμένο content/loot που είναι ez rolls για Rogue. Ακόμα και 2 να σκάσει στο ζάρι με τα buffs είναι 15-20 lol. Ναι, αυτό. Έπαιζα στο tactician (δηλαδή 80 supplies ανά rest) και πάλι τελείσα με πάνω από 2000 rest supplies στο camp. Για το loot δεν είναι τόσο θέμα γιατί μπορείς να ρισκαρείς να ανοίγεις σεντούκια με το "conan way", αλλά οι παγίδες θα σου βγάλουν την πίστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psof Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Γενικά πάντως νομίζω το καλύτερο loot μέχρι στιγμής(Act 2) είναι heavy armor και two handed weapons δηλαδή εργαλεία για Fighters και Paladins κυρίως και όπλα για Βarbarian. Δεν είναι μόνο η adamantine απο το Underdark. Εχω βρει τουλάχιστον 3-4 ακόμα ισαξιες. Αυτός ο blacksmith απο το grove που σε ακολουθεί και στο underdark και αν του δώσεις infernal iron θα σου φτιάξει loot νομίζω μου έδωσε μόνο heavy armor 3-4 φορές που το δοκίμασα... Και απο two handed έχω καμιά 15 rare/epic ισάξια ενώ ο rogue χρησιμοποιεί ακόμα πράσινα. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από psof Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aruil Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 14 minutes ago, psof said: Γενικά πάντως νομίζω το καλύτερο loot μέχρι στιγμής(Act 2) είναι heavy armor και two handed weapons δηλαδή εργαλεία για Fighters και Paladins κυρίως και όπλα για Βarbarian. Δεν είναι μόνο η adamantine απο το Underdark. Εχω βρει τουλάχιστον 3-4 ακόμα ισαξιες. Αυτός ο blacksmith απο το grove που σε ακολουθεί και στο underdark και αν του δώσεις infernal iron θα σου φτιάξει loot νομίζω μου έδωσε μόνο heavy armor 3-4 φορές που το δοκίμασα... Και απο two handed έχω καμιά 15 rare/epic ισάξια ενώ ο rogue χρησιμοποιεί ακόμα πράσινα. Τα χειρότερα απ'όλα νομίζω είναι τα ranged weapons. Δηλαδή αν έχεις φτιάξει bow ranger ξέρω γω, πέφτει λίγο ξηρασία (ή εγώ δεν τα βρήκα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimys2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Έβγαλα το πρώτο act. Μου πήρε μόλις 42 ώρες να κάνω τα πάντα. Μπήκα 2ο act Με lvl 6 χαρακτήρες. Διαβάζω ότι όλοι λέτε χωρίς rogue δεν γίνεται αλλά τα έχω καταφέρει μια χαρά με cleric, barbarian, sorcerer Και wizard. Ίσως να παίζω ανορθόδοξα... 😏 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δεν νομίζω ότι υπάρχει 'ανορθόδοξος' τρόπος στο συγκεκριμένο (πλην ενός τρόπου να τερματίσεις), σχεδόν για όλα έχεις εναλλακτικές. Ο ρογκάς απλά βοηθάει/απλοποιεί κάποιες καταστάσεις. @psof Από Underdark μπορείς να τσιμπίσεις σχετικά εύκολα/γρήγορα finesse longsword & imba dagger, οπότε μάλλον σου ξέφυγαν (το πρώτο το βρήκα από καθαρή τύχη σε exploration, για το dagger πήρα hints από ΥΤ). Γενικότερα δεν έχω παράπονο από την ποικιλία στο loot, στο armor είχα θέμα μόνο και κατέληξα να κάνω respec σε rogue-fighter από pure rogue γιατί η διαφορά στο AC ήταν τεράστια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr Aris Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Η κότα το σκασε 😔 δεν είναι στο camp και δεν άφησε ούτε ένα μήνυμα ούτε ένα γράμμα. Ο "ορθόδοξος'' τρόπος να παίξεις το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι να κάνεις αυτό που γουστάρεις και άσε τα πράγματα να εξελιχθούν, κάνε και κάνα save πριν 🤣, γιατί μπορεί να εξελιχθούν εξαιρετικά άσχημα 🤣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Moderators Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 24 λεπτά πριν, Mr Aris είπε Ο "ορθόδοξος'' τρόπος να παίξεις το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι να κάνεις αυτό που γουστάρεις και άσε τα πράγματα να εξελιχθούν, κάνε και κάνα save πριν 🤣, γιατί μπορεί να εξελιχθούν εξαιρετικά άσχημα 🤣 Συμφωνώ απολύτως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα