Προς το περιεχόμενο

Baldur's Gate ΙΙΙ

HellionKal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, ilos είπε

Νομίζω failaρά το check αν και ranger.🤣

Το παιχνίδι δε παίζεται χωρίς rogue. Κάνε multiclass τον main σου στον Withers. Θα χάσεις πάρα πολύ content/loot/gold χωρίς rogue. Όλες οι άλλες κλάσεις tbh είναι θέμα προτίμησης (αν και χωρίς cleric/druid θα σπαμάρεις πιο πολλά rests).

Έτσι όπως πάω που ψάχνω και το τελευταίο χαλασμένο φρούτο στα καλαθάκια, μέχρι να πάω act 3 θα έχουν βγει zen5/arrow lake.🤣

Εφτασα mountain pass.Αν καταλαβα αστΑριον δε ξαναβρισκω.Αρα τωρα πρεπει να φτοιαξω ενα rogue για 4 παικτη και αυτο πως θα το κανω;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, ilos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Θέλω να δοκιμάσω τον Gale λίγο παραπάνω τώρα που έχει level 4 spells και βρήκα καλύτερα items, αλλά απλά δεν. H La'ezel είναι 2 strewng man. Κάποιες μάχες που πήγα underleveled ουσιαστικά κουβάλησε το party μόνη της. Βέβαια από τότε έχω χεστεί στα ilithid powers στον ranger μου and i have become death incarnate (ειδικά το upgrade που τα έκανε όλα bonus actions είναι σπασμένο af).🤣

Spoiler

I can't take it anymore. I'M SICK OF LAE'ZEL

I try to replace her with Karlach... Lae'zel does more damage.

I respec Shadowheart into Tempest Cleric. Lae'zel does more damage.

I try to swap in Gale; but Lae'zel does more damage.

I want to test out Wyll... His best team has Lae'zel.

I try to pass a dialogue check to save a frightened orphan from a fire. I fail. Lae'zel with 8 charisma, uses Astral Knowledge and becomes proficient in persuasion. She convinces the orphan that the fire builds character.

I try to use jump on Lae'zel, she grabs me by the throat. "I don't need your pitiful magic." She uses enchanced leap to reach and kill the three archers trying to ambush us with 6 of her 17 attacks that turn. She then uses misty step to teleport back and kill the barbarian charging us with another 2 strikes.

We are surrounded by a group of angry frost elementals. I prepare a fireball. "Tsk'va" she says, "i don't need this spell." She removes fireball from my spellbook and replaces it with Haste; i'm forced to use it on her. She nods to herself. "Better."

Astarion is dying. I open up my alchemy satchel to try and craft a health potion but the only ingredients in my bag are for potions of spee.d "You just need to funnel all your resources into giving me more attacks." Lae'zel says, "Vampires are already undead."

We reach a bridge containing so many traps that the bridge itself has began to sink. Lae'zel fails to disarm the first trap. "Guess this is the end", she says, summoning her mage hand. She uses her mage hand to throw me into the middle of the bridge. As every trap begins to explode around me, there is no hint of sadness in her eyes. Nothing but pure, Githyanki pride. What a cruel world.

5 λεπτά πριν, johnmayson είπε

Εφτασα mountain pass.Αν καταλαβα αστΑριον δε ξαναβρισκω.Αρα τωρα πρεπει να φτοιαξω ενα rogue για 4 παικτη και αυτο πως θα το κανω;;

εχεις βρει τον withers? μπορεις να παρεις hireling απο αυτον. Βρες τον rogue και χτιστον οπως θες χωρις να αλλαξεις τον δικο σου χαρακτηρα.

Επεξ/σία από omghi2u

Ξεχασα να σας πω οτι στο long rest ειδα τον withers.οποτε πρεπει να κανω ling rest η υπαρχει στο camp μονιμα ο withers αντε και τον βρισκω κανω hireling και φτοιαχνω ενα rogue σωστα καταλαβα;; Αν μπορεις βαλε μου και τι να διαλεξω στο rogue γιατι δε ειμαι σιγουρος τι επιλογες να κανω.ευχαριστω 

να πληρωσω και 100 μαλιστα.

Κάνετε λάθος για τον Gale. 

Magic Missile: Lvl 1 spell που δεν αστοχεί(100%) και μπορείς να το μοιράσεις σε όσους θες. Είναι must για να αποτελειώνεις τα mobs που έχουν 10hp και κάτω έτσι ώστε να μην σπαταλάς movement και κανονικά attacks χωρίς λόγο.

Μέτρια σε dmg cantrips όλων των ειδών εκτος light dmg για να χρησιμοποιείς αυτό που δεν βρισκει resistence.

Fireball: Τρομερο fire dmg AOE.

Shatter: Πολυ καλό trunder dmg ΑΟΕ που ειναι μόνο lvl 2.

Και ότι crowd control μπορείς να φανταστείς.

Γενικά ο Wizard έχει το καλύτερο AOE και στο tactician δεν μπορείς να την παλέψεις χωρίς AOE dmg. Αν πας απλά με fighters/rogues και γενικά single target dmg εναντίων +7 group θα χάσεις το μισό party μεχρι να φας τους μισούς.

Στο tactitian προφανώς θα παίξεις tank/μάγο/rogue/healer. Βασικά αυτό ήθελα να παίξω και εγώ. Αλλά στην αρχή μέχρι να ανεβείς levels για να έχεις fireballs κλπ ο Gale είναι liability σε ζόρικες μάχες. Ένα misty step να φάει από κάποιον και μπορεί να φύγει μονόχιτος σχεδόν αν δεν έχεις mirror image. Το ίδιο και αν φάει 2 crits από crossbow που τυχαίνει αρκετά όταν έχουν elevation τα mobs. Γενικά δεν έχει ούτε τα spells, ούτε τα items στην αρχή (πήγα underdark level 4 υπόψιν) για να έχει είτε το dps είτε το survivability. Ε τώρα που έχω πάει  level 7 με greater invisibility, fireball, lightning bolt, ice storm κλπ θερίζει σε συνδυασμό με καλά items και staffs που βρίσκεις.

Πχ το magic missiles sorry αλλά τι να κλ@σεί, όταν έχεις το μισό party mind controlled και καμια 10ρια duergars με 50+ hp το καθένα.🤣 Και δεν υπάρχει και mass dispel στο game όπως στα παλιότερα BG.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως oi spellcasters είναι λίγο τραγικοι πριν πάρουν τα lvl3 spells. Και εγώ στην αρχή έπαιζα 2 fighters, rogue και Shadowheart.

Το magic missiles το χρησιμοποιώ κυρίως μετά απο ένα καλό AOE με τα mobs των 50hp να έχουν φαει το fireball των 25-30 dmg, + το fire dot, και τους άλλους να κάνουν τις πρώτες επιθέσεις τους. Μετά απο αυτόν τον γύρο συνήθως μένουν 2-3 mobs με λιγότερο απο 5-6 hp και τα αποτελειώνεις με αυτόν τον τρόπο. Και τα αποτελειώνεις 100% γιατί είναι σίγουρο οτι θα πετύχουν το στόχο τους και ξέρεις ακριβώς πόσο dmg θα κάνουν στην χειρότερη οπότε είσαι σίγουρος ότι δεν θα φας extra dmg απο αυτά τα mobs λόγω ενός άτυχου miss.

Υπάρχουν επίσης πολλοί εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις το dmg του spell. Τα δαχτυλίδια με +2 dmg per hit και τα items που σου δίνουν lightning charges προκάρουν σε κάθε missile ξεχωριστά! Με κάτι τέτοια κολπάκια το magic missiles γίνετε overpowered ως lvl 3 spell καθώς ριχνει 5(αντι για 3) missiles τα οποία προκάρουν το έξτρα dmg κάθε φορά που βρίσκουν το target κάτι το οποίο γίνεται 100% ακόμη και αν είναι κρυμμένος ο αντίπαλος με advantage και τα λοιπα. To hex επίσης προκάρει σε κάθε missile αν έχει και warlock στο group.

Επεξ/σία από psof
  • Like 1

10 ώρες πριν, psof είπε

Όντως oi spellcasters είναι λίγο τραγικοι πριν πάρουν τα lvl3 spells. Και εγώ στην αρχή έπαιζα 2 fighters, rogue και Shadowheart.

Το magic missiles το χρησιμοποιώ κυρίως μετά απο ένα καλό AOE με τα mobs των 50hp να έχουν φαει το fireball των 25-30 dmg, + το fire dot, και τους άλλους να κάνουν τις πρώτες επιθέσεις τους. Μετά απο αυτόν τον γύρο συνήθως μένουν 2-3 mobs με λιγότερο απο 5-6 hp και τα αποτελειώνεις με αυτόν τον τρόπο. Και τα αποτελειώνεις 100% γιατί είναι σίγουρο οτι θα πετύχουν το στόχο τους και ξέρεις ακριβώς πόσο dmg θα κάνουν στην χειρότερη οπότε είσαι σίγουρος ότι δεν θα φας extra dmg απο αυτά τα mobs λόγω ενός άτυχου miss.

Υπάρχουν επίσης πολλοί εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις το dmg του spell. Τα δαχτυλίδια με +2 dmg per hit και τα items που σου δίνουν lightning charges προκάρουν σε κάθε missile ξεχωριστά! Με κάτι τέτοια κολπάκια το magic missiles γίνετε overpowered ως lvl 3 spell καθώς ριχνει 5(αντι για 3) missiles τα οποία προκάρουν το έξτρα dmg κάθε φορά που βρίσκουν το target κάτι το οποίο γίνεται 100% ακόμη και αν είναι κρυμμένος ο αντίπαλος με advantage και τα λοιπα. To hex επίσης προκάρει σε κάθε missile αν έχει και warlock στο group.

Το staff που βρίσκεις στην αρχή που δίνει lightning charges σε κάθε spell και cantrip είναι ΤΡΟΜΕΡΟ. Δεν ξέρω καν αν θα το αντικαταστήσω αργότερα παρόλο που έχω βρει καλύτερα από πλευράς dps.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν πρόσεξα οτι όλο το party μου πατούσε σε λάδια τα οποία κατα τυχαίο τρόπο πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να χάσουμε όλοι μας τα μαλλιά μας!!! Μόνο στην Shadowheart της έμειναν λίγα της καημένης αλλά δείχνει ακόμα χειρότερα και απο εμάς(Εγώ, Asterion και Gale) που μείναμε τελείως φαλακροί.. 

Δεν ξέρω αν είναι bug ή τρελή λεπτομέρεια. 😁

Shadowheart ελπίζω να διορθωθεί η κατάσταση αλλιώς χωρίζουμε...

spacer.png

Επεξ/σία από psof

Καλημερα βλεποντας για το rogue το καλυτερο build ειναι thief το οποιο θελει race wood elves και background charlatan η criminal.Αν κανω τη διαδικαδια hireling ειναι η μονη λυση για μα εχω rogue ( αφου εφυγε ο ασταριον απο το παρτυ) δε μπορω μ αλλαξω race και background στο ετοιμο npc που θα παρω.Αρα δε μπορω να φτοιαξω το καλυτερο build του rogue.Νομιζω οτι ειναι λαθος αυτο απο τη στιγμη που θα πληρωσω 100gold.Συγκεκριμενα ο npc λεγεται Maddala Deadeye (ελπιζω τ ονομα του να μη γινει πραξη για τη καταληξη του παρτυ μου) και ειναι human.Πειτε μου τη γνωμη σας.

Καλά μη τρελενεσαι με τον astarion, το παιχνίδι δίνει πάντα ένα τρόπο να πετύχεις, προσωπικά δε χρησιμοποιώ κάποιον rogue, στην αρχή μέχρι level3-4 είχα, μετά που ο ήρωας μάγος έγινε πιο καλός γιατί ήταν γτπ🤣 σπάνια τον χρησιμοποιώ

Δεν υπαρχει αυτο που εχουν κανει.. Ειμαι στο act3  και γινεται μακελειο.. Οτι πας να αποφασισεις με καποιο τρελο τροπο , το βρισκεις μπροστα σου και μετα με πιο δυσκολη αποφαση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πόσο σας πέρνει το loading του save σας; Εμένα 23''+ με SSD. Το μόνο αρνητικό για εμένα στο παιχνίδια μιας και όταν θέλω να βγάλω την καλή ζαριά και δεν με θέλει (αλλά και για άλλους, διάφορους λόγους), ξαναφορτώνω το save και αυτή η αναμονή μου ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑΚΙΑ!

ΥΓ. Είμαι στο χωριό με τα 3 Ogres, το loading time έχει ανέβει στα 31''!!!

*κλαψ κλαψ*

Επεξ/σία από seithan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα save τα φορτώνει μπαμ, 5sec να κάνει, αλλά όσο προχωράω σα να βαραίνει το παιχνίδι, μοιάζει με το μάγο ήρωα μου, που τον φορτώνω σα γαϊδούρι 🤣 

Ενημερώνει το παιχνίδι όταν αλλάζεις act? Έχω βρει δύο εντελώς αντίθετα, μεταξύ τους στο χάρτη σημεία, που πετάνε μήνυμα για advance και να τελειώσω με εκκρεμότητες που τυχόν έχω αφήσει , στο ένα πήγα 👀

Δε μου είπε καλώς ήρθες στο act2🤣

Επεξ/σία από Mr Aris

• Moderators
9 λεπτά πριν, Mr Aris είπε

Τα save τα φορτώνει μπαμ, 5sec να κάνει, αλλά όσο προχωράω σα να βαραίνει το παιχνίδι, μοιάζει με το μάγο ήρωα μου, που τον φορτώνω σα γαϊδούρι 🤣 

Ενημερώνει το παιχνίδι όταν αλλάζεις act? Έχω βρει δύο εντελώς αντίθετα, μεταξύ τους στο χάρτη σημεία, που πετάνε μήνυμα για advance και να τελειώσω με εκκρεμότητες που τυχόν έχω αφήσει , στο ένα πήγα 👀

Δε μου είπε καλώς ήρθες στο act2🤣

Αν δεν κάνω λάθος πριν πας στο Act 2 πρέπει να κάνεις

Spoiler

το Gith Creche μέσω του Mountain Pass

10 ώρες πριν, seithan είπε

πόσο σας πέρνει το loading του save σας; Εμένα 23''+ με SSD. Το μόνο αρνητικό για εμένα στο παιχνίδια μιας και όταν θέλω να βγάλω την καλή ζαριά και δεν με θέλει (αλλά και για άλλους, διάφορους λόγους), ξαναφορτώνω το save και αυτή η αναμονή μου ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑΚΙΑ!

ΥΓ. Είμαι στο χωριό με τα 3 Ogres, το loading time έχει ανέβει στα 31''!!!

*κλαψ κλαψ*

στο 1ο act μου εκανε load saves απο 5-12".

Στο 3ο act εκανα τωρα τεστ και ειμαστε στα 32".

5 ώρες πριν, GhostRiderLSOV είπε

Αν δεν κάνω λάθος πριν πας στο Act 2 πρέπει να κάνεις

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

το Gith Creche μέσω του Mountain Pass

εκει δεν ειναι point of no return ακομα παρα το οτι σου πεταει μνμ. ακομα act 1 ειναι. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...