Προς το περιεχόμενο

Baldur's Gate ΙΙΙ

HellionKal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Αγορασα την προσφορα του Humble με τα BG1&2 και καποια αλλα παρομοια παιχνιδια. Εβαλα το BG1:EE πριν λιγη ωρα και επαιξα ενα μισαωρο και ζαλιστηκα.. Τι κατεβατα με γραπτα και λεπτομερειες ειναι ολα αυτα; Παιζουν καπου ρολο ή απλα να ειχαμε να λεγαμε; Ετσι ειναι και το BG3;;

Τα παλια παιχνιδια δεν εχουν σχεδον καθολου voice acting, οποτε ειχαν την ελευθερια στο budget να εχουν μεγαλο κειμενο (αν νομιζεις το BG1 ειναι πολυ, που να πιασεις κανα Planescape Torment). Αυτο, μαζι με το γεγονος οτι ειχαν ατομα που ηξεραν να γραφουν, οχι να κανουν αρπα κολλα ενα σεναριο της πλακας, παιχνιδια σαν τα BG1-2 ειναι συγγραφικα gaming αριστουργηματα, με εξαιρετικη γραφη αλλα και πλουσιοτατο κοσμο, χαρακτηρες και gameplay. το κειμενο ολο σου δινει υλικο για την ιστορια, σου χτιζει τον κόσμο και τους χαρακτηρες κλπ κλπ.
Προφανως για καποιον που εχει ιδεα απο DnD, το βασικο Lore ειναι ηδη γνωστο οπότε δεν σου ειναι νεο οταν διαβαζεις για τις θεοτητες, τις διαφορες φυλλες, το ποιος πολεμαει με ποιον κλπ. 
Αν δεν εχεις ιδεα, τοτε εχεις πιο πολυ υλικο να δεις. Αλλα το BG1 γενικα σε ξεκιναει πολυ απαλα στον κοσμο αυτο, δε σε πεταει μεσα σε μια γιγαντια πολη, ξεκινας πολυ ανετα. 14 ημουν οταν το επαιξα πρωτη φορα, μόλις είχα αρχισει να ψιλοπαιζω DND και δεν ειχα κανενα θεμα.
Απο εκει κ περα, ναι, εχει μπολικο κειμενο μεσα και αυτο ειναι μεσα στις χαρές του παιχνιδιου, δεν μπορεις να το αποκοψεις.
Αν θες παρομοιο παιχνιδι αλλα με λιγοτερο κειμενο, μπορεις να δεις τα Icewind Dale με το μισο κειμενο κ διπλασιες μαχες.

Παντως το BG3 ενω εχει και αυτο παρα παρα πολλες ομιλιες, δεν εχει τα κατεβατα των πρωτων τιτλων γιατι εδω ειναι περιορισμενοι στο budget λογο voice acting. Ειναι πιο προσβασιμο για τον μεσο gamer σημερα. Αλλα και παλι, ειναι πολυ πλουσιοτερο σε διαλογους και κειμενο απο καθε αλλο RPG τα τελευταια 10+ χρονια οποτε αν καποιος περιμενει κατι πιο γρηγορο σε ροη, τα BG δεν ειναι για αυτον.  

• Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 minutes ago, GhostRiderLSOV said:

Αν το παιχνίδι δεν βγει GOTY...θα πηδήξω από το παράθυρο.

Hide contents

Roll 1 - Critical Miss. *Χτυπάω στον τοίχο ενώ πηδάω*

άμα δε βγει GOTY βασικά, θα πηδήξεις στο τοίχο με roll1 😛 

funny things aside

το δοκίμασα κάτι λιγότερο από 2 ώρες σήμερα στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας

φαίνεται παιχνιδάρα, έχει άπειρα πράγματα, έχει τρομερό story αλλά η πολυπλοκότητα και ο ρυθμός που μπορείς να το τρέξεις είναι συγκεκριμένος. 

θα πω οτι απλά το παιχνίδι θέλει ΧΡΟΝΟ και οργάνωση σε πρόγραμμα για να το απολαύσεις, αλλά θέλει και εγκεφαλικό relax να μην είστε σε πονοκεφαλιασμένοι από άλλα πράγματα ώστε να αφομοιωθεί η πληροφορία.

προς το παρόν το αφήνω στην άκρη, να βρεθεί πιο κατάλληλη περίοδος ενασχόλησης.

όσο το είδα από μένα 10/10. φαίνεται εξαιρετικό.

• Like 3

7 ώρες πριν, johnmayson είπε

Για πειτε μου ποσοι συνεχισατε με τη shadow και ποσοι οχι;;;

Κανεις;; Εγω θα τη κρατησω τελικα.Τωρα που εφτασα στη παραλια λεω να παιξω με την εξης λογικη θα κοιταω το map προς τα που ειναι το main quest για να το τελειωσω και αφου το τελειωσω θα κανω και μια εξευρενηση να δω και κανα side quest( πληρης εξευρενηση δε θα κανω για αρχη) Τελικα discord εχετε για το παιχνιδι;;Οσο αφορα το παρτυ εγω ειμαι wizard η shadow ειναι cleric νομιζω τι πρεπει να ειναι οι αλλοι 2 για να εχει μια ισσοροπια το παρτυ;;

8 ώρες πριν, GhostRiderLSOV είπε

Αν το παιχνίδι δεν βγει GOTY...θα πηδήξω από το παράθυρο.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Roll 1 - Critical Miss. *Χτυπάω στον τοίχο ενώ πηδάω*

Υπάρχει και το Zelda που είναι απίστευτο πραγματικά.

32 λεπτά πριν, johnmayson είπε

Κανεις;; Εγω θα τη κρατησω τελικα.Τωρα που εφτασα στη παραλια λεω να παιξω με την εξης λογικη θα κοιταω το map προς τα που ειναι το main quest για να το τελειωσω και αφου το τελειωσω θα κανω και μια εξευρενηση να δω και κανα side quest( πληρης εξευρενηση δε θα κανω για αρχη) Τελικα discord εχετε για το παιχνιδι;;Οσο αφορα το παρτυ εγω ειμαι wizard η shadow ειναι cleric νομιζω τι πρεπει να ειναι οι αλλοι 2 για να εχει μια ισσοροπια το παρτυ;;

Προσωπικά τη shadow την έχω μόνιμα στο Party, sorcerer ειναι ο χαρακτήρας που ξεκίνησα, με δύο μάγους μέσα στο party προσωπικά δε τη πάλευα 🤣

Επίσης δεν έχω καταλάβει τι παίζει με τα romance, έχω 3 αρσενικά 3 θηλυκά στη κατασκήνωση και εγώ, τα 2 από τα 3 αρσενικά φάγανε άκυρο γιατί θέλανε ζουζουνιες και αρκετά νωρίς μάλιστα στο παιχνίδι. Τα θηλυκά, φαίνεται το ένα να με συμπαθεί σα τη καλή της φίλη και το άλλο να θέλει να μου βγάλει τα άντερα να μου τα δώσει να τα φάω και το τελευταίο δε έχω ιδέα είναι φρέσκο στο πάρτυ. 

Υπάρχει κάνας μέντορας να με πάρει στην επίβλεψη του να μου μάθει τα κόλπα? Κάνα φίλτρο να βρομαω μπρουτιλα  μπας και.... 

Spoiler

Τις προάλλες άνοιξα μία πόρτα και ήταν δύο ορκ που πηδιοσαντε, ε έλεος μέχρι και τα ορκ πηδανε, μπορεί και να τανε goblin vs ogre γιατί το θηλυκό ήταν λίγο μεγάλο είναι η αλήθεια, εννοείται τα έστειλα στον άλλο κόσμο καπάκια 🤣🤣 

Εδώ είναι το everyone is fuck in this town except me 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, Witcher1st said:

Αγορασα την προσφορα του Humble με τα BG1&2 και καποια αλλα παρομοια παιχνιδια. Εβαλα το BG1:EE πριν λιγη ωρα και επαιξα ενα μισαωρο και ζαλιστηκα.. Τι κατεβατα με γραπτα και λεπτομερειες ειναι ολα αυτα; Παιζουν καπου ρολο ή απλα να ειχαμε να λεγαμε; Ετσι ειναι και το BG3;;

"Death to the disbeliever" :)

Όπως σου είπε και ο skywalker, αν δεν έχεις καθόλου τριβή με adnd2e, θα πρέπει να διαβάσεις κάποια πράγματα (οι παλιές εκδόσεις είχανε manual που εξηγούσε πολλά πράγματα, υποθέτω θα το έχουν και οι EE). Το BG1 παίζει σε χαμηλά levels οπότε μου φαίνεται παράξενο ότι βρήκες πολύ διάβασμα. Στο BG2 και ακόμη χειρότερα στο TOB που υπάρχουν 100 abilities και spells και tactics για τον κάθε χαρακτήρα, εκεί θα χρειαστείς λίγο διάβασμα.

Όσον αφορά το BG3, παρακολουθώ τα διάφορα videάκια στο youtube που εξηγούν τα διάφορα mechanics και υπάρχει μια κριτική που διαβάζω συχνά στα σχόλια. Σε πολλά σχόλια τύπου "η laria είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει ποτέ", "έτσι κάνεις release παιχνίδι", κτλ  πολλοί απαντάνε ότι το παιχνίδι δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο ακούγεται και ότι έχει πολλά bugs, ακόμη και game-breaking bugs απλά η larian είναι τυχερή ότι είναι τόσο μεγάλο το παιχνίδι. Λένε ότι ο λόγος που παίρνει τόσο διθυραμβικές κριτικές είναι ότι όλοι οι παίχτες είναι ακόμη στο act1, το οποίο είναι πολύ polished λόγω που ήταν για χρόνια σε Early Access και έτσι έχουν διορθώσει τα περισσότερα bugs. Όταν φτάσουν περισσότεροι παίχτες σε μετέπειτα επίπεδα εκεί θα αρχίσουν οι βαθμολογίες να φθίνουν (Εκτός και αν προλάβει η larian μέχρι τότε και φτιάξει τα bugs).

Έχει φτάσει κανείς φίλος από εδώ στο Act2 και να έχει παίξει κάμποσο χρόνο εκεί; Παρατήρησε καθόλου bugs; Όχι φυσικά ότι αυτό θα μειώσει το πόσο καταπληκτικό είναι το παιχνίδι (παντού θα υπάρχουν bugs. ακόμη και σήμερα βρίσκονται bugs στο BG2) απλά ρωτάω από περιέργεια αν είναι τόσο χάλια τα Act2+ όσο λένε αυτοί ή υπερβάλλουν.

Επεξ/σία από imitheos
  • Like 1
  • Thanks 2

10 minutes ago, imitheos said:

"Death to the disbeliever" :)

Όπως σου είπε και ο skywalker, αν δεν έχεις καθόλου τριβή με adnd2e, θα πρέπει να διαβάσεις κάποια πράγματα (οι παλιές εκδόσεις είχανε manual που εξηγούσε πολλά πράγματα, υποθέτω θα το έχουν και οι EE). Το BG1 παίζει σε χαμηλά levels οπότε μου φαίνεται παράξενο ότι βρήκες πολύ διάβασμα. Στο BG2 και ακόμη χειρότερα στο TOB που υπάρχουν 100 abilities και spells και tactics για τον κάθε χαρακτήρα, εκεί θα χρειαστείς λίγο διάβασμα.

Όσον αφορά το BG3, παρακολουθώ τα διάφορα videάκια στο youtube που εξηγούν τα διάφορα mechanics και υπάρχει μια κριτική που διαβάζω συχνά στα σχόλια. Σε πολλά σχόλια τύπου "η laria είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει ποτέ", "έτσι κάνεις release παιχνίδι", κτλ  πολλοί απαντάνε ότι το παιχνίδι δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο ακούγεται και ότι έχει πολλά bugs, ακόμη και game-breaking bugs απλά η larian είναι τυχερή ότι είναι τόσο μεγάλο το παιχνίδι. Λένε ότι ο λόγος που παίρνει τόσο διθυραμβικές κριτικές είναι ότι όλοι οι παίχτες είναι ακόμη στο act1, το οποίο είναι πολύ polished λόγω που ήταν για χρόνια σε Early Access και έτσι έχουν διορθώσει τα περισσότερα bugs. Όταν φτάσουν περισσότεροι παίχτες σε μετέπειτα επίπεδα εκεί θα αρχίσουν οι βαθμολογίες να φθίνουν (Εκτός και αν προλάβει η larian μέχρι τότε και φτιάξει τα bugs).

Έχει φτάσει κανείς φίλος από εδώ στο Act2 και να έχει παίξει κάμποσο χρόνο εκεί; Παρατήρησε καθόλου bugs; Όχι φυσικά ότι αυτό θα μειώσει το πόσο καταπληκτικό είναι το παιχνίδι (παντού θα υπάρχουν bugs. ακόμη και σήμερα βρίσκονται bugs στο BG2) απλά ρωτάω από περιέργεια αν είναι τόσο χάλια τα Act2+ όσο λένε αυτοί ή υπερβάλλουν.

Και μονο στο tutorial που ηθελα 15 λεπτα για να φτιαξω εναν χαρακτηρα, πονοκεφαλιασα. Εχω θεμα και με τα ματια μου, δε μπορω τοσο διαβασμα απο οθονη, ειδικα οταν προκειται και για παλια παιχνιδια, οπου η ποιοτητα στις γραμματοσειρες δεν ειναι και ο,τι καλυτερο..

Γραφει και κατι για dice roll, αλλα δεν εχω δει μεχρι στιγμης κατι τετοιο.. Αυτο που βλεπω ειναι οτι στις μαχες μπορεις να πατας "παυση" και να ρυθμισεις τις κινησεις του καθενος. Αυτο με το ζαρι τι ακριβως ειναι; Δεν εχω ιδεα απο D&D. Ολα αυτα τα παιχνιδια συνδεονται στο ιδιο συμπαν και καλα;

Επισης, εαν καποιος δε ριξει και τρελο διαβασμα, και παλι δε μπορει να τερματισει το παιχνιδι; Βλεπω οτι υπαρχει επιπεδο δυσκολιας, ακομα και story mode, το οποιο σε παει μονο του.. Δεν ειμαι πλεον για πολλα-πολλα. Απλα θα ηθελα να παιξω καποια απο τα παλια RPG και μετα να δοκιμασω και το BG3. Αλλα οχι να αφιερωσω και 100 ωρες για το καθενα. 25 ωριτσες θα ηταν ενα επιθυμητο οριο..

Θα μου πεις λιωνω και με το WoW Classic, οποτε δεν υπαρχει και πολυ χρονος.. Ειδικα τωρα που θα βγει και ο official HC server.. Λογικα θα πρεπει να σταματησω το WoW για να ασχοληθω με τετοια απαιτητικα παιχνιδια..

10 minutes ago, Witcher1st said:

Και μονο στο tutorial που ηθελα 15 λεπτα για να φτιαξω εναν χαρακτηρα, πονοκεφαλιασα. Εχω θεμα και με τα ματια μου, δε μπορω τοσο διαβασμα απο οθονη, ειδικα οταν προκειται και για παλια παιχνιδια, οπου η ποιοτητα στις γραμματοσειρες δεν ειναι και ο,τι καλυτερο..

Τότε να αγοράσεις το Pathfinder:Kingmaker (ή και το BG3) και να φτιάξεις χαρακτήρα που έχει 535 επιλογές :p

Γραφει και κατι για dice roll, αλλα δεν εχω δει μεχρι στιγμης κατι τετοιο.. Αυτο που βλεπω ειναι οτι στις μαχες μπορεις να πατας "παυση" και να ρυθμισεις τις κινησεις του καθενος. Αυτο με το ζαρι τι ακριβως ειναι; Δεν εχω ιδεα απο D&D. Ολα αυτα τα παιχνιδια συνδεονται στο ιδιο συμπαν και καλα;

Σε κάποια παιχνίδια έχεις όπλα που κάνουν fixed ζημιά (πχ 15) και μετά αυτή μειώνεται από τυχόν reduction που έχει ο αντίπαλος. Εδώ όλα διέπονται από ζάρια. Πχ το όπλο σου κάνει 1D6 ζημιά δηλαδή μπορεί να κάνει από 1 μέχρι 6. Πέρα από θα ρίξεις ζάρια για να δεις ΑΝ χτυπάς τον αντίπαλο και πάει λέγοντας. Όλα αυτά γίνονται κάτω από το τραπέζι και δεν τα βλέπεις. Υπάρχει επιλογή στο αρχείο baldur.lua ή κάπως έτσι που μπορείς να ενεργοποιήσεις και να τα βλέπεις αλλά τότε θα έχεις ακόμη περισσότερα κατεβατά να σε ζαλίζουν.

Επισης, εαν καποιος δε ριξει και τρελο διαβασμα, και παλι δε μπορει να τερματισει το παιχνιδι; Βλεπω οτι υπαρχει επιπεδο δυσκολιας, ακομα και story mode, το οποιο σε παει μονο του.. Δεν ειμαι πλεον για πολλα-πολλα. Απλα θα ηθελα να παιξω καποια απο τα παλια RPG και μετα να δοκιμασω και το BG3. Αλλα οχι να αφιερωσω και 100 ωρες για το καθενα. 25 ωριτσες θα ηταν ενα επιθυμητο οριο..

Μπορείς με το story mode να μην ασχοληθείς με μάχες και ζάρια καθόλου και να δεις μόνο την ιστορία. Και πάλι όμως μιλάμε για πολλά διαφορετικά σενάρια και επιλογές που θα σου φάνε ώρες. Αν θέλεις απλά να μάθεις την ιστορία για να πας στο BG3, υπάρχουν videάκια στο youtube που σε 1-2 ώρες εξηγούν όλη την ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, imitheos said:

Τότε να αγοράσεις το Pathfinder:Kingmaker (ή και το BG3) και να φτιάξεις χαρακτήρα που έχει 535 επιλογές 😛

Σε κάποια παιχνίδια έχεις όπλα που κάνουν fixed ζημιά (πχ 15) και μετά αυτή μειώνεται από τυχόν reduction που έχει ο αντίπαλος. Εδώ όλα διέπονται από ζάρια. Πχ το όπλο σου κάνει 1D6 ζημιά δηλαδή μπορεί να κάνει από 1 μέχρι 6. Πέρα από θα ρίξεις ζάρια για να δεις ΑΝ χτυπάς τον αντίπαλο και πάει λέγοντας. Όλα αυτά γίνονται κάτω από το τραπέζι και δεν τα βλέπεις. Υπάρχει επιλογή στο αρχείο baldur.lua ή κάπως έτσι που μπορείς να ενεργοποιήσεις και να τα βλέπεις αλλά τότε θα έχεις ακόμη περισσότερα κατεβατά να σε ζαλίζουν.

Μπορείς με το story mode να μην ασχοληθείς με μάχες και ζάρια καθόλου και να δεις μόνο την ιστορία. Και πάλι όμως μιλάμε για πολλά διαφορετικά σενάρια και επιλογές που θα σου φάνε ώρες. Αν θέλεις απλά να μάθεις την ιστορία για να πας στο BG3, υπάρχουν videάκια στο youtube που σε 1-2 ώρες εξηγούν όλη την ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Θα τα τεσταρω τα παιχνιδια μιας και αγορασα το bundle να δω τι παιζει, αλλα σιγουρα θα μου παρει μηνες.. Δεν ειναι και λιγα.. BG1&2, Icewind Dale, Planescape: Torment, Pathfinder: Wrath of the Righteous, Neverwinter Nights με τα addons.. Θελω 1+ χρονο σιγουρα με το ρυθμο που παω.. 1 ωρα την ημερα.. Εκτος αν κοψω το WoW που παιζω 6+ ωρες..

Ολα τα παραπανω συνδεονται; Πρεπει να ξεκινησω να τα παιζω με καποια σειρα ή δεν εχει σημασια; Ποιο σου εξηγει τα περισσοτερα σχετικα με τον κοσμο και τους κανονες;

Υπαρχει καποιο καλο Port για android, να παιζω και στο κινητο;

Επεξ/σία από Witcher1st

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...