Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Το παιχνίδι είναι πελώριο. Ξέρω, το έχω ξαναγράψει, αλλά όσο το βλέπω να προχωράει και να γίνεται πιο σύνθετο, οι διακλαδώσεις είναι εκπληκτικές. Έχω πέσει τώρα σε μια ιστορία -στον πρώτο χάρτη ακόμη- που πρέπει να έχει γύρω στις 10 διακλαδώσεις, ανάλογα με το τι χαρακτήρες έχεις στην ομάδα, με ποια πλευρά επιλέγεις να συνεργαστείς, πότε θα επιχειρήσεις να ασχοληθείς με αυτή την ιστορία, πώς θα επιχειρήσεις να την προσεγγίσεις. Και πιθανόν να λέω λίγες. Και δεν είναι καν κομμάτι της βασικής ιστορίας (θα μπορούσε όμως να γίνει, ανάλογα με το τι θα αποφασίσεις να κάνεις) είναι απλά κάτι που συμβαίνει, αν θες το ξεκόβεις από την αρχή και το ξαναπιάνεις στην πορεία ή το κυνηγάς για να καταλάβεις τι συμβαίνει. Αν θες το κρατάς ως παράλληλη ιστορία, αν θες το ενσωματώνεις στην κεντρική. Ή μπορεί να θέλεις κάτι άλλο και οι επιλογές να σε οδηγήσουν αλλού. Κι αν το προσεγγίσεις με όρους roleplaying, δηλαδή παίρνοντας αποφάσεις ανάλογα με το τι χαρακτήρα υποδύεσαι και τι ισορροπίες θέλεις να κρατήσεις στην ομάδα, είναι μαγευτική η εμπειρία. Κι ενδιάμεσα πολλά skill check που επηρεάζουν το πώς ξεδιπλώνεται η ιστορία. Μια λεπτομέρεια που σου ξεφεύγει εδώ, ένα απρόσμενα πετυχημένο αποτέλεσμα σε δύσκολο ζάρι λίγο παρακάτω... Δεν ξέρω τι έκταση έχει το παιχνίδι, προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο διαμάντι να το χαλάσω ψάχνοντας βοήθειες στο διαδίκτυο, αλλά αν αυτή είναι η πρώτη πράξη και υποθέσω -αυθαίρετα- ότι έχει τρεις, μιλάμε για τριψήφιο αριθμό ωρών χαλαρά. Αν έχει περισσότερες, δεν μπορώ καν να εκτιμήσω πού θα φτάσει. Ενδιάμεσα, προκύπτουν και άλλες, μικρές ιστορίες, που απλά πλαισιώνουν τον κεντρικό αφηγηματικό άξονα, μικρές παράλληλες τραγικωμικές καταστάσεις. Από ένα χαμένο γράμμα δυο ανθρώπων, μέχρι μια πληροφορία που μπορεί, αν προσέξεις και έχεις καλή μνήμη, να μεταφραστεί σε χρυσάφι ή κάποιο μαγικό αντικείμενο (ή μια μάχη με εφιαλτικά δύσκολους αντιπάλους) ένα, δύο κεφάλαια μετά. Είναι εντυπωσιακό αυτό που δημιούργησε η Larian και θεωρώ πως θα το μνημονεύουμε ως ορόσημο για πολλά χρόνια. 11 2
xtrmsnpr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, Snoob είπε Το παιχνίδι είναι πελώριο. Ξέρω, το έχω ξαναγράψει, αλλά όσο το βλέπω να προχωράει και να γίνεται πιο σύνθετο, οι διακλαδώσεις είναι εκπληκτικές. Έχω πέσει τώρα σε μια ιστορία -στον πρώτο χάρτη ακόμη- που πρέπει να έχει γύρω στις 10 διακλαδώσεις, ανάλογα με το τι χαρακτήρες έχεις στην ομάδα, με ποια πλευρά επιλέγεις να συνεργαστείς, πότε θα επιχειρήσεις να ασχοληθείς με αυτή την ιστορία, πώς θα επιχειρήσεις να την προσεγγίσεις. Και πιθανόν να λέω λίγες. Και δεν είναι καν κομμάτι της βασικής ιστορίας (θα μπορούσε όμως να γίνει, ανάλογα με το τι θα αποφασίσεις να κάνεις) είναι απλά κάτι που συμβαίνει, αν θες το ξεκόβεις από την αρχή και το ξαναπιάνεις στην πορεία ή το κυνηγάς για να καταλάβεις τι συμβαίνει. Αν θες το κρατάς ως παράλληλη ιστορία, αν θες το ενσωματώνεις στην κεντρική. Ή μπορεί να θέλεις κάτι άλλο και οι επιλογές να σε οδηγήσουν αλλού. Κι αν το προσεγγίσεις με όρους roleplaying, δηλαδή παίρνοντας αποφάσεις ανάλογα με το τι χαρακτήρα υποδύεσαι και τι ισορροπίες θέλεις να κρατήσεις στην ομάδα, είναι μαγευτική η εμπειρία. Κι ενδιάμεσα πολλά skill check που επηρεάζουν το πώς ξεδιπλώνεται η ιστορία. Μια λεπτομέρεια που σου ξεφεύγει εδώ, ένα απρόσμενα πετυχημένο αποτέλεσμα σε δύσκολο ζάρι λίγο παρακάτω... Δεν ξέρω τι έκταση έχει το παιχνίδι, προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο διαμάντι να το χαλάσω ψάχνοντας βοήθειες στο διαδίκτυο, αλλά αν αυτή είναι η πρώτη πράξη και υποθέσω -αυθαίρετα- ότι έχει τρεις, μιλάμε για τριψήφιο αριθμό ωρών χαλαρά. Αν έχει περισσότερες, δεν μπορώ καν να εκτιμήσω πού θα φτάσει. Ενδιάμεσα, προκύπτουν και άλλες, μικρές ιστορίες, που απλά πλαισιώνουν τον κεντρικό αφηγηματικό άξονα, μικρές παράλληλες τραγικωμικές καταστάσεις. Από ένα χαμένο γράμμα δυο ανθρώπων, μέχρι μια πληροφορία που μπορεί, αν προσέξεις και έχεις καλή μνήμη, να μεταφραστεί σε χρυσάφι ή κάποιο μαγικό αντικείμενο (ή μια μάχη με εφιαλτικά δύσκολους αντιπάλους) ένα, δύο κεφάλαια μετά. Είναι εντυπωσιακό αυτό που δημιούργησε η Larian και θεωρώ πως θα το μνημονεύουμε ως ορόσημο για πολλά χρόνια. Λένε για 3 chapters με πάνω από 200 ώρες για να τα τελειώσεις όλα όλα. Ερώτηση, το coop αν το ξεκινήσεις, είναι με νέους χαρακτήρες? Ή απλώς κάνει ο ένας join τον άλλον από το σημείο που είναι με τον χαρακτήρα του? Και αν ναι, αν βγω πχ από το παιχνίδι του snoob, συνεχίζω από κει στο δικό μου μόνος? Επίσης με το υπόλοιπο party τι γίνεται?
Deus ex machina Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Πραγματικά το παιχνίδι είναι τεράστιο. Σύμφωνα με το GOG είμαι γύρω στις 40 ώρες played στη release έκδοση και ακόμα δεν έχω φύγει απ' το Act 1. Το μόνο μου παράπονο μέχρι στιγμής είναι ότι νιώθω τα romances κάπως forced. 1
silenoz66 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 3 hours ago, xtrmsnpr said: Λένε για 3 chapters με πάνω από 200 ώρες για να τα τελειώσεις όλα όλα. Ερώτηση, το coop αν το ξεκινήσεις, είναι με νέους χαρακτήρες? Ή απλώς κάνει ο ένας join τον άλλον από το σημείο που είναι με τον χαρακτήρα του? Και αν ναι, αν βγω πχ από το παιχνίδι του snoob, συνεχίζω από κει στο δικό μου μόνος? Επίσης με το υπόλοιπο party τι γίνεται? Ισχύουν και τα δύο που είπες , δηλαδή: 1) Κάνει κάποιος απο την παρέα host νέο campaign όπου ο καθένας σας θα έχει τον δικό του χαρακτήρα κτλ (εαν δεν κάνω λάθος, αυτο το campaign-server πρέπει να το ξεκινάει ο αρχικός host πάντα ) Βεβαια δεν ειναι απαραιτητο να είναι πάντα 4/4 το party μεσα, μπορει πχ ο host να το συνεχισει μονος του και να ελεγχει και τους 4. 2) Μπορεις να κάνεις Join ή να σου κάνουν Join σε campaign που τρέχει ηδη (singleplayer) , απλά σε αυτή την περίπτωση, θα πάρεις απλά τον έλεγχο απο κάποιον companion. Επισης λένε οτι πλεον εχει και suggest στους διαλόγους , οταν μιλάει κάποιος άλλος πέραν απο εσένα. 1
starmanwarz Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν μπορω να περιγραψω το ποσο ευχαριστιεμαι αυτο το επικο παιχνιδι χωρις να γραφω κατεβατα. Απλα θα περιοριστω λεγοντας οτι ειναι το καλυτερο παιχνιδι που εχω παιξει ποτε μου. Μπραβο Larian, ΜΠΡΑΒΟ. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2023 από starmanwarz 4
Mhlogiatros Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Επιτελους θα φτιαξω chaotic evil character Moriarty - εχω βαρεθει να παιζω το μλκα καλό paladin παντου Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2023 από Mhlogiatros
omghi2u Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 15 ώρες πριν, Snoob είπε αν αυτή είναι η πρώτη πράξη και υποθέσω -αυθαίρετα- ότι έχει τρεις, μιλάμε για τριψήφιο αριθμό ωρών χαλαρά. O Swen ειπε πως το 1ο act ειναι το 1/4 του παιχνιδιου! ειμαι τωρα στις 45 ωρες περιπου (εχοντας παιξει απειρα early access) και νομιζω καπου στις 39-40 ωρες εφυγα απο το 1ο μαπακι και πηγα στο 2ο (ακομα στο 1ο act). 7 ώρες πριν, Deus ex machina είπε Πραγματικά το παιχνίδι είναι τεράστιο. Σύμφωνα με το GOG είμαι γύρω στις 40 ώρες played στη release έκδοση και ακόμα δεν έχω φύγει απ' το Act 1. Το μόνο μου παράπονο μέχρι στιγμής είναι ότι νιώθω τα romances κάπως forced. Αν λες για την Laezel ή τον Astarion & τον Gale ειναι thirst αρχικα (γτ στο δικο μου playthrough θελανε να με καβαλησουν μπαμ μπαμ) , επειδη ομως διαβαζω reddit αρκετα πιστευω πως εχει να κανει με το ποσο δυναμικος αρχηγικος κτλ εισαι. Γτ συμφωνα με διαφορα ποστς υπαρχουν αυτοι που παραπονιουνται για το ποσο γρηγορα τους την πεφτουν τα παρτι μεμπερς και υπαρχουν και αυτοι που λενε "εχω παιξει Χ ωρες και ακομα τπτ, μονο ακυρα τρωω" Αναφορά σε κείμενο Ερώτηση, το coop αν το ξεκινήσεις, είναι με νέους χαρακτήρες? Ή απλώς κάνει ο ένας join τον άλλον από το σημείο που είναι με τον χαρακτήρα του? Και αν ναι, αν βγω πχ από το παιχνίδι του snoob, συνεχίζω από κει στο δικό μου μόνος? Nαι και ναι. Παιζεις και τον δικο του χαρακτηρα αν το κανεις load μονος σου. Δεν θυμαμαι βεβαια τι γινεται απο την πλευρα του φιλου με τον οποιο παιζεις co-op, οταν κανω το δικο μου co-op run θα ρωτησω :Ρ Αναφορά σε κείμενο Επιτελους θα φτιαξω chaotic evil character Moriarty - εχω βαρεθει να παιζω το μλκα καλό paladin παντου Μιας και αναφερεις τους Paladins να πω οτι το μονο που με χαλαει στο παιχνιδι για την ωρα (καθως μου χαλαει το RP αυτο) ειναι οτι δεν σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις deity (εκτος κ αν εισαι cleric) οποτε δεν μπορω να παιξω Lolth Vengeance Paladin... οποτε κατεληξα oath breaker πολυ πολυ πολυ γρηγορα (και οχι για φονο λολ). Spoiler 1
ilos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Το παιχνίδι θα έχει άπειρο replayability ο καθένας παίζει και εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα βλέπω. Εγώ έφτιαξα έναν Dragonkin Ranger για πρώτο play.
kanesaxo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Ψαχνω κλειδάκι... αντ'αυτου πέφτω σ'αυτα: This is not a game key. You will be sent a new Steam account made for you and preloaded with the game. Please bear in mind that your account might be limited and some games are exluded from Family Sharing, therefore we don't guarantee that you will be able to share your game with your main account. Δηλ μιση τιμη μεν αλλα μας δινουν νεο steam ζευγαρι κωδικων. Αλλου λεει οτι μεσω family sharing το μεταφέρεις στο κανονικο σου "steam". Αλλού πάλι, οπως ανωθεν, λενε πως μπορει και οχι. Τι κανουμε; πλη΄ρωνουμε 59.99ε;
Asotos33 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 52 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Ψαχνω κλειδάκι... αντ'αυτου πέφτω σ'αυτα: This is not a game key. You will be sent a new Steam account made for you and preloaded with the game. Please bear in mind that your account might be limited and some games are exluded from Family Sharing, therefore we don't guarantee that you will be able to share your game with your main account. Δηλ μιση τιμη μεν αλλα μας δινουν νεο steam ζευγαρι κωδικων. Αλλου λεει οτι μεσω family sharing το μεταφέρεις στο κανονικο σου "steam". Αλλού πάλι, οπως ανωθεν, λενε πως μπορει και οχι. Τι κανουμε; πλη΄ρωνουμε 59.99ε; Δε ξερω τι θα κανεις...αρκετα παιχνιδια δεν αξιζουν τα 60-70 ευρω για AAA game....και αν σου αρεσουν τα crpg,τοτε το Baldur's Gate 3,τα αξιζει και με το παραπανω...βεβαια ο καθενας οσο μπορει,συμφωνα και με τη τσεπη του...αλλα αξιζει καθε ευρω. 1 1
ikaruga24 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Ένα πράγμα που δεν είδα και θα ήθελα να δω είναι η εκπληκτική κλάση του shifter. Ήταν μακράν το πιο διασκεδαστικό gameplay που είχα στο hoardes of the underdark.
enable_your_mind Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Παρα πολυ ωραια τα λεει αυτος ο τυπος...
Mr Aris Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Ωραίο πράγμα οι τόσες επιλογές, επίσης για άτομα σα του λόγου μου, που αρέσει η εξερεύνηση είναι καταπληκτικό 🥳, μου δίνει ικανοποίηση όταν βρίσκω κάποιο ''κρυφό'' μονοπάτι και ας έχει μόνο σαπιες ντομάτες 🤣, νομίζω θα είναι το πιο αργό παίξιμο που έχω κάνει σε παιχνίδι, επίσης όταν κατεβάζω τη κάμερα πίσω από το party υπάρχουν πλάνα για να φτιάξεις ιστορία, πραγματικά αν είχα χρόνο ίσως να με γράφανε στα σαΐτ όπως κάτι κορεατες πριν χρόνια που πέθεναν πάνω στο πισι παίζοντας wow, οι υποχρεώσεις με γλύτωσαν από βέβαιο θάνατο 🤣🤣🤣 Επίσης έχουν κάνει φοβερή δουλειά στον ήχο, πάρα πολύ ωραίο surround Τεσπα το inventory, μου είναι κάπως κουραστικό, ίσως επειδή είμαι με χειριστήριο, αλλά γενικά τρώω χρόνο εκεί που δε θα θελα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 12 minutes ago, enable_your_mind said: Παρα πολυ ωραια τα λεει αυτος ο τυπος... Μας κακομαθαίνουν δλδ, σαν δεν ντρέπεται η Larian! 1
kanesaxo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 1 hour ago, Asotos33 said: Δε ξερω τι θα κανεις...αρκετα παιχνιδια δεν αξιζουν τα 60-70 ευρω για AAA game....και αν σου αρεσουν τα crpg,τοτε το Baldur's Gate 3,τα αξιζει και με το παραπανω...βεβαια ο καθενας οσο μπορει,συμφωνα και με τη τσεπη του...αλλα αξιζει καθε ευρω. Είναι δεν είναι καλό, είμαστε δεν είμαστε φανμποιζ, δε δίνονται εύκολα κι αυτό, διότι δε παίζουμε ένα παιχνίδι το χρόνο! Από την άλλη δε θέλουμε να κατεβάζουμε απ' το θείο, αλλά και πόσα εξηνταρια να δώσει κανείς. Και άντε, το D4, το BG3, To Witcher 3 κτλ έχουν ένα gameplay ανελεητων ωρών, κάτι αλλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα