Προς το περιεχόμενο

Baldur's Gate ΙΙΙ

HellionKal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Κάτσε τα προηγούμενα live action με pause δεν ήταν?! Τότε γιατί κλαίνε όλοι όπως κλαίγαν για το fpp του Cyberpunk?!

real time with pause ηταν. 

και στο deal with it, or walk away, ειπα walk away... Δε προκειται να ξεκινησω κανα ανενδοτο αγωνα...Απλα αυτο που ζητησα ειναι να μου πειτε σε τι πραγμα θυμιζει αυτο που εδειξαν το baldurs gate, γιατι εγω ειδα το dos3... παραδεχομαι  παντως, οτι αυτη τη στιγμη παιζει να παραεχω στραβωσει και να τα βλεπω ολα αρνητικα, δεκτο...

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, xavier είπε

Απλα αυτο που ζητησα ειναι να μου πειτε σε τι πραγμα θυμιζει αυτο που εδειξαν το baldurs gate, γιατι εγω ειδα το dos3

Και εμένα δεν μου άρεσε αλλά σχεδόν από την αρχή δεν είχε ψιλο φανεί ότι θα ήταν ένα (ενδεχομένως πολύ καλό) dnd παιχνίδι που απλά χρησιμοποίησαν το όνομα baldur's gate σαν μάρκετινγκ για να έχει καλύτερη αποδοχή από το να το πούνε πχ DOS3 ;

Να πούμε και του στραβού το δίκιο, τα Shadows of Amn και Throne of Bhaal δεν είχανε ουδεμία σχέση με τη περιοχή Baldur's gate ενώ στο πρώτο παιχνίδι ήσουν στο Baldur's Gate για ένα 15% του χρόνου του παιχνιδιού αν έκανες όλα τα side quests. Σε ένα "speedrun" το παιχνίδι ήταν "Baldur's Gate" για 1.5 λεπτό.

• Like 1

21 λεπτά πριν, xavier είπε

real time with pause ηταν. 

και στο deal with it, or walk away, ειπα walk away... Δε προκειται να ξεκινησω κανα ανενδοτο αγωνα...Απλα αυτο που ζητησα ειναι να μου πειτε σε τι πραγμα θυμιζει αυτο που εδειξαν το baldurs gate, γιατι εγω ειδα το dos3... παραδεχομαι  παντως, οτι αυτη τη στιγμη παιζει να παραεχω στραβωσει και να τα βλεπω ολα αρνητικα, δεκτο...

Πες λοιπόν τι έπρεπε να κανουν για να σου θυμιζει το baldurs gate, να ειχε συστημα μάχης real time pause, να ειχε γραφικά Pillars; κατι αλλο;

Η φάση δεν έχει τόσο πολύ να κάνει με το σύστημα μάχης ή την απεικόνιση, θεωρώ. Ούτε καν με το στυλ των γραφικών - μεγάλο μέρος των εικαστικών είναι placeholders, καθώς χρησιμοποίησαν τα έτοιμα assets από τα Divinity προκειμένου να στήσουν το tech demo, και αυτά θα αλλάξουν 100% στην πορεία.

Αν όμως υποθέσουμε πως αυτό το πρώτο μισάωρο-μία ώρα που είδαμε στο gameplay reveal είναι η πεμπτουσία του BG3 και αυτό που περιμένουμε να δούμε και στο υπόλοιπο παιχνίδι, τότε αυτό που μας μένει από την παρουσίαση είναι... ο Σβεν να πετάει τις μπότες του χαρακτήρα του στα intellect devourers (και το κοινό να χασκογελάει από κάτω), να επιχειρεί να στακάρει κάτι κιβώτια για να φτιάξει μια σκάλα, και μετά να εξερευνά ένα dungeon στο οποίο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον προκειμένου να λύσει environmental puzzles. Τα παραπάνω είναι διασκεδαστικά, το δίχως άλλο, όμως μάλλον δεν είναι και στο τοπ-10 των χαρακτηριστικών που σκέφτεται κάποιος όταν συλλογίζεται "το ιδανικό Baldur's Gate 3".

Μπορεί να διάλεξαν λάθος μέρος του παιχνιδιού να προβάλουν ως gameplay reveal, και θεωρώ πως θα ήταν σαφώς πιο αντιπροσωπευτικό το να δείξουν πχ 1-2 quests που θα διαδραματίζονταν σε μία πόλη-χωριό και όχι στις ερημιές, ή να δείξουν μια περιοχή ή ένα κουέστ ή έναν χαρακτήρα που έχει αμεσότερη σχέση με τα γεγονότα των BG1-2 για να κάνουν και επίκληση στη νοσταλγία των παλαιών φανς. Αλλά ως έχει, η αίσθηση "αυτό μοιάζει περισσότερο με Original Sin 3 παρά με BG3" βγαίνει μάλλον ασυναίσθητα, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς (ειδικά λόγω της εξοχής, η οποία θα μπορούσε να είναι παρμένη αυτούσια από τα OS, και λόγω του placeholder art που προανέφερα).

Ξαναλέω, το ως τώρα δείγμα είναι μάλλον πτωχό για να μπορούμε να κρίνουμε με 100% πιστότητα την "ποιότητα" του γκεημ ως BG3. Και, ως DnD adventure γενικά, ενδεχομένως και να είναι ότι σπουδαιότερο έχουμε δει ως τώρα. Όμως μένει αυτό το "αλλά" στο πίσω μέρος του μυαλού.

ΥΓ. Επίσης, το "κωμικό" και light-hearted στυλάκι της Larian μάλλον δεν έχει και πολλή σχέση εξ αρχής με την πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα των Baldur's Gate. Γνωρίζαμε εξ αρχής βέβαια πως αυτό είναι το στυλ της Λάριαν, και με αυτό το στυλ θα έφτιαχνε το BG3 της.

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ας αφησουμε τη μαχη που εδειξαν να παλευει  για κανα 10λεπτο  με 3 weak κατσαριδουλες και στο τελος να πεθαινει το group...Εγω ηθελα να δω και το original canon party με jaheira, minsc, imoen. ή εστω θα περιμενα η εμφανιση των χαρακτηρων να ηταν τουλαχιστον κοντα στα πορτρετα που βλεπαμε τοτε...να βλεπαμε quests σε πολεις,χωρια κτλ...

Εγω παντα ειχα μια πιο βαρεια σκοτεινη ατμοσφαιρα το μυαλο μου απο αυτου που εδειξαν...

οι tbακηδες να μη ψηφισετε :P 

Επεξ/σία από xavier

• Super Moderators

Πραγματικά, έχεις στραβώσει και τα βλέπεις όλα λάθος.

Σαχλαμάριζαν κι απλά έκαναν επίδειξη δυνατοτήτων της μηχανής, τίποτε περισσότερο, δεν νομίζω πως κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια να παίξουν σωστά, εδώ έριξαν ξόρκι για να γλιστράνε και να καθυστερούν οι αντίπαλοι και καπάκι έτρεξαν χαρακτήρα δίπλα στο hobbled γομάρι.

Εντάξει, τώρα φτάσαμε σε ένα tech demo να συζητάμε για τα πορτραίτα. 

Εγώ αυτό που θέλω είναι να μη με "ερωτευτεί" κανένας ένα λεπτό μετά που τον πήρα στην ομάδα, όπως η ανεκδιήγητη Άριελ στο BG II.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασε κανείς αν το στυλ των διαλόγων είναι δοκιμαστικό ή θα είναι έτσι στην τελική έκδοση; Δεν ξένισε κανέναν σας αυτό το "μπλόφαρα και έκανα πως δεν θυμάμαι για να μην της πω" και έτσι ;

Νομίζω πως πρώτη φορά βλέπω τέτοιο στυλ να είναι στον αόριστο οι διάλογοι.

Επεξ/σία από imitheos

40 λεπτά πριν, HellionKal είπε

ΥΓ. Επίσης, το "κωμικό" και light-hearted στυλάκι της Larian μάλλον δεν έχει και πολλή σχέση εξ αρχής με την πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα των Baldur's Gate. Γνωρίζαμε εξ αρχής βέβαια πως αυτό είναι το στυλ της Λάριαν, και με αυτό το στυλ θα έφτιαχνε το BG3 της.

Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δεν ήταν και πολύ σκοτεινά τα Baldur's Gate. Περισσότερο μεγαλεπήβολα και επιβλητικά τα έλεγες, παρά μελαγχολικά. Ενδεικτικά:

*) Ο Edwin να αλλάζει φύλλο σε γυναίκα

*) Ο τύπος που είχε μεταμορφωθεί σε κοτόπουλο

*) To DnD party που έβρισκες σε μια δόση

*) Ο LILARCOR (χρειάζεται να πω κάτι άλλο?)

*) O CESPENAR (ακόμα θέλω να το σκοτώσω αυτό το πράμα)

*) Ο MINSC

*) Ένα σωρό διάλογοι ανάμεσα στα μέλη της ομάδας

*) O beholder στην πόλη των Sahuagin

Πραγματικά, το να αποκαλέσει κανείς τα Baldur's Gate σκοτεινά το τραβάει αρκετά το πράγμα :P Προφανώς δε φτάνουν τα επίπεδα της Larian, αλλά είχαν και πολλές ανάλαφρες στιγμές και πολλά χιουμοριστικά τμήματα. Η δε χρωματική παλέτα ήταν προς το φωτεινό, σε αντίθεση πχ με τα Icewind Dale που μιλάμε για μαύρη μαυρίλα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάμε βέβαια παράλληλα για παιχνίδια που αφορούν την επιστροφή του Lord of Murder μέσω μιας σφαγής ανυπολόγιστων διαστάσεων, και τα οποία ξεκινούν με τον φόνο του πατριού σου ή με τον βασανισμό σου στα χέρια ενός μανιακού, και που εμπεριέχουν quests όπως αυτό του παιδοκτόνου στο BG2 (ο οποίος έφτιαχνε μια πανοπλία (!) με τα δέρματα των παιδιών που σκότωνε, την οποία κιόλας μπορούσες να φορέσεις (!!)).

Σίγουρα είχε χιουμοριστικά σκηνικά το BG. Όμως ο ευρύτερος τόνος της κεντρικής ιστορίας και του κόσμου ήταν σκοτεινότατος, όχι απλά σκοτεινός.

Επεξ/σία από HellionKal
  • Like 7

@xavier Ανούσιο poll, στο λέω από τώρα μοιρασμένο θα είναι το vote. Από εκεί και πέρα μου θυμίζεις το ξάδελφο μου που δεν γουστάρει epic fantasy και δεν βλέπει το GOT/LOTR που είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Αντε λέω ok, αλλα αφού εσύ γουστάρεις όλα τα αλλα πέρα του combat, πιστεύω δεν θα είναι δύσκολο να συνηθίσεις μιας και μιλάμε ότι η Larian έχει το καλύτερο TB combat μέχρι σήμερα imho. Το ίδιο πράγμα έγινε και με το Cyberpunk btw.

Tα σαπάκια δεν σηκώνουν το Baldur's Gate III

PS4 and Xbox One can’t handle Baldur’s Gate 3, according to its developer🤣

https://www.vg247.com/2020/02/28/baldurs-gate-3-ps4-xbox-one/?fbclid=IwAR1ckkBGvl1hOXycCCgzJktxXrIO_eVgF3NEOgzPBdil-z6ulFR_TfdeQW4

Και τα Divinity: Original Sin όμως έχουν αντίστοιχα σκοτεινά σκηνικά (πχ η όλη ιστορία του Braccus Rex και της αδερφής του Cassandra, ή το φάντασμα ενός παιδόφιλου/ κανίβαλου που έβρισκες και μπορούσες να λυτρώσεις), απλά η αισθητική του παιχνιδιού και κυρίως το main story που είναι πιο ελαφρολαϊκό σε σχέση με ένα κλασσικό high fantasy. Το Divine Divinity, παρεπιπτόντως, είχε ουσιαστικά τον Αντίχριστο σαν κεντρικό κακό.

Προφανώς τα Baldur's Gate είναι πιο σοβαροφανή σε σχέση με τα παιχνίδια της Larian (όπου πχ το grand epic σκηνικό δεν πείθει και πολύ), αλλά το κενό δεν είναι αγεφύρωτο.

Περισσότερα από εμένα όταν δω βίντεο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Anuminas είπε

Tα σαπάκια δεν σηκώνουν το Baldur's Gate III

PS4 and Xbox One can’t handle Baldur’s Gate 3, according to its developer🤣

https://www.vg247.com/2020/02/28/baldurs-gate-3-ps4-xbox-one/?fbclid=IwAR1ckkBGvl1hOXycCCgzJktxXrIO_eVgF3NEOgzPBdil-z6ulFR_TfdeQW4

Ολα τα multiplatform παντα στο pc τα επαιζα αλλα το παραπανω ειναι ξεκαθαρη ανοησια. Δεν μπορει το cyberpunk να τρεξει σε κονσολες και το BG3 να μην μπορει  να το παιξουν. Προφανως δεν εχουν την εμπειρια/πορους για το αναλογο optimization 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1

5 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ολα τα multiplatform παντα στο pc τα επαιζα αλλα το παραπανω ειναι ξεκαθαρη ανοησια. Δεν μπορει το cyberpunk να τρεξει σε κονσολες και το BG3 να μην μπορει  να το παιξουν. Προφανως δεν εχουν την εμπειρια/πορους για το αναλογο optimization 

Προτιμώ να πιστέψω ότι απλά δεν θέλουν να κάνουν downgrade για να τρέχει σωστά στις τωρινές consoles. Όπως και να έχει τι μας νοιάζει? Είναι πονοκέφαλος το gamepad σε τέτοια games anyways.

• Like 2

• Super Moderators

Το βίντεο με το cinematic είναι αρκούντως σκοτεινό, με τους αιχμαλώτους-πειραματόζωα, τις απαγωγές από την πόλη, την καταστροφή κτιρίων κτλ. Και το προηγούμενο που είχαν δείξει επίσης σκοτεινό ήταν.

Εντάξει, στο tech demo, και παπούτσια θα πετάξει, και θα τρέξει να πατινάρει στο λαρδί και τα πάντα-όλα.

Το ξέρουμε πως αυτό είναι το στυλ της Larian, και το βίντεο-ανακοίνωση της ανάληψης του έργου τίγκα στο χαβαλέ ήταν, δεν νομίζω πως μπορεί να δηλώνει κανείς αιφνιδιασμένος από αυτό.

Κι από τη σοβαροφάνεια του Τοντ που μας έταζε επικές καταστάσεις και μας σέρβιρε το 76, προτιμότερο είναι το άρβυλο στη γκλάβα του αντιπάλου, από ένα studio που έχει δείξει πρόσφατα και κατ' επανάληψη τι παιχνιδάρες βγάζει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...