Προς το περιεχόμενο

Baldur's Gate ΙΙΙ

HellionKal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Σκληροπυρηνικός 3.5e/ PF, όταν διάβασα τα πρώτα νέα για την 5ε, έβαλα τα γέλια. Ωραία λέω, θα γλιτώσουμε πάλι λεφτά για τα βιβλία όπως στην 4η.

Μερικά χρόνια και παιδιά αργότερα, ανυπομονώ να τελειώσει το Pathfinder campaign που "διευθύνω" για να επικεντρωθούμε στο δεύτερο campaign που είναι 5η. Δεν υπάρχει ποια η διάθεση και ο χρόνος για πολύωρο σχεδιασμό χαρακτήρων μέσα από εκατοντάδες επιλογές και μακρόχρονες μάχες μέσα από δεκάδες στατιστικά

Επεξ/σία από mike299
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 ώρες πριν, mike299 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν υπάρχει ποια η διάθεση και ο χρόνος για πολύωρο σχεδιασμό χαρακτήρων μέσα από εκατοντάδες επιλογές και μακρόχρονες μάχες μέσα από δεκάδες στατιστικά

Καλά δεν τα έμαθες; Για Pathfinder campaign πλέον δεν υπάρχει session 0 που μαζευόμαστε να φτιάξουμε και να σχεδιάσουμε τους χαρακτήρες μας. Ανοίγουμε Kingmaker, σε λίγο θα ανοίγουμε WotR και φτιάχνουμε εκεί χαρακτήρα. Γρήγορα, όμορφα και ξεκούραστα.

:P

Πραγματικα εχω πολυ διαθεση να παιξω ενα game σε επισημη dnd φορμα. Αλλα η 5η(με την οποια ασχολουμε 3 χρονια τωρα) για εμενα ειναι πολυ πισω σε σχεση με τη 3. 

σε οσους ξεκινησαν με την 5η, οταν τους δειχνω την 2ή και 3η, την κοιτάνε με την ίδια φρίκη που κοιτάει κάποιος τα βιντεο με υπολόγιστες των 60s και τα κουτια με τις χαρτονενιες καρτες που εβαζες για να προγραμματίσεις :P

και εγω με 2η κ 3η μεγαλωσα αλλα ηθελε πτυχίο για να τα βγαλεις περα, λογικο εν τελει να απλοποιηθεί περισσότερο για να τραβηξει περισσότερο κοσμο. ακομα κ στην αλλαγη 2.5 σε 3, παλι τεραστια γκρινια για απλοποίηση ειχε πεσει :)

Η 3 (για την ακρίβεια η 3.5 μια και δεν έχω παίξει 3) είχε ένα κάρο χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες και όντως ήθελες πτυχίο αλλά η 2η ήταν τόσο δύσκολη; Ίσως είναι επειδή μεγάλωσα με αυτήν αλλά η 2η μου φαίνεται ίσως η καλύτερη έκδοση και σίγουρα η πιο απλή.

Ίσως θυμάμαι λάθος αλλά αυτές τις ακαμψίες της 2ης (πχ είσαι μάγος οπότε δεν μπορείς να δουλέψεις σπαθιά, κτλ) δεν προσπάθησε να εξαλείψει η 3η/3.5η και έγινε τόσο πολύπλοκη; Κατά τη γνώμη μου ήταν πετυχημένη σε αυτό το εγχείρημα στο να σου επιτρέψει να κάνεις ό,τι συνδυασμούς θέλεις με τα skills και τα feats αλλά αναγκαστικά το αποτέλεσμα ήταν πολύπλοκο.

To THAC0 της 2ης έκδοσης είχε ένα βαθμό παραλογισμού - υπολόγιζες armor class, bonuses και ζαριές ανάποδα. Η 3,5 έκδοση εξομάλυνε αρκετά πράγματα, έβαλε πολλά νέα ευπρόσδεκτα στοιχεία, ήταν όσο χρειαζόταν broken για να κρατά το ενδιαφέρον, αλλά ήταν υπερβολικά μηχανική - είχες ζαριές για τα πάντα. Αυτό δημιουργούσε πρόβλημα και στο role-playing, καθώς καλό ή κακό role-playing είτε δεν είχε επίπτωση είτε αντιστρεφόταν από μια ζαριά, αλλά και λόγω πολυπλοκότητας και χρόνου. Η 3,5 ήταν κατάλληλη για βιντεοπαιχνίδια αλλά σε επιτραπέζιο μου φαινόταν τρομερά καλουπωμένη και περιοριστική.

Νομίζω το καλύτερο σύστημα ήταν του Vampire: The Masquerade. Απλό, όμορφο, ευέλικτο και κυρίως ο παίκτης μπορούσε να το φέρει εύκολα στα μέτρα του, χωρίς να καταρρεύσει όπως τ DnD.

• Like 1

2 ώρες πριν, Skywalker333 είπε

σε οσους ξεκινησαν με την 5η, οταν τους δειχνω την 2ή και 3η, την κοιτάνε με την ίδια φρίκη που κοιτάει κάποιος τα βιντεο με υπολόγιστες των 60s και τα κουτια με τις χαρτονενιες καρτες που εβαζες για να προγραμματίσεις :P

και εγω με 2η κ 3η μεγαλωσα αλλα ηθελε πτυχίο για να τα βγαλεις περα, λογικο εν τελει να απλοποιηθεί περισσότερο για να τραβηξει περισσότερο κοσμο. ακομα κ στην αλλαγη 2.5 σε 3, παλι τεραστια γκρινια για απλοποίηση ειχε πεσει :)

Να απλοποιηθει,οκ, αλλα εδω μιλαμε για μια τεραστια σφαιρα προστασιας στους παικτες. Εχει χαθει το αγχος επιβιωσης των προηγουμενων εκδοσεων.

Και ναι, ο dm μπορει να το αλλαξει αυτο αλλα οπως και να γινει το εχουν αλλαξει.

οπως τα λετε. η 3η πηγε να διορθώσει διάφορες περιέργειες και ακαμψίες της 2ης, αλλα κανοντας το αυτο, διπλασιασε σχεδον τις ζαριες. γινοταν λιγο χαμουλης για να βγαλεις ακρη στην αρχη, μεχρι που στο τελος ο καθε DM απλοποιούσε πραγματα για να προχωράει η ιστορια. Δλδ δεν γίνεται να παίζεις City of the Spider Queen campaign 1-2 φορές την εβδομαδα (5-6ωρα minimum) και να τραβάει ολοκληρος χρονος :P

H 2η ειχει λιγοτερους μηχανισμούς και αφηνε περισσότερη ελευθερία στην φαντασία (αλλά και στον DM) αλλά ειχε αυτα τα παραλογα και τις ακαμψίες που παλι μπερδευαν πολλες καταστασεις. Επισης μιλαμε κ για εποχες που ουτε net guides είχες, ουτε τιποτα. Αν κατι δεν το καταλάβαινες, ε οτι σε φώτιζε ο θεός έκανες! Με 3η και μετα, υπηρχαν τα forums πολυ πιο προσβασιμα και διαφορα tools και γινοταν πολυ πιο ανετα η δουλεια.

4η να πω την αληθεια, δεν ασχολήθηκα ποτε οποτε δεν ειδα απο κοντα τι εκανε. 5η εχω πιασει λιγο τα τελευταια χρονια με νεες παρέες. ειναι οντως αρκετα πιο απλη και κατευθηνόμενη αλλά αυτό βολεύει για πιο γρήγορα και άμεσα παιχνίδια αλλά κ στο να ψηθεί κάποιος να επενδύσει στη σειρα. Εδώ σκέφτομαι μπας κ ψήσω και την αραβωνιαστικιά μου να το δοκιμασει, αλλά άσε μην ακυρωθεί ο γάμος :P 

• Moderators
41 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

Εδώ σκέφτομαι μπας κ ψήσω και την αραβωνιαστικιά μου να το δοκιμασει, αλλά άσε μην ακυρωθεί ο γάμος :P 

Spoiler

"Θες να παντρευτούμε, ε; Roll for initiative!"

Στις 18/6/2020 στις 3:47 ΜΜ, GhostRiderLSOV είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

"Θες να παντρευτούμε, ε; Roll for initiative!"

Will save. Και για την πρώτη νύχτα γάμου Fortitude και Dexterity checks.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...