Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε. Θα ήθελα κάποιος με εμπειρία να μου πει αν θα έπρεπε να πάρω "μη ολόκληρο" σκελετό... δηλαδη σκελετό που δεν καλύπτει καθόλου το φακό η καλύπτει μονο το μισώ (δεν ξέρω πως ακριβώς λέγετε....)
Φοβάμαι οτι με τέτοιο σκελετό ο φακός θα ειναι απροστάτευτος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω αυτά

Ray-Ban-Light-Ray-Eyeglasses.png

έχουν κρατήσει από το 2006-2007(?) χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, τα έχω ισιώσει μόνο μια φορά σε οπτικό

σπάσανε φέτος εκεί που πίανει ο φακός με τη μύτη στη μέση, που είναι φαντάζομαι ευαίσθητο σημείο, από δικό μου λάθος αλλά τα έχω κολλήσει και συνεχίζουν τη ζωή τους

Επεξ/σία από warlock9_0
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εξαρτάται από τη χρήση και πόσο τα προσέχεις.
Είμαι εντελώς άτσαλος με τα γυαλιά (αποκοιμιέμαι με αυτά, ακουμπάω στο πλάι το κεφάλι στο μαξιλάρι κτλ) και τα έχω σπάσει άπειρες φορές. Είχα σκελετό τιτανίου (τα πρώτα της Sihlouette) και σπάνε συνήθως εκεί που στρίβει το πλαϊνό μπράτσο για να στηρίξει τον φακό ή βγαίνει το μπράτσο από εκεί που κουμπώνει στον φακό. Οι επισκευές ακριβές (πάνω από 80€ το μπράτσο) και αργούσε να έρθει με παραγγελία. Μετά βγήκαν imitation μπράτσα τα οποία έκαναν γύρω στα 30€ και τα έβρισκες άμεσα.
Αν τα προσέχεις και έχεις έναν δεύτερο σκελετό, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν είσαι σαν και εμένα, ξανασκέψου το.

(ο μικρός μου γιος τα έλεγε "βατράχια" γιατί όταν ανοίγεις τη θήκη, πετάγονται έξω)

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, warlock9_0 είπε

έχω αυτά

Ray-Ban-Light-Ray-Eyeglasses.png

έχουν κρατήσει από το 2006-2007(?) χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, τα έχω ισιώσει μόνο μια φορά σε οπτικό

σπάσανε φέτος εκεί που πίανει ο φακός με τη μύτη στη μέση, που είναι φαντάζομαι ευαίσθητο σημείο, από δικό μου λάθος αλλά τα έχω κολλήσει και συνεχίζουν τη ζωή τους

Και εγώ τα ίδια πήρα πριν 4 μήνες 70€, αλλά μου σπάσανε στη σύνδεση φακού με βραχίονα. Ψάχνω να τα ξανα-αγοράσω αν τα βρω κάπου φθηνότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Παλιότερα είχα πάρει σκελετό με το μισό φακό να καλύπτει .

Από τη κάτω μεριά είχε σαν κορδόνι.

Πότε δεν τα βολεύτηκαν γιατί κάθε τόσο έβγαινε ο φακός.

Πήρα μεταλλικό της Rayban και μόνο για ρύθμιση μια φορά πάω σε οπτικό. Δεν βγαίνει ο φακός κάθε τοσο

Ότι και να προτιμήσεις να βάλεις αθραυστους φακούς (+20-30€)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα γυαλιά με τον σκελετό να καλύπτει τον μισό φακό. Το κάτω μισό του φακού είχε την λεγόμενη πετονιά. Άντεξαν μια 10ετια χωρίς να φύγει ποτέ ο φακός. Τα άλλαξα για λόγους εμφάνισης και μόνο (είχαν ξεβάψει, βρωμίσει κλπ). Πήγα πλέον σε κοκάλινα. Είναι πιο βαριά αλλά τελικά, άμα τα συνηθίσεις, πιο ξεκούραστα ειδικά στην μύτη. Επίσης αν διαλέξεις τέτοιο σκελετό μπορείς να βρεις κάποιον που να έχει και φακούς (clip on) για τον ήλιο που εφαρμόζουν πάνω από αυτούς της μυωπίας με μαγνήτη και έτσι έχεις και γυαλιά ηλίου πρακτικά με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Μάλιστα εφαρμόζουν τόσο καλά που δεν μπορεί να καταλάβει ο άλλος ότι έχεις διπλούς φακούς. Σώθηκα πραγματικά!

sunglasses-blade-403-magnetic-clip-on.40

Επεξ/σία από dimitris21gr
  • Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παλικάρια. Το τελικό συμπέρασμα μου ειναι οτι αυτό που έχει σημασία ειναι η ποιότητα του σκελετού και του φακού εννοείτε (κάπως αυτονόητο :D ). Αλλα θα παω με φουλ σκελετό για να είμαι σίγουρος οτι αν τυχόν πέσουν να ειναι πιο ασφαλής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...