Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα(;) σε gaming laptop

chriskourou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Καλημέρα! Για άλλαξε κανάλι στο wifi, αν και δεν παίζει να είναι αυτό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, chriskourou είπε

Το κατάλαβα, απλά το δίκτυο είναι στο 0% και το ποσοστό της Ram μου φάνηκε μεγάλο γι αυτό το ανέφερα. Οι drivers δε γίνεται να είναι λάθος, τους κατέβασα από το service tag και αν ήταν το router δε θα επηρέαζε και τις ταχύτητες όταν κατεβάζω κάτι; Βρίσκομαι σε απόγνωση..😩

κανε μια επανεκινηση το ρουτερ καλου κακου και σιγουρεψου οτι εχεις την ιδια ταχυτητα με πριν... 

3 ώρες πριν, mixalis95320 είπε

κανε μια επανεκινηση το ρουτερ καλου κακου και σιγουρεψου οτι εχεις την ιδια ταχυτητα με πριν... 

Τα ίδια δυστυχώς και μετά την επανεκκίνηση 

Στις 31/5/2019 στις 12:44 ΠΜ, mphxths είπε

Ανοιξε task manager και δες τι κανει η cpu/δισκος οταν αργει να κανει το οτιδηποτε.Παιχνιδια πως τα παει?Τι θερμοκρασιες?Μηπως throttl-αρει λογω υπερθερμανσης (οχι σε idle λεμεεε....)

Drivers ολα κομπλε?Γραφικων?chipset?

Στις 1/6/2019 στις 3:26 ΠΜ, mixalis95320 είπε

Εγω ρωτησα την χρηση της καρτας δικτυου, οχι το ποσο RAM χρησιμοποιεί. Μπορει να τρεχει κατι απο πισω ΠΧ windows update και να σου αργει. Ανοιξε διαχείριση εργασιων και δες οταν εχεις τα παντα κλειστα chrome κλπ αν υπαρχει δραστηριοτητα στο δικτυο. Μπορει να κατεβαζουν τα windows κατι, μπορει να εχεις βαλει λαθος drivers, μπορει να εχει φαει κολλημα το ρουτερ σου. 

Καλησπέρα και πάλι. Άργησα λίγο, καθώς δεν είχα ασχοληθεί ξανά με το αντικείμενο, αλλά κατάλαβα τι μου προτείνατε να κάνω. Όντως η cpu έχει πρόβλημα και ο υπολογιστής μου τρέχει με 0.78 ghz όταν είναι στο ρεύμα. Με μπαταρία τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι υπάρχει θέμα. Μάλλον μιλάμε δηλαδή για throttling (;) αν κατάλαβα καλά γιατί κατεβάζοντας το throttlestop οι ταχύτητες ήταν πολύ καλύτερες γενικά. Το ερώτημα είναι, τι μπορώ να κάνω τώρα; Πάει μας τελείωσε το laptop ?

5 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Μάλλον μιλάμε δηλαδή για throttling (;)

Για να εισαι σιγουρος για το συμπερασμα , κατεβασε καποιο προγραμμα που δειχνει θερμοκρασιες.Εγω χρησιμοποιω συχνα το coretemp.Ουτε καν install δεν θελει.Κατεβασε απο εδω.

Βαλτο σε μια γωνια και παρακολουθα θερμοκρασιες.Σε idle και σε load.Επισης βλεπε και πως ανεβοκατεβαινει η συχνοτητα του επεξεργαστη.Ανοιγε προγραμματα κλπ και δες την συμπεριφορα.
Αν εχεις και εξωτερικη οθονη ή γενικως 2 οθονες στο μηχανημα , βαλε το coretemp στην μια , και δουλευε στην αλλη και βλεπε τι δειχνει.

Δεν ξερω τι επεξεργαστη εχει το μηχανημα σου , στο δικο μου που εχει i7 7700hq/gtx 1050 σε idle ο επεξεργαστης δειχνει 35-40c (σε νορμαλ θερμοκρασια δωματιου) και σε παιχνιδια π.χ. diablo 3 φτανει ο επεξεργαστης μεχρι 75c.Η συχνοτητα προφανως οπου χρειαζεται τερματιζει για να βγαλει τον φορτο...

Δες τι γινεται στο δικο σου και πες μας ...

11 λεπτά πριν, mphxths είπε

Για να εισαι σιγουρος για το συμπερασμα , κατεβασε καποιο προγραμμα που δειχνει θερμοκρασιες.Εγω χρησιμοποιω συχνα το coretemp.Ουτε καν install δεν θελει.Κατεβασε απο εδω.

Βαλτο σε μια γωνια και παρακολουθα θερμοκρασιες.Σε idle και σε load.Επισης βλεπε και πως ανεβοκατεβαινει η συχνοτητα του επεξεργαστη.Ανοιγε προγραμματα κλπ και δες την συμπεριφορα.
Αν εχεις και εξωτερικη οθονη ή γενικως 2 οθονες στο μηχανημα , βαλε το coretemp στην μια , και δουλευε στην αλλη και βλεπε τι δειχνει.

Δεν ξερω τι επεξεργαστη εχει το μηχανημα σου , στο δικο μου που εχει i7 7700hq/gtx 1050 σε idle ο επεξεργαστης δειχνει 35-40c (σε νορμαλ θερμοκρασια δωματιου) και σε παιχνιδια π.χ. diablo 3 φτανει ο επεξεργαστης μεχρι 75c.Η συχνοτητα προφανως οπου χρειαζεται τερματιζει για να βγαλει τον φορτο...

Δες τι γινεται στο δικο σου και πες μας ...

To laptop έχει τον i7 6700hq και την gtx 1070.  To πρόγραμμα throttlestop, δείχνει θερμοκρασίες. Αν έχω το πρόγραμμα απενεργοποιημένο, σε idle οι θερμοκρασίες είναι 31-34 και η συχνότητα στα 0.78 Ghz. Αν το ενεργοποιήσω η συχνότητα ανεβαίνει σταθερά πάνω από το 1Ghz, αλλά ανεβαίνει κ άλλο, όπως ανεβαίνει κ η θερμοκρασία η οποία φτάνει μέχρι και 50 βαθμούς. 

Σε load τσέκαρα μόνο με ενεργοποιημένο το throttlestop και έφτασε 83. Και το θέμα είναι πως πλέον δε φορτίζει και η μπαταρία, αλλά μόνο ξεφορτίζει όταν παίζω, ενώ παράλληλα το laptop δε λειτουργεί καθόλου χωρίς μπαταρία. Πρέπει να αλλάξω μητρική, φορτιστή, μπαταρία; 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, chriskourou είπε

To laptop έχει τον i7 6700hq και την gtx 1070.  To πρόγραμμα throttlestop, δείχνει θερμοκρασίες. Αν έχω το πρόγραμμα απενεργοποιημένο, σε idle οι θερμοκρασίες είναι 31-34 και η συχνότητα στα 0.78 Ghz. Αν το ενεργοποιήσω η συχνότητα ανεβαίνει σταθερά πάνω από το 1Ghz, αλλά ανεβαίνει κ άλλο, όπως ανεβαίνει κ η θερμοκρασία η οποία φτάνει μέχρι και 50 βαθμούς. 

Σε load τσέκαρα μόνο με ενεργοποιημένο το throttlestop και έφτασε 83. Και το θέμα είναι πως πλέον δε φορτίζει και η μπαταρία, αλλά μόνο ξεφορτίζει όταν παίζω, ενώ παράλληλα το laptop δε λειτουργεί καθόλου χωρίς μπαταρία. Πρέπει να αλλάξω μητρική, φορτιστή, μπαταρία; 😕

Λογικες ειναι οι θερμοκρασιες θεωρω. Βεβαια κατι εκφρασεις του στυλ "ενεργοποιησω" ή "το προγραμμα απενεργοποιημενο"..δεν τις καταλαβα...εγω σου πα να χρησιμοποιησεις το coretemp που απλα διαβαζει τιμες.Το throttlestop εχει την δυνατοτητα να πειραξει πραγματα...οποτε οπως ειπα δεν καταλαβα τι εννοεις οτι "αν το ενεργοποιησω η συχνοτητα ανεβαινει σταθερα πανω απο το 1GHz"...δηλ πως επηρεαζει αυτο το προγραμμα την συχνοτητα?Περα απο το να ανεβει για μερικα secs την ωρα που το εκτελεις και μετα κανονικα να πεσει παλι στην minimum συχνοτητα και θερμοκρασια.

Περα απο ολα αυτα , δεν θεωρω οτι υπαρχει throttling με τετοιες θερμοκρασιες.Επισης υπαρχει και το "inte extreme tuning utility" που εχει ενδειξη "Thermal throttling" στα διαφορα στοιχεια που δειχνει , οποτε μπορεις να δεις αμεσα εκει περα αν υπαρχει τετοιο φαινομενο οταν ανεβαζει θερμοκρασιες.

Για το θεμα με την μπαταρια τι να σου πω..Εννοεις οτι εχεις το φορητο στον φορτιστη , και δεν φορτιζει?Και οταν βγαλεις την μπαταρια τελειως , και ενω εχεις συνδεδεμενο τον φορτιστη το φορητο δεν λειτουργει , σαν να μην παιρνει καν ρευμα?Ειτε ο φορτιστης χαιρετησε ειτε το συστημα φορτισης ειτε κατι σχετικο εκει γυρω.

Για αρχη τσεκαρε με ενα πολυμετρο (τι σου λεω τωρα ε? :) ) οτι ο φορτιστης λειτουργει...απο κει και περα , αλλαξε πριζα ...και αφου αποκλεισεις ενοχους καταληγεις σε συμπερασμα...

Επεξ/σία από mphxths

• 1 μήνα μετά...

Μετά από 1,5 μήνα, και αφού άλλαξα φορτιστή ΚΑΙ μπαταρία, το πρόβλημα παραμένει. Η μπαταρία ΔΕ ΦΟΡΤΙΖΕΙ. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι δε φορτίζει, το πρόβλημα είναι πως το laptop λειτουργεί στο ρεύμα και σέρνεται (ναι το ξέρω πως συνήθως συμβαίνει το αντίθετο). Αυτή τη στιγμή είναι στο 74% κολλημένη εκεί. Αν δοκιμάσω να παίξω κάποιο παιχνίδι, ή να τη ζορίσω θα πάει στο 0% (όπως έγινε και με την παλιά). Τι σκ*** μπορεί να συμβαίνει; ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ) ΚΟΝΤΈΥΩ ΝΑ ΦΛΙΠΑΡΩ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@chriskourou Bootare BIOS και μπες στις ρυθμίσεις τις μπαταρίας. άλλαξε το σε AC priority σε περίπτωση που δεν είναι ήδη και δοκίμασε πάλι. 

Κάνε και ένα έλεγχο πως δουλεύεις σε AHCI ή SATA και όχι κανένα RAID

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± dell laptop battery bios

Επεξ/σία από Dr.Tesla

Ρε φίλε μήπως έχεις το πρόγραμμα για εξοικονόμηση μπαταρίας προεπιλεγμένο και σου έχει κατεβάσει τα ρολόγια ?

Πάτα δεξί κλικ στην μπαταρία κάτω δεξιά, Power Options, και βάλε Υψηλές επιδόσεις.

Αν εχεις Win 10 ver. 1809 + κάνε και αυτό: https://www.howtogeek.com/368781/how-to-enable-ultimate-performance-power-plan-in-windows-10/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@donbluntsΌχι έχω υψηλές αποδόσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω. Τα έκανα όλα. Διαγνωστικά τρέχουν τέλεια, φορτιστής καινούριος, μπαταρία καινούρια (μάλλον τζάμπα τα πήρα και τα 2) και το λαπτοπ ψιλοσέρνεται και η μπαταρία δε φορτίζει 

58 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

@chriskourou Bootare BIOS και μπες στις ρυθμίσεις τις μπαταρίας. άλλαξε το σε AC priority σε περίπτωση που δεν είναι ήδη και δοκίμασε πάλι. 

Κάνε και ένα έλεγχο πως δουλεύεις σε AHCI ή SATA και όχι κανένα RAID

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± dell laptop battery bios

@Dr.TeslaΔεν υπάρχει κάτι σε power management στο bios μου.. το δεύτερο που είπες με το ΑΗCI δεν ξέρω καν τι είναι 😞

image.webp

Επεξ/σία από chriskourou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου αν παίζεις παιχνίδι λόγω ότι η κάρτα γραφικών τραβάει πολύ ρεύμα όπως και ο επεξεργαστής διότι δουλεύουν τέρμα δεν προλαβαίνει το τροφοδοτικό και να φορτίζει και να τροφοδότη τον υπολογιστή. Ή αγοράζεις μεγαλύτερο τροφοδοτικό μάλλον εχεισ 180watt ενώ υπάρχει 240watt ) και ξεμπερδεύεις ή ρίχνεις την απόδοση του υπολογιστή όταν φορτίζει.,,.  

* επίσης όταν ειχα κάτι παρόμοιο μπηκα στις προχωρημένες  ρυθμίσεις ενέργειας και ενώ έγραφε maximum 100% όταν το ξανά τσέκαρα άλλαξε η συμπεριφορά ίσως για κάποιο λόγο κόλλησε 

στα είπα όσο πιο απλά γίνεται γιατί έτσι απλά τα ξέρω.

64DE6FD5-9E29-45FC-B4F4-13B99FCEEB31.jpeg

Επεξ/σία από Lakou

28 λεπτά πριν, chriskourou είπε

@donbluntsΌχι έχω υψηλές αποδόσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω. Τα έκανα όλα. Διαγνωστικά τρέχουν τέλεια, φορτιστής καινούριος, μπαταρία καινούρια (μάλλον τζάμπα τα πήρα και τα 2) και το λαπτοπ ψιλοσέρνεται και η μπαταρία δε φορτίζει 

Αν βγάλεις την μπαταρία, και το έχεις μόνο στο ρεύμα. Στο κάνει;

@Lakou Η καινούρια μπαταρία, με το που μπήκε είναι στο 74%. Δεν ανεβαίνει δεν καταβαίνει όσο είμαι στο ρεύμα. Όπως ακριβώς συνέβη κ με την παλιά, μέχρι που έτρεξα ένα benchmark και πήγε στο 0%. Τις ρυθμίσεις τις έχω σωστά νομίζω. Κάτι άλλο συμβαίνει. Για κάποιο λόγο η μπαταρία ενώ λειτουργεί σωστά, δε φορτίζει :(.

@donblunts Αυτό μου συνέστησε να κάνω η dell. Αλλά αυτή ήταν η αρχή του κακού. Επειδή η παλιά μπαταρία ξεφόρτιζε πολύ γρήγορα, μου είπαν να τη βγάλω. Την έβγαλα και το λαπτοπ έγινε πολύ αργό. Στη συνέχεια μου είπαν πως στο συγκεκριμένο μοντέλο αν βγει η μπαταρία συμβαίνει αυτό. Είναι ενσωματωμένη και πρέπει να λυθεί το λαπτοπ για να βγει. Δε βγαίνει με ένα κλικ όπως θα έπρεπε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...