K@r@s Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Καλήσπερα , τον τελευταίο καιρό έχω αυτή την απορία δεν ξερω αν ειναι χαζη ή οχι Θα αναβαθμισω το σπιτι μου και σκεφτομουν μεσα στις εργασιες που θα γινουν να βαλω ενα πινακα με switches ωστε να ειναι πιο σταθερο το ιντερνετ μου(ταχυτητες) ,αλλα το ερωτημα που με βασανιζει ειναι το εξης : Οι θυρες του router με ενα cat6 καλωδιο να συνδεονται απο το router και μετα στον υπολογιστη ή να μπαινουν σε ενα switch panel και μετα στον υπολογιστη ; (το καλωδιο cat6 θα περναει μεσα απο τους τοιχους και θα μπουν θυρες που θα παιρνεις την αλλη εξοδο απο το cat6 για να συνδεει το laptop σου) Με το switch η ταχυτητα που θα ερχεται απο το παροχο στο σπιτι θα διατηρειτε και θα διαμοιραζετε ισα σε ολα τα δωματια του σπιτιου; αυτο θα συμβαινει και με το router? ο ηλεκτρολογος παντως επιμενει οτι το switch δεν χρειαζετε και ενα router θα με εξυπηρετει... καποιοι γνωστοι μου χωρις switch μονο με router αντιμετωπιζουν προβλημα στο ιντερνετ σε καποια δωματια αρα απο τα switches του router ή απο ενα switch panel ειναι καλυτερα;;;;; προτεινετε καποιο switch ή καποιο router που θα με βολεψει για τις δουλειες αυτες; ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Το σωστό ειναι, ενα ethernet καλώδιο απο τον ρουτερ στο switchακι και μετα ρίχνεις επάνω στο switchακι ολα τα υπόλοιπα μηχανήματα του σπιτιού Το switch όμως πρέπει να είναι Gigabit Switch
M@dB0x Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Φιλε για να σου απαντησουμε πρεπει πρωτα να καταλαβεις τι ειναι το switch, που εκτος απο τη λειτουργικοτητα των θεσεων, δε θα σου κανει σταθερο κανενα ιντερνετ και ουτε θα σου βελτιωσει ταχυτητες. Το switch μπαινει μονο για επιπλεον ethernet θεσεις και οχι για βελτιωση και σταθεροτητα του ιντερνετ. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από M@dB0x
NikosKallithea Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, M@dB0x είπε Φιλε για να σου απαντησουμε πρεπει πρωτα να καταλαβεις τι ειναι το switch, που εκτος απο τη λειτουργικοτητα των θεσεων, δε θα σου κανει σταθερο κανενα ιντερνετ και ουτε θα σου βελτιωσει ταχυτητες. Το switch μπαινει μονο για επιπλεον ethernet θεσεις και οχι για βελτιωση και σταθεροτητα του ιντερνετ. Το switch δεν μπαίνει μόνο για επέκταση των Θυρών Ethernet Μπαίνει και για μεγαλύτερη ταχύτητα του εσωτερικού δικτύου, μεταξύ των συσκευών. Γιατί οι router gigabit είναι πανάκριβοι
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 On 31/05/2019 at 12:23, NikosKallithea said: Το switch δεν μπαίνει μόνο για επέκταση των Θυρών Ethernet Μπαίνει και για μεγαλύτερη ταχύτητα του εσωτερικού δικτύου, μεταξύ των συσκευών. Γιατί οι router gigabit είναι πανάκριβοι ολα πανε σε gigabit σιγα σιγα και σε dual band.επισης απορω αν ενας στους 100 βαζει switch για να παιξει gigabit και οχι για παραπανω θυρες ειδικα οταν μιλαμε για σπιτια. On 30/05/2019 at 19:43, K@r@s said: Καλήσπερα , τον τελευταίο καιρό έχω αυτή την απορία δεν ξερω αν ειναι χαζη ή οχι Θα αναβαθμισω το σπιτι μου και σκεφτομουν μεσα στις εργασιες που θα γινουν να βαλω ενα πινακα με switches ωστε να ειναι πιο σταθερο το ιντερνετ μου(ταχυτητες) ,αλλα το ερωτημα που με βασανιζει ειναι το εξης : Οι θυρες του router με ενα cat6 καλωδιο να συνδεονται απο το router και μετα στον υπολογιστη ή να μπαινουν σε ενα switch panel και μετα στον υπολογιστη ; (το καλωδιο cat6 θα περναει μεσα απο τους τοιχους και θα μπουν θυρες που θα παιρνεις την αλλη εξοδο απο το cat6 για να συνδεει το laptop σου) Με το switch η ταχυτητα που θα ερχεται απο το παροχο στο σπιτι θα διατηρειτε και θα διαμοιραζετε ισα σε ολα τα δωματια του σπιτιου; αυτο θα συμβαινει και με το router? ο ηλεκτρολογος παντως επιμενει οτι το switch δεν χρειαζετε και ενα router θα με εξυπηρετει... καποιοι γνωστοι μου χωρις switch μονο με router αντιμετωπιζουν προβλημα στο ιντερνετ σε καποια δωματια αρα απο τα switches του router ή απο ενα switch panel ειναι καλυτερα;;;;; προτεινετε καποιο switch ή καποιο router που θα με βολεψει για τις δουλειες αυτες; ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας δεν εχει καμια σχεση η σταθεροτητα του ιντερνετ με το switch.επισης ειναι switch και οχι switch panel.εκτος αν το μπερδευεις με το patch panel για utp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα