madrivermadonus Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Έχω συνδέσει ένα mikrotik router με ένα modem και έχω ιντερνετ. Στο mikrotik λοιπόν που είναι στο 192.168.1.1 συνδέω σε μια LAN του ένα TPlink archer vr400 στη WAN στην οποία δίνω 192.168.1.99 και το ρυθμίζω να λειτουργεί ως Wireless router με LAN 192.168.2.1 kai dhcp 192.168.2.100-200 με σκοπό να δίνει ασύρματα αλλα και ενσύρματα ιντερνετ. Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορούν να "περάσουν" οι clients που ειναι συνδεδεμένοι στο Mikrotik απο αυτό στο tplink και αυτό με ενδιαφέρει ωστε να έχουν πρόσβαση στο usb storage. Έχω κάνει τα 2 static routes στα 2 routers: στο tplink destination 192.168.1.1---gw 192.168.2.1 sto mikrotik destination 192.168.2.0 ---gw 192.168.1.99 αλλα δεν κανει ούτε ping. το περιεργο είναι οτι δεν κάνω ping ούτε στη 192.168.1.99 που είναι στο ίδιο subnet. έκλεισα τα firewall χωρίς αποτέλεσμα. καμιά ιδέα;
micos000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Αν έκλεινες το dhcp στο tplink και άφηνες τη διαχείριση ip στο mikrotik; Ή έστω να παρέμενες στο ίδιο range 192.168.1.ΧΧΧ πχ. 100-200. Όσο για το ping, στα 10άρια είναι κομμένο από το τοίχος προστασίας (Επιλογές για προχωρημένους->Κανόνες εισερχομένων) Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από micos000
cb_papi Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Υπάρχει κάποιος λόγος τα LAN του TPLINK και του Mikrotik να είναι σε διαφορετικά subnet? Δεν νομίζω να έχεις τέτοιο πρόβλημα αν συνδέσεις το Mikrotik σε μία LAN θύρα του TPLink και τα βάλεις όλα στο ίδιο subnet. Φυσικά θα απενεργοποιήσεις τον DHCP server σε ένα από τα 2 και το TPLink δεν θα έχει LAN διεύθυνση 192.168.2.1 αλλά κάποια ελεύθερη IP στο 192.168.1.x
madrivermadonus Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, cb_papi είπε Υπάρχει κάποιος λόγος τα LAN του TPLINK και του Mikrotik να είναι σε διαφορετικά subnet? Δεν νομίζω να έχεις τέτοιο πρόβλημα αν συνδέσεις το Mikrotik σε μία LAN θύρα του TPLink και τα βάλεις όλα στο ίδιο subnet. Φυσικά θα απενεργοποιήσεις τον DHCP server σε ένα από τα 2 και το TPLink δεν θα έχει LAN διεύθυνση 192.168.2.1 αλλά κάποια ελεύθερη IP στο 192.168.1.x δεν παιρνει ετσι ιντερνετ αρα δεν δινει κιολας. το ειχα δοκιμασει. 8 ώρες πριν, micos000 είπε Αν έκλεινες το dhcp στο tplink και άφηνες τη διαχείριση ip στο mikrotik; Ή έστω να παρέμενες στο ίδιο range 192.168.1.ΧΧΧ πχ. 100-200. Όσο για το ping, στα 10άρια είναι κομμένο από το τοίχος προστασίας (Επιλογές για προχωρημένους->Κανόνες εισερχομένων) το δοκίμασα αυτο με το dhcp. όσο για το Ping δεν μπορώ να το κάνω ούτε μέσω mikrotik , έξω δηλαδή απο περιβάλλον windows.
panoc Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Θα κανω την ερωτηση του cb_papi πιο καλα 😛 Εχεις καποιο ιδιαιτερο λογο που θες να παιξεις με double nat ? θες isolation ? θες να εχεις routing/κανονες κλπ ξεχωριστα για τα μηχανηματα που συνδεονται στο vr400 εναντι αυτων που συνδεονται στο miκrotik ? Ή απλα το θες για να εχεις ασυρματη/ενσυρματη προσβαση και σε αλλο σημειο (επεκταση δηλαδη του δικτυου του Mikrotik) ?
madrivermadonus Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 19 λεπτά πριν, panoc είπε Θα κανω την ερωτηση του cb_papi πιο καλα 😛 Εχεις καποιο ιδιαιτερο λογο που θες να παιξεις με double nat ? θες isolation ? θες να εχεις routing/κανονες κλπ ξεχωριστα για τα μηχανηματα που συνδεονται στο vr400 εναντι αυτων που συνδεονται στο miκrotik ? Ή απλα το θες για να εχεις ασυρματη/ενσυρματη προσβαση και σε αλλο σημειο (επεκταση δηλαδη του δικτυου του Mikrotik) ? δεν κανω double nat.. το νατ το κλεινω στο tplink. θελω απλως να περασω απο το mikrotik στο lan του tplink για να βλέπω το usb stick και να διαχειριζομαι το quest wifi network. μέχρι στιγμής κατάφερα με το remote management του tplink να φτάνω ως τη 192.168.1.99 και να μπω στο interface. μέχρι εκεί όμως.
panoc Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Τοτε γιατι κανεις τα πραγματα πολυπλοκα ? Οριζεις στατικη ip στο vr400 πχ 192.168.1.2 και κλεινεις τον dchp server του, οριζεις στο mikrotik dchp range εξω απο το static ip range του δικτυου σου, πχ εαν οι στατικες σου ειναι x.x.x.1-x.x.x.99 οριζεις dchp x.x.x.100-256. Συνδεεις μια lan (οχι wan) του tplink με μια lan του mikrotik. Τελος.
madrivermadonus Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 28 λεπτά πριν, panoc είπε Τοτε γιατι κανεις τα πραγματα πολυπλοκα ? Οριζεις στατικη ip στο vr400 πχ 192.168.1.2 και κλεινεις τον dchp server του, οριζεις στο mikrotik dchp range εξω απο το static ip range του δικτυου σου, πχ εαν οι στατικες σου ειναι x.x.x.1-x.x.x.99 οριζεις dchp x.x.x.100-256. Συνδεεις μια lan (οχι wan) του tplink με μια lan του mikrotik. Τελος. Οκ με τον τροπο που λες θα παιξει ως συσκευη lan και λογικα δεν θα εχω προβλημα. Ηθελα ομως να κανει routing σε ενα δικο του guest wifi με qos. 2 δουλειες δηλαδη...
panoc Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Αρα χρειαζεσαι το 2ο routing, αυτο που αναφερεις το κανω εγω με 2 asus αλλα το nat το εχω ανοιχτο παντου. Κατι λεθος εχεις κανει με τα static routes, το tplink δε χρειαζεται static routes αφου ετσι κι αλλιως περναει απο το 192.168.1.1 λογω της wan, το mikrotik χρεαιζεται για να ξερεις πως μπορει να δει το 192.168.2.x και μου φαινεται σωστο ετσι οπως ειναι... Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από panoc
M@dB0x Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δε γινεται να εχεις κλειστο το νατ και το αλλο subnet να βγαινει ιντερνετ. Κατι με το route εχεις κανει αλλα εκ των προτερων δεν ειναι σωστο αν δεν εχει νατ. Κανονικα θα επρεπε να το στησεις σαν ΑΡ και οχι σα router behind router. DMZ κανε. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από M@dB0x
madrivermadonus Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, M@dB0x είπε Δε γινεται να εχεις κλειστο το νατ και το αλλο subnet να βγαινει ιντερνετ και με κλειστο νατ βγαίνω. 10 ώρες πριν, M@dB0x είπε Κανονικα θα επρεπε να το στησεις σαν ΑΡ και οχι σα router behind router. δεν εχει λειτουργία AP. μόνο wireless router. με ενδιαφέρει να δίνει internet ενσύρματα και ασύρματα και να πρόσβαση στο usb. εν τέλει κατάφερα να μπαίνω στο Interface του αλλα μέχρι εκεί. κάτι δεν αφήνει το προηγούμενο ρούτερ να μπει πιο μέσα. έχω δοκιμάσει άπειρα πράγματα. έκλεισα firewalls , πειραματίστηκα με ρυθμίσεις του tplink. αλλα τιποτα, Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από madrivermadonus
M@dB0x Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Θα σου γραψω τι θα επρεπε να συμβαινει....... 1) Για να βλεπεις το δευτερο ρουτερ θες στο ΜΤ ενα src.nat>masq, με out interface τη θυρα συνδεσης. /ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat comment="Access modem" out-interface=ether1 2) Στο δευτερο ρουτερ θες σιγουρα να τσεκαρεις το νατ αλλιως δεν εχεις τρανσλατιον και το μηχανημα δε θα βγαινει ιντερνετ. Τωρα λες οτι βγαινει αλλα μαλλον κατι εχει γινει στο route του ΜΤ για να βγαινει χωρις νατ. Gateway βαζεις το ΜΤ.
madrivermadonus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 να δώσω feedback για το τι έκανα. αντικατέστησα το tplink με ένα ακόμα Mikrotik το οποίο ρύθμισα ως wireless router, κάνοντας τα routes και κανόνες firewall και επικοινωνούν όλα κανονικά. προφανώς η μερική παραμετροποίηση του tplink δεν επέτρεπε την κίνηση προς τη wan...δεν ξέρω αν μπορεί να παρακαμφθεί αλλα δεν προσπαθώ άλλο. ευχαριστώ για τις απαντήσεις
M@dB0x Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Το δευτερο ΜΤ καντο ΑΡ σκετο και κρατα ενα ρουτερ μονο.
madrivermadonus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 35 λεπτά πριν, M@dB0x είπε Το δευτερο ΜΤ καντο ΑΡ σκετο και κρατα ενα ρουτερ μονο. κοίτα, βάσει ρυθμίσεων που έχω κάνει, στο quick setup μου βγάζει οτι είναι PTP bridge CPE. επι της ουσίας κάνει routing χωρίς κλήση POE. η διαφορά αν το κάνω AP είναι να οτι δεν θα δίνει στις ethernet και νομίζω δεν έχει firewall κάτι που δεν με απασχολεί αλλα δεν με ενοχλέι κιόλας..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα