Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εχω ενα UPS(Accupower 1400VA BL2) εδω και πολλα χρονια και με καλυπτε μια χαρα.Τωρα τελευταια κατι χαλασε και δε γυρναει στη μπαταρια οταν κοβεται το ρευμα,τουλαχιστον οχι παντα.Οποτε περιγραφω τη κατασταση και εαν καποιος εχει  γνωσεις απο ηλεκτρονικα,αν μπορει να βοηθησει.

Οταν του κοψεις το ρευμα,καποιες φορες γυρναει στη μπαταρια και αλλες απλα πεθαινει.Επισης οταν ειναι standby στο ρευμα καμια φορα ανοιγοκλεινει μονο του και κοβει και το ρευμα στην εξοδο.Αυτα ειναι τα συμπτωματα.

Οι μπαταριες ειναι σε πολυ καλη κατασταση,καθως και πριν χαλασει κραταγανε τον υπολογιστη κανα 50λεπτο ,αλλα και εαν γυρισει στις μπαταριες τοτε παει τρενο και λειτουργει και κραταει μια χαρα.

Αρα υποθετω η ζημια ειναι καπου στο κυκλωμα που γυρναει τη τροφοδοσια.

Το ξυλωσα και με εναν οπτικο ελεγχο,δε φαινεται κατι καμμενο,ουτε φουσκεμενοι πυκνωτες.Αλλαξα ολους τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες(εκτος απο εναν μεγαλο 4200μF που βρισκεται πριν τη γειωση που παει στις μπαταριες) και εναν μεγαλο κεραμικο που ειχε.Απο πυκνωτες εμειναν 5-6 μικροι σα φακες που βρισκονται πριν τα τρανζιστορ.Να μπω στη διαδικασια να αλλαξω και αυτους?

Εχω χτυπησει τα ρελε ελαφρια μηπως καποιο εχει ζημια και ισως(δεν ειμαι σιγουρος,γιατι δε γινεται καθε φορα που δοκιμαζα) καποιες φορες γυρναγε στις μπαταριες,αλλα μπορει να ηταν και τυχαιο.

Σκεφτομουν να αλλαξω και τα ρελε,αλλα μου ειπαν πως αυτα η δουλευουν η οχι,δε θα δουλευε οποτε του θυμοταν.

Τι αλλο μπορω να αλλαξω/κοιταξω?Εχω και πολυμετρο.

Πιο πολυ λυπαμαι να το πεταξω,γιατι οι μπαταριες ειναι σε καλη κατασταση και δε θα εχω τι να τις κανω αν παρω αλλο,αφου μεχρι να ερθει και η ωρα αλλαγης στο καινουργιο,θα εχουν πεθανει αυτες.Αν ηταν για πεταμα ,δε θα το συζητουσα αλλα εκαναν ενα 50αρικο μονες τους...

Ευχαριστω.

IMG_20190530_144317.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασε το πάλι και προσπάθησε να ακούσεις το "κλικ" που κάνει το ρελε όταν γυρίζει από ρεύμα σε μπαταρία. Το κάνει κάθε φορά, άσχετα με το αν έχει ρεύμα στην έξοδο;;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δοκίμασε το πάλι και προσπάθησε να ακούσεις το "κλικ" που κάνει το ρελε όταν γυρίζει από ρεύμα σε μπαταρία. Το κάνει κάθε φορά, άσχετα με το αν έχει ρεύμα στην έξοδο;;

Οταν το βγαλω απο τη πριζα,και πεθαινει,οχι δε κανει κλικ το ρελε.Ακουγεται δυνατα αυτο οταν το κανει,οποτε το καταλαβαινω ευκολα.

Καμια φορα που θυμιεται και μπαινει η μπαταρια το κανει και ολα δουλευουν οκ.

Τωρα εφοσον το βλεπω να μπαινω στη διαδικασια να αλλαξω το ρελε,μπορουμε να βρουμε ποιο ειναι?Για να μην αλλαζω και τα 5 που εχει.

Δημοσ.

Χμ... Μην βιάζεσαι. 
Μπορείς να βρεις πιο ρελε είναι με ένα πολύμετρο και πολύ προσεκτικά , μην έχουμε κανένα ατύχημα. 

Αλλα το ότι δεν κλείνει το ρελε μπορεί να είναι απλά το αποτέλεσμα του προβλήματος. Μόλις βρεις ποιο δεν δουλεύει, πρέπει να ψάξεις τα γειτονικά components. 
Επίσης, σημαντικό, έχει σημασία αν το pc είναι ανοιχτό ή κλειστό η δεν είναι καν συνδεδεμένο, η είναι τελείως random το ποτε θα γυρίσει στη μπαταρια;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω βρει καποιο μοτιβο.

Πλεον εννοειται δεν εχω το pc πανω,μη καψει τιποτα.Ειχα βαλει το λαπτοπ οταν ειχε γυρισει σε καποια φαση στις μπαταριες για να δω αν με φορτιο πανω μπορει να συνεχιζει να δινει και εδινε μια χαρα.

Αλλα οταν το ειχα στο pc,ειτε κλειστο ειτε ανοιχτο,το ιδιο του εκανε.Δε το δοκιμασα και πολλες φορες.2 φορες με το pc ανοιχτο που το εβγαλα,εκλεισε.Και ενα βραδυ με κλειστο το pc καταλαβα οτι ειχε ανοιγοκλεισει μονο του(ενω ηταν και στη πριζα) γιατι ειχε μηδενισει ενα ρολοι που ειναι πανω σε usb του pc .Πλεον οπως ειπα το εχω μονο του στη πριζα και κανω δοκιμες.

Edit.

Τελικα βρηκα καποιο μοτιβο.

Εαν το αφησεις ανοιχτο ενω ειναι στη πριζα και το βγαλεις,τοτε γιοκ,δε δινει.

Εαν ομως το εχεις κλειστο,το βγαλεις απο πριζα ,το αφησεις ωρα και ενω ειναι εκτος πριζας το πατησεις,ανοιγει κανονικοτατα.Οσες φορες απο κει και μετα και να το ανοιγοκλεισεις χωρις να το βαλεις στη πριζα,θα δουλεψει κανονικα.

Εμενα αυτη η συμπεριφορα για πυκνωτη μου κανει.Δηλαδη ειναι ξεφορτισμενος εφοσον ειναι εκτος πριζας και ολα λειτουργουν οκ,αλλα οταν ειναι στη πριζα,δε κραταει φορτιο(?) και δε λειτουργει σωστα.Υππθεση βεβαια αυτη,με τα κυκλωματα δε το χω ψαξει πολυ...

Το θεμα ειναι τι πυκνωτης να ειναι,αφου ολους τους ηλεκτρολυτικους τους αλλαξα και εμειναν μονο καποιοι μικροι (κεραμικοι δεν ειναι αυτοι?)...

Επεξ/σία από Dantε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...