Ducatista Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Επίσης ένα άλλο θέμα για τα pos! American Express δεν δεχόντουσαν σχεδόν κανένα.. εμπειρικά μιλώντας πάντα... Αλλά είναι λογικό μιας που το ποσοστό που κρατάνε είναι αρκετά μεγαλύτερο από Visa Mastercard κλπ βεβαιά κάνεις ποτέ δεν είπε όχι όταν του είπα ας κάνουμε μια προσπάθεια.. το τραγικό για μένα είναι άλλο.. δεν ξέρω αν ενοχλεί κανέναν από εσάς! σχεδόν κανένα μήχανακι δεν έχει την επιλογή για συναλλαγή από τον λογαριασμό όψεως... αν θυμάμαι καλά μηχανάκια της εθνικής Ίσως και κανένα άλλο.. μεγάλο πρόβλημα να έχεις λογαριασμό και να μην μπορείς να πληρώσεις εφόσον δεν τους βγάζει αυτή την επιλογή.. . Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Ducatista
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 6 hours ago, overpower said: Απο προσωπικη εμπειρια, ισχυει. Η καρτα ειχε δοκιμαστει σε διακοπες και δεν την δεχοντουσαν (τα pos, οχι οι υπαλληλοι) σχεδον πουθενα. Οπου παρατηρησα, και αν ρωτουσαν για το τι ειναι η καρτα, επελεγαν μηχανακι της alpha. Το δικό μου POS είναι άλλης τράπεζας και περνάει κανονικά Amex πάντως. Κάθε μήνα, μου στέλνει μία συγκεντρωτική καρτέλα κινήσεων η τράπεζά μου και άλλη μία η Alpha με τις κινήσεις των Amex. Στο POS μου έχει επιλογή για να κόψω τις Amex αν θέλω, οπότε δεν χρειάζεται να λες στον πελάτη ότι δεν τη δέχεσαι χωρίς να την περάσει, τον αφήνεις να την περάσει και το βλέπει μόνος του ότι δεν περνάει. 2 hours ago, Ducatista said: το τραγικό για μένα είναι άλλο.. δεν ξέρω αν ενοχλεί κανέναν από εσάς! σχεδόν κανένα μήχανακι δεν έχει την επιλογή για συναλλαγή από τον λογαριασμό όψεως... αν θυμάμαι καλά μηχανάκια της εθνικής Ίσως και κανένα άλλο.. μεγάλο πρόβλημα να έχεις λογαριασμό και να μην μπορείς να πληρώσεις εφόσον δεν τους βγάζει αυτή την επιλογή.. . Τι εννοείς; Όλα τα τερματικά σε βάζουν να διαλέξεις λογαριασμό αν έχεις δύο (ή περισσότερους) συνδεδεμένους, εφόσον περνάς την κάρτα με pin. Αν την περάσεις ανέπαφα, προφανώς και θα τραβήξει χρήματα από τον προεπιλεγμένο λογαριασμό. 1
spectaculator Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, Malthador είπε ... Σε καταστήματα σίτισης και εστίασης εννοεί και τα S/M είναι καταστήματα σίτισης. Έστω κι έτσι είδες πως τη κάρτα αυτή μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνο στα συμβεβλημένα καταστήματα που διαθέτουν POS; Δεν είναι ούτε mastercard, ούτε visa. Ρώτα την edenred για το αν το κατάστημα που σ' ενδιαφέρει είναι συμβεβλημένο κι αν είναι κάνε παράπονα σε αυτήν.
vagstef Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Malthador είπε Τι εννοείς; Όλα τα τερματικά σε βάζουν να διαλέξεις λογαριασμό αν έχεις δύο (ή περισσότερους) συνδεδεμένους, εφόσον περνάς την κάρτα με pin. Αν την περάσεις ανέπαφα, προφανώς και θα τραβήξει χρήματα από τον προεπιλεγμένο λογαριασμό. πρόσφατα άκουσα κάποια να ρωτάει πελάτη ποιο λογαρισμό θέλει αλλά ναι ήταν chip & pin όχι ανέπαφα. δεν γίνεται να μη δίνει τη δυνατότητα.
Ducatista Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, Malthador είπε Το δικό μου POS είναι άλλης τράπεζας και περνάει κανονικά Amex πάντως. Κάθε μήνα, μου στέλνει μία συγκεντρωτική καρτέλα κινήσεων η τράπεζά μου και άλλη μία η Alpha με τις κινήσεις των Amex. Στο POS μου έχει επιλογή για να κόψω τις Amex αν θέλω, οπότε δεν χρειάζεται να λες στον πελάτη ότι δεν τη δέχεσαι χωρίς να την περάσει, τον αφήνεις να την περάσει και το βλέπει μόνος του ότι δεν περνάει. Τι εννοείς; Όλα τα τερματικά σε βάζουν να διαλέξεις λογαριασμό αν έχεις δύο (ή περισσότερους) συνδεδεμένους, εφόσον περνάς την κάρτα με pin. Αν την περάσεις ανέπαφα, προφανώς και θα τραβήξει χρήματα από τον προεπιλεγμένο λογαριασμό. Τι να σου πω και με το πιν το ίδιο είναι ίσως επειδή είναι οψεως; δεν ξέρω...
Conan2046 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 20 ώρες πριν, vagstef είπε Σύμφωνα με τις οδηγίες των τραπεζών δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σου κάνει έλεγχο, ούτε να βάλει υπογραφή για τη συναλλαγή. Επίσης τα POS είναι τερματικά φτιαγμένα για να τα χειρίζονται οι πελάτες, φαίνεται άλλωστε και από τα μηνύματα που εμφανίζει, επίσης τα πιο νέα POS εμφανίζουν μηνύματα όπως Από τους όρους χρήσης των καρτών της Εθνικής (δεν είναι παλιοί, περιλαμβάνουν και τις ανέπαφες: 5. Ο κάτoχoς δικαιoύται vα χρησιμoπoιεί τηv κάρτα ως μέσο πληρωμής είτε στo εσωτερικό, είτε στo εξωτερικό, στις νόμιμες συvαλλαγές τoυ με τις επιχειρήσεις πoυ έχουν αναρτημένα τα σήματα της κάρτας και τη δέχονται ως μέσο πληρωμής (επιχειρήσεις), υπoχρεoύμεvoς σε απόδειξη της ταυτότητάς τoυ με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο, εφόσov του ζητηθεί. Αυτό για μένα σημαίνει 2 πράγματα, ότι μπορώ να ελέγξω το όνομα που αναγράφει η κάρτα και δεύτερον μπορώ να ζητήσω να μου αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο κάτοχος της κάρτας. Το αν το κάνω ή όχι είναι άσχετο με το αν έχω το δικαίωμα ή όχι να το κάνω.
musicland Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Εχω φιλο που εχει εστιατοριο και εκανε ειδικη συμβαση με την Ednet ticket restaurant. Δεν περναει η καρτα αν δεν εχει ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, και φυσικα εχει λογοτυπο στην εισοδο συνηθως του καταστηματος. To οτι εχει το λογοτυπο Mastecard δεν παει να πει οτι ειναι Mastercard, απλα οτι μεσω αυτης γινονται οι συναλλαγες για την Ednet. Aυτα ξερω εγω... 1
vagstef Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 οκ αφού το λέει ισχύει, δεν το έγραψα σωστά όμως, σαν πελάτης μπορεί να μην θέλω να μάθει κάποιος πως λέγομαι, έχω κάθε δικαίωμα να κρατήσω την ανωνυμία μου. Οπότε κανείς δεν με υποχρεώνει να υποστώ έλεγχο οπότε δεν κάνω την συναλλαγή και πάω σε άλλο μαγαζί.. πολύ απλό. μιλάω πάντα για τον πραγματικο κάτοχο απλά πληροφορικά αυτό σημαίνει ότι ο έμπορος θα κάνει face control και θα το παίζει αστυνόμος; αν γουστάρει οκ αλλά ποιος ο λόγος πραγματικά.
Conan2046 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, vagstef είπε οκ αφού το λέει ισχύει, δεν το έγραψα σωστά όμως, σαν πελάτης μπορεί να μην θέλω να μάθει κάποιος πως λέγομαι, έχω κάθε δικαίωμα να κρατήσω την ανωνυμία μου. Οπότε κανείς δεν με υποχρεώνει να υποστώ έλεγχο οπότε δεν κάνω την συναλλαγή και πάω σε άλλο μαγαζί.. πολύ απλό. μιλάω πάντα για τον πραγματικο κάτοχο απλά πληροφορικά αυτό σημαίνει ότι ο έμπορος θα κάνει face control και θα το παίζει αστυνόμος; αν γουστάρει οκ αλλά ποιος ο λόγος πραγματικά. Δεν βλεπω κάποιον λόγο αν με ρωτάς επί ρεαλιστικής βάσης, ούτε εγώ κάθομαι να κοιτάζω τα ονόματα στις κάρτες ή να ζητάω ταυτότητες αν ρωτάς προσωπικά εμένα. Απλώς παραθέτω τι ισχύει και ότι κάποιος θα μπορούσε να ζητήσει για κάποιον λόγο. π.χ. επειδή θεωρεί ότι έχεις κλέψει την κάρτα. Απ' την άλλη και αντίστροφα βλέποντας το δεν έχω κάποιο πρόβλημα να δίνω την κάρτα μου όταν μου το ζητάνε στο ταμείο, το θεωρώ απίθανο να πάει κάποιος να απομνημονεύσει τα στοιχεία της και μετά να πάει να κάνει ηλεκτρονικά αγορές με τα στοιχεία του. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Conan2046 1
vagstef Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Δεν βλεπω κάποιον λόγο αν με ρωτάς επί ρεαλιστικής βάσης, ούτε εγώ κάθομαι να κοιτάζω τα ονόματα στις κάρτες ή να ζητάω ταυτότητες αν ρωτάς προσωπικά εμένα. Απλώς παραθέτω τι ισχύει και ότι κάποιος θα μπορούσε να ζητήσει για κάποιον λόγο. π.χ. επειδή θεωρεί ότι έχεις κλέψει την κάρτα. Απ' την άλλη και αντίστροφα βλέποντας το δεν έχω κάποιο πρόβλημα να δίνω την κάρτα μου όταν μου το ζητάνε στο ταμείο, το θεωρώ απίθανο να πάει κάποιος να απομνημονεύσει τα στοιχεία της και μετά να πάει να κάνει ηλεκτρονικά αγορές με τα στοιχεία του. πάντως απίθανο δεν θα το λεγα εγώ. τουλάχιστον όταν κάποιος τη δίνει και ο σερβιτόρος πχ εξαφανίζεται για την πληρωμή. στο ταμείο μπροστά οκ που να τα απομνημονεύσει, απλά δεν είμαι ανίκανος να κάνω μια κίνηση. το θεωρώ χαζό να τη δώσω.
Miaou7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Ενταξει Malthador δεν θελεις να καταλαβεις οποτε μεινε με το οτι ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ. Η καρτα ειναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-ΦΑΓΗΤΟ-ΜΑΜ πες το οπως θελεις. Τωρα αν θελεις κανε δυο πακετα οταν ξαναπας στο σουπερ με φαγωσιμα και μη και ζητα να πληρωσεις μονο τα φαγωσιμα με την καρτα και τα αλλα οπως θελεις.. Γεμισαμε με εξυπνοπουλια που θελουν τροπους να ξεγελανε το καθε συστημα... Offtopic. Μου θυμιζει τον αλλον τον εξυπνοπουλο που αγοραζε απο το Public μαζευοντας ποντους, εξαρυρωνε τους ποντους και μετα επεστρεφε τα πραγματα και ακυρωνε τις αγορες.. Κλαπ κλαπ παλιολαμογια..
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, Miaou7 said: Ενταξει Malthador δεν θελεις να καταλαβεις οποτε μεινε με το οτι ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ. Η καρτα ειναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-ΦΑΓΗΤΟ-ΜΑΜ πες το οπως θελεις. Τωρα αν θελεις κανε δυο πακετα οταν ξαναπας στο σουπερ με φαγωσιμα και μη και ζητα να πληρωσεις μονο τα φαγωσιμα με την καρτα και τα αλλα οπως θελεις.. Γεμισαμε με εξυπνοπουλια που θελουν τροπους να ξεγελανε το καθε συστημα... Offtopic. Μου θυμιζει τον αλλον τον εξυπνοπουλο που αγοραζε απο το Public μαζευοντας ποντους, εξαρυρωνε τους ποντους και μετα επεστρεφε τα πραγματα και ακυρωνε τις αγορες.. Κλαπ κλαπ παλιολαμογια.. Τρόφιμα πήγα να αγοράσω, όχι απορρυπαντικά. Και μου είπαν ότι δεν την περνάνε καν από το POS τους. Δεν καταλαβαίνω πως βοηθάει το post σου πέραν των κλασικών, «άτιμη κοινωνία», «μνημόνια φορέβα» κλπ. 1 hour ago, musicland said: Δεν περναει η καρτα αν δεν εχει ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, και φυσικα εχει λογοτυπο στην εισοδο συνηθως του καταστηματος. Δεν ισχύει αυτό. Την έχω περάσει πολλές φορές από καταστήματα που δεν την είχαν καν ξαναδεί. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Malthador 1
Miaou7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι να βοηθησει ρε φιλε? Αφου το λεει καθαρα, μας το ειπες και ο ιδιος, καταστηματα Εστιασης. Εμενα το περιεργο θα ηταν να την δεχετε το σουπερ μαρκετ, τωρα αν στην περνανε σε αλλα σουπερ να πας σε εκεινα. Απλα δεν μπορω να καταλαβω τι ζημια επαθες που δεν στην πηραν εκεινη την μερα η δεν την παιρνει η συγκεκριμενη αλυσιδα/καταστημα και ασχολεισε ακομα? Εκτος και αν ψαχνεις παντα για καβγα η για καποιον "ιερο σκοπο" ωστε να ξεκινησεις σταυροφορια εναντια στην "ατιμη καπιταλιστικη κοινωνια" η τις"μνημονιακες δυναμεις"... https://www.edenred.gr/el-GR/Contact/FAQ/Beneficiaries/How-can-I-see-the-network-of-ticket-restaurant Το λεει στη Σελιδα τους, Δειτε τα συμβεβλημενα καταστηματα , δεν λεει πουθενα οτι περναει παντου οπου υπαρχει mastercard. Εαν ειναι στα συμβεβλημενα το "προβληματικο" καταστημα, τους ενημερωνεις και περιμενεις... αλλιως απλα δεν περναει. Εσυ προφανως ειδες to σημα Mastercard kai θεωρησες οτι περναει σε ολα τα καταστηματα του δικτυου mastercard. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Miaou7 2
ADHD Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, Miaou7 είπε Τι να βοηθησει ρε φιλε? Αφου το λεει καθαρα, μας το ειπες και ο ιδιος, καταστηματα Εστιασης. Εμενα δεν μου ακουγετε περιεργο να μην την δεχετε το σουπερ μαρκετ, τωρα αν στην περνανε σε αλλα σουπερ να πας σε εκεινα. Απλα δεν μπορω να καταλαβω τι ζημια επαθες που δεν στην πηραν εκεινη την μερα η δεν την παιρνει η συγκεκριμενη αλυσιδα/καταστημα και ασχολεισε ακομα? Εκτος και αν ψαχνεις παντα για καβγα η για καποιον "ιερο σκοπο" ωστε να ξεκινησεις σταυροφορια εναντια στην "ατιμη καπιταλιστικη κοινωνια" η τις"μνημονιακες δυναμεις"... Ο TS εχει προπληρωμένη mastercard με ενα ποσο μεσα πληρωμένη απο τη δουλειά του για εστίαση/super market. Το super market που προφανώς τον βολευει να πηγαινει δεν τη δεχεται χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο. Ο TS ρωταει για ποιο λογο και αν εχει δικαίωμα το super market να το κανει αυτο. Εσυ του απαντας οτι να ναι ασχετα για λαμογιες και καπιταλισμο και "πηγαινε αλλου". Απλα πράγματα. 1
Miaou7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Το site της εταιριας το διαβασες ADHD? Κανε εναν κοπο να διαβασεις δυο λεπτα και θα καταλαβεις οτι κακως υπαρχει ολοκληρο θεμα εδω και οτι η απαντηση/ερωτηση μου ειναι τερμα σχετικη με την ακυρη δημιουργια θεματος... Πεντακαθαρα τα εξηγει ολα... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ MASTERCARD capisci? https://www.edenred.gr/el-GR/Contact/FAQ Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Miaou7
Προτεινόμενες αναρτήσεις