Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, vagstef είπε

Σύμφωνα με τις οδηγίες των τραπεζών δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σου κάνει έλεγχο, ούτε να βάλει υπογραφή για τη συναλλαγή. Επίσης τα POS είναι τερματικά φτιαγμένα για να τα χειρίζονται οι πελάτες, φαίνεται άλλωστε και από τα μηνύματα που εμφανίζει, επίσης τα πιο νέα POS εμφανίζουν μηνύματα όπως

"πλησιάστε την κάρτα ή τι κινητό σας"

"δείτε την οθόνη του κινητού σας"

Προφανώς και δεν έχεις κάνει ποτέ συναλλαγή σε κάτάστημα στην Ευρώπη, όλα τα POS είναι στραμένα προς τον πελάτη και εκείνος κάνει συναλλαγές, contactless, chip & pin ή με κινητό. Ο έμπορος δεν πιάνει καν το POS και δεν ασχολείται.

Τωρα τι ζόρι τραβάνε οι Έλληνες έμποροι δε μπορώ να το καταλάβω.

Προσωπικά πληρώνω Ελλάδα με google pay με το κινητό με αγγλική κάρτα και κανείς δεν έχει απαιτήσει να δει τι κάρτα είναι ή πως γίνεται. Και με κάρτα να πληρώσω ανέπαφα δεν επιτρέπω σε κάνέναν να την παρει. 

Ο μόνος που πρέπει να φοβάτε και να λαμβάνει τα μέτρα του είναι ο κάτοχος της κάρτας στην οποία έχει όλα του τα χρήματα.

Μην δίνεται ποτέ την κάρτα σας σε κανέναν! Κάντε τις συναλλαγές μόνοι σας!

Μην τρελαθούμε τελείως...

Εγώ έχω μαγαζί με κοσμήματα και το 99% των πελατών μου είναι τουρίστες.. αλίμονο και αν έπρεπε να έλεγχω τις κάρτες από που είναι βγαλμένες κλπ θα έπρεπε να ξέρω  τα συστήματα των τραπεζών από Κίνα Ρωσία Πολωνία Γερμανία και πάει λέγοντάς... το pos στον πελάτη  να  κάνει την συναλλαγή με την κάρτα ανέπαφα  το κινητό το βραχιόλι η όπως αλλιώς γουσταρει άπαξ και γίνει accept η συναλλαγή εμένα γιατί να με πειράζει; όσο για κάποιον που είπε ότι δεν μ'αρέσει η φάτσα του άρα δεν θέλω να πληρωθώ δεν καταλαβαίνω την λογική του!! ρε φίλε αν σε νοιάζει πως είναι κάποιος και αν είναι στα γούστα σου για να σε πληρώσει τι ανοίγεις μαγαζι; βρες άλλο χομπι

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βαθιά Ελλάδα κλασικά το insomnia..

Του ενός του φαίνεται λογικό να μη δεχθεί κάρτα αν δεν του αρέσει η φάτσα του πελάτη, ο άλλος λέει δε δέχομαι κάρτες στο μαγαζί μου ανέπαφα για λόγους ασφαλείας και του ts του την πέσαν οι μισοί επειδή απλά άνοιξε θέμα να ρωτήσει, χωρίς ν αναφέρει καν το όνομα του καταστήματος και ενώ είχε τονίσει ότι δεν το ψάχνει για να κάνει φασαρία.

Ρίξατε Πατούλη χθες ασύστολα πάλι ε?

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Εγώ έχω μαγαζί με κοσμήματα και το 99% των πελατών μου είναι τουρίστες αλίμονο και αν έπρεπε να έλεγχω τις κάρτες από που είναι βγαλμένες κλπ θα έπρεπε να ξέρω  τα συστήματα των τραπεζών από Κίνα Ρωσία Πολωνία Γερμανία και πάει λέγοντάς... το pos στον πελάτη  να  κάνει την συναλλαγή με την κάρτα ανέπαφα  το κινητό το βραχιόλι η όπως αλλιώς γουσταρει άπαξ και γίνει accept η συναλλαγή εμένα γιατί να με πειράζει; όσο για κάποιον που είπε ότι δεν μ'αρέσει η φάτσα του άρα δεν θέλω να πληρωθώ δεν καταλαβαίνω την λογική του ρε φίλε αν σε νοιάζει πως είναι κάποιος και αν είναι στα γούστα σου για να σε πληρώσει τι ανοίγεις μαγαζι; βρες άλλο χομπι

σωστά τα λες, άλλωστε έξω από κάθε κατάστημα υπάρχει έδνειξη για το τι κάρτες είναι αποδεκτές (οργανισμοί) αλλά όχι ποιες (τράπεζες). κάποιοι μάλλον θα νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας κάποιο κινητό, ρολόι  κτλ θα μπορείς να τραβήξεις χρήματα ή να κάνεις την αγορά χωρίς να πληρώσεις. 

οτι δηλαδή ο πελάτης θα χακάρει το τερματικό, κατά συνέπεια αποδέχεσαι ότι τα τερματικό που έχεις πάρει από την τράπεζά σου είναι αναξιόπιστο . τρελό 

γενικότερα άσχετοι άνθρωποι απαξιώνουν τεράστιες τεχνολογίες λόγω αμάθειας 

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gthe είπε

https://smallbusinessprices.co.uk/credit-card-machines/

Δες τα πρώτα πάνω πάνω για πραγματικά μικρές επιχειρήσεις με ελάχιστους τζίρους. Ελλάδα POS με μικρότερο πάγιο από 10 ευρω το μήνα δεν παίρνεις. Η αδελφή μου το πήρε δωρεάν το πρώτο χρόνο από eurobank και τώρα σκάει 10άρικο κάθε μήνα.

Τυχαίνει το 2ο μηχάνημα να το έχει η καντίνα που αγοράζουμε παγωτό χωνάκι στην μικρή δίπλα στην παιδική χαρά και το 1o το έχω δει στο Christmas market σε έναν πλανώδιο Ινδιάνο που πούλαγε κάτι ζακετάκια :). Το πλαστικό χρήμα έχει γίνει καθαρά θέμα ανταγωνισμού στο εξωτερικό ... αν δεν δέχεσαι κάρτα από την πρώτη κιόλας λίρα, χάνεις πελάτες απλά.

UK το πλαστικο χρημα ειναι πολυ διαδεδομενο. Αντιθετα στη τεχνοφοβικη Γερμανια μεχρι πριν λιγα χρονια (ουτε 5) οι πιστωτικες καρτες ειχαν 5% προμηθεια κι ακομα και σημερα δε τις δεχονται πολλα εστιατορια ή μπαρ. Δεχονται μονο κατι άλλες δικές τους που δεν έχουν καν νουμερο και λειτουργουν σα να κανεις εμβασμα απευθειας στο λογαριασμο του εμπορου. Αλλα η σχεση της χωρας με την τεχνολογια δεν ειναι και πολυ καλη ουτως ή αλλως, εδώ στέλνουν γράμματα ακόμα. Στην Ελλάδα γενικά έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση με τις κάρτες απο τα capital controls και μετά

• Like 2
Δημοσ.
Στις 31/5/2019 στις 12:27 ΜΜ, Conan2046 είπε

Στις συχνές ερωτήσεις πάντως: https://www.edenred.gr/el-GR/Contact/FAQ/Beneficiaries/Που-μπορω-να-χρησιμοποιησω-την-καρτα-Ticket-Restau

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα Ticket Restaurantimage.png.62bf08937d633edcd723d6194dcf8b14.png®;

Η κάρτα Ticket Restaurant® γίνεται δεκτή σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν τερματικό (POS).

Οπότε μια χαρά νομίζω μπορούν να σου αρνηθούν σε μη συνεργαζόμενα καταστήματα αν θέλουν.

Φιλε μου απαντησες μόνος σου. Αναφέρεται σε μαγαζιά εστίασης. Το super market δεν είναι μαγαζί εστίασης. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ταβέρνες, καφέ, εστιατόρια, ψησταριές κλπ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, vagstef είπε

σωστά τα λες, άλλωστε έξω από κάθε κατάστημα υπάρχει έδνειξη για το τι κάρτες είναι αποδεκτές (οργανισμοί) αλλά όχι ποιες (τράπεζες). κάποιοι μάλλον θα νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας κάποιο κινητό, ρολόι  κτλ θα μπορείς να τραβήξεις χρήματα ή να κάνεις την αγορά χωρίς να πληρώσεις. 

οτι δηλαδή ο πελάτης θα χακάρει το τερματικό, κατά συνέπεια αποδέχεσαι ότι τα τερματικό που έχεις πάρει από την τράπεζά σου είναι αναξιόπιστο . τρελό 

γενικότερα άσχετοι άνθρωποι απαξιώνουν τεράστιες τεχνολογίες λόγω αμάθειας 

Εδώ στον ΑΒ που έχει αυτόματα ταμεία, αν θες να πληρώσεις με κάρτα πρέπει να φωνάξεις την υπάλληλο, να χτυπήσει τον κωδικό της στο ταμείο για να επιτραπεί η συναλλαγή με το POS και μετά να πάρει την κάρτα σου για να τη βάλει στο μηχάνημα. Αυτόματο ταμείο κατα τα αλλα :P 

Παλι καλα που σιγα σιγα ξεκοβουν τη συνηθεια να σου ζητανε την καρτα αλλα και παλι το POS στραμμενο προς τους ταμιες.

Στο Σκλαβενιτη που είχαν POS της εθνικης ηταν ακόμα καλύτεροι καθώς σε κάθε συναλλαγή έπρεπε να πατήσει τον κωδικό της η ταμίας στο POS, μετα το ποσό χειροκίνητα, μετά να φας Χ γιατί κόλλησε, μετά να ξανακάνει την ίδια διαδικασία κανα δυο φορες κι αφού τα γένια σου είχαν μεγαλώσει τουλάχιστον 2cm, η συναλλαγή περνούσε...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εδώ στον ΑΒ που έχει αυτόματα ταμεία, αν θες να πληρώσεις με κάρτα πρέπει να φωνάξεις την υπάλληλο, να χτυπήσει τον κωδικό της στο ταμείο για να επιτραπεί η συναλλαγή με το POS και μετά να πάρει την κάρτα σου για να τη βάλει στο μηχάνημα. Αυτόματο ταμείο κατα τα αλλα :P 

Παλι καλα που σιγα σιγα ξεκοβουν τη συνηθεια να σου ζητανε την καρτα αλλα και παλι το POS στραμμενο προς τους ταμιες.

Στο Σκλαβενιτη που είχαν POS της εθνικης ηταν ακόμα καλύτεροι καθώς σε κάθε συναλλαγή έπρεπε να πατήσει τον κωδικό της η ταμίας στο POS, μετα το ποσό χειροκίνητα, μετά να φας Χ γιατί κόλλησε, μετά να ξανακάνει την ίδια διαδικασία κανα δυο φορες κι αφού τα γένια σου είχαν μεγαλώσει τουλάχιστον 2cm, η συναλλαγή θα περνούσε...

Πόσο παλια είναι αυτα τα αυτόματα ταμεια? Πρώτη φορά το ακούω αυτο 😂

Περίεργο μου φάινεται πως στον Σκλαβενίτη δεν περνάει αυτόματα το ποσό στο POS.. μου έχει τύχει και μένα. Πάντως ένα 100% των ανθρώπων σε ταμεία εντυπωσιάζονται με την πληρωμή με κινητό και ένα μικρότερο ποσοστό το θεωρεί φυσιολογικό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vagstef είπε

Πόσο παλια είναι αυτα τα αυτόματα ταμεια? Πρώτη φορά το ακούω αυτο 😂

Περίεργο μου φάινεται πως στον Σκλαβενίτη δεν περνάει αυτόματα το ποσό στο POS.. μου έχει τύχει και μένα. Πάντως ένα 100% των ανθρώπων σε ταμεία εντυπωσιάζονται με την πληρωμή με κινητό και ένα μικρότερο ποσοστό το θεωρεί φυσιολογικό.

Δεν ειναι παλιά, αυτο ειναι το θέμα. Ζήτημα να είναι διετίας. Και στο Σκλαβενίτη που έχει self-checkout, πάλι έτσι λειτουργούν. Να έρθει η υπάλληλος. Προφανως στα σουπερμαρκετ του εξωτερικού κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και πληρώνεις κατευθείαν. 

Η μόνη επαφή ταμία με POS στο εξωτερικό που έχω δει είναι στη Γερμανία όταν πληρώνεις με κάρτα που δεν χρειάζεται PIN, που απλά κρατάει την κάρτα σου μέχρι να υπογράψεις την απόδειξη. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δεν ειναι παλιά, αυτο ειναι το θέμα. Ζήτημα να είναι διετίας. Και στο Σκλαβενίτη που έχει self-checkout, πάλι έτσι λειτουργούν. Να έρθει η υπάλληλος. Προφανως στα σουπερμαρκετ του εξωτερικού κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και πληρώνεις κατευθείαν. 

Η μόνη επαφή ταμία με POS στο εξωτερικό που έχω δει είναι στη Γερμανία όταν πληρώνεις με κάρτα που δεν χρειάζεται PIN, που απλά κρατάει την κάρτα σου μέχρι να υπογράψεις την απόδειξη. 

ναι έξω δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. αυτό είναι και το λογικό, να έρθει η ταμειας να κάνει τι.

πάντως εδώ γαι παράδειγμα στα μηχανηματα του ΟΑΣΑ πληρώνεις μόνος σου, στα μηχανηματα του burger king στο αεροδρόμιο που παραγγέλνεις πληρώνεις μόνος σου. σε τι διαφέρουν αυτα του super market? 🤣🤣🤣 πραγματικά δεν υπάρχουν

Δημοσ.

Στο Mymarket μεχρι πριν απο κανα εξαμηνο, ενω το μηχανημα υποστήριζε ανέπαφες, δε περνούσαν την κάρτα ανέπαφα και η αιτιολόγηση ήταν "δεν επιτρέπεται να την περνάμε ανέπαφα". Και bonus, επρεπε να κανουν την επιλογή για πληρωμή με κάρτα απο ενα trackpad πάνω σε πληκτρολόγιο που ήταν σε άλλο σημείο απο την οθόνη και ταμίες, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας, χανόντουσαν κάπου στο ενδιάμεσο :P

Για να είμαι δικαιος βεβαια, πλέον έχουν βάλει μηχανήματα της Viva με την περιοχή για contactless προσβάσιμη στον πελάτη και δε ζητάνε την κάρτα. Πρόοδος (με βήματα χελώνας) 

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Στο Mymarket μεχρι πριν απο κανα εξαμηνο, ενω το μηχανημα υποστήριζε ανέπαφες, δε περνούσαν την κάρτα ανέπαφα και η αιτιολόγηση ήταν "δεν επιτρέπεται να την περνάμε ανέπαφα". Και bonus, επρεπε να κανουν την επιλογή για πληρωμή με κάρτα απο ενα trackpad πάνω σε πληκτρολόγιο που ήταν σε άλλο σημείο απο την οθόνη και ταμίες, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας, χανόντουσαν κάπου στο ενδιάμεσο :P

Για να είμαι δικαιος βεβαια, πλέον έχουν βάλει μηχανήματα της Viva με την περιοχή για contactless προσβάσιμη στον πελάτη και δε ζητάνε την κάρτα. Πρόοδος (με βήματα χελώνας) 

Το είδα πριν λίγο καιρό. Έχω ακούσει και το ... Δεν περνάει ανέπαφα επειδή το ποσο είναι άνω των 25 🤣🤣 

Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον τα δουλεύουν εμπειρικά και δεν έχει ασχοληθεί κανείς να τους τα μάθει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι μου θυμησες τωρα, προχθες ειπαμε να παμε με την κοπελια σε κανα μαγαζακι στην ποσειδωνος και φαγαμε πορτα επειδη στην εισοδο που πληρωνεις...εισοδο, δεν δεχοντουσαν καρτα visa, ε δεν πειραζει ρε παιδια, τα ηπιαμε αλλου και πλερωσαμε και με καρτουλα και μας κερασαν και τεκιλιτσες, εν ολιγοις, ακουμπα τα αλλου και κανε την δουλεια σου, δεν θα παρακαλαμε και τον/την καθε απιθανο/η για να τον/την πληρωσουμε κιολας.

Επεξ/σία από thanosdk
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanosdk είπε

Τι μου θυμησες τωρα, προχθες ειπαμε να παμε με την κοπελια σε κανα μαγαζακι στην ποσειδωνος και φαγαμε πορτα επειδη στην εισοδο που πληρωνεις...εισοδο, δεν δεχοντουσαν καρτα visa, ε δεν πειραζει ρε παιδια, τα ηπιαμε αλλου και πλερωσαμε και με καρτουλα και μας κερασαν και τεκιλιτσες, εν ολιγοις, ακουμπα τα αλλου και κανε την δουλεια σου, δεν θα παρακαλαμε και τον/την καθε απιθανο/η για να τον/την πληρωσουμε κιολας.

δεν δεχοντουσαν visa συγκεκριμένα ή κάρτες γενικα;; 😜

• Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, overpower said:

Ναι. Και αρκετα καταστηματα δεν τις δεχονται για αυτον τον λογο. Μονο οσα εχουν μηχανακια της alpha εχουν δεχτει amex

Δεν ισχύει αυτό. Τα περισσότερα τερματικά, όχι μόνο της Alpha, περνάνε Amex και η πληρωμή γίνεται μέσω της Alpha με την προμήθεια να είναι πολλαπλάσια από την προμήθεια της Visa ή της Mastercard.

10 hours ago, asotgr said:

Αν δεν το έχει μπροστά, δεν είναι κάρτα MasterCard, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο νόμο που περιγράφει τις κάρτες πληρωμής (πιστωτικές/χρεωστικές) που υποχρεούνται να αποδέχονται τα καταστήματα. Είναι μια κάρτα private label, που γίνεται δεκτή μόνο σε συμβεβλημένες εταιρίες με την Ticket Restaurant ή/και την Edenred (δεν ξέρω ποιος από τις δύο τις διαχειρίζεται).

Γιατί βάζει το σήμα της η MasterCard (πίσω) αφού δεν είναι κανονική κάρτα MasterCard: Επειδή κοστίζει πάρα πολλά χρήματα το να δημιουργήσεις ένα δίκτυο που να συνδέονται διαφορετικά καταστήματα που θα δέχεται μόνο τις δικές σου κάρτες, η Ticket Restaurant/Edenred χρησιμοποιεί το υπάρχον δίκτυο της MasterCard για να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές της για όσες επιχειρήσεις συμβληθούν μαζί της. Όχι για όλες! Συνεπώς κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα κατάστημα να την αποδεχτεί ως τρόπο πληρωμής.

Να το δεχτώ αυτό που λες, το στηρίζεις κάπου; Στο guideline που δίνει η Mastercard σχετικά με τη χρήση του σήματός της δεν βρήκα κάτι σχετικό, να γράφει δηλαδή ότι όταν το σήμα είναι μόνο πίσω ισχύει αυτό κι εκείνο. Αν έχεις κάποιο επίσημο λινκ θα με βοηθούσε να βγάλω άκρη.

8 hours ago, vagstef said:

Προφανώς και δεν έχεις κάνει ποτέ συναλλαγή σε κάτάστημα στην Ευρώπη, όλα τα POS είναι στραμένα προς τον πελάτη και εκείνος κάνει συναλλαγές, contactless, chip & pin ή με κινητό. Ο έμπορος δεν πιάνει καν το POS και δεν ασχολείται.

Τωρα τι ζόρι τραβάνε οι Έλληνες έμποροι δε μπορώ να το καταλάβω.

Μόνο στο Public και στο Attica έχω δει τα τερματικά στραμένα στον πελάτη. Στα υπόλοιπα καταστήματα, μόλις δουν ότι κρατάς την κάρτα, απλώνουν χέρι για να τους την δώσεις. Στην δε -τραγική- ερώτηση «να την περάσω ανέπαφα;», απαντώ ευγενικά και κοφτά «όχι ευχαριστώ, θα την περάσω μόνος μου».

6 hours ago, giorgosiraklio said:

Φιλε μου απαντησες μόνος σου. Αναφέρεται σε μαγαζιά εστίασης. Το super market δεν είναι μαγαζί εστίασης. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ταβέρνες, καφέ, εστιατόρια, ψησταριές κλπ...

Σε καταστήματα σίτισης και εστίασης εννοεί και τα S/M είναι καταστήματα σίτισης.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν ισχύει αυτό. Τα περισσότερα τερματικά, όχι μόνο της Alpha, περνάνε Amex και η πληρωμή γίνεται μέσω της Alpha με την προμήθεια να είναι πολλαπλάσια από την προμήθεια της Visa ή της Mastercard.

Απο προσωπικη εμπειρια, ισχυει. Η καρτα ειχε δοκιμαστει σε διακοπες και δεν την δεχοντουσαν (τα pos, οχι οι υπαλληλοι) σχεδον πουθενα. Οπου παρατηρησα, και αν ρωτουσαν για το τι ειναι η καρτα, επελεγαν μηχανακι της alpha.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...