Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, overpower said:

@Malthador Στο μαγαζι μου (εστιατοριο) δεχομαστε ολες τις καρτες (- american express), και δεν επρασε μια φορα που ετυχε να ερθει πελατης η καρτα αυτη. Εκτος και αν πεις σε ποια αλυσιδια αναφερεσαι ή/και σε ποιο καταστημα, Get over it. Υπαρχει περιπτωση σαν καταστημα franchise να μην την υποστηριζει (αν πχ εχεις παει σε ιδιας αλυσιδιας και την υποστηριζε)

Δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό ή μεγάλο εστιατόριο που δεν έχει περάσει (και έχω δοκιμάσει πάνω από 10). Μου έχει τύχει να μην περάσει με pin από το μπροστά μέρος του τερματικού και όταν τη δοκίμασε από το μαγνητικό πέρασε.

Δεν μπορώ να πω ποιά αλυσίδα είναι, καθώς περιμένω απάντηση. Δεν είναι franchise, είναι κεντρική η διαχείρηση και στον ίδιο όμιλο υπάρχει αδερφή αλυσίδα όπου η κάρτα περνάει κανονικά.

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό ή μεγάλο εστιατόριο που δεν έχει περάσει (και έχω δοκιμάσει πάνω από 10). Μου έχει τύχει να μην περάσει με pin από το μπροστά μέρος του τερματικού και όταν τη δοκίμασε από το μαγνητικό πέρασε.

Οκ στο δικο μας εστιατοριο δεν περναει. Δεν ξερω αν επρεπε να ενεργοποιησουμε το magnetic stripe του pos, αλλα θυμαμαι απλα να λεει μη αποδεκτη καρτα κτλ. 

Δημοσ.

Επειδή έχω και τις δυο διαφορετικές κάρτες ( (1)πράσινη, τσιπάτη και (2)πορτοκαλί, χρήση μόνο με magnetic stripe), να πω 1-2 πράγματα, καθαρά και μόνο από προσωπική εμπειρία:

(1) Δεν μου έχει περάσει σε σαντουιτσάδικο. Σε Σ/Μ δεν είχα ποτέ θέμα έγκρισης και τις φορές που η συναλλαγή υπερβαίνει τα 20€, ζητάει pin, το οποίο χρησιμοποιώ. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει για λοιπές αγορές, πχ ρούχα/παπούτσια, αλλά ακούω από συναδέλφους ότι τρώνε άκυρο

(2) Δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα, πλην ελαχιστότατων μαγαζιών που υποθέτω δεν είχαν σωστά ρυθμισμένο το μηχάνημά τους. Με τέτοια κάρτα έχω πληρώσει λογ/μους ΔΕΚΟ, ενώ συνδέθηκε - και χρησιμοποιήθηκε - με επιτυχία στο Paypal. 

Υποθέτω, μιας και η (1) δίδεται ως διατακτική και με συγκεκριμένο ποσό που δεν υπερβαίνει το νόμιμο, ότι έχει μπλοκαρισμένα κάποια bins εμπόρων που δεν έχουν σχέση με σίτιση. 

Επειδή υπάρχουν και παρεξηγιαρηδες, ξαναλέω ότι τα παραπάνω είναι από προσωπική χρήση και εμπειρία. Δεν λέω ότι είναι σωστό (ή λάθος), δεν λέω ότι είναι νόμιμο (ή παράνομο).

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/5/2019 στις 6:29 ΜΜ, zio10 είπε

Μήπως ο/η υπάλληλος δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για mastercard;

Για τις amex και τις diners ξέρω ότι υπάρχει θέμα, οι amex σιγά σιγά καταργούνται και diners δεν έχουν πολλοί όμως.

Γιατί καταργούνται οι Amex; Είχα μια και μου την άλλαξε η Alpha Bank με μια Mastercard. Τους ζόριζαν οι προμήθειες;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, elorant είπε

Γιατί καταργούνται οι Amex; Είχα μια και μου την άλλαξε η Alpha Bank με μια Mastercard. Τους ζόριζαν οι προμήθειες;

Ναι. Και αρκετα καταστηματα δεν τις δεχονται για αυτον τον λογο. Μονο οσα εχουν μηχανακια της alpha εχουν δεχτει amex

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, elorant είπε

Η AmEx φεύγει από Ευρώπη γενικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2019 στις 10:32 ΠΜ, Malthador είπε

Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό που λες. Εγώ ξέρω ότι όταν έχει το σήμα της Mastercard επάνω, σημαίνει ότι είναι Mastercard. Δεν το έχει μπροστά το έχει πίσω και μάλιστα το έχει μαζί με υποσημείωση «Valid only for Ticket Restaurant», πιθανόν επειδή είναι limited card, δηλαδή ισχύει μόνο για σίτιση.

Υπάρχουν κάρτες με το σήμα της Mastercad που να δεν είναι Mastercard; Δεν το έχω ξανακούσει αυτό.

Αν δεν το έχει μπροστά, δεν είναι κάρτα MasterCard, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο νόμο που περιγράφει τις κάρτες πληρωμής (πιστωτικές/χρεωστικές) που υποχρεούνται να αποδέχονται τα καταστήματα. Είναι μια κάρτα private label, που γίνεται δεκτή μόνο σε συμβεβλημένες εταιρίες με την Ticket Restaurant ή/και την Edenred (δεν ξέρω ποιος από τις δύο τις διαχειρίζεται).

Γιατί βάζει το σήμα της η MasterCard (πίσω) αφού δεν είναι κανονική κάρτα MasterCard: Επειδή κοστίζει πάρα πολλά χρήματα το να δημιουργήσεις ένα δίκτυο που να συνδέονται διαφορετικά καταστήματα που θα δέχεται μόνο τις δικές σου κάρτες, η Ticket Restaurant/Edenred χρησιμοποιεί το υπάρχον δίκτυο της MasterCard για να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές της για όσες επιχειρήσεις συμβληθούν μαζί της. Όχι για όλες! Συνεπώς κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα κατάστημα να την αποδεχτεί ως τρόπο πληρωμής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/6/2019 στις 1:52 ΜΜ, Conan2046 είπε

Το ζήτημα είναι ότι δεν το στηρίζεις σε κάποιον νόμο. Η τεχνολογία μπορεί να έχει εξελιχθεί, δεν σημαίνει όμως ότι εγώ σαςν επιχειρηματίας δεν έχω το δικαίωμα να εξετάζω αν υπάρχει ταυτοπροσωπία ή όχι.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των τραπεζών δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σου κάνει έλεγχο, ούτε να βάλει υπογραφή για τη συναλλαγή. Επίσης τα POS είναι τερματικά φτιαγμένα για να τα χειρίζονται οι πελάτες, φαίνεται άλλωστε και από τα μηνύματα που εμφανίζει, επίσης τα πιο νέα POS εμφανίζουν μηνύματα όπως

"πλησιάστε την κάρτα ή τι κινητό σας"

"δείτε την οθόνη του κινητού σας"

Προφανώς και δεν έχεις κάνει ποτέ συναλλαγή σε κάτάστημα στην Ευρώπη, όλα τα POS είναι στραμένα προς τον πελάτη και εκείνος κάνει συναλλαγές, contactless, chip & pin ή με κινητό. Ο έμπορος δεν πιάνει καν το POS και δεν ασχολείται.

Τωρα τι ζόρι τραβάνε οι Έλληνες έμποροι δε μπορώ να το καταλάβω.

Προσωπικά πληρώνω Ελλάδα με google pay με το κινητό με αγγλική κάρτα και κανείς δεν έχει απαιτήσει να δει τι κάρτα είναι ή πως γίνεται. Και με κάρτα να πληρώσω ανέπαφα δεν επιτρέπω σε κάνέναν να την παρει. 

Ο μόνος που πρέπει να φοβάτε και να λαμβάνει τα μέτρα του είναι ο κάτοχος της κάρτας στην οποία έχει όλα του τα χρήματα.

Μην δίνεται ποτέ την κάρτα σας σε κανέναν! Κάντε τις συναλλαγές μόνοι σας!

Μην τρελαθούμε τελείως...

Επεξ/σία από vagstef
  • Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vagstef είπε

Αν είναι ωραία η γκόμενα εγώ της τη δίνω 

Αν είναι κάνα μπάζο, συμφωνώ, μακρυά και αγαπημένοι 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Αν είναι ωραία η γκόμενα εγώ της τη δίνω 

Αν είναι κάνα μπάζο, συμφωνώ, μακρυά και αγαπημένοι 

εκεί θα κάνεις μια εξαίρεση. εκτός αν είναι γκόμενα που τρωέι λεφτα!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vagstef είπε

εκεί θα κάνεις μια εξαίρεση. εκτός αν είναι γκόμενα που τρωέι λεφτα!

αστειάκι προφανώς αλλά υπάρουν και άλλες που ΔΕΝ τρώνε δηλαδή? :P

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, polaki είπε

Κάποιες λιγοστές 😂

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, polaki είπε

Αυτές που τους τα τρως εσύ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, elorant είπε

Αυτές που τους τα τρως εσύ

Υπάρχουν και αυτές όντως, αν και σπανίζει το είδος! :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, vagstef είπε

Σύμφωνα με τις οδηγίες των τραπεζών δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σου κάνει έλεγχο, ούτε να βάλει υπογραφή για τη συναλλαγή. Επίσης τα POS είναι τερματικά φτιαγμένα για να τα χειρίζονται οι πελάτες, φαίνεται άλλωστε και από τα μηνύματα που εμφανίζει, επίσης τα πιο νέα POS εμφανίζουν μηνύματα όπως

"πλησιάστε την κάρτα ή τι κινητό σας"

"δείτε την οθόνη του κινητού σας"

Προφανώς και δεν έχεις κάνει ποτέ συναλλαγή σε κάτάστημα στην Ευρώπη, όλα τα POS είναι στραμένα προς τον πελάτη και εκείνος κάνει συναλλαγές, contactless, chip & pin ή με κινητό. Ο έμπορος δεν πιάνει καν το POS και δεν ασχολείται.

Τωρα τι ζόρι τραβάνε οι Έλληνες έμποροι δε μπορώ να το καταλάβω.

Προσωπικά πληρώνω Ελλάδα με google pay με το κινητό με αγγλική κάρτα και κανείς δεν έχει απαιτήσει να δει τι κάρτα είναι ή πως γίνεται. Και με κάρτα να πληρώσω ανέπαφα δεν επιτρέπω σε κάνέναν να την παρει. 

Ο μόνος που πρέπει να φοβάτε και να λαμβάνει τα μέτρα του είναι ο κάτοχος της κάρτας στην οποία έχει όλα του τα χρήματα.

Μην τρελαθούμε τελείως...

Ενας λογος για να πληρωνω με μετρητα ειναι οτι περνανε τη καρτα οι εμποροι ή οι υπαλληλοι. Προσωπικα ειμαι κατα στο να δινω την καρτα μου.Περναω εγω τη καρτα ή μετρητα.

Εχε χαρη που ειμαι επαρχια(νησι) και δεν εχεις πολλες επιλογες σε καταστηματα. Ειναι 10-20 και τελος. Αν εισαι Αθηνα-Θεσσαλονικη μπορεις και να τους αποφυγεις.

Προσωπικα θα διαλεξω το επομενο κινητο με NFC και ευχομαι να δουλευει ελληνικη καρτα για ανεπαφες πληρωμες μεσω κινητού

Δεν προκειται να παρει το κινητο να το βαλει στο POS.

Υποψιν στις 6-7 φορες που εχω πληρωσει με καρτα 2 φορες την εχω δωσει αν εχει το μηχανημα ενσυρματο και εχει κοσμο.

Σπανια κανω αγορες με καρτα,ωστοσο οταν την περναω εγω ειτε στη χειροτερη εχω ebanking,δεδομενα στο κινητο και το POS ειναι μπροστα μου και οχι κρυμμενο τοτε δινω τη καρτα.Μετα ελεγχο στην αποδειξη και ebanking για τη χρεωση.

Επεξ/σία από Nikolas00
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...