Conan2046 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Ακριβώς, το 132 υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το 6 με το 22, τις εργάσιμες κατά μ.ο. της 5νθημερης εργασίας. Το υπερβάλλον ποσό θεωρείται αμοιβή από εργασία και πρέπει να δηλώνεται και να υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις.
talibanakos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Στις 1/6/2019 στις 11:02 ΠΜ, jgeorgiou είπε Προσωπικά στο POS μου δεν θα άφηνα κάποιον να περάσει ανέπαφη προσπαθώντας να κρύψει την κάρτα του γιατί θα υποψιαζόμουν ΔΟΛΟ & ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ. Λαθος απο την αρχη ως το τελος. Την καρτα την περναει ο πελατης. Εγω πληρωνω με το κινητο,θα με αναγκασεις να σου δειξω κ το κινητο μου,μηπως κ ετοιμαζομαι να κανω κανα μεγαλο κολπο; Ενημερωσου λιγο για το πως δουλευει το πραμα,για να αποφυγεις ανουσιες φασαριες. 21 ώρες πριν, Malthador είπε Και τελοσπάντων, το πρόβλημα του βενζινά είναι ότι θα έχεις μία κλεμένη κάρτα (που σημαίνει πρόσβαση σε όνομα, αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης και CVV) και αντί να αγοράσεις τα κέρατά σου από το internet, θα πας να βάλεις 20 ευρώ βενζίνη; Αστείο στην καλύτερη. Δε θα αγορασεις "τα κερατα σου" απο το ιντερνετ,γιατι πολυ απλα θα ακυρωθουν οι συναλλαγες πριν προχωρησει η αποστολη,επισης θα εχεις δηλωσει και διευθυνση και ονομα. Εαν πας να βαλεις σε 5-6 βενζιναδικα απο 20 ευρω βενζινη δυσκολο να σε βρουν,δε θα δωσει κανενα μαγαζι πλανα απο την καμερα του.
Conan2046 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 30 λεπτά πριν, talibanakos είπε Λαθος απο την αρχη ως το τελος. Την καρτα την περναει ο πελατης. Εγω πληρωνω με το κινητο,θα με αναγκασεις να σου δειξω κ το κινητο μου,μηπως κ ετοιμαζομαι να κανω κανα μεγαλο κολπο; Το ζήτημα είναι ότι δεν το στηρίζεις σε κάποιον νόμο. Η τεχνολογία μπορεί να έχει εξελιχθεί, δεν σημαίνει όμως ότι εγώ σαςν επιχειρηματίας δεν έχω το δικαίωμα να εξετάζω αν υπάρχει ταυτοπροσωπία ή όχι.
jgeorgiou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, talibanakos είπε Λαθος απο την αρχη ως το τελος. Την καρτα την περναει ο πελατης. Εγω πληρωνω με το κινητο,θα με αναγκασεις να σου δειξω κ το κινητο μου,μηπως κ ετοιμαζομαι να κανω κανα μεγαλο κολπο; Ενημερωσου λιγο για το πως δουλευει το πραμα,για να αποφυγεις ανουσιες φασαριες. Δε θα αγορασεις "τα κερατα σου" απο το ιντερνετ,γιατι πολυ απλα θα ακυρωθουν οι συναλλαγες πριν προχωρησει η αποστολη,επισης θα εχεις δηλωσει και διευθυνση και ονομα. Εαν πας να βαλεις σε 5-6 βενζιναδικα απο 20 ευρω βενζινη δυσκολο να σε βρουν,δε θα δωσει κανενα μαγαζι πλανα απο την καμερα του. Αλλο το κινητό άλλο η κάρτα. Διάβασε τι γράφει η συνεργαζόμενη τράπεζα στην σύμβαση με τον έμπορο για το POS και άσε τις θεωρίες.
clevercitizen Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Την Παρασκευή έρχομαι Ελλάδα. Αν πληρώνω με το smartwatch (nfc με google pay) κινδυνεύω να καώ στην πυρά?
Conan2046 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 31 λεπτά πριν, clevercitizen είπε Την Παρασκευή έρχομαι Ελλάδα. Αν πληρώνω με το smartwatch (nfc με google pay) κινδυνεύω να καώ στην πυρά? Ο νόμος προβλέπει ότι υποχρεωτική είναι η αποδοχή καρτών από τετραμερές σύστημα πληρωμών και δεν βλέπω να έχει βγει καμία εγκύκλιος ή νόμος που να προβλέπει κάτι διαφορετικό. Οπότε θεωρητικά κάποιος αν δεν θέλει δεν είναι και υποχρεωμένος να δεχτεί πληρωμή από κινητό, έτσι το αντιλαμβάνομαι.
gthe Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, clevercitizen είπε Την Παρασκευή έρχομαι Ελλάδα. Αν πληρώνω με το smartwatch (nfc με google pay) κινδυνεύω να καώ στην πυρά? 22 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Ο νόμος προβλέπει ότι υποχρεωτική είναι η αποδοχή καρτών από τετραμερές σύστημα πληρωμών και δεν βλέπω να έχει βγει καμία εγκύκλιος ή νόμος που να προβλέπει κάτι διαφορετικό. Οπότε θεωρητικά κάποιος αν δεν θέλει δεν είναι και υποχρεωμένος να δεχτεί πληρωμή από κινητό, έτσι το αντιλαμβάνομαι. Μπα λογικά άμα δεν έχει ρυθμιστεί το POS δεν θα δεχτεί πληρωμές apple pay. Συνήθως τα καταστήματα έχουν και μια ένδειξη αν την δέχονται. Και οι δύο μάλλον έχετε δίκιο για το θέμα του NFC. Πρέπει να είναι ξεχωριστή επιλογή για να ενεργοποιηθεί στο POS. Αλλα ρε παιδιά ... αυτό το "δεν θέλει" τι ρόλο παίζει ... ποιός δεν θέλει πελάτες δλδ? Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην θέλει όλων των ειδών τις πληρωμές για να ευχαριστήσει όλους τους πιθανούς πελατες. ΟΚ, μόνο το μαυρο χρήμα είναι εξήγηση τίποτα άλλο. Περάσανε οι εποχές που ο κόσμος κουβαλάει cash μαζί του λες και είμαστε όλοι meth cooks στο breaking bad Εν τω μεταξυ ... σεντόνια απαντήσεων 6 σελίδων και δεν βγήκε άνθρωπος να γκρινιάξει ότι το commision των τραπεζών για το POS είναι τρελό στην Ελλάδα Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από gthe
Conan2046 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δεν λέω, προσωπικά, ότι δεν θα το δεχόμουν, λέω ότι, με επιφύλαξη, δεν είμαι υποχρεωμένος από τον νόμο να το δεχτώ. Κάποια στιγμή θα εκσυγχρονιστεί και ο νόμος και θα κάνει και τις αντίστοιχες προβλέψεις.
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 5 minutes ago, gthe said: Εν τω μεταξυ ... σεντόνια απαντήσεων 6 σελίδων και δεν βγήκε άνθρωπος να γκρινιάξει ότι το commision των τραπεζών για το POS είναι τρελό στην Ελλάδα Γιατί, είναι τρελό το commision; Στις άλλες χώρες πόσο είναι;
gthe Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Malthador είπε Γιατί, είναι τρελό το commision; Στις άλλες χώρες πόσο είναι; https://smallbusinessprices.co.uk/credit-card-machines/ Δες τα πρώτα πάνω πάνω για πραγματικά μικρές επιχειρήσεις με ελάχιστους τζίρους. Ελλάδα POS με μικρότερο πάγιο από 10 ευρω το μήνα δεν παίρνεις. Η αδελφή μου το πήρε δωρεάν το πρώτο χρόνο από eurobank και τώρα σκάει 10άρικο κάθε μήνα. Τυχαίνει το 2ο μηχάνημα να το έχει η καντίνα που αγοράζουμε παγωτό χωνάκι στην μικρή δίπλα στην παιδική χαρά και το 1o το έχω δει στο Christmas market σε έναν πλανώδιο Ινδιάνο που πούλαγε κάτι ζακετάκια . Το πλαστικό χρήμα έχει γίνει καθαρά θέμα ανταγωνισμού στο εξωτερικό ... αν δεν δέχεσαι κάρτα από την πρώτη κιόλας λίρα, χάνεις πελάτες απλά. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από gthe
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 1 minute ago, gthe said: https://smallbusinessprices.co.uk/credit-card-machines/ Δες τα πρώτα πάνω πάνω για πραγματικά μικρές επιχειρήσεις με ελάχιστους τζίρους. Ελλάδα POS με μικρότερο πάγιο από 10 ευρω το μήνα δεν παίρνεις. Τυχαίνει το 2ο μηχάνημα να το έχει η καντίνα που αγοράζουμε παγωτό χωνάκι στην μικρή δίπλα στην παιδική χαρά και το 1o το έχω δει στο Christmas market σε έναν πλανώδιο Ινδιάνο που πούλαγε κάτι ζακετάκια . Το πλαστικό χρήμα έχει γίνει καθαρά θέμα ανταγωνισμού στο εξωτερικό ... αν δεν δέχεσαι κάρτα από την πρώτη κιόλας λίρα, χάνεις πελάτες απλά. Κάτσε γιατί μπερδευτήκαμε. Είναι ένα πράγμα το commision (η προμήθεια που κρατάει η τράπεζα που υπολογίζεται με ποσοστό επί του τιμήματος κάθε φορά και μπορεί να είναι από 0,5% έως 1,5%, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει κάνει ο έμπορος με την τράπεζά του) και ένα εντελώς διαφορετικό το πόσο κοστίζει ένα τερματικό για να το αγοράσεις. Προσωπικά, στο μαγαζί μου δεν το έχω αγορασμένο, το έχω με χρησιδάνειο και δεν το πληρώνω καν.
gthe Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Malthador είπε Κάτσε γιατί μπερδευτήκαμε. Είναι ένα πράγμα το commision (η προμήθεια που κρατάει η τράπεζα που υπολογίζεται με ποσοστό επί του τιμήματος κάθε φορά και μπορεί να είναι από 0,5% έως 1,5%, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει κάνει ο έμπορος με την τράπεζά του) και ένα εντελώς διαφορετικό το πόσο κοστίζει ένα τερματικό για να το αγοράσεις. Προσωπικά, στο μαγαζί μου δεν το έχω αγορασμένο, το έχω με χρησιδάνειο και δεν το πληρώνω καν. οκ, sorry έχεις δίκιο, έπρεπε να γράψω το κόστος για POS όχι το commision ανά αγορά. Αυτό είναι πάνω κάτω παρόμοιο παντού. Στείλε link για το pos σου με χρησιδάνειο με μηδενικό πάγιο μπας και σώσει η αδελφή τίποτα Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από gthe
overpower Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) @Malthador Στο μαγαζι μου (εστιατοριο) δεχομαστε ολες τις καρτες (- american express), και δεν περασε μια φορα που ετυχε να ερθει πελατης η καρτα αυτη. Εκτος και αν πεις σε ποια αλυσιδια αναφερεσαι ή/και σε ποιο καταστημα, Get over it. Υπαρχει περιπτωση σαν καταστημα franchise να μην την υποστηριζει (αν πχ εχεις παει σε ιδιας αλυσιδιας και την υποστηριζε) Στις 1/6/2019 στις 4:54 ΜΜ, EuphangeL είπε Οι ticket restaurant έκδοσης μέχρι τον Δεκέμβρη του '18, δεν είχαν chip, μόνο magnetic stripe Α με μια τετοια ηρθε. Δεν ξερω αν στο pos μας βεβαια επρεπε να ενεργοποιησεις ξεχωριστα την δυνατοτητα μεσω magnetic stripe Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από overpower
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 3 minutes ago, gthe said: οκ, sorry έχεις δίκιο, έπρεπε να γράψω το κόστος για POS όχι το commision ανά αγορά. Αυτό είναι πάνω κάτω παρόμοιο παντού. Στείλε link για το pos σου Να σου στείλω link, αλλά δεν έχει νόημα, της Cardlink είναι ένα. Δεν θα πας σε μαγαζί να αγοράσεις τερματικό, θα πας στην τράπεζά σου και θα κάνεις deal. Πιο παλιά εγώ είχα POS μιας άλλη τράπεζας και είχα προμήθεια 0,8% π.χ. Πήγα στην τωρινή μου τράπεζα και τους είπα «για να φύγω από την ΤΑΔΕ τράπεζα και να έρθω σε εσάς θέλω 0,5% προμήθεια και θα μου κάνεις δώρο το τερματικό». Ε, εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα με την παροχή (μεταξύ ακόμα μερικών παροχών που ζήτησα).
overpower Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) delete Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από overpower
Προτεινόμενες αναρτήσεις