Conan2046 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Και 8 λεπτά πριν, petasis είπε Εγώ στην θέση σου δεν θα έκανα ούτε φασαρίες, ούτε τίποτα. Θα ρώταγα στο ταμείο πριν αγοράσω αν την δέχονται, και θα αποφάσιζα ανάλογα. Εμένα το όλο πράγμα φωνάζει φοροδιαφυγή (και τα κουπόνια), οπότε όσο χαμηλότεροι οι τόνοι, τόσο καλύτερα. Και όμως οι διατακτικές σίτισης προβλέπονται από τον νόμο (έως 6 ευρώ ημερησίως), το νόημα τους είναι ότι η εταιρία μπορεί να παρέχει τροφή κατά την διάρκεια της εργασίας, αντί, λοιπόν, να τους την δίνει αυτή τους επιτρέπει με τις διατακτικές να την αγοράσουν. Γι' αυτό είναι και σίτισης. Απ' ότι κατάλαβα συνεχίζουν να εκδίδονται διατακτικές τις οποίες με κάποιο τρόπο καταχωρούνται και φορτίζουν αυτές τις κάρτες.
XPHSTOS_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Εμένα προσωπικά δεν μου έχει αρνηθεί ΠΟΤΕ κανένας υπάλληλος να περάσει την κάρτα από το μηχάνημα του. Μου έχει τύχει πολλές φορές όμως που η κάρτα δεν έγινε δεκτή! Συγκεκριμένα σε ένα μικρό Super Market τύπου MyMarket δοκιμάσαμε την κάρτα 3 φορές και δεν πέρασε. Το συγκεκριμένο κατάστημα δέχεται κάρτες MasterCard. Δεν νομίζω να τίθεται νομικό θέμα, γιαυτό και η Edenred στην σελίδα της λέει ξεκάθαρα ότι τα μαγαζιά που δέχονται αυτές τις κάρτες είναι συγκεκριμένα.
G.bar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Εγώ μια χαρά τη χρησιμοποίω στον Βασιλόπουλο πάντως και τη συγκεκριμένη πρασινη κάρτα της edenred αλλά και μια προπληρωμένη πιστωτική της ίδιας εταιρειας. Απλά η πράσινη ειναι για προιόντα σίτισης. Απο τη στιγμή όμως που το καταστημα που τη δέχεται έστω για τσίχλες, πουλάει και τηλεοράσεις, μπορείς να αγοράσεις κανονικά και τηλεόραση.
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 10 hours ago, asotgr said: Παρότι παραπάνω αναφέρθηκε ότι η κάρτα είναι MasterCard, από τη φωτογραφία δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Δε φαίνεται στην μπροστινή μεριά το σήμα της MasterCard, εκτός αν είναι στην κάτω αριστερή μεριά που δε βλέπουμε. Αν ισχύει αυτό, τότε πιθανά να μην είναι "κάρτα MasterCard", παρότι μπορεί να την εκδίδει (τυπώνει) η MasterCard (για λόγους εμπορικούς/ασφαλείας κ.α.) για λογαριασμό της ticket restaurant ή άλλης εταιρίας. Γι' αυτό το λογότυπό της βρίσκεται μόνο στην πίσω μεριά (όπως αναφέρθηκε). Ακολουθεί παράδειγμα κάρτας όπου δίπλα στο λογότυπο της MasterCard λέει "valid only for Ticket Restaurant": https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.edenred.sk%2Fbuxus%2Fimages%2Ftrkarta_web%2Fchip_vs_pasik_en.gif&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.trkarta.sk%2Fen%2Ffrequently-asked-questions&docid=PeuFZZcKcUtfzM&tbnid=2C_oToUkth4CWM%3A&vet=10ahUKEwiIrKP70sbiAhUNQxUIHX2dC9gQMwhLKAgwCA..i&w=800&h=663&bih=917&biw=1280&q=ticket restaurant edenred card&ved=0ahUKEwiIrKP70sbiAhUNQxUIHX2dC9gQMwhLKAgwCA&iact=mrc&uact=8 Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό που λες. Εγώ ξέρω ότι όταν έχει το σήμα της Mastercard επάνω, σημαίνει ότι είναι Mastercard. Δεν το έχει μπροστά το έχει πίσω και μάλιστα το έχει μαζί με υποσημείωση «Valid only for Ticket Restaurant», πιθανόν επειδή είναι limited card, δηλαδή ισχύει μόνο για σίτιση. Υπάρχουν κάρτες με το σήμα της Mastercad που να δεν είναι Mastercard; Δεν το έχω ξανακούσει αυτό. 9 hours ago, jgeorgiou said: Οσον αφορά τους εμπόρους που δεν την δέχονται προφανώς τους δημιουργεί προβλήματα ή έξοδα και την έχουν εκτός. Δεν ισχύει αυτό. Η προμήθειά της είναι όση μιας οποιασδήποτε άλλης κάρτας Mastercard, τσεκαρισμένο. 6 hours ago, EuphangeL said: Ότι του λαλεί, του λωλοστεφανή είστε εδώ μέσα Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί σε αυτό το forum, όταν πας να συζητήσεις κάτι στα σοβαρά και πολιτισμένα πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα ειρωνευτεί ή θα προσβάλει χωρίς λόγο, λες και του βρίζεις την μάνα ξέρω 'γω. Τα ίδια και στο νήμα του GoT, τα ίδια και εδώ. Κατά τ' άλλα κάνεις τόσα πολλά μαζεμένα λάθη στο post σου, κάποιο εκ των οποίων θα μου διαφύγει σίγουρα: 6 hours ago, EuphangeL said: Το αν ο μαγαζάτορας θα δεχτεί την κάρτα σου, είναι δικό του θέμα. Αυτοί οι νόμοι που παραθέτεις έχουν να κάνουν με την δυνατότητα πληρωμής με κάρτα, γενικότερα. Όχι με την δική σου κάρτα Ο νόμος είναι σαφής: «Οι δικαιούχοι πληρωμής οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής (VISA, MASTER CARD, MAESTRO, UNION PAY)» Λέει ότι οφείλουν να δέχονται πληρωμές με αυτού του είδους τις κάρτες, δηλαδή με όλες αυτές, δεν λέει ότι οφείλουν να δέχονται πληρωμές με μερικές από αυτές, ανάλογα με το αν τους αρέσει το interface. 7 hours ago, EuphangeL said: Και επειδή πάλι μάλλον δεν καταλάβατε, αν στον μαγαζάτορα δεν αρέσει η κάρτα σου επειδή το interface της είναι magnetic strip, το οποίο δεν θεωρεί οτι παρέχει αρκετή ασφάλεια στην πιστοποίηση οτι η κάρτα είναι δικιά σου, δεν την δέχεται Δεν ισχύει αυτό που λες, γι' αυτό υπάρχουν οργανισμοί που αδειοδοτούν άλλους οργανισμούς να φέρουν το σήμα τους. Για να ψωνίζεις με την ασφάλεια της Visa, της Mastercard, του Paypal κοκ. 7 hours ago, EuphangeL said: Αν τώρα ο μαγαζάτορας έχει τσακωθεί με την Edenred για τους δικούς του λόγους, είναι γούστο του να μην δεχτεί καμία κάρτα της Edenred Άρα αν ο έμπορος έχει τσακωθεί με την Πειραιώς γιατί χρωστάει δάνειο εκεί, μπορεί να πει στον πελάτη ότι δεν δέχεται την κάρτα Visa της Πειραιώς; 7 hours ago, EuphangeL said: Όπως ακριβώς γούστο του θα ήταν να μην δεχτεί τα μετρητά σου, επειδή δεν του αρέσουν οπτικά, του κάνουν για πλαστά Όπως ακριβώς γούστο του θα ήταν να μην δεχτεί να εισέλθεις στο κατάστημα του, επειδή δεν του αρέσει η φάτσα σου Κ.ο.κ. Ούτε αυτά που γράφεις εδώ ισχύουν. Απαγορεύεται να αρνηθείς συναλλαγή επειδή δεν σου αρέσουν τα χρήματα του άλλου ή επειδή δεν σου αρέσει η φάτσα του. Υπάρχουν και σχετικές δικαστικές αποφάσεις. 2 3
Conan2046 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Malthador είπε Εγώ ξέρω ότι όταν έχει το σήμα της Mastercard επάνω, σημαίνει ότι είναι Mastercard. Δεν το έχει μπροστά το έχει πίσω και μάλιστα το έχει μαζί με υποσημείωση «Valid only for Ticket Restaurant», πιθανόν επειδή είναι limited card, δηλαδή ισχύει μόνο για σίτιση. Μόνος σου λες ότι η ίδια η κάρτα γράφει valid only for ticket reastaurants, δηλαδή είναι έγκυρη μόνο στις εταιρίες του δικτύου. Στους όρους βλέπω: 4.1. Η Κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις κάθε είδους βάσει των κανόνων χρήσης που έχει ορίσει η εταιρεία που παρέχει την κάρτα που έχουν εισέλθει στο δίκτυο Συνδεδεμένων Επιχειρήσεων και εμφανίζουν το σήμα αποδοχής της Mastercard. 4.2 . Η Κάρτα αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάληψη μετρητών, για τη ρύθμιση ληξιπροθέσμων υπολοίπων, για τραπεζικές υπεραναλήψεις, για πιστωτικές συμφωνίες ή για πληρωμή συνδρομών μέσω απευθείας πίστωσης ή για όποιες άλλες συναλλαγές πέρα από αυτές που περιγράφονται στην παράγραφο 4.1. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από Conan2046
jgeorgiou Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό που λες. Εγώ ξέρω ότι όταν έχει το σήμα της Mastercard επάνω, σημαίνει ότι είναι Mastercard. Δεν το έχει μπροστά το έχει πίσω και μάλιστα το έχει μαζί με υποσημείωση «Valid only for Ticket Restaurant», πιθανόν επειδή είναι limited card, δηλαδή ισχύει μόνο για σίτιση. Υπάρχουν κάρτες με το σήμα της Mastercad που να δεν είναι Mastercard; Δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Το λες και μόνος σου «Valid only for Ticket Restaurant» , γιατί γκρινιάζεις? Ότι συνεργάστηκε & εκκαθαρίζει τις συναλλαγές μέσω του συστήματος MASTERCARD δεν σημαίνει κάτι. Κατ'εμέ είσαι παράλογος γιατί ζητάς κάτι παράτυπο. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από jgeorgiou 1
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Έτσι γράφει, αλλά δεν ισχύει στην πραγματικότητα αυτό, η κάρτα δουλεύει σε όλα τα καταστήματα σίτισης που έχουν τερματικό το οποίο δέχεται κάρτες Mastercard. Το έχω ξαναπεί αυτό. Αλλά έστω ότι είναι έτσι όπως λέτε, ότι μπορεί να δουλέψει μόνο σε συμβεβλημένα καταστήματα. Έχω δικαίωμα να περάσω ανέπαφα την κάρτα μου από οποιόδηποτε POS χωρίς να την επιδείξω πριν; Ή έχει δικαίωμα ο έμπορος να μου ζητήσει να τη δει πριν την περάσω;
MikeJ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Πάντως το Lidl που γενικά είναι το πιο περίεργο σούπερ μάρκετ στην έννοια ότι δε δέχεται κανενός είδους κουπόνι, δε συμμετέχει σε καμία δράση κλπ κλπ, τη πράσινη τη κάρτα Ticket Restaurants τη δέχεται κανονικά, ακόμα κι αν στο καρότσι έχω ρούχα, ηλεκτρικά, χαρτικά κλπ.
jgeorgiou Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Έτσι γράφει, αλλά δεν ισχύει στην πραγματικότητα αυτό, η κάρτα δουλεύει σε όλα τα καταστήματα σίτισης που έχουν τερματικό το οποίο δέχεται κάρτες Mastercard. Το έχω ξαναπεί αυτό. Αλλά έστω ότι είναι έτσι όπως λέτε, ότι μπορεί να δουλέψει μόνο σε συμβεβλημένα καταστήματα. Έχω δικαίωμα να περάσω ανέπαφα την κάρτα μου από οποιόδηποτε POS χωρίς να την επιδείξω πριν; Ή έχει δικαίωμα ο έμπορος να μου ζητήσει να τη δει πριν την περάσω; Ζητάς κάτι παράτυπο επειδή "γίνεται αλλου" και θες να κάνεις καταγγελία στον σωστό Προσωπικά στο POS μου δεν θα άφηνα κάποιον να περάσει ανέπαφη προσπαθώντας να κρύψει την κάρτα του γιατί θα υποψιαζόμουν ΔΟΛΟ & ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ. Δεν θα δεχόμουν ούτε υπό την απειλή της αστυνομίας ή των ΟΥΚ , μόνο εισαγγελέας θα με υποχρέωνε. Προσπάθησε το αλλά μην αρχίσεις πάλι την γκρίνια αν δεν σου περάσει. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από jgeorgiou 5
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 2 minutes ago, jgeorgiou said: Ζητάς κάτι παράτυπο επειδή "γίνεται αλλου" και θες να κάνεις καταγγελία στον σωστό Δεν θέλω να κάνω καταγγελία, δεν έχω αναφέρει καν για ποιά αλυσίδα μιλάω για να μην τη δυσφημίσω. Μάλλον για κάποιον άλλο μιλάς. 2 minutes ago, jgeorgiou said: Προσωπικά στο POS μου δεν θα άφηνα κάποιον να περάσει ανέπαφη προσπαθώντας να κρύψει την κάρτα του γιατί θα υποψιαζόμουν ΔΟΛΟ & ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ. Το νόημα της ανέπαφης συναλλαγής είναι να περνάς μόνος σου την κάρτα από το POS για να κερδίζεις χρόνο. Μπορείς να έχεις την κάρτα μέσα στο πορτοφόλι σου και να ακουμπήσεις το πορτοφόλι σου στο τερματικό για παράδειγμα. Απλά ρωτάω αν έχει μπει κάτι σχετικό στο νόμο. Η «απατεωνιά» και ο «δόλος» προϋποθέτουν ότι κάποιος βλάπτεται από την όλη διαδικασία. 7 minutes ago, MikeJ said: Πάντως το Lidl που γενικά είναι το πιο περίεργο σούπερ μάρκετ στην έννοια ότι δε δέχεται κανενός είδους κουπόνι, δε συμμετέχει σε καμία δράση κλπ κλπ, τη πράσινη τη κάρτα Ticket Restaurants τη δέχεται κανονικά, ακόμα κι αν στο καρότσι έχω ρούχα, ηλεκτρικά, χαρτικά κλπ. Αν θες στείλε σε PM σε ποιό υποκατάστημα, γιατί σε αυτό που έχω εδώ περνάνε μόνο τα τρόφιμα.
Conan2046 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, Malthador είπε Έτσι γράφει, αλλά δεν ισχύει στην πραγματικότητα αυτό, η κάρτα δουλεύει σε όλα τα καταστήματα σίτισης που έχουν τερματικό το οποίο δέχεται κάρτες Mastercard. Το έχω ξαναπεί αυτό. Αλλά έστω ότι είναι έτσι όπως λέτε, ότι μπορεί να δουλέψει μόνο σε συμβεβλημένα καταστήματα. Έχω δικαίωμα να περάσω ανέπαφα την κάρτα μου από οποιόδηποτε POS χωρίς να την επιδείξω πριν; Ή έχει δικαίωμα ο έμπορος να μου ζητήσει να τη δει πριν την περάσω; Για το πρώτο ότι δουλεύει δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την χρησιμοποιείς έτσι ο ίδιος που το ξέρεις. (θεωρητικά μιλάω πάντα) Για το δεύτερο που το στηρίζεις ότι έχεις δικαίωμα να μην την επιδείξεις κι εγώ να το δεχτώ; Το μηχάνημα μου μπορεί να δέχεται και diners που έχουν υψηλή προμήθεια κι εγώ να μην θέλω να τις δέχομαι π.χ. Το στηρίζεις σε κάποιο νόμο;
jgeorgiou Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Το νόημα της ανέπαφης συναλλαγής είναι να περνάς μόνος σου την κάρτα από το POS για να κερδίζεις χρόνο. Μπορείς να έχεις την κάρτα μέσα στο πορτοφόλι σου και να ακουμπήσεις το πορτοφόλι σου στο τερματικό για παράδειγμα. Απλά ρωτάω αν έχει μπει κάτι σχετικό στο νόμο. Η «απατεωνιά» και ο «δόλος» προϋποθέτουν ότι κάποιος βλάπτεται από την όλη διαδικασία. Αν κάποιος δεν ήθελε να μου επιδείξει την κάρτα του , προσωπικά θα το θεωρούσα ΠΟΛΥ ύποπτο και θα αρνιόμουν την συναλλαγή. Αντι να προσπαθείς και να συνεχίζεις να κουτουλάς τον τοίχο ελπίζοντας να τον σπάσεις κάποια στιγμή άλλαξε λογική. Αγόραζε τρόφιμα για την οικογένεια σου , γείτονα , συγγενή έναντι μετρητών. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από jgeorgiou 2
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Conan2046 said: Για το πρώτο ότι δουλεύει δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την χρησιμοποιείς έτσι ο ίδιος που το ξέρεις. (θεωρητικά μιλάω πάντα) Μπορεί βέβαια να έχω μιλήσει με τον εκδότη της κάρτας και να μου έχει επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τη χρησιμοποιώ και σε καταστήματα εκτός του δικτύου της. 9 minutes ago, Conan2046 said: Για το δεύτερο που το στηρίζεις ότι έχεις δικαίωμα να μην την επιδείξεις κι εγώ να το δεχτώ; Το μηχάνημα μου μπορεί να δέχεται και diners που έχουν υψηλή προμήθεια κι εγώ να μην θέλω να τις δέχομαι π.χ. Το στηρίζεις σε κάποιο νόμο; Γι' αυτό ρώτησα, αν έχω το δικαίωμα βάσει νόμου να μην επιδείξω την καρτα, δεν το στηρίζω κάπου, αν το στήριζα, δεν θα ρωτούσα. Πάντως οι ανέπαφες κάρτες έτσι διαφημίζονται, ακόμα και στα sites των τραπεζών, εδώ π.χ.: «Οι ανέπαφες συναλλαγές είναι πολύ ασφαλέστερος τρόπος πραγματοποίησης αγορών σε σχέση με τα μετρητά, καθώς η κάρτα σας μένει πάντα στα χέρια σας κατά την διαδικασία της πληρωμής.» Γι' αυτό αναρρωτιέμαι αν υπάρχει σχετικός νόμος που να ορίζει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται στις ανέπαφες συναλλαγές. Είναι ένα πράγμα να το διαφημίζει ένας εκδότης έτσι κι ένα εντελώς διαφορετικό να υπάρχει ορισμένο στο νόμο. 9 minutes ago, jgeorgiou said: Αντι να προσπαθείς και να συνεχίζεις να κουτουλάς τον τοίχο ελπίζοντας να τον σπάσεις κάποια στιγμή άλλαξε λογική. Αγόραζε τρόφιμα για την οικογένεια σου , γείτονα , συγγενή έναντι μετρητών. Οκ, φίλε μου, δεν έχω να σου απαντήσω κάτι άλλο, έχεις δίκιο. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από Malthador
Conan2046 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, Malthador είπε Μπορεί βέβαια να έχω μιλήσει με τον εκδότη της κάρτας και να μου έχει επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τη χρησιμοποιώ και σε καταστήματα εκτός του δικτύου της. Εξαρτάται τι εννοείς με το πρόβλημα. Οι διατακτικές σίτισης που προβλέπει ο νόμος είναι για σίτιση και μόνο και συγκεκριμένου ύψους, αν και αυτό δεν το ξεπερνάς. Έτσι δεν φαίνονται στην μισθοδοσία και δεν φορολογείσαι γι' αυτό και προς το παρών τουλάχιστον δεν πλήρωνες και ασφαλιστικές εισφορές γι' αυτό. Οπότε κανονικά αν εσύ με αυτήν την πατέντα που έχει ανακαλύψει η endered το χρησιμοποιείς για αγορά άλλων ειδών ουσιαστικά φοροδιαφεύγεις και γλυτώνεις και εισφορές στο ΙΚΑ όχι με δική σου ευθύνη αλλά με ευθύνη της εταιρίας που δουλεύεις, το ίδιο και η εταιρία φυαικά.
Miaou7 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 "συνεργαζόμενα καταστήματα εστίασης" Μαλλον γιατι ειναι σουπερ και δεν μπορουν να δειχνουν ξεχωριστα οτι πηρες σαμπουαν η κατι που δεν ειναι τροφιμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις