kon1to Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, xristoss1 είπε Εγω παντως οσες φορες εχω παρει καρτα απο ξενους(αμερικανους,αργεντινους κτλπ)παντα πληκτρολογουσα το ποσο σε ευρω και δεν ειχαν αντιρρήσεις και μιλαμε για πολυ κοσμο..Δεν ξερω αν εχει επιλογη το pos για αλλαγη νομισματος θα το ψαξω μετα. πάντα σε ευρώ θα πληκτρολογείς.. αν και εφόσον η τραπεζα σου παρέχει αυτη τη δυνατότητα, θα κανει το pos μονο του τους υπολογισμους την ωρα της συναλλαγης...
Ducatista Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, xristoss1 είπε Εγω παντως οσες φορες εχω παρει καρτα απο ξενους(αμερικανους,αργεντινους κτλπ)παντα πληκτρολογουσα το ποσο σε ευρω και δεν ειχαν αντιρρήσεις και μιλαμε για πολυ κοσμο..Δεν ξερω αν εχει επιλογη το pos για αλλαγη νομισματος θα το ψαξω μετα. ναι ετσι ειναι απλα καποιες καρτες σε ρωτανε σε τι νομισμα θα γινει η συνναλαγη σχεδον ολες δεν ρωτανε ομως.. ποιος ξερει τωρα γιατι υπαρχει αυτη η επιλογη.... δεν εχω δει και τις χρεωσεις η αληθεια για να εχω εικονα...
kon1to Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Ducatista είπε ναι ετσι ειναι απλα καποιες καρτες σε ρωτανε σε τι νομισμα θα γινει η συνναλαγη σχεδον ολες δεν ρωτανε ομως.. ποιος ξερει τωρα γιατι υπαρχει αυτη η επιλογη.... δεν εχω δει και τις χρεωσεις η αληθεια για να εχω εικονα... Αυτή η επιλογή υπάρχει, γιατι υπάρχουν πελάτες οι οποίοι νιώθουν μεγαλύτερη "ασφάλεια" να χρεωθούν στο οικείο τους νόμισμα παρά σε ένα ξένο νόμισμα... εκεί έρχεται λοιπόν η τράπεζα που αντιλαμβάνεται αυτή την ανάγκη, και βαράει ένα 4% στο κεφάλι, για να τους παράσχει αυτή τη δυνατότητα...
Nikolas00 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 18 ώρες πριν, sezebo είπε ειναι κατι που δεν γνωριζεις, αλλα η κυρια ειχε βασικο νομισμα το UK Pound. Εσυ απο το μηχανημα επρεπε να επιλεξεις να την χρεωσεις σε UK pound για να γινει η αλλαγη απο την revolut. Αν εσυ επιλεξεις να χρεωσεις EURO τοτε θα κανει την μετατροπη η τραπεζα και θα χρεωσει την καρτα revolut της κυριας ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Εγω ειχα εντολη απο τους ανωτερους για ευρω...γι αυτο εβγαλε 4% προμηθεια αν εκανε η τραπεζα. Τωρα καταλαβα 10 ώρες πριν, kallair είπε Πρωτα απ ολα ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙ κρατα τους χαρακτηρισμους για τον εαυτο σου. Πολλα pos για να ξερεις, δεν σου δινουν επιλογη ΚΑΝ να επιλεξεις μεταξυ τρεχοντος και ταμιευτηριου. Ποσο μαλλον να χρεωσεις σε pound. Της εθνικης δινει επιλογη...της Alpha οχι απο οσο ξερω.
sezebo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε Εγω ειχα εντολη απο τους ανωτερους για ευρω...γι αυτο εβγαλε 4% προμηθεια αν εκανε η τραπεζα. Τωρα καταλαβα Της εθνικης δινει επιλογη...της Alpha οχι απο οσο ξερω. ο πελατης θα χρεωθει σε οτι νομισμα ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ εσυ σαν καταστημα ΕΥΡΩ θα παρεις ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Nikolas00 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, kallair είπε Σιγα μην μπεις στην διαδικασια να ψαχνεις πως να αλλαξεις αυτο που ειπες. Και επισης Ελλαδα ειμαστε και εχουμε ευρω. για ποιον λογο να κανουμε χρεωση σε uk pound; καθαρα προβλημα δικο της ειναι. περναει η καρτα εχει καλως, δεν περναει; ας δωσει αλλη καρτα ή μετρητα. δεν θα κατσουμε να ξεψαχνιζουμε τα μενου του pos για τον καθενα με revolut που θελει να νομιμοποιησει τα μαυρα που εχει στην ηλεκτρονικη καρτα.. Ακριβως αυτο...εγω πως φροντιζω και περναει η καρτα μου στα μαγαζια. Την περασα 3 φορες και απορριφθηκε,να πω οτι δεν δοκιμασα; και εχει το μαγαζι 2 μηχανακια κι ολας(το Alpha το εχουν κυριως για AMEX καρτες). Μόλις τώρα, sezebo είπε ο πελατης θα χρεωθει σε οτι νομισμα ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ εσυ σαν καταστημα ΕΥΡΩ θα παρεις ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Σε ευρω μου ειπε να τη χρεωσω... Δευτερον,καμια ξενη καρτα δεν βγαζει για μετατροπη,γινεται αυτοματα. Και εχω περασει ελληνικες και ξενες Mastercard/Visa ανεπαφα και μη. Η εθνικη μου βγαζει σε go debit mastercard επιλογη για τρεχουμενο ή ταμιευτηρίου εαν εχει πανω απο 1 λογαριασμους συνδεδεμένη η καρτα και δεύτερον τη μετατροπη νομίσματος στη Revolut που περασα χθες. Στην Alpha 2 φορες απορριψη κατευθειαν και στην εθνικη επισης μετα το 4% στη μετατροπή νομισματος. Μου εδωσε mastercard ελληνικη debit μετα και περασε κανονικα στο μηχανακι της εθνικης. Και δεν ειναι οτι δεν την περασα, ειναι οτι η "κυρια" με κατηγορησε οτι εγω φταιω που δεν δεχτηκα την καρτα της ενω την περασα 3 φορες ανεπαφα για 15€ και θα ζητουσε pin ουτως ή αλλιως αν το οριο ειναι κατω απο το οριο που εχουν οι UK καρτες ή αν ζηταει pin μετα από 3 ανέπαφες συναλλαγές. Και μου λεει ειστε σιγουρος οτι δεν τραβηξε χρηματα αφου απορριφθηκε 3 φορες; Λεω στον υπολογιστη σας θα φανει αν τραβηξε ή οχι. 18 ώρες πριν, SeaLion είπε Δεν έχει και πολλή λογική αυτό. Ειδικά όταν παίρνεις αποδείξεις που γράφουν πάνω απλά "ΨΙΛΙΚΑ" Μια Revolut Mastercard δηλαδή έχει άλλη προμήθεια από μια Mastercard ελληνικής τράπεζας; Ναι γιατι ειναι UK και εχουν νομισμα λιρα ενω οι ελληνικες εχουν πολυ μικροτερη ειδικα οταν περναω Alpha/Εθνικη στο αντιστοιχο μηχανακι.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε Ναι γιατι ειναι UK και εχουν νομισμα λιρα ενω οι ελληνικες εχουν πολυ μικροτερη ειδικα οταν περναω Alpha/Εθνικη στο αντιστοιχο μηχανακι. Οκ, δεν είναι όλες οι Revolut σε λίρα πάντως. Επίσης αυτό το 4% που λες από εσένα πιστεύεις πως κρατείται; Έχω μπερδευτεί λίγο... Δε νομίζω να βγάλεις λιγότερα λεφτά ως έμπορος χρεώνοντας μια Revolut UK από το να χρεώσεις μια ελληνική κάρτα. Αν ο πελάτης επιλέξει λίρες, θα κάνει την μετατροπή η εθνική - στην περίπτωσή σου - θα πάρεις εσύ το ποσό σου σε ευρώ και θα κάτσει και μια έξτρα χρέωση 4% στον πελάτη (αυτό καταλαβαίνω...) Αν δεν βαριέσαι, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Alpha που έχει το άλλο μηχανάκι που την απέρριπτε και να ρωτήσεις γιατί δεν δούλεψε μια Mastercard (UK issued κιόλας, όχι από κάποιο απίθανο κράτος) 18 ώρες πριν, sezebo είπε Αν εσυ επιλεξεις να χρεωσεις EURO τοτε θα κανει την μετατροπη η τραπεζα και θα χρεωσει την καρτα revolut της κυριας ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Δεν υποτίθεται πως η Revolut έχει μηδενική προμήθεια για μετατροπή νομίσματος; Ζητάς από την κάρτα ευρώ και σου τα δίνει. Αν ο λογαριασμός σου είναι σε λίρες κάνει η Revolut την μετατροπή σε ευρώ με θεωρητικά καλό rate.
Mhlogiatros Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Καλα δες το και απο τη μερια του μαγαζιου . Εχει τυχει και σε μενα γυφτοι να βγαζουν με υφος καρτα με μεγαλη προμηθεια - american express πρεπει να ηταν που δε περνουσε τοτε για να κανουν φασαρια .
vasilllis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 21 ώρες πριν, SeaLion είπε Δεν έχει και πολλή λογική αυτό. Ειδικά όταν παίρνεις αποδείξεις που γράφουν πάνω απλά "ΨΙΛΙΚΑ" Μια Revolut Mastercard δηλαδή έχει άλλη προμήθεια από μια Mastercard ελληνικής τράπεζας; Αν θες να παραθεσεις κατι ,να παραθετεις επακριβως τι εχω γραψει και οχι οτι σε βολευει.Ημουν ξεκαθαρος οτι αν θελουν να κυνηγησουν την φοροδιαφυγη,μπορουν να ασχοληθουν με τις 10-20 εταιριες που φευγουν 100 φορτηγα καθε μερα . Το αν πουλαει ενας ψιλικατζης χωρις εκδοση αποδειξεων,επειδη ακριβως γραφει ψιλικα ή εμποριο ή οτι σχετικο,πρεπει να εχει αγορασει απο καπου χωρις τιμολογια. Να μην σχολιασω το γεγονος οτι συζηταμε για καρτες για αποφυγη της φοροδιαφυγης (κατι το οποιο συμφωνο και εγω ,ξανααναφερω) και 5 σελιδες τωρα συζητανε για revolut . 14 ώρες πριν, AristidisZ είπε Μπράβο, τον έβγαλες τον λαγό... Ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα,σ αρεσει δεν σ αρεσει.Ακομα και αυτη η συνναλαγη που αναφερες(που ξερουμε πολυ καλα και οι δυο οτι αποτελει το μικροτερο ποσοστο των συνναλαγων οπου καποιος εχει περισσοτερα εξοδα απο εσοδα) μπορει να γινει με νομιμο τροπο.
Nikolas00 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, SeaLion είπε Οκ, δεν είναι όλες οι Revolut σε λίρα πάντως. Επίσης αυτό το 4% που λες από εσένα πιστεύεις πως κρατείται; Έχω μπερδευτεί λίγο... Δε νομίζω να βγάλεις λιγότερα λεφτά ως έμπορος χρεώνοντας μια Revolut UK από το να χρεώσεις μια ελληνική κάρτα. Αν ο πελάτης επιλέξει λίρες, θα κάνει την μετατροπή η εθνική - στην περίπτωσή σου - θα πάρεις εσύ το ποσό σου σε ευρώ και θα κάτσει και μια έξτρα χρέωση 4% στον πελάτη (αυτό καταλαβαίνω...) Αν δεν βαριέσαι, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Alpha που έχει το άλλο μηχανάκι που την απέρριπτε και να ρωτήσεις γιατί δεν δούλεψε μια Mastercard (UK issued κιόλας, όχι από κάποιο απίθανο κράτος) Δεν υποτίθεται πως η Revolut έχει μηδενική προμήθεια για μετατροπή νομίσματος; Ζητάς από την κάρτα ευρώ και σου τα δίνει. Αν ο λογαριασμός σου είναι σε λίρες κάνει η Revolut την μετατροπή σε ευρώ με θεωρητικά καλό rate. Ειμαι υπαλληλος,οχι το αφεντικο και δεν θα ασχοληθω περαιτερω. Το πολυ πολυ να δωσω ενημερωση οτι ετυχε αυτο και να το ψαξουν αυτοι αν υπαρχει θεμα. Στις 3/7/2019 στις 6:39 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Καταλαβαίνω την ευκολία της κάρτας, κι εγω τη χρησιμοποιώ πολύ καθημερινά (ακόμα και για καφέ) αλλα αν πάτε για ψωμί, τσιγάρα ή εφημερίδα, όντως δώστε μετρητά. Κι ας μη κόψει απόδειξη, και τι έγινε; Το ταμείο του κράτους κρατάτε; Δεν έχετε ακούσει για το πόσο ξεζουμίζει το κράτος τις μικρές επιχειρήσεις με υψηλό φόρο, προκαταβολή, μεγάλες εισφορές κλπ;; Φοβάστε μήπως ο περιπτεράς βγάλει λεφτά στην Ελβετία; Αν δε κυκλοφορούσε και μαύρο χρήμα, άλλες τόσες επιχειρήσεις θα είχαν κλείσει. Για τσιγαρα με καρτα δυσκολα γιατι ξερω οτι δεν τη δεχονται επειδη δεν βγαινουν...και delivery,βγαζω μετρητα αν ειναι. Αλλα αν δεν βρισκω ΑΤΜ της τραπεζας μου θα πληρωσω με καρτα αν χρειαστει. Και αν δεν θελει,αυτος χανει οχι εγω. Ειλικρινα,για τετοιες περιπτωσεις μπορει να ριξω χ σε περιπτερο.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Στις 3/7/2019 στις 2:45 ΜΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε εξηγησε μου τι σημαινει πληρης ελεγχος...Αυτή την στιγμη εγω που δηλωνω όλα μου τα εισοδηματα αμαξια και σπιτια. Πως ακριβως με ελεγχουν? Μπορεις εσυ να τα βρεις και να τα εκμεταλευτεις? Πλήρης έλεγχος σημαίνει να ξέρει η τράπεζα/το κράτος/μια επιχείρηση τι αγοράζεις. Από που το αγοράζεις, πότε και με τι συχνότητα. Και μετά να πουλήσει αυτά τα data σε οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση (data brokerage) η οποία θα σε ξεσκίσει στις διαφημίσεις. Ή θα βγάλει ένα προφίλ για σένα και θα σε χειραγωγήσει αντιστοίχως. Ή θα πέσουν στα χέρια κάποιου χάκερ ο οποίος θα τα εκμεταλλευτεί για να σε εκβιάσει. Αυτά με παραλλαγές έχουν συμβεί. Γι αυτό το λόγο ορισμένοι προτιμούμε μετρητά. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει για τον εαυτό του τι θα προτιμήσει. Αρκεί να υπάρχουν επιλογές. Στις 3/7/2019 στις 3:21 ΜΜ, johnieXoX είπε πιστεύω πως αν παταχθεί η φοροδιαφυγή θα αλλάξει εντελώς το τοπίο.. Όλες οι χώρες έχουν φοροδιαφυγή. Και η Γερμανία έχει και η Αγγλία (το δε City θεωρείται το καλύτερο πλυντήριο) και οι ΗΠΑ κλπ. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η φοροδιαφυγή. Είναι οι τεράστιες δαπάνες του κράτους για μισθούς-συντάξεις και οι πολύ χαμηλές εξαγωγές, καθώς παράγουμε ελάχιστα αγαθά. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε και τους έμμεσους φόρους που είναι από τους υψηλότερους διεθνώς. ΦΠΑ, χαράτσια, φόροι υπέρ τρίτων κλπ. Αγοράζεις χαρτί Α4 και πληρώνεις φόρο για πνευματικά δικαιώματα. Ελληνικά παπατζιλίκια. Οπότε δεν θα σωθούμε από την χρήση πλαστικού χρήματος ακόμα κι αν η υιοθέτηση είναι καθολική. Θα σωθούμε αν γίνουμε φιλικό κράτος στο επιχειρείν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις