Fotis Deutschland Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, Malthador είπε Έχει δικαίωμα ένας έμπορος να αρνηθεί να δεχτεί την κάρτα μου παρόλο που περνάει από το POS του; Έχω μία κάρτα Ticket Restaurant τύπου Mastercard, η οποία χρησιμοποιείται για αγορές τροφίμων ή προϊόντων εστίασης. Πήγα να κάνω αγορά από ένα S/M μεγάλης αλυσίδας και μου είπαν ότι δεν τη δέχονται (ενώ όλα τα S/M υποτίθεται ότι την δέχονται κανονικά). Ο έμπορος δεν έχει κάποια διαφορετική χρέωση πέραν της όποιας προμήθειας έχει με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard, οπότε δεν έχει και λογική να μην δέχεται τέτοια κάρτα. Από εκεί και πέρα, κατά πόσο είναι νόμιμο να λένε ότι δεν δέχονται την κάρτα, εφόσον περνάει από το τερματικό τους; Όχι δεν έχει το δικαίωμα να σου κάνει κάτι τέτοιο.
bjj-p Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Ας ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο γιατι μπερδευτηκα.. υπηρχαν ανεκαθεν οι διατακτικες(κουπονια) τα οποια ειναι για καταναλωση σε συγκεκριμενα μερη, συμβεβλημενα με την εταιρεια που εκδιδει τα κουπονια. καποια στιγμη βγηκε η καρτα, που αντι να κρατας τα κουπονια, το ποσο εμπαινε στην καρτα και χρησιμοποιουσες αυτη αντι για τα κουπονια. Παλι στα ιδια καταστηματα. τωρα εχει βγει και τραπεζικο προιον συνεργαζομενο με την εταιρεια που εκδιδει τα κουπονια; Ποια τραπεζα εκδιδει την καρτα; Ειναι χρεωστικη ή πιστωτικη;
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, bjj-p said: Ας ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο γιατι μπερδευτηκα.. υπηρχαν ανεκαθεν οι διατακτικες(κουπονια) τα οποια ειναι για καταναλωση σε συγκεκριμενα μερη, συμβεβλημενα με την εταιρεια που εκδιδει τα κουπονια. καποια στιγμη βγηκε η καρτα, που αντι να κρατας τα κουπονια, το ποσο εμπαινε στην καρτα και χρησιμοποιουσες αυτη αντι για τα κουπονια. Παλι στα ιδια καταστηματα. τωρα εχει βγει και τραπεζικο προιον συνεργαζομενο με την εταιρεια που εκδιδει τα κουπονια; Ποια τραπεζα εκδιδει την καρτα; Ειναι χρεωστικη ή πιστωτικη; Δεν γράφει τράπεζα επάνω η κάρτα, είναι μία πράσινη που γράφει Ticket Restaurant και από πίσω έχει το σήμα της Mastercard: Δεν ξέρω πως δούλευαν τα κουπόνια, όμως η κάρτα γνωρίζω εκ πείρας ότι δουλεύει σε οποιοδήποτε κατάστημα εστίασης έχει POS που δέχεται Mastercard κάρτες, ακόμα κι αν δεν είναι στο συμβεβλημένο δίκτυό τους. Βασικά, σε οποιοδήποτε supermarket/αρτοποιείο/κρεοπωλείο/εστιατόριο/καφέ κοκ την έχω δοκιμάσει περνάει κανονικά από το τερματικό τους. Επίσης το αναφέρουν και στο FAQ τους: «Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα Ticket Compliments® και στο εξωτερικό; Η δωροκάρτα Ticket Compliments® μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το συμβεβλημένο δίκτυο της Mastercard παγκοσμίως αλλά και online.» ^^ Οκ, για την Compliments γράφει, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Restaurant. Επίσης, η κάρτα στην μπροστινή της όψη γράφει «limited access card» που υποθέτω ότι σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τρόφιμα ή εστίαση, ότι δεν είναι για όλες τις χρήσης. Ωστόσο, δεν ισχύει πάντα αυτό, υπάρχουν περιπτώσεις S/M που πληρώνεις ότι θέλεις χωρίς διαχωρισμό (το LIDL για παράδειγμα σε αφήνει να πληρώσεις μόνο τρόφιμα). Η κάρτα δουλεύει σαν προπληρωμένη. Για πέστε λίγο, αν ξέρετε, όταν πληρώνω ανέπαφα, είμαι υποχρεωμένος να επιδείξω την κάρτα; Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Malthador
AristidisZ Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 @Malthador έχεις μιλήσει με τον εκδότη της κάρτας ;
DrLo Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Malthador είπε Έχει δικαίωμα ένας έμπορος να αρνηθεί να δεχτεί την κάρτα μου παρόλο που περνάει από το POS του; Έχω μία κάρτα Ticket Restaurant τύπου Mastercard, η οποία χρησιμοποιείται για αγορές τροφίμων ή προϊόντων εστίασης. Πήγα να κάνω αγορά από ένα S/M μεγάλης αλυσίδας και μου είπαν ότι δεν τη δέχονται (ενώ όλα τα S/M υποτίθεται ότι την δέχονται κανονικά). Ο έμπορος δεν έχει κάποια διαφορετική χρέωση πέραν της όποιας προμήθειας έχει με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard, οπότε δεν έχει και λογική να μην δέχεται τέτοια κάρτα. Από εκεί και πέρα, κατά πόσο είναι νόμιμο να λένε ότι δεν δέχονται την κάρτα, εφόσον περνάει από το τερματικό τους; Είναι απολυτα νόμιμο αλλά ίσως όχι απόλυτα λογικό αν κάποιος δε ξέρει γιατί. Η κάρτα Ticket Restaurant δεν είναι πιστωτική/χρεωστική κάρτα κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδύματος (= Τράπεζας) αλλά ένα προιόν που διευκολύνει αυτούς που θέλουν να το αποδέχονται. Το ότι έχει σημα Mastercard πάνω δε σημαίνει τίποτα απολύτως. Ακόμα και αν το τερματικό του κταστήματος υποστηρίζει την χρήση της κάρτας αυτής, αυτό δε σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να τη δεχεται το κατάστημα. Το γιατί έχει επιλέξει να μη τη δέχεται (ενώ θεωρητικά είναι προς το συμφέρων του), ποιός ξέρει. Ίσως έχει συμφωνία ή μερίδιο σε κάποια εταιρεία με κάποιο ανταγωντιστικό προίόν/υπηρεσία. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από DrLo 1 1 1
ManFromEarth Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, DrLo είπε Είναι απολυτα νόμιμο αλλά ίσως όχι απόλυτα λογικό αν κάποιος δε ξέρει γιατί. Η κάρτα Ticket Restaurant δεν είναι πιστωτική/χρεωστική κάρτα κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδύματος (= Τράπεζας) αλλά ένα προιόν που διευκολύνει αυτούς που θέλουν να το αποδέχονται. Το ότι έχει σημα Mastercard πάνω δε σημαίνει τίποτα απολύτως. Αυτο ακριβως. Με την ιδια λογικη θα επαιρνα τα κουπονια ticket restaurant που εχω, θα τα περνουσα στην "mastercard" καρτα και μετα θα πηγαινα να αγορασω τηλεοραση με αυτη την καρτα. Η καρτα αυτη διευκολυνει την χρηση των κουπονιων. 11 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε Όχι δεν έχει το δικαίωμα να σου κάνει κάτι τέτοιο. Πού το βασίζεις αυτο;
Conan2046 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Στις συχνές ερωτήσεις πάντως: https://www.edenred.gr/el-GR/Contact/FAQ/Beneficiaries/Που-μπορω-να-χρησιμοποιησω-την-καρτα-Ticket-Restau Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα Ticket Restaurant®; Η κάρτα Ticket Restaurant® γίνεται δεκτή σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν τερματικό (POS). Οπότε μια χαρά νομίζω μπορούν να σου αρνηθούν σε μη συνεργαζόμενα καταστήματα αν θέλουν.
clevercitizen Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 1. Βάζεις την ticket restaurant κάρτα (αν είναι ανέπαφη) κάτω από μια άλλη για καμουφλάζ (αν έχεις καμιά παλιά που δεν είναι ανέπαφη ακόμα καλύτερα γτ νομίζω δε θα μπορέσεις να πληρώσεις αν είναι 2 ανέπαφες μαζί) . 2. Πληρώνεις ανέπαφα. 3. Χωρίς ερωτήσεις, κύριος. 1
lambroszekis Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Παλαιότερα από την δουλειά μας είχαν δώσει μια prepaid ticket restaurant mastercard αυτη η κάρτα είχε μέσα πχ 100€ και μόλις εξαντλήθηκαν ηταν για πέταμα το πλαστικό. Αυτή η κάρτα περνούσε παντού σε όλα τα pos όπως σούπερ μάρκετ βενζίνη διόδια κοκ. Υπάρχει μια άλλη κάρτα της ticket restaurant νομίζω ότι είναι και αυτή Mastercard την οποία διαθέτει ένας φίλος. Αυτή η κάρτα είναι προγραμματισμένη να δεχεται κάθε μήνα 50€. Με αυτή την κάρτα ο φίλος πήγαινε μόνο σε συμβεβλημμενα καταστήματα εν αντιθέσει με μένα που πήγαινα παντού. Ίσως η κάρτα του TS να ανήκει στην δεύτερη περίπτωση 1
gthe Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Κατά την γνώμη μου, ενας εκ των 2 πλευρών κάτι κάνει παράτυπο τελικά ... είτε η ticket restaurant χρησιμοποιεί καταχρηστικά το σήμα mastercard, είτε τα μη συνεργαζόμενα καταστήματα την αρνούνται με λάθος τρόπο. Εγώ να τυπώσω πλαστικές καρτούλες mastercard θα έχουν κάποιο νόημα αν δεν έχω το δικαίωμα χρήσης της υπηρεσίας? Προφανώς όχι. Από την άλλη κάρτα που γράφει πάνω mastercard υπάλληλος απαγορεύεται να αρνηθεί να την περάσει από το POS που δέχεται mastercard. Βασικά απαγορεύεται να την κοιτάξει καν κανονικά, δίκος σου λογαριασμός είναι από που παίρνεις mastercard (π.χ μπορει να έχεις revolut, monzo που είναι και ωραίο χρώμα, Ν26 κτλ). Το POS έχει κάθε δικαίωμα ΟΜΩΣ να στην απορρίψει χωρίς καμία ερώτηση. Την περνάς, τρως το reject σου πας παρακάτω... τα παράπονα στον οργανισμό έκδοσης σου. Αν ένας έμπορος δεν θέλει (και φαντάζομαι υπάρχει δικλίδα να το κάνει, στο κάτω κάτω αυτός πληρώνει το commision) να αποδεχτεί κάρτες συγκεκριμένων κωδικων (όλες αναγνωρίζονται με βάση τα πρώτα ψηφία) στο POS του, τις μπλοκάρει εκεί, δεν βάζει την κοπελίτσα να τσακώνεται με τους πελάτες. Κλασσική Ελλαδάρα, όλα μπερδεμένα! Φυσικά δεν φταίει ο άνθρωπος που πήγε να την χρησιμοποιήσει, αλλά αυτός την πλήρωσε τελικά! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από gthe 4
Conan2046 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Αναρωτιέμαι μήπως απλός η υπάλληλος ήξερε ότι αυτές οι κάρτες δεν γίνονται δεκτές από το pos και απλώς το είπε στον πελάτη αντί να την βάλει και να απορριφθεί η συναλλαγή.
spectaculator Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 55 λεπτά πριν, clevercitizen είπε 1. Βάζεις την ticket restaurant κάρτα (αν είναι ανέπαφη) κάτω από μια άλλη για καμουφλάζ (αν έχεις καμιά παλιά που δεν είναι ανέπαφη ακόμα καλύτερα γτ νομίζω δε θα μπορέσεις να πληρώσεις αν είναι 2 ανέπαφες μαζί) . 2. Πληρώνεις ανέπαφα. 3. Χωρίς ερωτήσεις, κύριος. Κι αν κάτσει να επιβεβαιώσει τ' ότι η κάρτα σου ανήκει και δει πως έκανες πιτισικουλιά να μπλέξεις για ψύλλου πήδημα... Χώρια που δεν θα κάνει τίποτα το POS γιατί δεν θ' αναγνωρίσει αυτό που θα λάβει και από τις δυο κάρτες ταυτόχρονα.
vassp Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 23 ώρες πριν, Malthador είπε Έχει δικαίωμα ένας έμπορος να αρνηθεί να δεχτεί την κάρτα μου παρόλο που περνάει από το POS του; Έχω μία κάρτα Ticket Restaurant τύπου Mastercard, η οποία χρησιμοποιείται για αγορές τροφίμων ή προϊόντων εστίασης. Πήγα να κάνω αγορά από ένα S/M μεγάλης αλυσίδας και μου είπαν ότι δεν τη δέχονται (ενώ όλα τα S/M υποτίθεται ότι την δέχονται κανονικά). Ο έμπορος δεν έχει κάποια διαφορετική χρέωση πέραν της όποιας προμήθειας έχει με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard, οπότε δεν έχει και λογική να μην δέχεται τέτοια κάρτα. Από εκεί και πέρα, κατά πόσο είναι νόμιμο να λένε ότι δεν δέχονται την κάρτα, εφόσον περνάει από το τερματικό τους; Έχω την ίδια από πέρυσι τον Σεπτέμβριο όταν μας την έδωσαν σε αντικατάσταση των κουπονιών που μας έδιναν πριν. Συναλλαγές μια χαρά κάνω στα ΑΒ και στον Βενέτη, αλλά προφανώς περνάει και σε όλα τα άλλα μεγάλα Super Markets. Prepaid Voucher Mastercard είναι η δική μου.
clevercitizen Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, spectaculator είπε Κι αν κάτσει να επιβεβαιώσει τ' ότι η κάρτα σου ανήκει και δει πως έκανες πιτισικουλιά να μπλέξεις για ψύλλου πήδημα... Χώρια που δεν θα κάνει τίποτα το POS γιατί δεν θ' αναγνωρίσει αυτό που θα λάβει και από τις δυο κάρτες ταυτόχρονα. Τι εννοείς? Δικές του είναι κ οι 2 κάρτες. Γι αυτό είπα η μια να μην είναι ανέπαφη. Τεσπά, απ τη στιγμή που το μαγαζί έχει το σήμα MASTERCARD στην είσοδο, είτε είναι της εθνικής είτε της Κάτω Ραχούλας, οφείλει να δεχτεί να δοκιμάσει (αν την κόψει το POS είναι άλλο θέμα). Επίσης (στο εξωτερικό - δεν ξέρω τι γίνεται Ελλάδα) πληρώνεις ανέπαφα με το κινητό σου. Ο υπάλληλος δεν έχει ιδέα με τι τράπεζα πληρώνεις. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από clevercitizen
spectaculator Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, clevercitizen είπε Τι εννοείς? Δικές του είναι κ οι 2 κάρτες. Γι αυτό είπα η μια να μην είναι ανέπαφη. Τεσπά, απ τη στιγμή που το μαγαζί έχει το σήμα MASTERCARD στην είσοδο, είτε είναι της εθνικής είτε της Κάτω Ραχούλας, οφείλει να δεχτεί να δοκιμάσει (αν την κόψει το POS είναι άλλο θέμα). Επίσης (στο εξωτερικό - δεν ξέρω τι γίνεται Ελλάδα) πληρώνεις ανέπαφα με το κινητό σου. Ο υπάλληλος δεν έχει ιδέα με τι τράπεζα πληρώνεις. Δεν πρόσεξα αυτό που είπες για τη δεύτερη. Δεν αξίζει πάντως το κόπο να μπεις σε φασαρίες καλύτερα αλλού, Για τις πληρωμές με κινητό υπάρχουν άλλοι όροι και μπορείς δυσκολότερα να κάνεις μια προσβολή χρέωσης με κάτι σαν μου έκλεψαν το κινητό. Και γι αυτό δεν ελέγχονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις