Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, vasilllis είπε

Eνταξει ,αυτα τα παραμυθια τα λενε οι οσοι φοροδιαφευγουν στην εφορια

Μπράβο, τον έβγαλες τον λαγό...

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sezebo είπε

ειναι κατι που δεν γνωριζεις, αλλα η κυρια ειχε βασικο νομισμα το UK Pound. Εσυ απο το μηχανημα επρεπε να επιλεξεις να την χρεωσεις σε UK pound για να γινει η αλλαγη απο την revolut. Αν εσυ επιλεξεις να χρεωσεις EURO τοτε θα κανει την μετατροπη η τραπεζα και θα χρεωσει την καρτα revolut της κυριας ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Σιγα μην μπεις στην διαδικασια να ψαχνεις πως να αλλαξεις αυτο που ειπες. Και επισης Ελλαδα ειμαστε και εχουμε ευρω. για ποιον λογο να κανουμε χρεωση σε uk pound; καθαρα προβλημα δικο της ειναι. περναει η καρτα εχει καλως, δεν περναει; ας δωσει αλλη καρτα ή μετρητα. δεν θα κατσουμε να ξεψαχνιζουμε τα μενου του pos για τον καθενα με revolut που θελει να νομιμοποιησει τα μαυρα που εχει στην ηλεκτρονικη καρτα..

• Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kallair είπε

Σιγα μην μπεις στην διαδικασια να ψαχνεις πως να αλλαξεις αυτο που ειπες. Και επισης Ελλαδα ειμαστε και εχουμε ευρω. για ποιον λογο να κανουμε χρεωση σε uk pound; καθαρα προβλημα δικο της ειναι. περναει η καρτα εχει καλως, δεν περναει; ας δωσει αλλη καρτα ή μετρητα. δεν θα κατσουμε να ξεψαχνιζουμε τα μενου του pos για τον καθενα με revolut που θελει να νομιμοποιησει τα μαυρα που εχει στην ηλεκτρονικη καρτα..

Ξιδακι καταρχας για πρωινο να σου περασει.

δευτερον ναι θα χρεωσεις pound ειναι υποχρέωση σου να με χρεωσεις σε οτι εγω σου ζηταω. εσυ ευρω θα πληρωθεις στο τελος.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, sezebo είπε

Ξιδακι καταρχας για πρωινο να σου περασει.

δευτερον ναι θα χρεωσεις pound ειναι υποχρέωση σου να με χρεωσεις σε οτι εγω σου ζηταω. εσυ ευρω θα πληρωθεις στο τελος.

χαχαχαχαχαχα φερε την αστυνομια κ πες τους "δεν γυριζει το μηχανημα του σε pound" να δουμε αν θα γελαω μονος μου ή παρεα με αυτους. ΚΑΜΙΑ υποχρεωση δεν εχω να ψαχνω στα μενου του pos πως γινεται αυτο που λες. περναει η καρτα; εχει καλως. δεν περναει; δωσε αλλη ή μετρητα. so simple που λενε κ στο χωριο μου.

Η ΜΟΝΗ υποχρεωση του καταστηματος ειναι να εχει ενεργο και λειτουργικο POS. οχι να πρεπει να μπει στις ρυθμισεις να ψαχνει για τον καθε περιεργο που ερχεται με ηλεκτρονικες καρτες με τα μαυρα χρηματα του.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kallair είπε

χαχαχαχαχαχα φερε την αστυνομια κ πες τους "δεν γυριζει το μηχανημα του σε pound" να δουμε αν θα γελαω μονος μου ή παρεα με αυτους. ΚΑΜΙΑ υποχρεωση δεν εχω να ψαχνω στα μενου του pos πως γινεται αυτο που λες. περναει η καρτα; εχει καλως. δεν περναει; δωσε αλλη ή μετρητα. so simple που λενε κ στο χωριο μου.

ποιο μενου ρε ασχετε? σε ρωταει το POS να χρεωσω POUNDS? και πατας απλα YES.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

ποιο μενου ρε ασχετε? σε ρωταει το POS να χρεωσω POUNDS? και πατας απλα YES.

Πρωτα απ ολα ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙ κρατα τους χαρακτηρισμους για τον εαυτο σου. Πολλα pos για να ξερεις, δεν σου δινουν επιλογη ΚΑΝ να επιλεξεις μεταξυ τρεχοντος και ταμιευτηριου. Ποσο μαλλον να χρεωσεις σε pound.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kallair είπε

Πρωτα απ ολα ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙ κρατα τους χαρακτηρισμους για τον εαυτο σου. Πολλα pos για να ξερεις, δεν σου δινουν επιλογη ΚΑΝ να επιλεξεις μεταξυ τρεχοντος και ταμιευτηριου. Ποσο μαλλον να χρεωσεις σε pound.

εισαι υποχρεωμένος σαν κατοχος POS να το μαθεις πως δουλευει. Αλλιως θα παω αλλου. Καλοχωνευτο 

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

εισαι υποχρεωμένος σαν κατοχος POS να το μαθεις πως δουλευει. Αλλιως θα παω αλλου. Καλοχωνευτο 

Τι εγινε; η υποχρεωση να σε χρεωσω σε pound ξαφνικα εγινε "θα παω αλλου"; τελικα ειμαι η οχι υποχρεος να σε χρεωσω σε οτι μου πεις οπως προανεφερες; :lol:

• Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kallair είπε

Τι εγινε; η υποχρεωση να σε χρεωσω σε pound ξαφνικα εγινε "θα παω αλλου"; τελικα ειμαι η οχι υποχρεος να σε χρεωσω σε οτι μου πεις οπως προανεφερες; :lol:

Σιγα μη φωναξω και τα ματ...προσωπικα θα παω αλλου

Δημοσ.

Και καλά οι λίρες Αγγλίας, δηλαδή αν σκάσει τυπάκι με Mastercard από Δημοκρατία Δομίνικου, πρέπει ο καταστηματάρχης να ξέρει να χρεώσει σε πέσος Δομινικανής Δημοκρατίας ;;;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Και καλά οι λίρες Αγγλίας, δηλαδή αν σκάσει τυπάκι με Mastercard από Δημοκρατία Δομίνικου, πρέπει ο καταστηματάρχης να ξέρει να χρεώσει σε πέσος Δομινικανής Δημοκρατίας ;;;

ΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙ φιλε μου! θα κανεις ιδιαιτερα και θα μαθεις τις χωρες, πρωτεύουσες και νομισμα πριν βαλεις POS!

φημες λενε οτι απο του χρονου θα σου ζητανε να ξερεις και πληθυσμό των χωρων, πριν σε αφησουν να αγορασεις το pos...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kallair είπε

ΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙ φιλε μου! θα κανεις ιδιαιτερα και θα μαθεις τις χωρες, πρωτεύουσες και νομισμα πριν βαλεις POS!

φημες λενε οτι απο του χρονου θα σου ζητανε να ξερεις και πληθυσμό των χωρων, πριν σε αφησουν να αγορασεις το pos...

lol...

Λοιπόν πέραν της πλάκας, στη Ζυρίχη τα μαγαζιά γράφουν απέξω "δεχόμαστε πληρωμές μόνο σε CHF, EUR & USD"

Θα μου πεις τι ξέρουν αυτοί... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

lol...

Λοιπόν πέραν της πλάκας, στη Ζυρίχη τα μαγαζιά γράφουν απέξω "δεχόμαστε πληρωμές μόνο σε CHF, EUR & USD"

Θα μου πεις τι ξέρουν αυτοί... 

Νομίζω ότι μόνο αριθμητικό δεδομένο που ξεπερνάμε αυτή τη μικρή χώρα-φορολογικό παράδεισο (ξέρεις γιατί λέγεται έτσι και κατ' επέκταση γιατί "επιβάλλεται" η χρήση μετρητών ε?) είναι η τριπλάσια έκταση μας.

https://www.google.com/amp/www.gazzetta.gr/plus/diethni/article/1193777/i-elvetia-einai-forologikos-paradeisos%3famp

Επεξ/σία από Alxnks
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, kallair είπε

Η ΜΟΝΗ υποχρεωση του καταστηματος ειναι να εχει ενεργο και λειτουργικο POS. οχι να πρεπει να μπει στις ρυθμισεις να ψαχνει για τον καθε περιεργο που ερχεται με ηλεκτρονικες καρτες με τα μαυρα χρηματα του.

Το κατάστημα υποχρεούται να έχει POS και σήμα για το αν δέχεται Mastercard Visa κτλ. Τέρμα μέχρι εκεί. Εγώ φέρνω την Mastercard μου, την ακουμπάω ή την βάζω στην σχισμή και πατάω το pin. Κανείς εκ των 2 μερών την ώρα της συναλλαγής ΔΕΝ εχει δικαίωμα να ψάχνει τι κάρτα είναι, τι νομισμα θα χρεωθεί από πίσω κτλ. Αν το POS ρωτήσει (προφανώς είναι επιλογή που ο επιχειρηματίας ή η τράπεζα έχει ενεργοποιήσει ή όχι) να χρεώσει στο πηγαίο νόμισμα της κάρτας, ο ιδιοκτήτης της κάρτας οφείλει να απαντήσει (και αν δεν είναι βλακας φυσικά θα πει όχι, θέλω το νόμισμα της χώρας που κάνω την συναλλαγή). Χρεώνεται η καρτουλα λένε τα 2 μέρη ευχαριστώ και τέρμα. Αν απορριφθεί ο επιχειρηματιας ζητά ευγενικά άλλη κάρτα ή μετρητά. 

Αυτό γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα καταστήματα σε όλο τον πλανήτη και στα πιο πολλά ΚΑΙ στην Ελλάδα, εμπόριο με χαμόγελο χωρίς βλακειες. Οκ αν είσαι πίθηκος έμπορος κάνε τα δικά σου, αν είσαι πίθηκος πελάτης επίσης.... 

• Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...