Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 hour ago, mechpanos said: Άσε που από 1/7 βάλανε και χρέωση στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ... Μας αρμέγουν, από παντού! Αυτό δεν είναι για όταν σηκώνεις από άλλη τράπεζα? Δλδ έχεις κάρτα Alpha Bank και σηκώνεις πχ από Εθνική... 1 hour ago, koolisk6 said: εξτρα χρεωση εχει γιατι χρησιμοποιω internet freepos αλλα τα χρεωνομαι εγω κανονικα, αλλα το ειπα για να δω πως θ αντιδρασει.... εννοειται πως δεχομαι καρτες για διευκολυνση των πελατων μου αν δεν εχουν μετρητα ή για οποιοδηποτε αλλο λογο θελουν να πληρωσουν με καρτες, αλλα καποιες περιπτωσεις ειναι αστειες Δεν έχει βγει νόμος που λέει ότι απαγορεύεται διαφορετική χρέωση βάση του τρόπου πληρωμής? Υπάρχουν εξαιρέσεις?
polaki Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 56 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Μόνο που πλέον δεν μπορούν να ελέγξουν πέρα της πενταετίας Γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν?
james01gr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε Eπειδη λεει το καθεστως οτι δε πρεπει να εχεις ουτε ενα ευρο πανω σου ; Δεν μπορεις να κινηθεις ετσι στα νησια παρτε το χαμπαρι . Nα ρωτησω με την ευκαιρια οι Diners Αmerican Express εχουν για το μαγαζατορα 15 % προμηθεια ;; Καλα κανουν και δε τις δεχονται Visa mastercard 1%,amex 2,5%, dinners δεν θυμαμαι 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε You get my point... Εξάλλου σήμερα δε μπορούν, αύριο μπορούν 3 λεπτά δουλειά είναι μια υπουργική απόφαση Μπορούν. Η ελληνική εφορία ειναι η μοναδική που πλέον με νόμο μπορεί να σου ζητήσει έλεγχο πλέον της δεκαετίας και μάλιστα να έχεις εσύ πλέον το βάρος της απόδειξης! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μετρητά μόνο στο περίπτερο πλέον, κι αυτό επειδή για αρχή ο περιπτεράς εδώ κοντά μου κόβει πάντα απόδειξη (χωρίς να το ζητάω) και ξέρω πως σε τσιγάρα π.χ. το κέρδος όταν χρεώνουν κάρτα είναι ανύπαρκτο -- ένας άλλος γνωστός περιπτεράς μου είχε πει πέρσι πως μπαίνει και μέσα όταν πουλάει με κάρτα μόνο ένα πακέτο τσιγάρα (unverified αυτό, αλλά κατάλαβα την διάθεσή του...) Από την άλλη όμως δεν καταλαβαίνω και πολύ την άρνηση να συγχρονιστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι τιμές σε πολλά πράγματα που πουλάνε δεν είναι φιξ, οπότε αν μια τέτοια επιχείρηση βγάζει, όπως είπε και κάποιος παραπάνω, 20-30€ λιγότερα τον μήνα λόγω POS, δεν μπορεί να το αντισταθμίσει με μικρές αυξήσεις σε κάποια προϊόντα; Είναι τόσο απλοϊκή η σκέψη μου; Είναι ούτως ή άλλως ό,τι να ναι οι χρεώσεις... πας σε ένα περίπτερο να πάρεις κάτι κι έχει 1€, σε άλλο περίπτερο παραπάνω έχει 1,5€.
james01gr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, SeaLion είπε Μετρητά μόνο στο περίπτερο πλέον, κι αυτό επειδή για αρχή ο περιπτεράς εδώ κοντά μου κόβει πάντα απόδειξη (χωρίς να το ζητάω) και ξέρω πως σε τσιγάρα π.χ. το κέρδος όταν χρεώνουν κάρτα είναι ανύπαρκτο -- ένας άλλος γνωστός περιπτεράς μου είχε πει πέρσι πως μπαίνει και μέσα όταν πουλάει με κάρτα μόνο ένα πακέτο τσιγάρα (unverified αυτό, αλλά κατάλαβα την διάθεσή του...) Από την άλλη όμως δεν καταλαβαίνω και πολύ την άρνηση να συγχρονιστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι τιμές σε πολλά πράγματα που πουλάνε δεν είναι φιξ, οπότε αν μια τέτοια επιχείρηση βγάζει, όπως είπε και κάποιος παραπάνω, 20-30€ λιγότερα τον μήνα λόγω POS, δεν μπορεί να το αντισταθμίσει με μικρές αυξήσεις σε κάποια προϊόντα; Είναι τόσο απλοϊκή η σκέψη μου; Είναι ούτως ή άλλως ό,τι να ναι οι χρεώσεις... πας σε ένα περίπτερο να πάρεις κάτι κι έχει 1€, σε άλλο περίπτερο παραπάνω έχει 1,5€. Δεν μπορεί να αντισταθμιστει δυστυχώς γιατι πολλά προϊόντα είναι κάτω από ένα ευρώ, τα περισσότερα προϊόντα που πουλάνε έχουν σταθερή τιμή και παίρνουν μόνο ποσοστά και κανένας δεν πάει σε περίπτερο να κάνει τζίρο 20 ευρώ για να βγάλει ο περιπτεράς τα έξοδα της καρτας 1
SB_1957 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, Plig88 είπε Ναι αλλά ο ΑΒ έχει και πολλά φρανσαιζ καταστήματα όπου ανήκουν στον όμιλο ΑΒ αλλά κουμάντο κάνει αυτός που έχει το κατάστημα Τρία χρόνια που χρησιμοποιώ την κάρτα δεν την αρνήθηκαν ποτέ σε κανένα σούπερ μάρκετ!
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Καταλαβαίνω την ευκολία της κάρτας, κι εγω τη χρησιμοποιώ πολύ καθημερινά (ακόμα και για καφέ) αλλα αν πάτε για ψωμί, τσιγάρα ή εφημερίδα, όντως δώστε μετρητά. Κι ας μη κόψει απόδειξη, και τι έγινε; Το ταμείο του κράτους κρατάτε; Δεν έχετε ακούσει για το πόσο ξεζουμίζει το κράτος τις μικρές επιχειρήσεις με υψηλό φόρο, προκαταβολή, μεγάλες εισφορές κλπ;; Φοβάστε μήπως ο περιπτεράς βγάλει λεφτά στην Ελβετία; Αν δε κυκλοφορούσε και μαύρο χρήμα, άλλες τόσες επιχειρήσεις θα είχαν κλείσει. 3 2
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 hour ago, ProponitisTouKanape said: Καταλαβαίνω την ευκολία της κάρτας, κι εγω τη χρησιμοποιώ πολύ καθημερινά (ακόμα και για καφέ) αλλα αν πάτε για ψωμί, τσιγάρα ή εφημερίδα, όντως δώστε μετρητά. Κι ας μη κόψει απόδειξη, και τι έγινε; Το ταμείο του κράτους κρατάτε; Δεν έχετε ακούσει για το πόσο ξεζουμίζει το κράτος τις μικρές επιχειρήσεις με υψηλό φόρο, προκαταβολή, μεγάλες εισφορές κλπ;; Φοβάστε μήπως ο περιπτεράς βγάλει λεφτά στην Ελβετία; Αν δε κυκλοφορούσε και μαύρο χρήμα, άλλες τόσες επιχειρήσεις θα είχαν κλείσει. Ναι αλλά τον φόρο αυτού που δεν κόβει απόδειξη τον πληρώνω εγώ που δεν μπορώ να κρύψω τίποτα. 6 2
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, mechpanos είπε Άσε που από 1/7 βάλανε και χρέωση στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ... Μας αρμέγουν, από παντού! Η χρεωση στα ΑΤΜ άλλης τραπεζας απο την δικη σου (εξακολουθει να μην υπαρχει χρεωση απο ΑΤΜ της δικης σου τραπεζας) υπηρχε παντα και εαν θυμαμαι καλά ήταν 2€ σε καθε συναλλαγη. Με τις νεες διαταξεις απλα εξισωθηκε η χρεωση για αναληψεις σε ολη την ΕΕ και η χρεωση στην πραξη εγινε μικροτερη για τα καθημερινα ποσα αναληψεων. Πιο φθηνη οπως παντα η Εθνικη και Πειραιως η πιο ακριβη με την Eurobank οχι μακρια της. https://www.google.gr/amp/s/www.news247.gr/oikonomia/atm-trapezon-simera-allazoyn-chreoseis-analipseis-metriton.7467839.amp.html
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 6 ώρες πριν, AristidisZ είπε Απλό παράδειγμα: Δουλεύεις, βγάζεις 20κ το χρόνο, και τα τεκμήρια διαβίωσης κλπ είναι 10 χιλιάρικα Μετά από 10 χρόνια, βρίσκεις ένα σπίτι 100 χιλιάρικα να πάρεις Εσύ έχεις μαζέψει 50, αλλά σου δίνει π.χ. ο αδερφός σου 20, άλλα 30 η μάνα σου, πας το παίρνεις, δε χρεώνεσαι μία στην εφορία, καθώς έχεις κάνει ανάλωση κεφαλαίων Του χρόνου, σε φωνάζει ο έφορας και σου λέει: Μεγάλε, εγώ είδα ότι τη προηγούμενη δεκαετία είχες βγάλει 200κ αλλά είχες χαλάσει 180 Άρα πλήρωσε φόρο για τα 80 Με τις υγείες σου και η διαφορα με το εξωτερικο? Δηλαδη εξω πως το κανουν? Φυσικα δεν συμφωνω με τα παραπανω που γραφεις αλλα θελω να δω ολο το σκεπτικο και το κακο που νομιζεις οτι θα παθεις...
vasilllis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, spectaculator είπε η άδεια ψιλικατζίδικου που δεν είναι ίδια με αυτή καταστήματος mini market που συν τις άλλοις χρειάζεται και προεγκριση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για αυτο και σχεδον κανενα δενεχει αδεια.Ζητανε οτι ηλιθιοτητα μπορει να σχεφτει ενας ηλιθιος γαι καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος με συσκευασμενα προιοντα. 8 ώρες πριν, AristidisZ είπε Απλό παράδειγμα: Δουλεύεις, βγάζεις 20κ το χρόνο, και τα τεκμήρια διαβίωσης κλπ είναι 10 χιλιάρικα Μετά από 10 χρόνια, βρίσκεις ένα σπίτι 100 χιλιάρικα να πάρεις Εσύ έχεις μαζέψει 50, αλλά σου δίνει π.χ. ο αδερφός σου 20, άλλα 30 η μάνα σου, πας το παίρνεις, δε χρεώνεσαι μία στην εφορία, καθώς έχεις κάνει ανάλωση κεφαλαίων Του χρόνου, σε φωνάζει ο έφορας και σου λέει: Μεγάλε, εγώ είδα ότι τη προηγούμενη δεκαετία είχες βγάλει 200κ αλλά είχες χαλάσει 180 Άρα πλήρωσε φόρο για τα 80 Με τις υγείες σου Eνταξει ,αυτα τα παραμυθια τα λενε οι οσοι φοροδιαφευγουν στην εφορια. 7 ώρες πριν, gthe είπε "Τεκμήριο διαβίωσης" ... παγκόσμια ελληνική πατέντα. Για εμένα όσο ήμουν Ελλάδα ήταν: Ένα διαμέρισμα 3κ, ένα μικρό αυτοκίνητο 4κ (τεκμήριο, πιο πολύ από το σπίτι!) και επειδή είμαι ζωντανός 3κ ... αθροιστικά 11κ φορολογιτέο εισόδημα με το καλημέρα. Αναγκάστικα να κάνω ανάλωση κεφαλαίου όταν πήγα φαντάρος και δεν δούλεψα για να μην πληρώσω φόρο σε εισοδήματα που ποτέ δεν έβγαλα (!). Τέλος επιτηδέυματος, δεύτερη παγκόσμια ελληνικη πατέντα κτλ Ε ,καλα τωρα.Εδω βγαινει ο αλλος προεκλογικα με μοτο οτι εβγαλε την Ελλαδα απο το μνημονιο ... 5 ώρες πριν, SeaLion είπε Μετρητά μόνο στο περίπτερο πλέον, κι αυτό επειδή για αρχή ο περιπτεράς εδώ κοντά μου κόβει πάντα απόδειξη (χωρίς να το ζητάω) και ξέρω πως σε τσιγάρα π.χ. το κέρδος όταν χρεώνουν κάρτα είναι ανύπαρκτο -- ένας άλλος γνωστός περιπτεράς μου είχε πει πέρσι πως μπαίνει και μέσα όταν πουλάει με κάρτα μόνο ένα πακέτο τσιγάρα (unverified αυτό, αλλά κατάλαβα την διάθεσή του...) Από την άλλη όμως δεν καταλαβαίνω και πολύ την άρνηση να συγχρονιστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι τιμές σε πολλά πράγματα που πουλάνε δεν είναι φιξ, οπότε αν μια τέτοια επιχείρηση βγάζει, όπως είπε και κάποιος παραπάνω, 20-30€ λιγότερα τον μήνα λόγω POS, δεν μπορεί να το αντισταθμίσει με μικρές αυξήσεις σε κάποια προϊόντα; Είναι τόσο απλοϊκή η σκέψη μου; Είναι ούτως ή άλλως ό,τι να ναι οι χρεώσεις... πας σε ένα περίπτερο να πάρεις κάτι κι έχει 1€, σε άλλο περίπτερο παραπάνω έχει 1,5€. Εχεις αναλογιστει τι πουλανε τα περιπτερα? καπνο,τσιγαρα,νερα,παγωτα εχουν πλαφον στις τιμες.Ποσοι πελατες θα αγορασουν αυτα? Να σου κανω μια ερωτηση?Τα περιπτερα-ψιλικατζιδικα δεν παραγουν τιποτα,οποτε δεν μπορουν να διαπραξουν φοροδιαφυγη.Γιατι αντι να κυνηγανε αυτους (καλα ,λεμε τωρα) δεν κυνηγανε τις μεγαλες εταιριες που πουλανε σε αυτους τις κοκακολες,τσιπς και τσιχλες? Πως δηλαδη πουλανε κατι με σκοπο την παρανομη εισπραξη του ΦΠΑ ,που σημαινει οτι εχουν αγορασει χωρις τιμολογιο.Απο που?
Nikolas00 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, vasilllis είπε Για αυτο και σχεδον κανενα δενεχει αδεια.Ζητανε οτι ηλιθιοτητα μπορει να σχεφτει ενας ηλιθιος γαι καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος με συσκευασμενα προιοντα. Eνταξει ,αυτα τα παραμυθια τα λενε οι οσοι φοροδιαφευγουν στην εφορια. Ε ,καλα τωρα.Εδω βγαινει ο αλλος προεκλογικα με μοτο οτι εβγαλε την Ελλαδα απο το μνημονιο ... Εχεις αναλογιστει τι πουλανε τα περιπτερα? καπνο,τσιγαρα,νερα,παγωτα εχουν πλαφον στις τιμες.Ποσοι πελατες θα αγορασουν αυτα? Να σου κανω μια ερωτηση?Τα περιπτερα-ψιλικατζιδικα δεν παραγουν τιποτα,οποτε δεν μπορουν να διαπραξουν φοροδιαφυγη.Γιατι αντι να κυνηγανε αυτους (καλα ,λεμε τωρα) δεν κυνηγανε τις μεγαλες εταιριες που πουλανε σε αυτους τις κοκακολες,τσιπς και τσιχλες? Πως δηλαδη πουλανε κατι με σκοπο την παρανομη εισπραξη του ΦΠΑ ,που σημαινει οτι εχουν αγορασει χωρις τιμολογιο.Απο που? Συμφωνω,γι αυτο δεν παιρνω με καρτα...αλλα αν δεν εχω μετρητα αναγκαστικα θα πληρωσω. Απο εκει και περα,μου ηρθε μια κυρια στο μαγαζι που δουλευω. Μου δινει Revolut,την περναω σε μηχανακι εθνικης και προμηθεια 4%.Απορριφθηκε η συναλλαγη.Την περασα 2 φορες με cardlink παλι ακυρο. Ακολουθει διαλογος; -Περαστε τη καρτα -Μαλιστα λεω Την περναω στην εθνικη,απορριπτεται αφου εβγαλε το 4% προμηθεια και μετατροπη σε λιρες ή ευρω. -Λεω δεν περναει Ξαναδοκιμαζω εγω στο αλλο μηχανημα τιποτα και εκει απορριπτεται.Την βαζω μεσα,δεν την περναει -Δεν γινεται λεει και εχω λεφτα μεσα Ξαναπερναω και απορριπτεται 2η φορα.Της δινω την καρτα και μου απανταει -Το μηχανακι σου φταιει και δεν δεχεται την καρτα μου -Ξερω τι ειναι η Revolut κυρια μου Με δινει αλλη καρτα ελληνικη και ολα καλα στο μηχανημα. -Οντως δεν χρεωθηκα λεει στη καρτα -Η Revolut λεω ειναι ηλεκτρονικη,δειτε το στο κινητο σας λεω οτι δεν δεσμευτηκαν χρηματα εφοσον δεν περασε.Επιπλεον ανεφερε οτι νωριτερα η καρτα μου περασε και οτι το μηχανακι φταιει. Λεω τι να σας πω...δειτε εσεις οτι δεν χρεωθηκατε εφοσον απορριφθηκε,θα φανει στον υπολογιστη σας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Τα περιπτερα-ψιλικατζιδικα δεν παραγουν τιποτα,οποτε δεν μπορουν να διαπραξουν φοροδιαφυγη. Δεν έχει και πολλή λογική αυτό. Ειδικά όταν παίρνεις αποδείξεις που γράφουν πάνω απλά "ΨΙΛΙΚΑ" 1 ώρα πριν, Nikolas00 είπε Μου δινει Revolut,την περναω σε μηχανακι εθνικης και προμηθεια 4%.Απορριφθηκε η συναλλαγη.Την περασα 2 φορες με cardlink παλι ακυρο. Μια Revolut Mastercard δηλαδή έχει άλλη προμήθεια από μια Mastercard ελληνικής τράπεζας;
sezebo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nikolas00 είπε Συμφωνω,γι αυτο δεν παιρνω με καρτα...αλλα αν δεν εχω μετρητα αναγκαστικα θα πληρωσω. Απο εκει και περα,μου ηρθε μια κυρια στο μαγαζι που δουλευω. Μου δινει Revolut,την περναω σε μηχανακι εθνικης και προμηθεια 4%.Απορριφθηκε η συναλλαγη.Την περασα 2 φορες με cardlink παλι ακυρο. Ακολουθει διαλογος; -Περαστε τη καρτα -Μαλιστα λεω Την περναω στην εθνικη,απορριπτεται αφου εβγαλε το 4% προμηθεια και μετατροπη σε λιρες ή ευρω. -Λεω δεν περναει Ξαναδοκιμαζω εγω στο αλλο μηχανημα τιποτα και εκει απορριπτεται.Την βαζω μεσα,δεν την περναει -Δεν γινεται λεει και εχω λεφτα μεσα Ξαναπερναω και απορριπτεται 2η φορα.Της δινω την καρτα και μου απανταει -Το μηχανακι σου φταιει και δεν δεχεται την καρτα μου -Ξερω τι ειναι η Revolut κυρια μου Με δινει αλλη καρτα ελληνικη και ολα καλα στο μηχανημα. -Οντως δεν χρεωθηκα λεει στη καρτα -Η Revolut λεω ειναι ηλεκτρονικη,δειτε το στο κινητο σας λεω οτι δεν δεσμευτηκαν χρηματα εφοσον δεν περασε.Επιπλεον ανεφερε οτι νωριτερα η καρτα μου περασε και οτι το μηχανακι φταιει. Λεω τι να σας πω...δειτε εσεις οτι δεν χρεωθηκατε εφοσον απορριφθηκε,θα φανει στον υπολογιστη σας. ειναι κατι που δεν γνωριζεις, αλλα η κυρια ειχε βασικο νομισμα το UK Pound. Εσυ απο το μηχανημα επρεπε να επιλεξεις να την χρεωσεις σε UK pound για να γινει η αλλαγη απο την revolut. Αν εσυ επιλεξεις να χρεωσεις EURO τοτε θα κανει την μετατροπη η τραπεζα και θα χρεωσει την καρτα revolut της κυριας ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από sezebo
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Στις 1/6/2019 στις 3:40 ΜΜ, kallair είπε Ασχετο μα σιναμα σχετικο μιας αναφερθηκε πιο πανω. Ενα καταστημα μπορει ευκολα να αρνηθει χρηση ανεπαφης χρησης μια καρτας για λογους ασφαλειας. Συγκεκριμενα, στην ΒP που βαζω βενζινη, αν θες να πληρωσεις με καρτα, μονο με χρηση κωδικου σε αφηνουν και οχι ανεπαφα για να διασφαλισουν οτι η καρτα ειναι δικη σου και δεν ειναι πχ κλεμμενη. Στα του θεματος, διαβαζοντας τους ορους της εταιρειας, θα συμφωνησω με καποιους προλαλησαντες οτι αν δεν ειναι στην λιστα με τα συνεργαζομενα καταστηματα, δεν ειναι υποχρεωμενη να την δεχθει την καρτα. Η mastercard παρεχει την τεχνογνωσια και την πιστοποιηση στην εν λογω εταιρεια κ στους ορους χρησης γραφει για που μπορει να χρησιμοποιηθει. Τωρα αν παρατυπα αλλα καταστηματα την δεχονται μιας κ η τεχνολογια που χρησιμοποιει ειναι συμβατη με τα POS μηχανηματα τους, αυτο ειναι αλλο θεμα. Σε κάποια γειτονική χώρα, για να βάλουμε βενζίνη, έπρεπε να κάνουμε χρήση του αυτόματου μηχανήματος. Οι οδηγίες ήταν μόνο στην τοπική γλώσσα και όχι στα αγγλικά. Εκτός ότι έπρεπε να περάσεις το pin έπρεπε και να σκαναρεις το διαβατήριο. Α...και επειδή το αυτοκίνητο ήταν νοικιαρικο...μας έκανε decline...
Προτεινόμενες αναρτήσεις