Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Θα περπατάει μέχρι να βρει το φτηνό, καλό θα του κάνει 

Και μετά θα βλέπουμε συχνά πυκνά εδώ στο insomnia θέματα με τίτλο "μα που χαθηκαν ολα τα ψιλικατζιδικα???"

• Sad 1
  • Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, vagstef είπε

αυτό από που προκύπτει;

απ όσο γνωρίζω υπάρχουν διάφορα πακέτα από τις τράπεζες με αγορά ή ενοικίαση. Οπότε δεν είναι κάτι μονόδρομος για κάποιον. ακόμη, AMEX δέχονται ελάχιστοι έως κανείς οπότε δεν τίθεται θέμα και έχει φύγει από την Ελλάδα, οπότε οι Έλληνες δεν έχουν πλέον ΑΜΕΧ από ελληνικές τράπεζες τουλάχιστον.

πλέον υπάρχουν  ταμειακές με POS μαζί οπότε εκεί που κάνεις συντήρηση σε 2 μηχανές, τώρα κάνεις σε μία. είναι θέμα του μαγαζάτορα το πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό και δεν πρέπει να περιμένει το φιλότιμο του πελάτη, δηλαδή να πρέπει να πάει να σηκώσει χρήματα για να το εξυπηρετεί κάθε φορά.

κάποτε για εισόδημα 9 χιλιάρικα πλήρωσα 75 ευρώ στην εφορία. ένοιαξε κάποιον μαγαζάτορα? 

Αν το κρατος απαιτουσε την χρηση pos σε ολες τις συναλλαγες να ηταν δωρεαν η χρηση τους .Ενας περιπτερας ή επαγγελματιας με 1000€ τζιρο και 60-80€ μεροκαματο ειναι πολυ να δινει τα 20 και 30€ στην τραπεζα.Απο  το οποιο αυτο το 1000ρικο(970€ πλεον) θα κανει τις πληρωμες του με επιπλεον χρεωσεις .Να μην αναφερω και τον χρονο που τρωει για τα χρηματα που επρεπε να εχει στην τσεπη του.

12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Από τη κοινή λογική 

Αν εγώ θέλω  POS και στη τράπεζα καταλήγουν 300 € το μήνα από εμένα, λες η τράπεζα να μου δώσει ίδιους όρους με π.χ. τον Σκλαβενίτη ή τον Βασιλόπουλο, από τους οποίους καταλήγουν στα ταμεία της 100€ το δευτερόλεπτο ; 

Προφανώς για μένα χέστηκε, ενώ για τον άλλο κάνει κωλοτούμπες 

Την εξυπνάδα σου για το περπάτημα και τα τσιγάρα δε τη σχολιάζω καν... 

+1000

ΥΓ.Δεν ειμαι κατα της καρτας,αν ειναι μετρο (που δεν ειναι τελικα) προληψης της φοροδιαφυγης.Επρεπε ομως οτιδηποτε αφορα τις υποχρεωτικες συναλλαγες να ειναι δωρεαν(επιδοτουμενο απο το κρατος,να μην παιρνουν τα λεφτα μας τσαμπα) και οχι να πληρωνω συνναλαγες που σε αλλη περιπτωση θα ηταν δωρεαν.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και μετά θα βλέπουμε συχνά πυκνά εδώ στο insomnia θέματα με τίτλο "μα που χαθηκαν ολα τα ψιλικατζιδικα???"

Σκοπός είναι να καταλάβουμε ότι αυτά τα καταστήματα, εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη ανάγκη

ΟΚ, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τζίρους, αλλά η πλειονότητα τα χρησιμοποιεί όπως σωστά είπε κάποιος παραπάνω για διατιμημένα προϊόντα (τσιγάρα, κάρτες, εφημερίδες κλπ), τα οποία έχουν πρακτικά μηδενικό κέρδος, και για αγορές σε "ώρα ανάγκης" (π.χ. έρχεται βίζιτα το βαφτιστήρι Κυριακή απόγευμα, πάω στο ψιλικατζίδικο και παίρνω ένα κουτί μπισκότα και ένα χυμό).

Αν πας να τους πληρώσεις με πλαστικό χρήμα σε τέτοιες αγορές, τους μαμάς κανονικά 

Υπάρχει βέβαια και η άποψη πολλών 

"Έλα μωρέ και τι έγινε, ας πιει τσίπουρο το βαφτιστήρι αντί για χυμό"

Αλλά εμένα προσωπικά με βρίσκει αντίθετο

Γενικά με βρίσκει αντίθετο η υποχρέωση για ύπαρξη POS από το νομοθέτη, χωρίς αυτός να έχει ορίσει κανονιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες

Ας έκανε λοιπόν το κράτος ένα νόμο που να υποχρέωνε τους πάντες να έχουν POS, αλλά να έβαζε και πλαφόν στην τιμή διατήρησής του (π.χ. max τιμή για leasing ενός POS, 200€ ετησίως), και όχι ποσοστά επί του τζίρου ή των κινήσεων

Εκεί ναι, να πάρω μέχρι και τσίχλα με κάρτα, γιατί ξέρω ότι δεν επιβαρύνω τον άλλον 

Όταν όμως στο 5ευρο αυτός βγάζει 15 λεπτά και εγώ τον αναγκάζω να βγάλει 5, προφανώς και κάποια στιγμή θα το κλείσει το μαγαζάκι

Και αυτό δε συμφέρει κανέναν... 

7 λεπτά πριν, vasilllis είπε

ΥΓ.Δεν ειμαι κατα της καρτας,αν ειναι μετρο (που δεν ειναι τελικα) προληψης της φοροδιαφυγης.Επρεπε ομως οτιδηποτε αφορα τις υποχρεωτικες συναλλαγες να ειναι δωρεαν(επιδοτουμενο απο το κρατος,να μην παιρνουν τα λεφτα μας τσαμπα) και οχι να πληρωνω συνναλαγες που σε αλλη περιπτωση θα ηταν δωρεαν.

Αυτό ακριβώς... 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, AristidisZ said:

Μέχρι που δε θα υπάρχει μαγαζάκι στη γειτονια σου

Λογικά πάντως, η πίεση θα αναγκάσει την αγορά να εξομαλυνθεί και όχι να κλείσουν όλα τα μαγαζιά επειδή θέλουμε να πληρώνουμε με κάρτα.
Οπότε θεωρώ ότι καλώς ζητάμε να δέχονται κάρτα. Μετρητά ναι, κουβαλάω μαζί μου αλλά για τη δική μου διευκόλυνση, όχι λόγω κατανόησης. Παρόλα αυτά, αν έχω την επιλογή, προτείνω και μετρητά και κάρτα και αφήνω τον έμπορο να διαλέξει. Συνήθως, ακόμα και για τον καπνό, διαλέγουν κάρτα. Αν διαλέξουν μετρητά πάντως, περιμένω και την απόδειξη. Πάντα, ακόμα και για μισό ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Βασικά το 10/10 γράφτηκε μόλις πριν 19 ώρες...

Το επόμενο στάδιο φαντάζομαι θα είναι να μην βρίσκεις πουθενά ψιλικατζίδικο να εξυπηρετηθείς όταν θα έχεις ανάγκη, αλλά και να βρεις κάποιο θα έχει τιμές φαρμακείου.

υπηρχε αντιστοιχο θεμα με περιπτερα - ψιλικατζίδικα εδώ και πολλους πολλους μηνες...Επιμορφωσου εκει για το τι συζητήσεις καναμε τοτε και τι τωρα...

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Γιατί του είπες ότι είχε έξτρα χρέωση? Και γιατί κρατιόσουν να μην γελάσεις? 

γιατι το ειπε με υφος σα να ειχε κοτερο για να δειχτει στη γκομενα,

ενω αν τον γυριζες αναποδα θα επεφτε απ τη τσεπη του το 5ευρω και η προπληρωμενη των 20 ευρω....

εξτρα χρεωση εχει γιατι χρησιμοποιω  internet freepos αλλα τα χρεωνομαι εγω κανονικα,

αλλα το ειπα για να δω πως θ αντιδρασει....

εννοειται πως δεχομαι καρτες για διευκολυνση των πελατων μου αν δεν εχουν μετρητα ή για οποιοδηποτε αλλο λογο θελουν να πληρωσουν με καρτες,

αλλα καποιες περιπτωσεις ειναι αστειες

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασχετο λίγο αλλά και σε μαγαζιά πουλάνε μαύρα γενικά. Ειχα πάει να ζητήσω προσφορά για κουφωματα και μου έλεγαν οτι μπορουν να το κανουν χωρις αποδειξη αρκει να τα παραλαβω εγω σε 2 απο τα 5 μαγαζια που πηγα χωρις να το ζητησω. Επισης ειχα παει σε κανονικο μαγαζι με προιοντα χημικά και μου ελεγε τιμες χωρις ΦΠΑ λέει αν θες αποδειξη ειναι πιο ακριβα.

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Αλεξανδρος A.92 είπε

υπηρχε αντιστοιχο θεμα με περιπτερα - ψιλικατζίδικα εδώ και πολλους πολλους μηνες...Επιμορφωσου εκει για το τι συζητήσεις καναμε τοτε και τι τωρα...

Κοίτα πρώτα εσύ να ξεμπλέξεις τα μπούτια σου που γράφεις εδώ νομίζοντας πως είσαι σε άλλο θέμα, και άσε με εμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπειδη λεει το καθεστως οτι δε πρεπει να εχεις ουτε ενα ευρο πανω σου ; Δεν μπορεις να κινηθεις ετσι στα νησια παρτε το χαμπαρι . Nα ρωτησω με την ευκαιρια οι Diners Αmerican Express εχουν για το μαγαζατορα 15 % προμηθεια ;; Καλα κανουν και δε τις δεχονται 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Απορω γιατι απλα καποιος δεν κανει τα βασικα!

Πας στην τοπική ΕΦΟΡΙΑ και αναφερεις το γεγονός. Εαν εχεις αδικο ή δικιο θα σου το ξεκαθαρισουν και εαν εχεις δικιο θα αναλαβουν αυτοι.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι μεγάλο πρόβλημα οι χρεώσεις στα POS για τους επαγγελματίες... Η κάρτα, είναι εξυπηρέτηση, πως να το κάνουμε... Σχεδόν έχω καταργήσει τα μετρητά (σχεδόν μόνο για καφέδες-ντελίβερι πλέον τα έχω). Αν βάζει η τράπεζα 1-2% προμήθεια στις συναλλαγές + συνδρομή, στον άλλον που το περιθώριό του είναι 4-5%, δεν γίνεται δουλειά.

Αφού πάει προς τα εκεί το πράγμα, η μόνη λυση είναι η επιβολή κανονιστικού πλαισίου προς τις τράπεζες, που να ορίσει πολύ χαμηλό ποσό χρέωσης ανά συναλλαγή, αφού πλέον ο όγκος είναι τεράστιος!

Άσε που από 1/7 βάλανε και χρέωση στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ... Μας αρμέγουν, από παντού!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, stormrain είπε

Εχω καταστημα και προφανως δεν τρελαινομαι να μου ερχεται καρτα αλλα αυτο δε σημαίνει πως είναι και τραγικο να κυκλοφορει ο αλλος με κάρτα, μην τρελαθούμε κιολας. 

Το μονο που πρέπει να κανει το κατάστημα οταν ο πελάτης εχει καρτα, ειναι απλα να τη δεχθεί.  Απολυτως τιποτα παραπανω.

Παλιά νομίζω το κατάστημα ήταν καλυμμένο άμα έλεγε ότι δεν δέχεται κάρτα (πλέον δεν ξέρω τι ισχύει) αλλά και τότε κλαιγόντουσαν εδώ μέσα.

1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Κατι που μπορω να υποθεσω ότι το λες για κακο...Θες να μου πεις και το γιατι?

Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θεωρεί τον πλήρη έλεγχο σε οτιδήποτε ως καλό..

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Ειλικρινα δεν με απασχολει καθολου τι το τους συμφερει και τι οχι, ειναι -υποτιθεται- επαγγελματιες και οφειλουν να συμπεριφερονται ετσι. Αν ειναι ασυμφορη δεν τους υποχρεωνει κανεις να την εχουν προς πωληση, σε αντιθεση με το POS οπου επρεπε να ειχαν λειτουργικο για τις συναλλαγες των πελατων τους.

Είναι υποχρεωμένοι (περίπτερα, ψιλικατζίδικα) να κόβουν αποδείξεις, δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS! Ταξί, περίπτερα και ψιλικατζίδικα μεταξύ άλλων δεν τους υποχρεώνει ο νόμος να διαθέτουν POS (τη γλίτωσαν το 2019, ίσως από 2020).

Δημοσ.
2 minutes ago, spectaculator said:

Είναι υποχρεωμένοι (περίπτερα, ψιλικατζίδικα) να κόβουν αποδείξεις, δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS! Ταξί, περίπτερα και ψιλικατζίδικα μεταξύ άλλων δεν τους υποχρεώνει ο νόμος να διαθέτουν POS (τη γλίτωσαν το 2019, ίσως από 2020).

Ποια ειναι η νομοθεσια / διαταξη που εξαιρει ψιλικατζιδικα και markets απο την υποχρεωτικη παρουσια και χρηση POS;

Δημοσ.

Μεχρι να υπαρχει ισονομια για ολους λοιπον ας βαλουν τα φιρμανια εκει που ξερουν . Η θα εχεις για ολους χωρις ληστρικες προμηθειες η για κανενα .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...