Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, giannis2429 είπε

Σήμερα στους Παξούς ήθελα να πάρω ένα μαγνητακι για το ψυγείο το οποίο έκανε 3 ευρώ και όλοι αρνούνταν ενώ είχαν pos να το περάσουν. Και μάλιστα με ειρωνίες και αγένεια. Μάλιστα ρώτησα και μια, από πόσα χρήματα και πάνω χρησιμοποιείται το pos και λέει ε από 10 και πάνω.

Τελικά πήγα και έβγαλα (είχα μόνο κάρτα πάνω μου) και το πήρα. Απλά tragic η κατάσταση.

Σε τουριστικό με ξένους τουρίστες τέτοια φάση? Αυτό που σου είπε για τα 10 τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα ή και σε όλο τον ΕΟΧ απαγορεύεται. Υπάρχουν άπειρα παραδέιγματα μικρών καταστημάτων ακόμη και σε χωριά που δεν δημιουργούν πρόβλημα και είναι ευγενέστατοι. Είναι θέμα ανθρώπου και παιδείας.

Και στην κατα τα άλλα πρωτεύουσα Αθήνα κάποιοι ζουν σε άλλο σύμπαν.

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Αλλιώς μαζεύεις ψιλά από τα ρέστα συν το ενδεχόμενο ο αντισυμβαλλόμενος να μην έχει ρέστα και να πρέπει να χαλάσεις και να πας πάλι.

Και ομως το ειχα κανει αυτο που λες παλιοτερα.

Ειχα μαζεψει 10λεπτα και 20λεπτα και ειχα παει να πληρωσω ενα εισιτηριο σε κινηματογραφο.

Δεν χρειαζεται να πω πως με κοιτουσε η υπαλληλος τοτε. Μετρητα δεν θελετε?Και αυτο μια μορφη μετρητων ειναι.

Για πηγαινετε να πληρωσετε την εφορια πχ με 50λεπτα να δουμε τι θα σας πουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kontinos είπε

@polakiΔεν ξερεις καν για τι μιλας. Δεν υπολογιζεται ετσι ο ΦΠΑ που καταβαλει ο καθε επαγγελματιας.

ο ΦΠΑ υπολογίζεται πάνω στην καθαρή αξία του προϊόντος ή υπηρεσίας. Αν η καθαρή αξία του προϊόντος είναι 2,40€ επί 24% ΦΠΑ, συνεπώς η πράξη είναι 2,40 x 1,24 = 2,97€ χοντρικά 3€ που πουλάει ο μαγαζατορας το μαγνητάκι που λες. 

Αν αναφέρεσαι στο πως υπολογίζεται η απόδοση ΦΠΑ στο κράτος στο κάθε 3μηνο για τον επαγγελματία, φυσικά εκεί έχουμε συμψηφισμό ΦΠΑ χρεωστικών και πιστωτικών τιμολογίων/αποδείξεων για να βγει το τελικό ποσό που πρέπει να αποδοθεί (ή να επιστραφεί από το κράτος). 

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, αν δεν κόψει την απόδειξη, ο ΦΠΑ που είναι εμφωλευμένος στην τελική τιμή των 3€ ΔΕΝ αποδίδεται και τον καρπώνεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ ο μαγαζάτορας. 

Σε αυτό το τελευταίο συμφωνείς ή όχι?
Επίσης συμφωνείς στο ότι αν δεν κοπεί απόδειξη δεν αποδίδεται και ο αντίστοιχος φόρος επί των καθαρών κερδών της επιχείρησης που θα αντιστοιχούσε στη συγκεκριμένη μονάδα προϊόντος? 

Και καταλήγω, θεωρείς ότι υπάρχει ή όχι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ σκοπιμότητα που κάποιοι επαγγελματίες δεν θέλουν να περνάνε όλες οι συναλλαγές από POS, ειδικά αυτά τα μικροποσά που ο καταναλωτής είναι πιο εύκολο να πει "'ελα μωρέ τώρα για 3€ θα δώσω κάρτα...?"

Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε...

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kontinos είπε

Αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι ειναι πως τα ψιλικατζιδικα/περιπτερα αποτελουν ειδικη κατηγορια μιας και πανω απο το 50% (πολυ συντηρητικη εκτιμηση) του τζιρου τους αποτελειται απο προϊοντα διατιμησης (τυπος, καρτες, τσιγαρα, ενδεχομενως εισιτηρια και σκρατς) μεσοσταθμικου κερδους περιπου στο 3%. Με το pos σε αυτα τα προϊοντα με μια προμηθεια περιπου 1% ο επαγγελματιας χανει το 33% του μεικτου του κερδους! Δεν ειναι ρουχο ή σουβλακι που μπορει ο αλλος να ενσωματωσει αυτο το κοστος.

Προφανως αυτη η κατασταση ειναι αποτελεσμα αδιαφοριας ή παραλειψης του νομοθετη, και φυσικα δεν αφορα τον πελατη. Τον να μην δειχνει ομως κατανοηση σε αυτη την κατασταση ειναι αλλη ιστορια.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως σε μια συγκεκριμένη τράπεζα έχει ελάχιστο ποσοστό 20 λεπτά ανά συναλλαγή. Προμήθεια ειναι 1% επί του ποσού για Visa kai Mastercard. Amex ειναι 2.5. Το οποίο σημαίνει για έως 20 ευρώ συναλλαγή πληρώνεις παραπάνω από 1%. Όποιος έχει στοιχεια πως οι Έλληνες πληρώνουν τις χαμηλότερες χρεώσεις στα pos να μου το πει. Επίσης όποιος έχει φυσικά pos πληρώνει και κόστος συντήρησης ανά μήνα καθώς και κόστος αγοράς του μηχανήματος. Τόσο απλά. 

Ο νόμος ειναι νόμος αλλά όμως σε κάθε περίπτωση σε αυτή περίπτωση δίκιο είναι ο νόμος των τραπεζών. Γιατί όντως ο επιχειρηματίας έχει χασουρα. Και ειδικά ένα περίπτερο η ψιλικατζιδικο εάν του αγοράσουν όλοι οι πελάτες του μια ημέρα μόνο με κάρτες έχει μπει μέσα 1000%. Τα καταστήματα που έχουν πιο ακριβά προϊόντα δεν έχουν πρόβλημα ενώ καταλαβαίνετε όλοι πως τα μεγάλα καταστήματα δουλεύουν με χαμηλότερες προμήθειες από περίπτερα. 

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, james01gr είπε

ενώ καταλαβαίνετε όλοι πως τα μεγάλα καταστήματα δουλεύουν με χαμηλότερες προμήθειες από περίπτερα. 

αυτό από που προκύπτει;

απ όσο γνωρίζω υπάρχουν διάφορα πακέτα από τις τράπεζες με αγορά ή ενοικίαση. Οπότε δεν είναι κάτι μονόδρομος για κάποιον. ακόμη, AMEX δέχονται ελάχιστοι έως κανείς οπότε δεν τίθεται θέμα και έχει φύγει από την Ελλάδα, οπότε οι Έλληνες δεν έχουν πλέον ΑΜΕΧ από ελληνικές τράπεζες τουλάχιστον.

πλέον υπάρχουν  ταμειακές με POS μαζί οπότε εκεί που κάνεις συντήρηση σε 2 μηχανές, τώρα κάνεις σε μία. είναι θέμα του μαγαζάτορα το πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό και δεν πρέπει να περιμένει το φιλότιμο του πελάτη, δηλαδή να πρέπει να πάει να σηκώσει χρήματα για να το εξυπηρετεί κάθε φορά.

κάποτε για εισόδημα 9 χιλιάρικα πλήρωσα 75 ευρώ στην εφορία. ένοιαξε κάποιον μαγαζάτορα? 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, vagstef είπε

νομίζω έχεις πάει πίσω στη δεκαετία του 90 που τότε ήσουν κάποιος αν πλήρωνες με κάρτα.. δηλαδή πιστωτική. 

τώρα δεν μιλάμε γι αυτό

2 χρονια πριν οταν πρωτοπερασε ο νομος,

μου ερχεται ενας πιτσιρικας 25ρης με τη γκομενα και παιρνει 2 καφεδακια στο χερι για 3 ευρω

(κ ενω εχει μετρητα αφου ανοιγει το πορτοφολι και βλεπω οτι εχει 5-10ευρω χαρτονομισματα)  μου λεει "εχω καρτα" με υφος....

κρατιομουν να μη γελασω κ του λεω "εχει εξτρα χρεωση με καρτα" κ για ποτε εβγαλε το 5ευρω......😁

• Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Γιατί του είπες ότι είχε έξτρα χρέωση? Και γιατί κρατιόσουν να μην γελάσεις? 

Γιατί ο Έλληνας είναι ακόμα στο 1821. Τόσο απλά, δυστυχώς. 

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τραγικό είναι να τρως πόρτα σε 10 (δέκα!!!!!) μαγαζάκια στη σειρά, ενώ εκ των προτέρων ήξερες ότι το πιθανότερο είναι να ΜΗΝ δεχτούν πληρωμή με κάρτα.

Όταν ανοιξε το νημα τα μαγαζια ηταν οντως 10/10. 

Πλεον εχουμε περασει στα 5/10. 

Μαντεψε ποιο είναι το επομενο σταδιο…

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Μην μενετε στο δεντρο και χανετε το δασος,εχουν και τα καλα τους οι ηλεκτρονικες συναλλαγες και σε καμια περιπτωση ο σκοπος τους δεν ειναι για να εξαφανισουν τελειως τα μετρητα.

έχουν και τα καλά τους δε λέμε. αλλά μη δουλευόμαστε. στόχος είναι να υπάρχει πλήρης έλεγχος των χρημάτων

Υ.Γ περιμένω τον πρώτο που θα με χαρακτηρίσει ψεκασμένο-συνομοσιολόγο

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, vagstef είπε

αυτό από που προκύπτει; 

Από τη κοινή λογική 

Αν εγώ θέλω  POS και στη τράπεζα καταλήγουν 300 € το μήνα από εμένα, λες η τράπεζα να μου δώσει ίδιους όρους με π.χ. τον Σκλαβενίτη ή τον Βασιλόπουλο, από τους οποίους καταλήγουν στα ταμεία της 100€ το δευτερόλεπτο ; 

Προφανώς για μένα χέστηκε, ενώ για τον άλλο κάνει κωλοτούμπες 

Την εξυπνάδα σου για το περπάτημα και τα τσιγάρα δε τη σχολιάζω καν... 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

έχουν και τα καλά τους δε λέμε. αλλά μη δουλευόμαστε. στόχος είναι να υπάρχει πλήρης έλεγχος των χρημάτων 

Κατι που μπορω να υποθεσω ότι το λες για κακο...Θες να μου πεις και το γιατι?

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Όταν ανοιξε το νημα τα μαγαζια ηταν οντως 10/10. 

Πλεον εχουμε περασει στα 5/10. 

Μαντεψε ποιο είναι το επομενο σταδιο…

Βασικά το 10/10 γράφτηκε μόλις πριν 19 ώρες...

Το επόμενο στάδιο φαντάζομαι θα είναι να μην βρίσκεις πουθενά ψιλικατζίδικο να εξυπηρετηθείς όταν θα έχεις ανάγκη, αλλά και να βρεις κάποιο θα έχει τιμές φαρμακείου.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το επόμενο στάδιο φαντάζομαι θα είναι να μην βρίσκεις πουθενά ψιλικατζίδικο να εξυπηρετηθείς όταν θα έχεις ανάγκη, αλλά και να βρεις κάποιο θα έχει τιμές φαρμακείου

Θα περπατάει μέχρι να βρει το φτηνό, καλό θα του κάνει 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...