Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μελι εκτος απο την ιδιαιτερη του γευση,το καταναλωνεται ως εναλλακτικο γλυκαντικο απο την ζαχαρη?

  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά αγοράζω μέλι καστανιας και σουσουρας Αγίου όρους όποτε βρω γιατί δεν τα βρίσκεις και συχνά και ούτε υπάρχει και μεγάλη διαθεσιμότητα. Είναι απίστευτα όμως. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Προσωπικά αγοράζω μέλι καστανιας και σουσουρας Αγίου όρους όποτε βρω γιατί δεν τα βρίσκεις και συχνά και ούτε υπάρχει και μεγάλη διαθεσιμότητα. Είναι απίστευτα όμως. 

Σαν γεύση πως είναι αυτό της σούσουρας; Εγώ ψάχνω για μέλι ελάτης βανίλια αλλά δεν βρίσκω.Πέρσι δεν πρόλαβα να παρω μιας και έχει μικρή παραγωγή.Μόνο αυτό μου αρέσει και το βελανιδόμελο.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Shadows είπε

Το μελι εκτος απο την ιδιαιτερη του γευση,το καταναλωνεται ως εναλλακτικο γλυκαντικο απο την ζαχαρη?

Είχα πετύχει αυτό μια φορά

https://www.dimakopoulosi.gr/meli-vs-zaxari/

2 κουταλιές σούπας τη μέρα είναι πολύ λέτε? θα μου πείτε εξαρτάται τι άλλα σάκχαρα παίρνεις συνολικά και από άλλες τροφές μπλα μπλα..

Αλλά είναι εθιστικό και το βάζω σε σως για σαλάτες, smoothies, σκέτο..

  • Super Moderators
Δημοσ.
39 minutes ago, Lezantas26 said:

αντε να ξερεις πιο ειναι το σωστο ομως. αδερφος σου να ναι ο αλλος αμα κανει μαλακιουλες με το μελι σιγα μη το παραδεχτει..

 Party pooper. 😛

Δημοσ.

έχω δικά μου μελίσσια εντός Αττικής και βγάζω κάποιο μέλι (πευκόμελο)... το μόνο που θέλω να συνεισφέρω στην κουβέντα, είναι πως όσο και αν έχω ψάξει στην Ελλάδα (σουπερ μάρκετ, λαικές αγορές, μικροπαραγωγούς, πλανώδιους σε επαρχιακούς δρόμους, κτλ κτλ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ να βρω ανόθευτο μέλι που να πουλιέται σε συσκευασμένο δοχείο. ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλά δεν υπάρχει. Επίσης, οποιαδήποτε τιμή κάτω από 15/17 ευρώ το κιλό για την επιθυμητή ποιότητα ακούγεται απλά αστεία...

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχουν και τοσες διαφορετικες τοπικες ποικιλιες . Για λαδι οσες φορες πηρα "εξτρα παρθενο" χαμηλης οξυτητας υποτιθεται εεε καλυτερα να επαιρνα τυποποιημενο . Σε μελι δυστυχως το ειχα αφησει και χαλασε κρυσταλλωσε κριμα τα βαζα .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sotirisl είπε

έχω δικά μου μελίσσια εντός Αττικής και βγάζω κάποιο μέλι (πευκόμελο)... το μόνο που θέλω να συνεισφέρω στην κουβέντα, είναι πως όσο και αν έχω ψάξει στην Ελλάδα (σουπερ μάρκετ, λαικές αγορές, μικροπαραγωγούς, πλανώδιους σε επαρχιακούς δρόμους, κτλ κτλ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ να βρω ανόθευτο μέλι που να πουλιέται σε συσκευασμένο δοχείο. ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλά δεν υπάρχει. Επίσης, οποιαδήποτε τιμή κάτω από 15/17 ευρώ το κιλό για την επιθυμητή ποιότητα ακούγεται απλά αστεία...

υπαρχει μαγαζι που πουλας το μελι σου ή μονο χερι με χερι κανεις δουλεια?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sotirisl είπε

έχω δικά μου μελίσσια εντός Αττικής και βγάζω κάποιο μέλι (πευκόμελο)... το μόνο που θέλω να συνεισφέρω στην κουβέντα, είναι πως όσο και αν έχω ψάξει στην Ελλάδα (σουπερ μάρκετ, λαικές αγορές, μικροπαραγωγούς, πλανώδιους σε επαρχιακούς δρόμους, κτλ κτλ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ να βρω ανόθευτο μέλι που να πουλιέται σε συσκευασμένο δοχείο. ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλά δεν υπάρχει. Επίσης, οποιαδήποτε τιμή κάτω από 15/17 ευρώ το κιλό για την επιθυμητή ποιότητα ακούγεται απλά αστεία...

Πριν   χρονια   ειχα   ακουσει   μια   ιστορια  για   την  αρωστια   των  πευκων   που  οι  πολλοι  την  λενε  βαμβακαδα   αλλα   ειναι   ενα   εντομο   η  μαρσελινα  η  οποια   κανει   ολη   την  ιστορια.

Αυτο  λοιπον  το  εντομο   το  ειχαν  φερει   καποιοι  ξυπνιοι  γιατι   με  την  μαρσελινα   διπλασιαζεται   η  παραγωγη  πευκομελου   εις   βαρος   της   ποιοτητας   φυσικα.

Γνωριζεις   κατι  σχετικα?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Προσωπικα δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχουν και τοσες διαφορετικες τοπικες ποικιλιες . Για λαδι οσες φορες πηρα "εξτρα παρθενο" χαμηλης οξυτητας υποτιθεται εεε καλυτερα να επαιρνα τυποποιημενο . Σε μελι δυστυχως το ειχα αφησει και χαλασε κρυσταλλωσε κριμα τα βαζα .

Τιποτα δεν παθαινει το μελι. Το πεταξες;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mhlogiatros είπε

Οχι αλλα εχει γινει σα ζαχαρη ισως το βαλω σε κανα γλυκο ;

όχι ζέστανε το γύρω στους 50 βαθμούς και θα ναι οκ

  • Like 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Προσωπικα δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχουν και τοσες διαφορετικες τοπικες ποικιλιες . Για λαδι οσες φορες πηρα "εξτρα παρθενο" χαμηλης οξυτητας υποτιθεται εεε καλυτερα να επαιρνα τυποποιημενο . Σε μελι δυστυχως το ειχα αφησει και χαλασε κρυσταλλωσε κριμα τα βαζα .

Το μέλι δεν χαλάει, το κρυσταλλωμα είναι φυσιολογικό και τρώγεται και έτσι. 

1 ώρα πριν, tarantules είπε

Σαν γεύση πως είναι αυτό της σούσουρας; Εγώ ψάχνω για μέλι ελάτης βανίλια αλλά δεν βρίσκω.Πέρσι δεν πρόλαβα να παρω μιας και έχει μικρή παραγωγή.Μόνο αυτό μου αρέσει και το βελανιδόμελο.

Γεύση έντονη, αρκετά πηχτό όμως μαλακό. Ακόμα και όταν κρυστάλλωνει εύκολα το βάζεις σε ψωμί. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Πριν   χρονια   ειχα   ακουσει   μια   ιστορια  για   την  αρωστια   των  πευκων   που  οι  πολλοι  την  λενε  βαμβακαδα   αλλα   ειναι   ενα   εντομο   η  μαρσελινα  η  οποια   κανει   ολη   την  ιστορια.

Αυτο  λοιπον  το  εντομο   το  ειχαν  φερει   καποιοι  ξυπνιοι  γιατι   με  την  μαρσελινα   διπλασιαζεται   η  παραγωγη  πευκομελου   εις   βαρος   της   ποιοτητας   φυσικα.

Γνωριζεις   κατι  σχετικα?

Το πεύκο δεν βγάζει μέλι λόγω της ανθοφορίας του. Το μέλι του πεύκου το παράγει ο εργάτης (η μαρσελινα όπως την έχεις γράψει). Ρουφάει τους χυμούς του πεύκου το σκουλικάκι και τα "κακάκια" του είναι το μελίτωμα. Αυτό το μελίτωμα το παίρνει η μέλισσα και το κάνει μέλι. Αυτή η βαμβακάδα (εμείς στο χωριό το λέμε γράψιμο) που περιγράφεις είναι το δέρμα αυτού του εργάτη. Αυτό που λες για την ποιότητα δεν ισχύει γιατί πολύ απλά χρειαζόμαστε το σκουλήκι. Εαν μια περιοχή έχει αρκετά πεύκα με "γράψιμο" τότε αυτό είναι μια ένδειξη για το που και πότε οι μελισσοκόμοι μεταφέρουν τα μελίσσια τους.

Όταν ήμουν μικρός (προ εικοσαετίας) τα παιδάκια των μελισσοκόμων μας μάζευαν τα καλοκαίρια αφού έκλειναν τα σχολεία και μας πήγαιναν στο δάσος για εμβολιασμό των πεύκων.  Παίρναμε κλαδάκια με σκουλήκι και τα δέναμε σε κορμούς πεύκων που ήταν άγραφα. Όπως αποδείχτηκε αργότερα αυτό ήταν λάθος. Ναι μεν μπορεί να αυξήθηκε η παραγωγή αλλά τα πεύκα με χαμηλό ανοσοποιητικό ξεραινόντουσαν. Ήταν πρόγραμμα γεωπόνων από κάποιο πανεπιστήμιο αλλά αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν οι λεπτομέρειες

  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...