bjj-p Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτο το μελισανθη νομιζω το εχω δει σε διαφημιση στα λιντλ. Το θυμαρισιο ειναι παντα πιο ακριβο απο τα κωνοφορα και γευστικα το βρισκω πιο ισορροπημενο για τα γουστα μου. Θα πω αυτο που λεω σε οσους υποστηριζουν τη λογικη γαλα απο την κατσικα του βοσκου, τσιπουρο απο γνωστο του χωριου. Ετσι κ το μελι. Δεν εχεις πιστοιποιηση οτι αυτο που σου δινουν ειναι αυτο που υποσχονται. τα συσκευασμενα εχουν περασει καποιους ελεγχους, καποια iso για να μπορουν να τα διαθεσουν σε ευρεια καταναλωση. ισως το μελι ειναι πιο απλη διαδικασια παραγωγης, αλλα και εκει μπορουν να πανε πολλα λαθος, ακομη και αν εχει αγνες προθεσεις ο παραγωγος, που μπορει να περασουν στο μελι τελικα, αρα στους καταναλωτες. Δεν λεω τι μπορει να παει στραβα οταν το κανει εσκεμμενα για λογους οικονομιας κερδοσκοπιας κλπ. Το αφηνω απ’ εξω. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από bjj-p 3
opera Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μάλιστα μέλι χύμα ,σε σακούλα να φανταστώ; Το μέλι πωλείται σε γυάλινα βάζα του κιλού περίπου και σε πλαστικά διάφανα δοχεία του κιλού ή των 3 κιλών,σε μεγάλες ποσότητες-χονδρική σε τενεκέδες. Πέρυσι την άνοιξη το φιλαράκι μου ο μικροπαραγωγός (ο οποίος έχει σπείρει και ποικιλία αρωματικών φυτών στο κτήμα που έχει το καλοκαίρι τα μελίσσια) μου έφερε μια μέρα 3 τρίκιλα και 2 του κιλού χωρίς να τα έχω καν ζητήσει,συνήθως παίρνω 1-2 τρίκιλα αλλά επειδή η παραγωγή είναι μικρή και ξεπουλάει αμέσως άλλαξα τακτική Του έδωσα μια προκαταβολή και τον ξόφλησα στην επόμενη μισθοδοσία.Χάρισα τα μικρά στους γονείς και με τα 9 κιλά έβγαλα το καλοκαίρι.
vasilllis Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 μελισσοκομικη πειραιως.ειδη μελισσοκομιας εχει και μελι απο καποιους παραγωγουςς. Επισης αρκαδικη μελισσοκομια στον ασπροπυργο.Αρκετες ποιοτητες και τιμες ειδικα ο δευτερος.
moure Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, opera είπε Μάλιστα μέλι χύμα ,σε σακούλα να φανταστώ; Το μέλι πωλείται σε γυάλινα βάζα του κιλού περίπου και σε πλαστικά διάφανα δοχεία του κιλού ή των 3 κιλών,σε μεγάλες ποσότητες-χονδρική σε τενεκέδες. Πέρυσι την άνοιξη το φιλαράκι μου ο μικροπαραγωγός (ο οποίος έχει σπείρει και ποικιλία αρωματικών φυτών στο κτήμα που έχει το καλοκαίρι τα μελίσσια) μου έφερε μια μέρα 3 τρίκιλα και 2 του κιλού χωρίς να τα έχω καν ζητήσει,συνήθως παίρνω 1-2 τρίκιλα αλλά επειδή η παραγωγή είναι μικρή και ξεπουλάει αμέσως άλλαξα τακτική Του έδωσα μια προκαταβολή και τον ξόφλησα στην επόμενη μισθοδοσία.Χάρισα τα μικρά στους γονείς και με τα 9 κιλά έβγαλα το καλοκαίρι. Όταν λέμε χύμα κρασί δηλαδή εννοούμε το κρασί που το πουλάνε σε σακούλα?Αφου πρέπει να εξηγήσω τα αυτονόητα,μελι χύμα εννοώ το μέλι που είναι σε βάζο,τενεκέ,βαρέλι η ότι άλλο θες και είναι χωρίς ετικέτα. 1 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Mέλι ανατολικής Κρήτης. Φέτος έβρεξε πολύ, ο τόπος ήταν γεμάτος άνθη, σπαρμένος από άκρη σε άκρη σε τέτοιο βαθμό που οι ελλαδίτες δε θα καταλάβετε καν για τι μιλάω. Μυρωδάτο, πυκνό, σκουρόχρωμο θυμαρίσιο με πάνω του όλο το αιγαίο. 3
Iamthagod Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Καλησπερα. Επειδη ξεμειναμε πριν καποιο διαστημα απο μελι αγορασα τοτε σε προσφορα το μελι ΜΟΥΣΕΣ απο το σκλαβενιτη το οποιο μας αρεσε οικογενειακως παρα πολυ. Αρκετα πηκτο και με πολυ καλη γευση. Οσον αφορα παραγωγους... προ 2μηνου μου φερε ο πατερας μου 3 του κιλου απο εναν γνωστο του που αφου τα δοκιμασα... ηταν ολα για πεταμα... 1
arnea30 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το μέλι γιατί και εγώ είμαι λάτρης! Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό της Χαλκιδικής με τους περισσότερους παραγωγους μελιού στην Ελλάδα (ήταν και ο πατέρας μου με 90 κυψέλες κάποια στιγμή). Μάλιστα δύο παιδιά από εκεί πήραν το 1ο βραβείο γεύσεις σε διεθνή διαγωνισμό μελιού που έγινε στην Αγγλία πριν περίπου δύο χρόνια. Σίγουρα βασιλιάς του μελιού είναι το θυμαρίσιο, γλυκό οσο πρέπει, ξανθό μέλι, με απίστευτη γεύση και καταπληκτικό αρωμα. Η παραγωγή του είναι πολύ μικρή και είναι δύσκολο να το βρεις η εάν το βρεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι νοθευμένο με κάποιο ανθομελο. Θα φάτε γνήσιο θυμαρίσιο μόνο εάν έχεις τον αδερφό σου παραγωγό και αυτός θα σου δώσει 500gr. Θα το πάρετε ακόμα και 30€ τα 600gr, εάν είναι γνήσιο! Θα ψάξετε να το βρείτε σε νησιά κυρίως Άνδρο και Κω. Δεύτερο σε κατηγορία είναι το μέλι Σουσουρας (θαμνώδες φυτό που ευδοκιμεί στην Χαλκιδική αλλά και στην Εύβοια) μέλι όχι τόσο γλυκό, πολύ σκούρο, πολύ δυνατό στην γεύση και απίστευτα ωφέλιμο ειδικά στα παιδιά. Τα κάνει πολύ ανθεκτικά στις εποχικές ιώσεις. Για να καταλάβετε πόσο δυνατο είναι το νέκταρ του συγκεκριμένου φυτού, η μέλισσα ζει περίπου 2 με 3 μήνες εάν τραφεί από την Σουσουρα θα ζήσει 6 μήνες. Φέτος οι παραγωγοί δεν έβγαλαν σχεδόν καθόλου. Η εποχή που μαζεύει η μέλισσα είναι μέσα καλοκαιριού έως και Οκτώβριο άρα ο παραγωγός θα το συλλέξει από τον Σεπτέμβριο και μετά. Τρίτο σε κατηγορία το πευκόμελο, γλυκό μέλι, όχι πολύ σκούρο, με ωραία γεύση και άρωμα. Η εποχή που μαζεύει η μέλισσα ξεκινά από τον Απρίλιο έως και Σεπτέμβριο. Τεταρτο όλα τα ανθομελα πολύ γλυκό, ξανθό μέλι, αδιαφορο σε γεύση και άρωμα. Η εποχή που μαζεύει η μέλισσα είναι από Φεβρουαρίου έως Οκτώβριο. Τέλος είναι της καστανιάς και κουμαριάς, απίστευτα πικρά (ειδικά το τελευταίο δεν φαντάζεστε) καμία ποιότητα γεύσης αλλά εξαιρετικά ωφέλιμα. Έχει και άλλα με μικρότερη παραγωγή π.χ βαμβάκι κλπ που δεν τα έχω δοκιμάσει. Νομίζω ότι μια τιμή π.χ για πευκόμελο στα 9€ το κιλό (η τα 900gr) είναι καλά. Πουλάνε και τρικιλα νομίζω στα 25€. Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες για το τι πουλάνε τα Supermarket, τα τυποποιημένα από εταιρείες αλλά και τρόπους για να τσεκαρετε ένα μέλι εάν είναι καθαρό η όχι από διάφορες προσμίξεις. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από arnea30 5 8
Ather Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Με είχαν παραπέμψει σε ένα φαρμακείο στην Ουρανούπολη για να βρω σουσουρόμελο.
papoys1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, opera είπε Μάλιστα μέλι χύμα ,σε σακούλα να φανταστώ; 6 ώρες πριν, moure είπε Όταν λέμε χύμα κρασί δηλαδή εννοούμε το κρασί που το πουλάνε σε σακούλα?Αφου πρέπει να εξηγήσω τα αυτονόητα,μελι χύμα εννοώ το μέλι που είναι σε βάζο,τενεκέ,βαρέλι η ότι άλλο θες και είναι χωρίς ετικέτα. Γιατί αυτό που είναι σε τενεκέδες ή γιάλινα noname έχει διαφορά;;;;;; Οι περισσότεροι "παραγωγοί" πάνε Σωκράτους Ευριπίδου και στους γύρω δρόμου όπου πουλάνε τενεκέδες και βάζα που γράφουν απέξω Ελληνικό Μέλι με ωραίες ζωγραφισμένες κερήθρες βάζουν μέλι και το πουλάνε.Ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα πουλάνε μέλι με τυπωμένη την ονομασία τους εξωτερικά. Όχι ότι είναι 100% σίγουρο αλλά αυτούς που βάζουν το όνομά τους απέξω να εμπιστεύεστε. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από papoys1 1
gkagg Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Εγώ παίρνω από https://www.honeythasos.gr/ μέλι ανθέων και κωνοφόρων και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Παίρνω πάντα τρικιλο (περίπου 2850) για να με βγάλει κάνα... τρίμηνο! 😀 Αν θυμάμαι καλά βγαίνει γύρω στο εικοσάρικο μαζί με τα μεταφορικά. Βγαίνουν τρεις γυάλες των 950 γρ γεμάτες. Έχει και άλλες ποικιλίες αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει.
tigergreg Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Το μελι ειναι ενα ειδος με τεραστιο φασμα τιμης γιατι ουσιαστικα το ενα απ το αλλο ειναι εντελως διαφορετικα προιοντα. Το 85-86 εκανα ερασιτεχνικα τον βοηθο σε φιλο παραγωγο στην κρητη και εμαθα μερικα βασικα. Κατ αρχας να ξεχωρισουμε τα ειδη μελιων που ειναι καμμια 20αρια διαφορετικα αναλογα με την ανθοφορια. Υπαρχει ανθομελο βουλγαριας με 3-4 ευρω το κιλο που ειναι μονο για προσμιξεις αλλα υπαρχει και μελι τριανταφυλλιας με 30 ευρω το κιλο. Το ειχα αγορασει απο παραγωγο στην καρυστο πριν αρκετα χρονια και φυσικα ηταν κορυφαιο και λεπτορευστο. Απο μερακι ο ανθρωπος βγαζει 15-20 κιλα καθε χρονο. Απο κει και επειτα υπαρχουν τα μελια πιο ευρειας παραγωγης που απο γευση τα κατατασω ως εξης.... 1.Μελι ευκαλυπτου...δεν υπαρχει λεμε. Δυστυχως βγαινει μια φορα στα 3 χρονια απο παραγωγο στην αρκαδια. (ΚΥΡΙΑΖΗΣ). 2.Μελι απο ερεικι η ρυκι οπως το λενε οι περισσοτεροι. Υπαρχουν δυο ειδων...το πρωιμο η αγκαθι που ειναι κοκκινο και το κανονικο που ειναι θολο. Τα καλυτερα ρυκια που εχω δοκιμασει ειναι απο νοτια ευβοια και αρκαδια. 3.Μελι απο θυμαρι. Αν ειναι καθαρο θυμαρι (80% και πανω) ειναι πανακριβο και βγαινει συνηθως σε ξερονησια η τελος παντων τοπους με πολυ θυμαρι οπως ευβοια-αττικη-κυθηρα-ικαρια-κασος (το καλυτερο αλλα ο βλαχος μυριστηκε χρημα και απο κει που εβγαζε 200-300 τωρα βγαζει 1-2 τονους και τον εκοψα) Στην κρητη βγαινει και ο καταπληκτικος ασπροθυμος που το αγοραζετε αβλεπι οσο και να εχει. Το θυμαρι θυμαμαι καποια στιγμη το πηγαιναμε στο περιστερι στις εγκαταστασεις του ΑΤΤΙΚΗ οπου το δοκιμαζε με γουδοχερι ο μουστακαλης καραφλας που δεν θυμαμαι το ονομα του και φωναζε ΑΑΑ οπου το επαιρναν οι εργατες και το ντανιαζαν στα "ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ".... Αργοτερα εμαθα οτι λογω ισχυρου αρωματος εβαζε 10%-15% στο "θυμαρισιο μελι αττικη" και το πουλαγε ως θυμαρισιο. Παρ ολα αυτα πουλαει σχετικα καλης ποιοτητας προιοντα. Τα υπολοιπα μελια ειναι καλα εαν δεν εχουν προσμιξεις αλλα δεν με συγκινουν ιδιαιτερα. 2
Makis38 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 17 hours ago, d4mage said: Ρε παιδιά ξεκολλήστε λίγο, οι άνθρωποι φτιάχνουν το δικό τους μέλι εάν περάσετε από τα σπίτια τους τόσο θα το βρείτε. Δηλαδή τόσο το αγοράζω ντε και καλά πρέπει να το αγοράζω 15.00€ από το lidl επειδή δίνετε τα λεφτά σας όπου να ναι; Καταρχήν ποτέ στη ζωή μου δεν έχω βάλει κουταλιά από σούπερ μάρκετ. Το μόνο που δοκίμασα είναι στα καφέ για κάνα τσάι. Δηλαδή ποιος αγοράζει μέλι από σούπερ μάρκετ; Άσε φίλε και έχουμε δει με τα μάτια μας παραγωγό στο Βόλο που κουβαλούσε ζάχαρη με τα τσουβάλια.
moure Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Γιατί αυτό που είναι σε τενεκέδες ή γιάλινα noname έχει διαφορά;;;;;; Οι περισσότεροι "παραγωγοί" πάνε Σωκράτους Ευριπίδου και στους γύρω δρόμου όπου πουλάνε τενεκέδες και βάζα που γράφουν απέξω Ελληνικό Μέλι με ωραίες ζωγραφισμένες κερήθρες βάζουν μέλι και το πουλάνε.Ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα πουλάνε μέλι με τυπωμένη την ονομασία τους εξωτερικά. Όχι ότι είναι 100% σίγουρο αλλά αυτούς που βάζουν το όνομά τους απέξω να εμπιστεύεστε. Έτσι είναι @papoys1τα noname δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι,τα ίδια ισχύουν και για το ελαιόλαδο. Τωρα αν έχεις κάποιο γνωστό που έχει λίγα μελίσσια για την οικογένειά του και σου δώσει ένα κιλό για δώρο, ναι θα είναι αγνό αλλά είναι πολύ σπάνιες αυτές οι περιπτώσεις.Ολοι οι άλλοι που εμπορεύονται noname πουλάνε μελι με προσμίξεις.
kiriakos500 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 το μελι το αγνο κανει 10 ευρω το κιλο... οταν θα κατεβεις στη μανη θα περασεις απο τον πυργο διρου <στο κεντρο εχει παγκο>... περασα προ ημερον και πειρα 3 κιλα φασκομιλο εχει τωρα ειναι ποιοτικοτατο μελι...το αγνο μελι να ξερεις ζαχαρωνει και δεν εχει γλυκοζη εννοειται οπως εχουν το 90% του εμποριου
Προτεινόμενες αναρτήσεις