Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω μέλισσες, για χόμπι θα δώσω τη συμβουλή μου. Να προτιμάτε μικρούς παραγωγούς, όσοι δίνουν ποσότητες και το κάνουν για κύρια απασχόληση, ταίζουν διαρκώς ζάχαρες τις μέλισσες και νοθεύουν. Το ποιοτικό το μέλι κοστίζει, σίγουρα πάνω απο 14ε το κιλό, αν θες να φας ζάχαρη αγόρασε 70 λεπτά το πακέτο και καθάρισες.

Απο θέμα γεύσης, εγώ προτιμώ το μέλι από ρέικι και το θυμαρίσιο.

Επεξ/σία από gorilas13
  • Like 5
  • Thanks 2
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν έχετε χρόνο διαβάστε την έρευνα του παρακάτω λινκ:

https://oreinomeli.wordpress.com/2019/02/12/ο-πόλεμος-του-μελιού/

Κάποια περίοδο βασανιζόμουν κι εγώ να βρω μέλι της προκοπής.

Δοκίμασα και από μικρούς παραγωγούς, κάποια καλά, κάποια όχι.

Τελευταία βολεύτηκα με μέλι Σίθων.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, billdanos είπε

7 ευρώ το κιλό και αγνό μέλι, νομίζω πως δεν παίζει να υπάρχει! 

Και ομως τοσο στοιχιζει,εχω 2 φιλους και συναδελφους και αλλοι παραγωγοι στη λαικη στα 7 ευρω το κιλο και 20 ευρω το 3 κιλο.

Σε προσκαλω οποτε θες στη Δραμα να το δεις με τα ματια σου.

Το μελι σουσουρας που ειναι αλλη κατηγορια στοιχιζει κατι παραπανω αλλα τα ανθομελα,πευκομελα,βελανιδια και αναμεικτα με καστανο 7 το κιλο.

Τοσο το δινουν και στη Νικητη Χαλκιδικης που ειναι αν οχι ο μεγαλυτερος συνεταιρισμος ενας απο τους μεγαλυτερους.

Επισης αν δε μπορεσουν να το διαθεσουν σε γνωστους και φιλους και εχουν μεγαλη παραγωγη οι εμποροι το παιρνουν στα 5 ευρω.

Επεξ/σία από opera
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, TrifonSam είπε

Εγώ.

Και εγώ . Πριν λίγο έφαγα λουκουμάδες με μέλι από το lidl φυσικά.

4 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Σε αναζητηση για value for money (!..!) -μα οκ!- και μιλωντας για /στην Αθηνα, τσεκαρετε: σε εκδηλωσεις
των "..Χωρις Μεσαζοντες",
το Μελι Πορτοκαλιας (Ανθέων?), απο την Ionios Μελισσοκομια. Επισης καλο,
και το Μελι Βελανιδιας τους. Οχι τοσο, οσο απ' το χωριο [μου] βεβαιως -που απλως ειναι τελειο, χοχο!!😁

Εκεί να φυλάγεστε περισσότερο.Ξέρω κάποιον που πάει σε τέτοιες εκδηλώσεις πουλάει τόννους ενώ έχει καμιά 30αριά μελίσσια.:P

• Like 2
Δημοσ.

Να ευχαριστήσω και δημόσια τα 5-6 παιδιά που μπήκαν στον κόπο να μ προτείνουν δικά τους ή γνωστών  τους . Θα δοκιμάσω από όλα σίγουρα.  

• Like 1
Δημοσ.

Το καλύτερο μέλι το βρίσκεις στα lidl.Σιγουρα και εγγυημένα και οικονομικά.Γιατι να ψάχνεις αφού το έχεις δίπλα σου;Ξέρω τι σου λέω,από δω και πέρα μέλι μόνο από τα Lidl.

• Super Moderators
Δημοσ.
48 minutes ago, opera said:

Και ομως τοσο στοιχιζει,εχω 2 φιλους και συναδελφους και αλλοι παραγωγοι στη λαικη στα 7 ευρω το κιλο και 20 ευρω το 3 κιλο.

Με απόδειξη? 😛

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εκεί να φυλάγεστε περισσότερο.Ξέρω κάποιον που πάει σε τέτοιες εκδηλώσεις πουλάει τόννους ενώ έχει καμιά 30αριά μελίσσια.:P

Στειλε p.m. με ποιο(ν) λες! Το ιονιο μου φανηκε OK γευσιγνωστικα, υπο την εννοια οτι δοκιμαζω αρκετα και αν
καποιο με "ξενιζει": σε σχεση με το πως θα επρεπε φυσιολογικα να ειναι δεν μου ξεφευγει, παντως οχι ευκολα!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Στειλε p.m. με ποιο(ν) λες! Το ιονιο μου φανηκε OK γευσιγνωστικα, υπο την εννοια οτι δοκιμαζω αρκετα και αν
καποιο με "ξενιζει": σε σχεση με το πως θα επρεπε φυσιολογικα να ειναι δεν μου ξεφευγει, παντως οχι ευκολα!

Δεν μιλάω για Ιόνιο φίλε δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο.

Παραγωγό αν πάρω μόνο από πολύ γνωστό αλλά και πάλι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν μου έδωσε 100% αυτό που μου είπε.Δυστυχώς η αγορά του μελιού όπως και του ελαιολάδου είναι ανεξέλεγκτη.Ελαιόλαδο έχω δικό μου και ξέρω τι καταναλώνω.

Μέλι που δεν έχω ότι πάρει ο χάρος............:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Με απόδειξη? 😛

Στη λαϊκή ναι.

Όποιος θέλει και έρθει Δράμα μπορώ να του υποδείξω μερικούς παραγωγούς επίσηςτο Θασίτικο μέλι στα ράφια σουπερμάρκετ έχει λίγο πάνω από 7 ευρώ.

Δικαίωμα του καθενός να το πληρώνει ακριβά ή να το πουλάει ακριβά,κάποιου γνωστού το μέλι  επειδή πήρε βραβείο σε διαγωνισμό στην Ιταλία το πουλάει 9 ευρώ το κιλό.

Επεξ/σία από opera
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, billdanos είπε

7 ευρώ το κιλό και αγνό μέλι, νομίζω πως δεν παίζει να υπάρχει! 

8 ευρώ / κιλό πωλούν στο δικό μου χωριό ανθομελο, πεύκο και κουμαριάς

Δημοσ.

3 σελίδες και από προτάσεις λίγα πράγματα..χλωμο πάντως το βλέπω να βρίσκουμε Αθήνα ποιοτικό μέλι.. Εγώ έχω πάρει σβάρνα τα μαγαζιά με βιολογικά μπας και βρω κάτι.. 

Υγ.ειχα πάει πριν 2 χρόνια με οικογένεια Κύθηρα...στο πρωινό το μελι τους ήταν φοβερό.. Όταν ρώτησα μου απαντά ο ιδιοκτήτης.. "ποιο Αυτό? Είναι ανθομελο απλό.. σιγά πως κάνεις ετσι"

Εκεί κατάλαβα τι σκατα σαβουριαζα ολα τα Χρόνια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και έχω φάει πολλά κιλά μέλι μπορώ να πω ότι τις μεγαλύτερες σαβούρες τις τρως  από αυτούς  που πουλάνε χύμα.Χιλιες φορές να πάρεις από ένα σούπερ μάρκετ με μεγάλη ποικιλία όπως ο Θανόπουλος.Το καλύτερο μέλι που τρώω εδώ και χρόνια,έχει την ονομασία Μελισανθη και το βρίσκω αποκλειστικά στις βιολογικές λαϊκές.Το πουλάει ένας τύπος με κοτσίδα και μούσια που θα σου λύσει κάθε απορία σχετικά με το μέλι.Μαλιστα πρέπει να είναι ο μοναδικός σε όλη τη λαϊκή που κόβει πάντα μα πάντα απόδειξη.

Επεξ/σία από moure
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, moure said:

Μιας και έχω φάει πολλά κιλά μέλι μπορώ να πω ότι τις μεγαλύτερες σαβούρες τις τρως  από αυτούς  που πουλάνε χύμα

Shots fired. 😛

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...