Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α  πα-πα-πα!

Σιγα   μην  μπλεξει   με   τους   χλιμιντζουρες, καρμοιρηδες, ταληροφονιαδες.....

Καλυτερα   στην  λεγεωνα   των  ξενων...:mrgreen:

• Like 1
Δημοσ.

Πόσα χρόνια μένεις σε αυτό το διαμέρισμα @giannis2429?

Ρωτάω γιατί τέτοια προβλήματα δεν εμφανίζονται στα καλά καθούμενα, μια παραμελημένη οικοδομή την καταλαβαίνεις πριν ακόμη πατήσεις μέσα.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, giannis2429 είπε

Καλησπέρα δεν θα μακρηγορήσω. "Οικογενειακή" πολυκατοικία με 2 ιδιοκτήτες οι οποίοι μένουν και οι ίδιοι στην πολυκατοικία και ενοικιάζουν τα 3 υπόλοιπα διαμερίσματα. Έχει γίνει επανειλημμένα κουβέντα από την πλευρά μου για κάποια βασικά μέτρα που δεν τηρούνται με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον η σωματική ακεραιότητα όσων μένουμε εδώ (οι ιδιοκτήτες και οι δύο οικογένειες είναι μεγάλοι σε ηλικία κάθονται μέσα στο σπίτι συνέχεια δεν θέλουν να χαλάνε λεφτά και γενικά δεν τους νοιάζει) το θέμα είναι μπορεί να γίνει καταγγελία κάπου να υπάρξει κάποιος έλεγχος μήπως φοβηθούν λίγο και σοβαρευτούν;

Το πρόβλημα ποιο είναι αν επιτρέπεται;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε

Το πρόβλημα ποιο είναι αν επιτρέπεται;

9 ώρες πριν, giannis2429 είπε

Απο το πιο σημαντικό για μενα. Δεν εχει η πολυκατοικια φως στην εξωπορτα το βραδυ και επειδη βρισκεται και σε στενο που δεν φωτιζεται καθολου γυρναμε σπιτι και πρωτον δεν ξερουμε αν κρυβεται κάποιος κάπου γιατι δεν φαίνεται τίποτα, δευτερον πρέπει να έχουμε το κινητό στο χέρι να ρίχνουμε φως για να βρουμε κλειδιά τρυπα. Ενα γ@@@@νο εσωτερικό φως τους εχω πει να το αφηνουμε ανοιχτό το βράδυ και πανε και το κλεινουν ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ. Εβαλα μονος μου μια λαμπα led στην εξωπορτα και μετα απο λιγες μερες την βρηκα σπασμένη. Τους έχει κολήσει οτι χρεώνονται στην δεη με το να αφήνουμε το φως ανοιχτό. Και εντάξει εγώ(που δεν ειναι εντάξει αλλα τεσπα) καθε φορα που γυρνάει η κοπέλα μου βράδυ τρέμει η καρδιά μου.

Ενω δεν εχει καν σπιτι στην ταράτσα αυτοί την κλειδώνουν με το έτσι θέλω και έχουν κλειδί μόνο αυτοί.

Λέγαμε οτι χρειάζεται συντήρηση η πολυκατοικία δεν ακουγε κανεις, ε τις προαλλες ξεκολησε το μαρμαρο απο την εξωτερικη πλευρα της ταρατσας στην πρόσοψη και επεσε μονομιας κατω, αν περναγε καποιος εκεινη την ωρα η αν εγω καθομουν στο μπαλκονι θα μου χε παρει το κεφαλι. Απο καθαρη τυχη δεν σκοτώθηκε καποιος.

Η κλειδαρια της εξωπορτας ειναι χαλασμένη και η πορτα μένει ανοιχτή. Και για να μην αλλαξουνε κλειδαριά φώναξαν εναν γνωστο τους κλειδαρα/ηλεκτρολογο/υδραυλικο κλπ ξερετε αυτον που κανει τα πάντα και μαντέψτε μετά απο λίγο ξαναχάλασε και τσουπ πάλι η πόρτα ανοιχτη.

Η πόρτα που ανοίγεις για να μπείς στον περιβάλοντα χώρο της πολυκατοικιας και να φτάσεις στην εξωπορτα είναι σκουριασμένη και εχουν βγει τα σίδερα εξω, μια φορά κόπηκα και ετρεχα στο φαρμακείο μην πάθω τιποτα. 

Εχουν ενα(ο θεος να το κανει) γκαραζ που βάζουν μονο αυτοι τα αυτοκινητα τους και ειναι τοσο κακοσυντηρημενο με πεταμενα σιδερα χορτα 2 μετρα κλπ που εκει σε συνδυασμό με την ελλειψη φωτισμου γίνεται άνετα μερος να κρυφτεί κάποιος και να σου επιτεθεί το βράδυ.

Θα πει κάποιος τους άλλους δεν τους πειράζει? Όχι δεν τους πειράζει. Οι δυο ειναι ιδιοκτήτες  οπως προείπα κ@λ@ς και βρακί μεταξύ τους. Το ενα σπίτι που ενοικιαζουν ειναι επισης μεσήλικες απο τις 8 ειναι σπιτι. Οι αλλοι ειναι ενα ζευγαρι που δουλευει απο το πρωι μεχρι το βράδυ και ειναι χρόνια εκει. Και το αλλο σπίτι εμεις που μας εδωσαν και διαβεβαιωσεις πριν μπούμε οτι θα διορθωθούν όλα αυτά.. Συνέλευση δεν γίνεται ποτέ.

Δημοσ.

Για τον φωτισμο οπως αναφερθηκε υπαρχουν λαμπες led με αισθητηρα, δε καινε τιποτα. αλλα με τετοια γιδια που εχεις μπλεξει, παλι δε θα βγαλεις ακρη..μαζεψε τα και φυγε

• Like 1
Δημοσ.

5 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Γενικά (να πω και εγώ τον πόνο μου), υπάρχει μία τεράστια αδιαφορία στην κενωνία μας, μέχρι να συμβεί το κακό στους ίδιους. Εμείς είχαμε ένα θέμα στην πολυκατοικία για χρόνια (ίσως ακόμα). Η εξώπορτα (ασφαλείας, την είχαμε χρυσοπληρώσει) δεν έκλεινε καλά. Την είχαν φτιάξει δυο-τρεις φορές, αλλά και πάλι αν την άφηναν να κοπανήσει και δεν την έκλειναν απαλά, έμενε ανοιχτή. Κάμια στιγμή έπεσα θύμα διάρρηξης και ο διαχειριστής είχε κολλήσει ένα τεράστιο χαρτί στην πόρτα να μην την αφήνουν να κοπανάει και να βεβαιώνονται ότι έχει κλείσει, λόγω διαρρήξεων. Ε, στα @@ τους οι περισσότεροι, ακόμα και λίγες μέρες μετά.

Αυτό συμβαίνει και στην πολυκατοικία του κολλητού μου, αφήνουν την πόρτα της εισόδου ανοιχτή αρκετές φορές, βάζουν και το χαλί κιόλας για να μην κλείνει, έχουν τοποθετήσει σημειώματα αλλά τίποτα αυτοί....

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, συνέλευση της πολυκατοικίας δλδ, το μόνο που υπάρχει είναι συνέλευση ιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Ενημερώσου:

http://www.michanografiki.gr/blog/45-geniki-synelefsi.html

Η συνέλευση λέγεται ιδιοκτητών γιατί αυτοί ψηφίζουν και από αυτούς μετριέται η πλειοψηφία. Η συνέλευση όμως είναι της πολυκατοικίας και ορθό είναι να πάρεβρισκοντε όλοι γιατί πολλές αποφάσεις αφορούν και τους ενοικιαστές. Στην τελική αυτοί μένουν και αυτοί πρέπει να συζητήσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Δημοσ.

Μιας και ξέρω "πέντε πράγματα¨ από  διαχείριση πολυκατοικιών  , θα σου πω μερικά πράγματα. 

1.-Θα βρεις τον κανονισμό , όχι τη σύσταση, και θα δεις τι γράφει , αν γράφει, για θέματα ασφαλείας κλπ. Αν είναι παλιός μάλλον δεν θα γράφει τίποτα , αν είναι της τελευταίας δεκαετίας, μπορεί και να γράφει.

2.-Αν δεν γράφει , μπορεί να επικαλεστείς το νόμο , ρώτα Δικηγόρο , και τις υποχρεώσεις των συνιδιοκτητών  , υπάρχει πολύ πράμα από δικαστικές αποφάσεις. 

3.-Μην περιμένεις κανείς να σε βοηθήσει , διότι αφορά θέμα χρημάτων ……...οπότε καταλαβαίνετε.

4.Στις Πολυκατοικίες στο Ελλαδιστάν , υπάρχει η γνώμη , ότι το Διαμέρισμα  είναι το σπίτι μου , και πέρα από αυτό δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο , όλα τα άλλα πέρα από το ¨δικό μου διαμέρισμα " είναι των άλλων.

5.Αν αναλάβεις να φτιάξεις κάτι , ακόμη και με δική σου πρωτοβουλία και έξοδα , θα εμφανισθούν  ξαφνικά όλοι οι άλλοι για υποδείξεις και οδηγίες , οπότε είναι θέμα χρόνου πότε θα τσακωθείς .

Μιλάμε για λαό στα όρια ψυχιατρικής ανάλυσης ,  τα έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα.

6.Αν μπορείς άλλαξε πολυκατοικία , αλλά μην περιμένεις σε άλλες πολυκατοικίες να βρεις πολύ καλύτερη κατάσταση.

Για να καταλάβετε ,στην πολυκατοικία που μένω , είχα πιάσει ξένους (άσχετους) να πλένουν τα αυτοκίνητά τους στην πίσω αυλή μας , άλλους    ,να φέρνουν τα κατοικίδιά τους για να ξεσκάσουν τα καυμένα ,ΚΛΠ ΚΛΠ . 

Καλή τύχη , 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Η συνέλευση λέγεται ιδιοκτητών γιατί αυτοί ψηφίζουν και από αυτούς μετριέται η πλειοψηφία. Η συνέλευση όμως είναι της πολυκατοικίας και ορθό είναι να πάρεβρισκοντε όλοι γιατί πολλές αποφάσεις αφορούν και τους ενοικιαστές. Στην τελική αυτοί μένουν και αυτοί πρέπει να συζητήσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Φίλε μου η προσωπική σου άποψη για το τι είναι ορθό, είναι εντελώς αδιάφορη.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, TrifonSam είπε

Σιγά μη κάτσει να χαλάει το χρόνο του, τη διάθεσή του, whatever, για ν' ασχοληθεί με τους κατσικογάμηδες που τσιγκουνεύτηκαν το 8ευρω.

Στο τέλος, το θεωρώ δεδομένο, ο φίλος θα βρεθεί κερατάς και δαρμένος, αν κάνει πως ασχολείται.

Αυτος ακριβως ειναι ο λόγος που δε θα αναλάβω. Αν ο άλλος τσιγκουνεύετε τα 8 ευρω, θα τσιγκουνευτεί δεκάδες ακομα. Ας σκοτωθουν μονοι τους :P 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Φίλε μου η προσωπική σου άποψη για το τι είναι ορθό, είναι εντελώς αδιάφορη.

Δηλαδή στην δικιά σου πολυκατοικία αποφασίζουν οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα διαμερίσματα για τις ώρες που θα ανάβει πχ η κεντρική θέρμανση, ή αν έχουν κάποιο παράπονο από το συνεργείο καθαριότητας;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mihanikos1 είπε

Δηλαδή στην δικιά σου πολυκατοικία αποφασίζουν οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα διαμερίσματα για τις ώρες που θα ανάβει πχ η κεντρική θέρμανση, ή αν έχουν κάποιο παράπονο από το συνεργείο καθαριότητας;

Έχεις ήδη δώσει μόνος σου την απάντηση σε προηγούμενο post:

3 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Η συνέλευση λέγεται ιδιοκτητών γιατί αυτοί ψηφίζουν και από αυτούς μετριέται η πλειοψηφία.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όχι μόνο στη δική μου, αλλά σε όλες τις πολυκατοικίες.

Οι ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ συνήθως περιγράφονται στο καταστατικό της πολυκατοικίας με την υποσημείωση : "...εκτός και αν η συνέλευση ιδιοκτητών της πολυκατοικίας αποφασίσει αλλιώς". Οι ενοικιαστής το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αναφέρει την προτίμηση του στο διαχειριστή και στον ιδιοκτήτη, τίποτα άλλο.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχεις ήδη δώσει μόνος σου την απάντηση σε προηγούμενο post:

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όχι μόνο στη δική μου, αλλά σε όλες τις πολυκατοικίες.

Οι ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ συνήθως περιγράφονται στο καταστατικό της πολυκατοικίας με την υποσημείωση : "...εκτός και αν η συνέλευση ιδιοκτητών της πολυκατοικίας αποφασίσει αλλιώς". Οι ενοικιαστής το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αναφέρει την προτίμηση του στο διαχειριστή και στον ιδιοκτήτη, τίποτα άλλο.

Σε λειτουργικά θέματα οι ιδιοκτήτες που δεν μένουν δεν ασχολούνται. Πλέον κάνεις δεν πάει με το καταστατικό που κατά μεγάλη περίπτωση είναι γραμμένο πριν 20 και 30χρονια. Για όλα αυτά η συνεννόηση γίνεται από αυτούς που μένουν στην πολυκατοικία. Για να μην υπάρχουν ούτε γκρίνιες ούτε κακοπληρωτες. Οι εποχές που κάποιοι θεωρούσαν ότι οι ενοικιαστές δεν έχουν λόγο έχουν περάσει. Και το σταματάω εδώ γιατί χαλάμε το νήμα του ts. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mihanikos1 είπε

Σε λειτουργικά θέματα οι ιδιοκτήτες που δεν μένουν δεν ασχολούνται. Πλέον κάνεις δεν πάει με το καταστατικό που κατά μεγάλη περίπτωση είναι γραμμένο πριν 20 και 30χρονια. Για όλα αυτά η συνεννόηση γίνεται από αυτούς που μένουν στην πολυκατοικία. Για να μην υπάρχουν ούτε γκρίνιες ούτε κακοπληρωτες. Οι εποχές που κάποιοι θεωρούσαν ότι οι ενοικιαστές δεν έχουν λόγο έχουν περάσει. Και το σταματάω εδώ γιατί χαλάμε το νήμα του ts. 

Για τελευταία φορά, οι προσωπικές σου απόψεις για το τι θα έπρεπε να ισχύει είναι εντελώς αδιάφορες.

Επίσης εγώ δεν θα σταματήσω να απαντώ στις ανακρίβειες που γράφονται.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για τελευταία φορά, οι προσωπικές σου απόψεις για το τι θα έπρεπε να ισχύει είναι εντελώς αδιάφορες.

Επίσης εγώ δεν θα σταματήσω να απαντώ στις ανακρίβειες που γράφονται.

Καλά στην δικιά σου πολυκατοικία άσε να αποφασίζει κάποιος που μένει στο χωριό του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...