NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Θα σου πω, δυο ειναι οι λύσεις Ή πας αλλού Ή πας αλλου 11
clevercitizen Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, giannis2429 είπε Απο το πιο σημαντικό για μενα. Δεν εχει η πολυκατοικια φως στην εξωπορτα το βραδυ και επειδη βρισκεται και σε στενο που δεν φωτιζεται καθολου γυρναμε σπιτι και πρωτον δεν ξερουμε αν κρυβεται κάποιος κάπου γιατι δεν φαίνεται τίποτα, δευτερον πρέπει να έχουμε το κινητό στο χέρι να ρίχνουμε φως για να βρουμε κλειδιά τρυπα. Ενα γ@@@@νο εσωτερικό φως τους εχω πει να το αφηνουμε ανοιχτό το βράδυ και πανε και το κλεινουν ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ. Εβαλα μονος μου μια λαμπα led στην εξωπορτα και μετα απο λιγες μερες την βρηκα σπασμένη. Τους έχει κολήσει οτι χρεώνονται στην δεη με το να αφήνουμε το φως ανοιχτό. Και εντάξει εγώ(που δεν ειναι εντάξει αλλα τεσπα) καθε φορα που γυρνάει η κοπέλα μου βράδυ τρέμει η καρδιά μου. Ενω δεν εχει καν σπιτι στην ταράτσα αυτοί την κλειδώνουν με το έτσι θέλω και έχουν κλειδί μόνο αυτοί. Λέγαμε οτι χρειάζεται συντήρηση η πολυκατοικία δεν ακουγε κανεις, ε τις προαλλες ξεκολησε το μαρμαρο απο την εξωτερικη πλευρα της ταρατσας στην πρόσοψη και επεσε μονομιας κατω, αν περναγε καποιος εκεινη την ωρα η αν εγω καθομουν στο μπαλκονι θα μου χε παρει το κεφαλι. Απο καθαρη τυχη δεν σκοτώθηκε καποιος. Η κλειδαρια της εξωπορτας ειναι χαλασμένη και η πορτα μένει ανοιχτή. Και για να μην αλλαξουνε κλειδαριά φώναξαν εναν γνωστο τους κλειδαρα/ηλεκτρολογο/υδραυλικο κλπ ξερετε αυτον που κανει τα πάντα και μαντέψτε μετά απο λίγο ξαναχάλασε και τσουπ πάλι η πόρτα ανοιχτη. Η πόρτα που ανοίγεις για να μπείς στον περιβάλοντα χώρο της πολυκατοικιας και να φτάσεις στην εξωπορτα είναι σκουριασμένη και εχουν βγει τα σίδερα εξω, μια φορά κόπηκα και ετρεχα στο φαρμακείο μην πάθω τιποτα. Εχουν ενα(ο θεος να το κανει) γκαραζ που βάζουν μονο αυτοι τα αυτοκινητα τους και ειναι τοσο κακοσυντηρημενο με πεταμενα σιδερα χορτα 2 μετρα κλπ που εκει σε συνδυασμό με την ελλειψη φωτισμου γίνεται άνετα μερος να κρυφτεί κάποιος και να σου επιτεθεί το βράδυ. Θα πει κάποιος τους άλλους δεν τους πειράζει? Όχι δεν τους πειράζει. Οι δυο ειναι ιδιοκτήτες οπως προείπα κ@λ@ς και βρακί μεταξύ τους. Το ενα σπίτι που ενοικιαζουν ειναι επισης μεσήλικες απο τις 8 ειναι σπιτι. Οι αλλοι ειναι ενα ζευγαρι που δουλευει απο το πρωι μεχρι το βράδυ και ειναι χρόνια εκει. Και το αλλο σπίτι εμεις που μας εδωσαν και διαβεβαιωσεις πριν μπούμε οτι θα διορθωθούν όλα αυτά.. Συνέλευση δεν γίνεται ποτέ. Εγώ κάπου το έχω ξαναδιαβάσει αυτό ...
giannis2429 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δεν είναι η πρώτη φορά που τα γράφω. Φυσικά δεν εχει υπάρξει καμια πρόοδος απο τότε. Πως να σηκωθώ να φύγω? 1ον έχω ακόμη συμβόλαιο και 2ον δεν μου περισσεύουν αυτη τη στιγμή για μετακόμιση.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, giannis2429 είπε Απο το πιο σημαντικό για μενα. Δεν εχει η πολυκατοικια φως στην εξωπορτα το βραδυ και επειδη βρισκεται και σε στενο που δεν φωτιζεται καθολου γυρναμε σπιτι και πρωτον δεν ξερουμε αν κρυβεται κάποιος κάπου γιατι δεν φαίνεται τίποτα... όταν έρχονται 3ημερα, 15γουστοι και τέτοια χαράζω τις ώρες στον τοίχο. Λέω ''ώχ έρχονται όλοι οι ψυχολογικά διαταραγμένοι των Αθηνών, κάνε υπομονή, μη σκοτώσεις κανέναν έστω κι αν προσφέρεις καλή υπηρεσία στην ανθρωπότητα, μπόρα είναι θα περάσει. Σε 72 ώρες θα επιστρέψουν στην φωλιά του κούκου''. Μετά σκέφτομαι ότι κι εγώ κάποτε ήμουν σ' αυτήν την κατάσταση. Εύχομαι να μην κυλήσεις άλλο και να δραπετεύσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μετά όλα αυτά θα σου φαίνονται σαν κακό όνειρο.
clevercitizen Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δε σε νοιάζει για το συμβόλαιο. Απ τη στιγμή που σου είχαν πει στην αρχή ότι θα τα φτιάξουν κ δεν το τήρησαν, πες τους ωραία και ευγενικά "κύριοι, λυπάμαι αλλά δε νιώθω ασφαλής οπότε φεύγω". Απ την άλλη αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για να μετακομίσεις, προσπάθησε να τους πείσεις. Μπορείς να τους καθυστερήσεις κάνα νοίκι, τόσο όσο να μην έχουν δικολογία για έξωση (λίγες βδομάδες ίσως) αν κ όπως τους κόβω είναι τόσο καρμίριδες που δε θα δόσουν άμεσα λεφτά για τη διαδικασία της έξωσης. Σε πιο εξτρίμ καταστάσεις, αν γουστάρεις το σπίτι και σε βολεύει γενικά: Πάρε μια λάμπα που φορτίζει με κάποιο φοτοβολταικό πάνελ με σένσορα κίνησης ή χρονοδιακόπτη. Η απλά βάλε σένσορα κίνησης στην λάμπα που υπάρχει ήδη. Αν πιάνουν τα χέρια σου πες τους να τα αλλάξεις κλειδαριά , να βάψεις τα κάγκελα, να κόψεις τα χόρτα - σε χαμηλή τιμή. Νομίζω υπάρχει νόμος όπου μπορείς να επικαλεστείς ότι τα χόρτα αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες (αντιπυρική περίοδος) και μπορείς να κάνεις καταγγελία στην πυροσβεστική (αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει για κατοικημένες περιοχές). Το πιο σοφό είναι να μετακομίσεις, η συμπεριφορά τους δείχνει ότι όταν αρχίσουν να χαλάνε πράγματα και εντός σπιτιού, θα αδιαφορούν. ΥΓ: Αν δεν έχεις γυρίσει το νερό στο όνομά σου, κάνε την ΕΥΔΑΠ πλούσια Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από clevercitizen 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, Aigeas είπε όταν έρχονται 3ημερα, 15γουστοι και τέτοια χαράζω τις ώρες στον τοίχο. Λέω ''ώχ έρχονται όλοι οι ψυχολογικά διαταραγμένοι των Αθηνών, κάνε υπομονή, μη σκοτώσεις κανέναν έστω κι αν προσφέρεις καλή υπηρεσία στην ανθρωπότητα, μπόρα είναι θα περάσει. Σε 72 ώρες θα επιστρέψουν στην φωλιά του κούκου''. Μετά σκέφτομαι ότι κι εγώ κάποτε ήμουν σ' αυτήν την κατάσταση. Εύχομαι να μην κυλήσεις άλλο και να δραπετεύσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μετά όλα αυτά θα σου φαίνονται σαν κακό όνειρο. Δεν κατάλαβα τί έννοείς. Έφυγες από Αθήνα και πήγες πού; Σε επαρχία, να χαραμίζεις το χρόνο σου σε πασατέμπος; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Δεν κατάλαβα τί έννοείς. Έφυγες από Αθήνα και πήγες πού; Σε επαρχία, να χαραμίζεις το χρόνο σου σε πασατέμπος; εννοώ ότι δεν έχει φως η εξώπορτα της πολυκατοικίας. Όταν έρχονται εδώ γαυγίζει ο σκύλος, νιαουρίζει η γάτα κλπ κλπ. Εννοείται ότι θα υπάρχουν κορναρίσματα του παλαβού στο τελευταίο στάδιο ψύχωσης. Ψάξιμο για καβγάδες χωρίς λόγο και αιτία. κλπ κλπ. Άσε που τελικά αν βάλεις ηλιακό πάνελ στην εξώπορτα, με χρονοδιακόπτη, αισθητήρα κίνησης, ρομποτ να σε φυλάει μην πεταχτεί κανένας νίτζα. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να πασαλείψουν με μύξα το χερούλι της εξώπορτας. Ή χειρότερα, αίμα περιόδου. Συνέλθετε...
mihanikos1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Απλά σηκώνεσαι και φεύγεις. Αυτό αλήθεια, πως ακριβώς το γνωρίζεις? Η συνέλευση ιδιοκτητών αφορά ιδιοκτήτες... η συνελευση της πολυκατοικιας αφορα ολους τους ενοικους της πολυκατοικιας και οχι μονο τους ιδιοκτητες.
oikonikos Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, pontez2 είπε Απόλυτα. Οι μπουκάλες πρέπει να ειναι τοποθετημένες σε ερμάριο και μέχρι 4ης συνολικά. Υπάρχει ΦΕΚ που ορίζει όλες τις δικλείδες ασφαλείας (τις οποίες ακολούθησα κατά γράμμα και πήρα και πιστοποιητικό από την εταιρία που έκανε την εγκατάσταση) Για να καταλάβεις, πιο επικινδυνες ειναι οι θερμάστρες εσωτερικού χώρου που δουλεύουν με μπουκάλες υγραερίου. Και εγώ όταν μου το πρωτοείπαν ως ιδέα, ειχα τις αμφιβολίες μου, μέχρι που είδα πόσες δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν. Υπάρχουν χώρες (Ισπανια πχ), που χρησιμοποιούν αυτον τον τρόπο ακομα και για μαγείρεμα (α ναι ξέχασα. Αν βάλεις 4ης πχ 25άρες, είναι μεν νομιμο αλλά χρειάζεσαι και άδεια από τη πολεοδομία. Αν βάλεις 3 δεκάρες, δε χρειάζεσαι ούτε τη πολεοδομία, μονο το χαρτί απ την εταιρία. Βέβαια σε βαρυχειμωνιά θα αλλάζεις μπουκάλες κάθε 10ημερο αλλά δεν υπάρχουν πολλές λύσεις) Όπα φίλε άνοιξε ένα νέο θέμα. Και κάθε 10μερες να αλλάζεις φιάλη συμφέρει πολύ. 17~20 δεν έχει η μία?
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mihanikos1 είπε η συνελευση της πολυκατοικιας αφορα ολους τους ενοικους της πολυκατοικιας και οχι μονο τους ιδιοκτητες. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, συνέλευση της πολυκατοικίας δλδ, το μόνο που υπάρχει είναι συνέλευση ιδιοκτητών της πολυκατοικίας. Ενημερώσου: http://www.michanografiki.gr/blog/45-geniki-synelefsi.html Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από Joshua21
GothicCrusader Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, giannis2429 είπε Δεν είναι η πρώτη φορά που τα γράφω. Φυσικά δεν εχει υπάρξει καμια πρόοδος απο τότε. Πως να σηκωθώ να φύγω? 1ον έχω ακόμη συμβόλαιο και 2ον δεν μου περισσεύουν αυτη τη στιγμή για μετακόμιση. Άλλα έχεις χρόνο,διάθεση και χρήμα και για να μπεις σε διαδικασία νομικής αντιπαράθεσης με τους γείτονές σου; Τι φαντάζεσαι ότι θα γίνει μετά;; Δεν είναι ένα πράγμα ουσιαστικά που σε ενοχλεί για να πεις ότι εντάξει έτσι απλά βρίσκεται ενδιάμεση λύση. Γενικά η κατάσταση που περιγράφεις είναι άσχημη και δεν έχει μόνο μία παράμετρο αλλά πολλά διαφορετικά μικρά πράγματα. Και με καταγγελία δεν πρόκειται να λυθούν χώρια ότι την ποιότητα της ζωής σου το πιο πιθανό δεν θα τη βελτιώσεις.
tigergreg Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Η συνελευση αφορα μονο ιδιοκτητες και τυχον ενοικιαστες η τριτους εξουσιοδοτημενους παντα. Αν δεν τηρειται καποια παραγραφος του συμβολαιου σχετικα με θερμανση φωτισμο καθαριοτητα και ανελκυστηρα στελνεις εξωδικο στον ιδιοκτητη οτι κανεις παυση πληρωμης ενοικιου οποτε σφιγγουν οι καταστασεις..... Αν δεν υπαρξει προοδος με τα λεφτα που εχεις βαλει στην ακρη τρως την εξωση και πας 100% οφελειμενος σε αλλο σπιτι. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Με αυτά που διάβασα νιώθω τυχερός που δεν μένω σε πολυκατοικία, έστω με τα άπειρα προβλήματα που έχω. Στην θέση σου θα σηκωνόμουν να φύγω. Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη με κανέναν, ο φωτισμός είναι από τα πρώτα και απλούστερα θέματα για την ασφάλεια, μετά προχωράμε σε άλλα. Δυστυχώς η κατάσταση σε πολλές χιλιάδες πολυκατοικίες είναι ίδια αλλά και χειρότερη. 13 ώρες πριν, xgol είπε Μια χαρα ξοδευονται λεφτά στην Ελλαδα. Για να μη πω σπαταλιουνται.. Ας μην τα τραγικοποιουμε τοσο τα πράγματα. Κατά τα αλλα, καλεσε γενικη συνελευση, με το καταστατικο παραμασχαλα και θεσε τους προ των ευθυνων τους. Ναι βέβαια τραγικοποίηση είναι όταν στο κέντρο της Αθήνας που μένω και κυκλοφορώ βλέπω συνεχώς να αυξάνεται η υποβάθμιση του δομικού και κτιριακού δυναμικού λόγω έλλειψης συντήρησης ή και εγκατάλειψης. Γίναμε ένα νεκροταφείο ακινήτων ενώ όσα κατοικούνται δεν συντηρείται τίποτα, βλέπεις εισόδους πολυκατοικιών μέσα στο σκοτάδι στην βρωμιά και στα tags. Ούτε μια λάμπα δεν καταδέχονται να ανάβουν το βράδυ.
Miracle Worker Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Θα μπορούσατε να βάλετε ένα φως με φωτοκύτταρο (να το προτείνεις έστω). Το ότι οι άλλοι δε γυρίζουν νύχτα δεν τους κάνει λιγότερα ευάλωτους σε εγκληματικές ενέργειες. Γενικά (να πω και εγώ τον πόνο μου), υπάρχει μία τεράστια αδιαφορία στην κενωνία μας, μέχρι να συμβεί το κακό στους ίδιους. Εμείς είχαμε ένα θέμα στην πολυκατοικία για χρόνια (ίσως ακόμα). Η εξώπορτα (ασφαλείας, την είχαμε χρυσοπληρώσει) δεν έκλεινε καλά. Την είχαν φτιάξει δυο-τρεις φορές, αλλά και πάλι αν την άφηναν να κοπανήσει και δεν την έκλειναν απαλά, έμενε ανοιχτή. Κάμια στιγμή έπεσα θύμα διάρρηξης και ο διαχειριστής είχε κολλήσει ένα τεράστιο χαρτί στην πόρτα να μην την αφήνουν να κοπανάει και να βεβαιώνονται ότι έχει κλείσει, λόγω διαρρήξεων. Ε, στα @@ τους οι περισσότεροι, ακόμα και λίγες μέρες μετά.
vasilllis Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 12 ώρες πριν, pontez2 είπε Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολυτακοικιών έχουν βαρέσει κανόνι σε θέματα ασφάλειας κοκ λόγω 2-3 ατόμων που δε μπορουν ή δε θέλουν να πληρώνουν κοινόχρηστα. Εκατονάδες πολυκατοικίες δεν έχουν καν ρευμα και δεν υπάρχει διαχείριση. Ναι, ελάχιστοι ασχολούνται και ακομα λιγότεροι δινουν χρηματα για τα κοινόχρηστα έργα δυστηχώς. (μετά απο πολλά χρόνια στο ενοίκιο ήρθα σε ιδιόκτητο σπίτι και 20 διαμερίσματα ήθελαν απευθείας να μου δωσουν τη διαχείριση. Θα την έπαιρνα, όταν αντιληφθηκα πως τη τελευταια 10ετία δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο στη πολυκατοικία, οι μισοί όροφοι έχουν καμμένες λάμπες και οι ένοικοι προτιμουν να κινουνται με φακους από το να αλλάξουν απλά μια λάμπα και κανεις δε θέλει να γινει διαχειριστης. Τους πρότεινα να φέρουμε εταιρία, η οποία ζητουσε προκαταβολικά 8 ευρω το διαμέρισμα και δεν δέχτηκαν...για 8 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!. Οπότε καταλαβαίνουμε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου A ναι. Μάλιστα υπήρξαν 2-3 καλοθελητές που προσπάθησαν να με απειλήσουν με μηνυσεις και πολεοδομίες για το γεγονός οτι έβαλα στο διαμέρισμα αυτονομία θέρμανσης με φιάλες υγραερίου. Τους έτριψα το ΦΕΚ, τους κάλεσα και μέσα στο σπίτι να δουν τη μόνωση στους κοινόχρηστους σωλήνες. Πριν μπουν στο σπίτι τους ειπα οτι από τη στιγμη που θα μπειτε, θα έχω και εγω την άδειά σας να μπω στα δικά σας διαμερίσματα για να δω τα σωματα καλοριφέρ που έχετε και αν αυτά ανταποκρίνονται στα χιλιοστά που πληρώνατε για τη κεντρικη θέρμανση (έχουν σταματησει 5 χρονια να βάζουν θέρμανση). Μπήκε μόνο ο ένας. Οι άλλοι δύο έκαναν σαν συνδικαλιστές γνωστού κόμματος που λέει πάντα όχι. Ο ένας που μπήκε, έλεγε πως εφόσον έκανα τοσο καλη δουλειά στο διαμέρισμα, θα ημουν εξαιρετικος διαχειριστής Νομιζω ηταν μια καλη ευκαιρια να αναλαβεις την διαχειριση και να στρωσεις λιγο την κατασταση. 2 ώρες πριν, oikonikos είπε Όπα φίλε άνοιξε ένα νέο θέμα. Και κάθε 10μερες να αλλάζεις φιάλη συμφέρει πολύ. 17~20 δεν έχει η μία? στις 10 μερες που αναφερε αλλαζει τις 3 μπουκαλες οχι την μια .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα