giannis2429 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Καλησπέρα δεν θα μακρηγορήσω. "Οικογενειακή" πολυκατοικία με 2 ιδιοκτήτες οι οποίοι μένουν και οι ίδιοι στην πολυκατοικία και ενοικιάζουν τα 3 υπόλοιπα διαμερίσματα. Έχει γίνει επανειλημμένα κουβέντα από την πλευρά μου για κάποια βασικά μέτρα που δεν τηρούνται με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον η σωματική ακεραιότητα όσων μένουμε εδώ (οι ιδιοκτήτες και οι δύο οικογένειες είναι μεγάλοι σε ηλικία κάθονται μέσα στο σπίτι συνέχεια δεν θέλουν να χαλάνε λεφτά και γενικά δεν τους νοιάζει) το θέμα είναι μπορεί να γίνει καταγγελία κάπου να υπάρξει κάποιος έλεγχος μήπως φοβηθούν λίγο και σοβαρευτούν;
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Πρώτον σε τι μέτρα ασφαλείας αναφέρεσαι και θεωρείς οτι παραβιάζουν κάποιον νόμο ή κανονισμό. Δεύτερον ψάξε τον νόμο/κανονισμό που παραβιάζεται καθώς και σε ποια αρχή μπορεί να γίνει καταγγελία. Λεφτά δεν θέλει να χαλάει κανένας πλέον στην Ελλάδα...
xgol Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μια χαρα ξοδευονται λεφτά στην Ελλαδα. Για να μη πω σπαταλιουνται.. Ας μην τα τραγικοποιουμε τοσο τα πράγματα. Κατά τα αλλα, καλεσε γενικη συνελευση, με το καταστατικο παραμασχαλα και θεσε τους προ των ευθυνων τους.
pontez2 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολυτακοικιών έχουν βαρέσει κανόνι σε θέματα ασφάλειας κοκ λόγω 2-3 ατόμων που δε μπορουν ή δε θέλουν να πληρώνουν κοινόχρηστα. Εκατονάδες πολυκατοικίες δεν έχουν καν ρευμα και δεν υπάρχει διαχείριση. Ναι, ελάχιστοι ασχολούνται και ακομα λιγότεροι δινουν χρηματα για τα κοινόχρηστα έργα δυστηχώς. (μετά απο πολλά χρόνια στο ενοίκιο ήρθα σε ιδιόκτητο σπίτι και 20 διαμερίσματα ήθελαν απευθείας να μου δωσουν τη διαχείριση. Θα την έπαιρνα, όταν αντιληφθηκα πως τη τελευταια 10ετία δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο στη πολυκατοικία, οι μισοί όροφοι έχουν καμμένες λάμπες και οι ένοικοι προτιμουν να κινουνται με φακους από το να αλλάξουν απλά μια λάμπα και κανεις δε θέλει να γινει διαχειριστης. Τους πρότεινα να φέρουμε εταιρία, η οποία ζητουσε προκαταβολικά 8 ευρω το διαμέρισμα και δεν δέχτηκαν...για 8 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!. Οπότε καταλαβαίνουμε Spoiler A ναι. Μάλιστα υπήρξαν 2-3 καλοθελητές που προσπάθησαν να με απειλήσουν με μηνυσεις και πολεοδομίες για το γεγονός οτι έβαλα στο διαμέρισμα αυτονομία θέρμανσης με φιάλες υγραερίου. Τους έτριψα το ΦΕΚ, τους κάλεσα και μέσα στο σπίτι να δουν τη μόνωση στους κοινόχρηστους σωλήνες. Πριν μπουν στο σπίτι τους ειπα οτι από τη στιγμη που θα μπειτε, θα έχω και εγω την άδειά σας να μπω στα δικά σας διαμερίσματα για να δω τα σωματα καλοριφέρ που έχετε και αν αυτά ανταποκρίνονται στα χιλιοστά που πληρώνατε για τη κεντρικη θέρμανση (έχουν σταματησει 5 χρονια να βάζουν θέρμανση). Μπήκε μόνο ο ένας. Οι άλλοι δύο έκαναν σαν συνδικαλιστές γνωστού κόμματος που λέει πάντα όχι. Ο ένας που μπήκε, έλεγε πως εφόσον έκανα τοσο καλη δουλειά στο διαμέρισμα, θα ημουν εξαιρετικος διαχειριστής Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από pontez2 4 1 1
vagos789 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Υπαρχουν κλειδαριες που κλειδωνουν αυτοματα,για να βαλετε στην εξωπορτα Αλλα προφανως θα πρεπει να συμφωνησετε στο κοστος
NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Θα γραφτούν καμιά διακοσαριά Post χωρίς καν να ξέρουμε το πρόβλημα χαχαααα 9
insomnia888 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 ε ναι, τί εννοείς με το οτι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα όσων μένουν εδώ μέσα? χαλασμένη κλειδαριά εξώπορτας? ρωγμές στις κολώνες στο ισόγειο? βίαιος ενοικιαστής? εισβολή από αρουραίους ή κατσαρίδες γίγας?
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 2 hours ago, pontez2 said: Hide contents A ναι. Μάλιστα υπήρξαν 2-3 καλοθελητές που προσπάθησαν να με απειλήσουν με μηνυσεις και πολεοδομίες για το γεγονός οτι έβαλα στο διαμέρισμα αυτονομία θέρμανσης με φιάλες υγραερίου. Τι εννοείς όταν λες «θέρμανση με φιάλες υγραερίου»;
pontez2 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, Malthador είπε Τι εννοείς όταν λες «θέρμανση με φιάλες υγραερίου»; Λέβιτας στο μπαλκόνι που τροφοδοτείτε με υγραέριο απο φιάλες και το μετατρέπει σε θερμότητα. Είναι μια λύση αν δεν περνάει το φυσικο αέριο απ τη γειτονιά σου.
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 2 minutes ago, pontez2 said: Λέβιτας στο μπαλκόνι που τροφοδοτείτε με υγραέριο απο φιάλες και το μετατρέπει σε θερμότητα. Είναι μια λύση αν δεν περνάει το φυσικο αέριο απ τη γειτονιά σου. Και είναι νόμιμο αυτό; Χωρίς ίχνος ειρωνείας ρωτάω, γιατί μου κάνει εντύπωση. Αν το έβλεπα στο μπαλκόνι δίπλα μου θα με έπιανε ένας ψιλοπανικός.
pontez2 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Malthador είπε Και είναι νόμιμο αυτό; Χωρίς ίχνος ειρωνείας ρωτάω, γιατί μου κάνει εντύπωση. Αν το έβλεπα στο μπαλκόνι δίπλα μου θα με έπιανε ένας ψιλοπανικός. Απόλυτα. Οι μπουκάλες πρέπει να ειναι τοποθετημένες σε ερμάριο και μέχρι 4ης συνολικά. Υπάρχει ΦΕΚ που ορίζει όλες τις δικλείδες ασφαλείας (τις οποίες ακολούθησα κατά γράμμα και πήρα και πιστοποιητικό από την εταιρία που έκανε την εγκατάσταση) Για να καταλάβεις, πιο επικινδυνες ειναι οι θερμάστρες εσωτερικού χώρου που δουλεύουν με μπουκάλες υγραερίου. Και εγώ όταν μου το πρωτοείπαν ως ιδέα, ειχα τις αμφιβολίες μου, μέχρι που είδα πόσες δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν. Υπάρχουν χώρες (Ισπανια πχ), που χρησιμοποιούν αυτον τον τρόπο ακομα και για μαγείρεμα (α ναι ξέχασα. Αν βάλεις 4ης πχ 25άρες, είναι μεν νομιμο αλλά χρειάζεσαι και άδεια από τη πολεοδομία. Αν βάλεις 3 δεκάρες, δε χρειάζεσαι ούτε τη πολεοδομία, μονο το χαρτί απ την εταιρία. Βέβαια σε βαρυχειμωνιά θα αλλάζεις μπουκάλες κάθε 10ημερο αλλά δεν υπάρχουν πολλές λύσεις) Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από pontez2 2 2
giannis2429 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Απο το πιο σημαντικό για μενα. Δεν εχει η πολυκατοικια φως στην εξωπορτα το βραδυ και επειδη βρισκεται και σε στενο που δεν φωτιζεται καθολου γυρναμε σπιτι και πρωτον δεν ξερουμε αν κρυβεται κάποιος κάπου γιατι δεν φαίνεται τίποτα, δευτερον πρέπει να έχουμε το κινητό στο χέρι να ρίχνουμε φως για να βρουμε κλειδιά τρυπα. Ενα γ@@@@νο εσωτερικό φως τους εχω πει να το αφηνουμε ανοιχτό το βράδυ και πανε και το κλεινουν ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ. Εβαλα μονος μου μια λαμπα led στην εξωπορτα και μετα απο λιγες μερες την βρηκα σπασμένη. Τους έχει κολήσει οτι χρεώνονται στην δεη με το να αφήνουμε το φως ανοιχτό. Και εντάξει εγώ(που δεν ειναι εντάξει αλλα τεσπα) καθε φορα που γυρνάει η κοπέλα μου βράδυ τρέμει η καρδιά μου. Ενω δεν εχει καν σπιτι στην ταράτσα αυτοί την κλειδώνουν με το έτσι θέλω και έχουν κλειδί μόνο αυτοί. Λέγαμε οτι χρειάζεται συντήρηση η πολυκατοικία δεν ακουγε κανεις, ε τις προαλλες ξεκολησε το μαρμαρο απο την εξωτερικη πλευρα της ταρατσας στην πρόσοψη και επεσε μονομιας κατω, αν περναγε καποιος εκεινη την ωρα η αν εγω καθομουν στο μπαλκονι θα μου χε παρει το κεφαλι. Απο καθαρη τυχη δεν σκοτώθηκε καποιος. Η κλειδαρια της εξωπορτας ειναι χαλασμένη και η πορτα μένει ανοιχτή. Και για να μην αλλαξουνε κλειδαριά φώναξαν εναν γνωστο τους κλειδαρα/ηλεκτρολογο/υδραυλικο κλπ ξερετε αυτον που κανει τα πάντα και μαντέψτε μετά απο λίγο ξαναχάλασε και τσουπ πάλι η πόρτα ανοιχτη. Η πόρτα που ανοίγεις για να μπείς στον περιβάλοντα χώρο της πολυκατοικιας και να φτάσεις στην εξωπορτα είναι σκουριασμένη και εχουν βγει τα σίδερα εξω, μια φορά κόπηκα και ετρεχα στο φαρμακείο μην πάθω τιποτα. Εχουν ενα(ο θεος να το κανει) γκαραζ που βάζουν μονο αυτοι τα αυτοκινητα τους και ειναι τοσο κακοσυντηρημενο με πεταμενα σιδερα χορτα 2 μετρα κλπ που εκει σε συνδυασμό με την ελλειψη φωτισμου γίνεται άνετα μερος να κρυφτεί κάποιος και να σου επιτεθεί το βράδυ. Θα πει κάποιος τους άλλους δεν τους πειράζει? Όχι δεν τους πειράζει. Οι δυο ειναι ιδιοκτήτες οπως προείπα κ@λ@ς και βρακί μεταξύ τους. Το ενα σπίτι που ενοικιαζουν ειναι επισης μεσήλικες απο τις 8 ειναι σπιτι. Οι αλλοι ειναι ενα ζευγαρι που δουλευει απο το πρωι μεχρι το βράδυ και ειναι χρόνια εκει. Και το αλλο σπίτι εμεις που μας εδωσαν και διαβεβαιωσεις πριν μπούμε οτι θα διορθωθούν όλα αυτά.. Συνέλευση δεν γίνεται ποτέ. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από giannis2429 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Απλά σηκώνεσαι και φεύγεις. 39 λεπτά πριν, giannis2429 είπε Συνέλευση δεν γίνεται ποτέ. Αυτό αλήθεια, πως ακριβώς το γνωρίζεις? Η συνέλευση ιδιοκτητών αφορά ιδιοκτήτες... 5 1
GothicCrusader Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 52 λεπτά πριν, giannis2429 είπε Απο το πιο σημαντικό για μενα. Δεν εχει η πολυκατοικια φως στην εξωπορτα το βραδυ και επειδη βρισκεται και σε στενο που δεν φωτιζεται καθολου γυρναμε σπιτι και πρωτον δεν ξερουμε αν κρυβεται κάποιος κάπου γιατι δεν φαίνεται τίποτα, δευτερον πρέπει να έχουμε το κινητό στο χέρι να ρίχνουμε φως για να βρουμε κλειδιά τρυπα. Ενα γ@@@@νο εσωτερικό φως τους εχω πει να το αφηνουμε ανοιχτό το βράδυ και πανε και το κλεινουν ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ. Εβαλα μονος μου μια λαμπα led στην εξωπορτα και μετα απο λιγες μερες την βρηκα σπασμένη. Τους έχει κολήσει οτι χρεώνονται στην δεη με το να αφήνουμε το φως ανοιχτό. Και εντάξει εγώ(που δεν ειναι εντάξει αλλα τεσπα) καθε φορα που γυρνάει η κοπέλα μου βράδυ τρέμει η καρδιά μου. Ενω δεν εχει καν σπιτι στην ταράτσα αυτοί την κλειδώνουν με το έτσι θέλω και έχουν κλειδί μόνο αυτοί. Λέγαμε οτι χρειάζεται συντήρηση η πολυκατοικία δεν ακουγε κανεις, ε τις προαλλες ξεκολησε το μαρμαρο απο την εξωτερικη πλευρα της ταρατσας στην πρόσοψη και επεσε μονομιας κατω, αν περναγε καποιος εκεινη την ωρα η αν εγω καθομουν στο μπαλκονι θα μου χε παρει το κεφαλι. Απο καθαρη τυχη δεν σκοτώθηκε καποιος. Η κλειδαρια της εξωπορτας ειναι χαλασμένη και η πορτα μένει ανοιχτή. Και για να μην αλλαξουνε κλειδαριά φώναξαν εναν γνωστο τους κλειδαρα/ηλεκτρολογο/υδραυλικο κλπ ξερετε αυτον που κανει τα πάντα και μαντέψτε μετά απο λίγο ξαναχάλασε και τσουπ πάλι η πόρτα ανοιχτη. Η πόρτα που ανοίγεις για να μπείς στον περιβάλοντα χώρο της πολυκατοικιας και να φτάσεις στην εξωπορτα είναι σκουριασμένη και εχουν βγει τα σίδερα εξω, μια φορά κόπηκα και ετρεχα στο φαρμακείο μην πάθω τιποτα. Εχουν ενα(ο θεος να το κανει) γκαραζ που βάζουν μονο αυτοι τα αυτοκινητα τους και ειναι τοσο κακοσυντηρημενο με πεταμενα σιδερα χορτα 2 μετρα κλπ που εκει σε συνδυασμό με την ελλειψη φωτισμου γίνεται άνετα μερος να κρυφτεί κάποιος και να σου επιτεθεί το βράδυ. Θα πει κάποιος τους άλλους δεν τους πειράζει? Όχι δεν τους πειράζει. Οι δυο ειναι ιδιοκτήτες οπως προείπα κ@λ@ς και βρακί μεταξύ τους. Το ενα σπίτι που ενοικιαζουν ειναι επισης μεσήλικες απο τις 8 ειναι σπιτι. Οι αλλοι ειναι ενα ζευγαρι που δουλευει απο το πρωι μεχρι το βράδυ και ειναι χρόνια εκει. Και το αλλο σπίτι εμεις που μας εδωσαν και διαβεβαιωσεις πριν μπούμε οτι θα διορθωθούν όλα αυτά.. Συνέλευση δεν γίνεται ποτέ. lol. Δεν καταλαβαίνω τι περιμένεις να αλλάξει με καταγγελίες. Την απάντηση του τι πρέπει να κάνεις την ξέρεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα