Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Για εντιχοισμό καζανακιου ποσο περίπου ειναι η χρέωση;

Δεν ξερω φίλε μου

Εξαρτάτε από πολλές περιπτώσεις. 

Φερε μάστορα σπίτι να σου δώσει τιμή. Αυτά από απόσταση δεν γίνονται. 

2 λεπτά πριν, bobptz είπε

Αυτή είναι η περίπτωση και σε εμένα. 

Το πιο βαρύ που θα κάνουμε είναι ξύλωμα τα πλακάκια και τις σωληνώσεις.

Εφόσον θεωρείς ότι θα έχεις θέματα ( η πολύ φασαρία είναι 1 με 2 μέρες)  αλε χαρτί και ζητά κατανόηση, και διάφορα τέτοια. Χτυπά κουδούνια και πες θα κάνω αυτό και αυτό, μπας και γλυτώσεις το να βγάλεις άδεια. 

Αν είσαι μαλλιά κουβάρια με τους γείτονες τότε η άδεια ειναι μονόδρομος. (και πεταμένα λεφτά) 

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Δεν ξερω φίλε μου

Εξαρτάτε από πολλές περιπτώσεις. 

Φερε μάστορα σπίτι να σου δώσει τιμή. Αυτά από απόσταση δεν γίνονται. 

Εφόσον θεωρείς ότι θα έχεις θέματα ( η πολύ φασαρία είναι 1 με 2 μέρες)  αλε χαρτί και ζητά κατανόηση, και διάφορα τέτοια. Χτυπά κουδούνια και πες θα κάνω αυτό και αυτό, μπας και γλυτώσεις το να βγάλεις άδεια. 

Αν είσαι μαλλιά κουβάρια με τους γείτονες τότε η άδεια ειναι μονόδρομος. (και πεταμένα λεφτά) 

Απλά θέλω να μάθω πια ειναι λογικη τιμη για εργατικα μονο υδραυλικου

Πχ αν δεν έχει πλακάκια και έχει έτιμη παροχή 

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/6/2019 στις 2:01 ΜΜ, stelios18120 είπε

Μιλούσα με ένα μάστορα και μου είπε ότι με τη καινούρια νομοθεσία ΔΕ χρειάζεται άδεια για ξύλωμα πλακάκια σωλήνες κτλ.  και εφ όσον δε ρίχνεις τοίχους.  Βγάζεις μια ανακοίνωση και επικαλείσαι το άρθρο τάδε και τελείωσες.  Απλά τώρα περιμένω να μου το στείλει καπως με εμαιλ, και επειδή είναι γνωστο γνωστού, πολύ φοβάμαι ότι δε θα λάβω κάτι.

Εσείς ξέρετε κάτι τέτοιο?

Η διπλανή πάλι που έκανε ανακαίνιση (μαζί με πατώματα) πριν 1-2 χρόνια, μου είπε ότι πήρε από την πολεοδομία άδεια, αλλά με πολύ απλές διαδικασίες και χωρίς να πληρώσει τίποτα.

Ρώτησα και στην αστυνομία.  Δεν είχαν ιδέα.  Μου είπαν ότι όταν έρθει η ώρα, θα επικοινωνήσουν με την πολεοδομία, και αν χρειάζεται άδεια (και δεν την έχω), θα μου βάλουν πρόστιμο. 

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ.

Σε μπανιέρες τι προτείνετε απο μάρκες;

Ειχα δει σε πλαστικές duravit + villeroy & boch αλλά οι εμποροι εδώ τις χρεώνουν διπλάσια τιμη απο οτι στη γερμανία. Και για να πάρεις κατι ποιοτικό θες 1000ευρώ, αλλιως πχ η φτωχη σειρα ειναι 4mm.

Ειχα δει και τις carron που ειναι πιο στιβαρες αλλα δε τρελάθηκα. Οι μονες που μου αρεσαν ηταν πολυ ακριβές δλδ 5.000€+

Τελος ειδα και ατσαλινες με κλασικο σμάλτο Kaldewei. Θεωρουνται καλες αλλα δε ξερω αν αξιζει να παω σε ατσαλινη. Στην εκθεση την εγδερνε με συρματοβουρτσα με δυναμη και δεν πάθενε κάτι ενω οι πλαστικες που ειχα δει ηταν γενικά γρατζουνισμένες.

Δημοσ.

Πήγα στην πολεοδομία και ρώτησα.  Για ανακαίνιση μπάνιου, εφ' όσον δε θα αλλάξει η θέση των τοίχων, ΔΕ χρειάζεται καμία άδεια.  Προβλέπεται εδώ:

Άρθρο 30 - Νόμος 4495/2017 :

Αναφορά σε κείμενο

1. Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις εξής εργασίες, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το κτίριο:

α) εργασίες εσωτερικών χρωματισμών, μικρών επισκευών θυρών και παραθύρων ή μεμονωμένων επισκευών για λόγους χρήσης και υγιεινής,

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4495-2017/arthro-30-nomos-4495-2017-ergasies-gia-tis-opoies-den

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, σε καινούργιο σπίτι ψάχνω κρεμαστες λεκανες για κυρίως μπάνιο και vc. Για το vc ψάχνω σε προβολή 45cm αλλά βρίσκω μιας εταιρείας μόνο στα 450e.Και θα ήθελα μια γνώμη για τις κρεμαστες της ideal γιατί δεν έχω ακούσει κακά λόγια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Riggos είπε

Καλησπέρα, σε καινούργιο σπίτι ψάχνω κρεμαστες λεκανες για κυρίως μπάνιο και vc. Για το vc ψάχνω σε προβολή 45cm αλλά βρίσκω μιας εταιρείας μόνο στα 450e.Και θα ήθελα μια γνώμη για τις κρεμαστες της ideal γιατί δεν έχω ακούσει κακά λόγια. 

Εχεις δει σε κατάλογο και δεν έχουν; Αν δε το βαλει μεσα στο τοιχο το καζανάκι θα εχεις και εξτρα απόσταση. Ideal standard ειναι νομιζω mid range φαση, προσωπικα δε μου αρεσουν τα προιοντα τους τοσο ποιοτικα. 

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Το μπάνιο σχεδόν τελείωσε.  Υπάρχουν όμως σημάδια από αρμόστοκο παντού που θέλουν καθάρισμα.  Ακόμα και πάνω στα αλουμινένια προφίλ.  Επίσης πινελιές κάτω από το γύψινο, που δεν είναι από τον μπογιατζή.  Όλα αυτά είναι υπολείματα από τον πλακά.  Του τα έδειξα και αγόρασε ένα ειδικό καθαριστικό για τον συγκεκριμένο αρμόστοκο.  

Η ερώτησή μου είναι:  Είμαι υπερβολικός να θέλω να καθαρίσουν όλα αυτά?  Πρέπει να τα καθαρίσω εγώ ή ο πλακάς ?

IMG-20190623-211339.jpg 

IMG-20190623-211636.jpg

IMG-20190623-211714.jpg

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ.
6 ώρες πριν, bobptz είπε

Καλησπέρα

Το μπάνιο σχεδόν τελείωσε.  Υπάρχουν όμως σημάδια από αρμόστοκο παντού που θέλουν καθάρισμα.  Ακόμα και πάνω στα αλουμινένια προφίλ.  Επίσης πινελιές κάτω από το γύψινο, που δεν είναι από τον μπογιατζή.  Όλα αυτά είναι υπολείματα από τον πλακά.  Του τα έδειξα και αγόρασε ένα ειδικό καθαριστικό για τον συγκεκριμένο αρμόστοκο.  

Η ερώτησή μου είναι:  Είμαι υπερβολικός να θέλω να καθαρίσουν όλα αυτά?  Πρέπει να τα καθαρίσω εγώ ή ο πλακάς ?

IMG-20190623-211339.jpg 

IMG-20190623-211636.jpg

IMG-20190623-211714.jpg

Τσαπατσουλης ο πλακας. Κι εκτος απ αυτο γιατι ολοι βαζουν προφιλ???. Στο θεμα σου τωρα οξινο καθαριστικο durostick, προσοχη γαντια μασκα και ανοιχτα ολα ειναι καυστικο και εντονο. Υπαρχει και της isomat αντιστοιχο αλλα παραειναι δυνατο πιο πολυ για υπολειματα κολλας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Κι εκτος απ αυτο γιατι ολοι βαζουν προφιλ???. Στο θεμα σου τωρα οξινο καθαριστικο durostick, προσοχη γαντια μασκα και ανοιχτα ολα ειναι καυστικο και εντονο. Υπαρχει και της isomat αντιστοιχο αλλα παραειναι δυνατο πιο πολυ για υπολειματα κολλας.

Ο αρμόστοκος είναι FUGA-κάτι της KERAKOLL, οπότε πήρε καθαριστικό το Fuga-SOAP.  Για να δούμε τι θα γίνει σήμερα που θα έρθει να καθαρίσει.

Το προφίλ το βρίσκω πανέμορφο, γι αυτό ζήτησα να μπει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bobptz είπε

Ο αρμόστοκος είναι FUGA-κάτι της KERAKOLL, οπότε πήρε καθαριστικό το Fuga-SOAP.  Για να δούμε τι θα γίνει σήμερα που θα έρθει να καθαρίσει.

Το προφίλ το βρίσκω πανέμορφο, γι αυτό ζήτησα να μπει.

Βγαλε ομως και μια φωτο ολοκληρο το μπάνιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως το σχεδιάσαμε (credit: IL BAGNO, Γεώργιου Παπανδρέου 33, Θεσσαλονίκη :

design.png

Κατά το γκρέμισμα:

before.jpg

Σχεδόν τελειωμένο:

after.jpg

Εκτιμώμενο κόστος μέχρι στιγμής :  3.650 euro.

Επεξ/σία από bobptz
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Κι εκτος απ αυτο γιατι ολοι βαζουν προφιλ???. 

Γιατί είτε δεν ξέρουν να κάνουν φαλτσογωνιες στο πλακάκι, είτε βαριούνται να μπουν στον κόπο αυτό. 

Όταν λες σε πλάκα να βάλει προφίλ η καλύτερη του είναι. Εγώ προσωπικά προτείνω στους πελάτες να γίνεται φαλτσογωνια. Τώρα αν δεν θέλει ο άλλος βάζουμε προφίλ. 

(τα περισσότερα θέματα τα βλέπω παιδιά αλλά λόγω περιορισμένο χρόνου δεν απαντάω) :)

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Γενικά πάντως ωπου ειχα ψάξει δεν καναν σχέδιο για μπάνιο.

Δεν έψαξες στα σωστά μέρη μάλλον 😉😉

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Γιατί είτε δεν ξέρουν να κάνουν φαλτσογωνιες στο πλακάκι, είτε βαριούνται να μπουν στον κόπο αυτό. 

Όταν λες σε πλάκα να βάλει προφίλ η καλύτερη του είναι. Εγώ προσωπικά προτείνω στους πελάτες να γίνεται φαλτσογωνια. Τώρα αν δεν θέλει ο άλλος βάζουμε προφίλ. 

(τα περισσότερα θέματα τα βλέπω παιδιά αλλά λόγω περιορισμένο χρόνου δεν απαντάω) :)

Δεν έψαξες στα σωστά μέρη μάλλον 😉😉

Ε μονο ενα μαγαζι βρηκα που εκανε αλλα ηταν ακριβο, δηλαδη πλακάκια το πιο φτηνο απο 25€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...