Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην δουλειά που εργάζομαι με έβαλαν να υπογράψω ότι πήρα άδεια μεγάλη Παρασκευή ενώ νόμιζα ότι είναι αργία και θα πληρώνομουν κανονικά και ας μην εργάστηκα και μου είπε στο hr ότι δεν είναι αργία. Την ρώτησα αν η πρωτομαγιά είναι αργία και μου είπε ναι. Δηλαδή την πρωτομαγιά που δεν εργαστηκα θα την πληρωθώ κανονικά?

Δημοσ.

Μ παρασκ δεν ειναι αργια στον ιδιωτικο τομεα

https://www.pagenews.gr/2018/11/24/ellada/argies-2019-episimes-argies-kai-imiargies-sto-dimosio-kai-idiotiko-tomea/

Δημοσ.

Είναι προαιρετική αργία. Στη δική μου εταιρεία για παράδειγμα δεν δουλεύουμε και πληρωνόμαστε κανονικά.

Δημοσ.

Δεν ειναι καθολου αργια, ειναι κανονικη εργασιμη βαση νομου, οποτε εξαρταται απο το αφεντικο που εχεις. Πχ ο ts εχασε με το ζορι μια μερα κανονικης αδειας επειδη το αφεντικο αποφασισε να κλεισει επειδη δεν ειχε δουλεια.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Arwindan είπε

Είναι προαιρετική αργία. Στη δική μου εταιρεία για παράδειγμα δεν δουλεύουμε και πληρωνόμαστε κανονικά.

Δηλαδη κάθεσαι 3 μέρες εκεινη την εβδομάδα αν πέσει η 1μαγιά καθημερινή και πληρώνεσαι?

Μεγάλη παρασκευή κανονικά είναι εργάσιμη. Λόγω θρησκείας στην Ελλάδα δεν λειτουργούν τα θεάματα και η διασκέδαση. Το αν θα πάρουν ρεπο ή θα πληρωθουν ειναι στην ευχέρεια της επιχειρησης. 

Δημοσ.

Και σε εμάς , δεν δουλεύουμε και πληρωνόμαστε κανονικά όπως και την 1μαγιά που προ αναφέρθηκε.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Δηλαδη κάθεσαι 3 μέρες εκεινη την εβδομάδα αν πέσει η 1μαγιά καθημερινή και πληρώνεσαι?

Μεγάλη παρασκευή κανονικά είναι εργάσιμη. Λόγω θρησκείας στην Ελλάδα δεν λειτουργούν τα θεάματα και η διασκέδαση. Το αν θα πάρουν ρεπο ή θα πληρωθουν ειναι στην ευχέρεια της επιχειρησης.  

Ειδικά φέτος δεν δούλεψα Μ. Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα και Πρωτομαγιά και πληρώθηκα κανονικά για αυτές τις ημέρες.

Δημοσ.

Έτσι γίνεται σε πολλές περιπτώσεις μεγάλων εταιριών/ομίλων.

Δε μιλάμε για το μαγαζάκι της γειτονιάς.

• Like 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, gmts είπε

Έτσι γίνεται σε πολλές περιπτώσεις μεγάλων εταιριών/ομίλων.

Δε μιλάμε για το μαγαζάκι της γειτονιάς.

Μαγαζάκι δεν είναι αλλά οκ, επε είναι για την ακρίβεια 

Πρωτομαγιά θα την πληρωθώ κανονικά μου είπε. 

Πρέπει και την Δευτέρα του Πάσχα να την πληρώθηκα κανονικά επειδή θεωρείται αργία έτσι δεν είναι ?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Πρέπει και την Δευτέρα του Πάσχα να την πληρώθηκα κανονικά επειδή θεωρείται αργία έτσι δεν είναι ?

Ναι, πληρώνεσαι κανονικά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Η Πρωτομαγιά για να μη θεωρηθεί αργία πρέπει ο υπουργός απασχόλησης να μη υπογράψει το άρθρο 1
αυτού του νόμου (κλικ). Όπως καταλαβαίνεται κανένας υπουργός στα χρόνια που πέρασαν δεν έχει κάνει
τη μαλακία να μην το υπογράψει. Οπότε πληρώνεσαι κανονικότατα.
Οι  επίσημες αργίες είναι πέντε. Η 25 Μαρτίου, η Δευτέρα του Πάσχα, ο δεκαπενταύγουστος, τα
Χριστούγεννα και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.
Η 28 Οκτωβρίου, πρωτοχρονιά, τα φώτα, Μ. Παρασκευή, Άγιο Πνεύμα κτλ είναι στην ευχέρεια του
εργοδότη αν θέλει να γίνουν αργίες.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε

Η Πρωτομαγιά για να μη θεωρηθεί αργία πρέπει ο υπουργός απασχόλησης να μη υπογράψει το άρθρο 1
αυτού του νόμου (κλικ). Όπως καταλαβαίνεται κανένας υπουργός στα χρόνια που πέρασαν δεν έχει κάνει
Οι  επίσημες αργίες είναι πέντε. Η 25 Μαρτίου, η Δευτέρα του Πάσχα, ο δεκαπενταύγουστος, τα
Η 28 Οκτωβρίου, πρωτοχρονιά, τα φώτα, Μ. Παρασκευή, Άγιο Πνεύμα κτλ είναι στην ευχέρεια του

Γνωρίζουμε αν το υπέγραψε φέτος?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε

Ποτέ δεν κατάλαβα το τι διαφορά έχει μία αργία στο δημόσιο, από τον ιδιωτικό τομέα. Και απορώ πώς συντηρείται ακόμα κάτι τέτοιο.

Το ζήτημα δεν είναι "κάθομαι και πληρώνομαι". Το ζήτημα ξεκινά από τη στιγμή που δουλεύουν και οι δύο. Ας πούμε, αν πάει ο εναερίτης με έναν υπάλληλο του ιδ. τομέα για δουλειά τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος, γιατί ο εναερίτης να πάρει τα εξτρά και όχι ο δεύτερος;

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά η επιχείρηση με δική της απόφαση έκλεισε Μ. Παρασκευή. Δεν παρέμεινε ανοιχτή και εσύ ζήτησες άδεια άνευ αποδοχών. Οπότε όφειλαν να στην πληρώσουν ή στη χειρότερη περίπτωση να στην δώσουν σαν κανονική πληρωμένη άδεια. Είναι ηθικά απαράδεκτο σε μια περίοδο που χορηγείται δώρο Πάσχα αυτοί να προσπαθούν να σου αφαιρέσουν χρήματα. Το κάνουν όμως επειδή ξέρουν ότι είναι απίθανο να το φτάσεις στα άκρα για ένα μεροκάματο. Προσωπική μου άποψη λόγω εμπειρίας είναι ότι αφού το έκαναν μια φορά θα το κάνουν και άλλες 100 οπότε ξεκινά να ψάχνεις για κάτι άλλο. Και φεύγοντας κανε και μια βόλτα από την επιθεώρηση.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, insomnia888 είπε

Αν κατάλαβα καλά η επιχείρηση με δική της απόφαση έκλεισε Μ. Παρασκευή. Δεν παρέμεινε ανοιχτή και εσύ ζήτησες άδεια άνευ αποδοχών. Οπότε όφειλαν να στην πληρώσουν ή στη χειρότερη περίπτωση να στην δώσουν σαν κανονική πληρωμένη άδεια. Είναι ηθικά απαράδεκτο σε μια περίοδο που χορηγείται δώρο Πάσχα αυτοί να προσπαθούν να σου αφαιρέσουν χρήματα. Το κάνουν όμως επειδή ξέρουν ότι είναι απίθανο να το φτάσεις στα άκρα για ένα μεροκάματο. Προσωπική μου άποψη λόγω εμπειρίας είναι ότι αφού το έκαναν μια φορά θα το κάνουν και άλλες 100 οπότε ξεκινά να ψάχνεις για κάτι άλλο. Και φεύγοντας κανε και μια βόλτα από την επιθεώρηση.

Εγω δε ζητησα καμια αδεια,απλα η επιχειρηση ειπε οτι δεν εργαζομαστε μεγαλη παρασκευη και ενα μηνα μετα μου λεει βαλε υπογραφη οτι ελαβες αδεια την μ.παρασκευη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...