PanosXray Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, Οπως γραφει κι ο τιτλος του θεματος θα ηθελα βοηθεια σχετικα με την αγορα powerline.Καταρχας απ οτι διαβαζω θα πρεπει η κυρια μοναδα να συνδεθει με το modem μεσω ethernet.Επισης πρεπει να βρισκονται σε διαφορετικες πριζες ρευματος γιατι αν παιρνουν ρευμα απ την ιδια πριζα δεν συγχονιζει.Ισχυει;Αν ομως οι δυο πριζες εχουν καποια αποσταση μεταξυ τους θα υπαρχει προβλημα;Επισης επειδη θελω η δευτερη μονοδα να λειτουργει σαν wifi repeater για μεταφορα σηματος στα υπολοιπα δωματια του σπιτιου πρεπει να παρω starter kit passthrough με ασυρματη συνδεση;Μπορειτε να μου προτεινετε καποια καλη λυση;Κυριως βλεπω tp link και devolo οτι χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι.Ευχαριστω εκ των πρωτερων. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από PanosXray
kostasbm Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 μα η ουσια του powerline ειναι να παιρνεις τη δευτερη μοναδα και να τη βαζεις σε οποια πριζα θελεις στο σπιτι...δεν υπαρχει λογος να τα βαλεις στην ιδια πριζα tp link av500 εχω εγω καποια χρονια και κανει αυτα που ζητας. υπαρχουν και αλλα ,δεν εχω αποψη
PanosXray Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostasbm είπε μα η ουσια του powerline ειναι να παιρνεις τη δευτερη μοναδα και να τη βαζεις σε οποια πριζα θελεις στο σπιτι...δεν υπαρχει λογος να τα βαλεις στην ιδια πριζα tp link av500 εχω εγω καποια χρονια και κανει αυτα που ζητας. υπαρχουν και αλλα ,δεν εχω αποψη Τα starter kit αποτελουνται απο 2 μοναδες απ οτι ειδα.Μια που συνδεεις με την πηγη του σηματος δλδ το modem μεσω ethernet την "κυρια" μοναδα που θα λειτουργει ως πομπος ας πουμε και μια που βαζεις σ οποια πριζα θες την "δευτερευουσα" που θα παιρνει το σημα απ τη κυρια μοναδα και παραλληλα θα το μεταφερει στο χωρο που σ ενδιαφερει,θα λειτουργει σαν wifi repeater δλδ αν καταλαβα σωστα.Στη δικη μου περιπτωση η κυρια θα βρισκεται στο σαλονι που ειναι και το modem και η δευτερη κοντα στο υπνοδωματιο που θελω να μεταφερεται το σημα. Εγω αναφερομαι στην κυρια,αυτη δλδ που συνδεεται με το modem.Καποια site αναφερουν οτι το modem με την κυρια μοναδα θα πρεπει να βρισκονται οσο πιο κοντα γινεται αλλα επισης δεν πρεπει να ειναι συνδεδεμενα και στη ιδια πριζα γιατι θα υπαρχει προβλημα συγχρονισμου.Επειδη ομως δεν εχω 2 πριζες διπλα διπλα ετσι ωστε να ελαχιστοποιηθει η αποσταση μεταξυ του modem και της κυριας μοναδας,αν υπαρχει αποσταση 3 μετρων μεταξυ τους ας πουμε θα εχω προβλημα;Ελπιζω να το εξηγησα σωστα γιατι κι εγω πρωτη φορα θα βαλω powerline. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από PanosXray
Mhlogiatros Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, PanosXray είπε Καλησπερα, Οπως γραφει κι ο τιτλος του θεματος θα ηθελα βοηθεια σχετικα με την αγορα powerline.Καταρχας απ οτι διαβαζω θα πρεπει η κυρια μοναδα να συνδεθει με το modem μεσω ethernet.Επισης πρεπει να βρισκονται σε διαφορετικες πριζες ρευματος γιατι αν παιρνουν ρευμα απ την ιδια πριζα δεν συγχονιζει.Ισχυει;Αν ομως οι δυο πριζες εχουν καποια αποσταση μεταξυ τους θα υπαρχει προβλημα;Επισης επειδη θελω η δευτερη μονοδα να λειτουργει σαν wifi repeater για μεταφορα σηματος στα υπολοιπα δωματια του σπιτιου πρεπει να παρω starter kit passthrough με ασυρματη συνδεση;Μπορειτε να μου προτεινετε καποια καλη λυση;Κυριως βλεπω tp link και devolo οτι χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι.Ευχαριστω εκ των πρωτερων. Οχι δεν ισχυει . Θα παρεις ενα με passthrough μπριζωνεις το οποιο ups και μετα το modem/router και κοιτας η κατακορυφη η οριζοντια αποσταση μεχρι το τελευταιο powerplug να μη ξεπερναει τα 40 μετρα / 3 οροφους που σε σπιτι αποκλειεται . Ενα καλο 3πλο σετ με plug - plug - plug/wifi σε καλυπτει και για οροφο . Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 On 29/05/2019 at 12:31, PanosXray said: Καλησπερα, Οπως γραφει κι ο τιτλος του θεματος θα ηθελα βοηθεια σχετικα με την αγορα powerline.Καταρχας απ οτι διαβαζω θα πρεπει η κυρια μοναδα να συνδεθει με το modem μεσω ethernet.Επισης πρεπει να βρισκονται σε διαφορετικες πριζες ρευματος γιατι αν παιρνουν ρευμα απ την ιδια πριζα δεν συγχονιζει.Ισχυει;Αν ομως οι δυο πριζες εχουν καποια αποσταση μεταξυ τους θα υπαρχει προβλημα;Επισης επειδη θελω η δευτερη μονοδα να λειτουργει σαν wifi repeater για μεταφορα σηματος στα υπολοιπα δωματια του σπιτιου πρεπει να παρω starter kit passthrough με ασυρματη συνδεση;Μπορειτε να μου προτεινετε καποια καλη λυση;Κυριως βλεπω tp link και devolo οτι χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι.Ευχαριστω εκ των πρωτερων. α.τα συνδεεις οπου θες σε οποια πριζα θες και ας ειναι ιδια.β.δεν θες wifi repeater να ειναι αλλα να εχει το wifi.γ.καλο ειναι να ειναι passthrough.οσο μεγαλωνει η αποσταση πεφτει η ταχυτητα.devolo και frirz θα προτιμουσα με πρωτα τα fritz. σε value for money tp link.εχω κανει review στο ινσομνια διαφορα μοντελα και για τις 3 εταιρειες.μπορεις να δεις γενικα τι παιζει.και απο πλευρα ταχυτητας.μπορεις εναλλακτικα με ελαχιστα λεφτα να πας σε repeater αν δεν σε νοιαζει τοσο η ταχυτητα
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 On 30/05/2019 at 00:25, Mhlogiatros said: Οχι δεν ισχυει . Θα παρεις ενα με passthrough μπριζωνεις το οποιο ups και μετα το modem/router και κοιτας η κατακορυφη η οριζοντια αποσταση μεχρι το τελευταιο powerplug να μη ξεπερναει τα 40 μετρα / 3 οροφους που σε σπιτι αποκλειεται . Ενα καλο 3πλο σετ με plug - plug - plug/wifi σε καλυπτει και για οροφο . δεν υπαρχει 30-40 μετρα.το Powerline μπορει ναπαιξει και σε πολλα παραπανω μετρα.αλλα το ποσο εξαρτατε απο πολλα.και επισης δεν μετραει μονο η αποσταση γιατι αν εχεις και 200 παραλληλα πριζακια ειναι εξτρα καλωδιο ολο αυτο. On 29/05/2019 at 23:44, PanosXray said: Τα starter kit αποτελουνται απο 2 μοναδες απ οτι ειδα.Μια που συνδεεις με την πηγη του σηματος δλδ το modem μεσω ethernet την "κυρια" μοναδα που θα λειτουργει ως πομπος ας πουμε και μια που βαζεις σ οποια πριζα θες την "δευτερευουσα" που θα παιρνει το σημα απ τη κυρια μοναδα και παραλληλα θα το μεταφερει στο χωρο που σ ενδιαφερει,θα λειτουργει σαν wifi repeater δλδ αν καταλαβα σωστα.Στη δικη μου περιπτωση η κυρια θα βρισκεται στο σαλονι που ειναι και το modem και η δευτερη κοντα στο υπνοδωματιο που θελω να μεταφερεται το σημα. Εγω αναφερομαι στην κυρια,αυτη δλδ που συνδεεται με το modem.Καποια site αναφερουν οτι το modem με την κυρια μοναδα θα πρεπει να βρισκονται οσο πιο κοντα γινεται αλλα επισης δεν πρεπει να ειναι συνδεδεμενα και στη ιδια πριζα γιατι θα υπαρχει προβλημα συγχρονισμου.Επειδη ομως δεν εχω 2 πριζες διπλα διπλα ετσι ωστε να ελαχιστοποιηθει η αποσταση μεταξυ του modem και της κυριας μοναδας,αν υπαρχει αποσταση 3 μετρων μεταξυ τους ας πουμε θα εχω προβλημα;Ελπιζω να το εξηγησα σωστα γιατι κι εγω πρωτη φορα θα βαλω powerline. στα devolo υπαρχει πχ επιλογη αν εχεις θεματα αποσυγχρονισμων να αλλαξεις ρυθμισεις στο powerline για να μην δημιουργειται προβλημα.δυσκολα θα εχεις θεμα αλλα αν τυχει να εχεις εχουν δωσει μια χ λυση και για αυτο. https://www.devolo.com/fileadmin/Web-Content/DE/Products/Magic_1_LAN/Documents/EN/devolo_Magic_1_LAN_en_online.pdf compatibility mode σελιδα 28 Using as VDSL connection may negatively impact the performance of the bandwidth connection. Select from among the following settings in order to mitigate any potential negative effects. Operating mode: b SISO Signal transmission profiles: b Full power b VDSL 17a b VDSL 35b Get in touch with your internet provider to find out which signal transmission profile is the best option for your internet connection. The SISO operating mode and the VDSL 17a signal transmission profile are configured by default. PLC connections The table lists all available and connected devolo Magic adapters for your network along with displaying the following details: Device ID: Device ID* (number) of the respective devolo Magic adapter in the devolo Magic network * indicates the local devolo Magic adapter MAC address: MAC address of the respective devolo Magic adapter Transmit (Mbps): Data transmission rate Receive (Mbps): Data reception rate
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα